Şimdi Ara

plazmalar hakkında bir kaç sorum varr bilenlerden yardım istiyorum ......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evde şu anda fırtınalı bi tartışma var ve burdaki yönetici arkadaşımızın yaptığı rehberi okuduktan sonra fikirlerim tamamen değişti ve plasma ya karar verdim. evdekilere bunları açıklamaya çalışıyorum ama pek başarılı olmadım. sorularıma gelince.

1. evdeki bi yakınımızın plazmanın daha çabuk bozulduğunu ve tutulmadığını söyledi tam emin olmadım ve internetten araştırdım sanki lcd lere göre daha az ürün var ???

2. olarak hangi plasmayı öneriyorsunuz en ufak boyut sanırım 42 inç. hd ready olanın dan

biz evde genel olarak uydu yayını izliycez ve dier eve geçince de büyük ihtimal kablo tv kullanıcaz. arada da internetten bulduğum hd filmleri izlerim ayda 1. ama usb olması bence çok önemli bide uygun fiyatlı olması da şu anda almayı olanladığımız samsung un lcd 32 inç lik full hd siydi usb li fiyat olarak ta 1.250 tl. ama buna göre daha uygun bi alternatif bulabilirsek plasma alıcaz vericeğiniz cevaplar hangi tv yi alıcağımız da çok öenmli rol oynuyacak..... şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 25 Şubat 2009; 22:59:09 >

• 1-Plazmaların tutulmadığı bir gerçek. Ama bu haklı gerekçelere mi dayanıyor? herkesin buluştuğu ortak bir nokta değil. Forumda olduğu kadar Dünya'da da iki farklı görüş var.

Lcd'lere göre az çeşitin olduğu da doğru. Plazma üreten pek çok firma sadece Lcd üretimine kaydı. Bazıları da ilerleyen günlerde değişikliğe gidecek gibi.

Daha çok bozulduğu ise uzun süredir forumdaki yazıları okuyan birisine göre bana pek doğru gelmedi. Özellikle Pioneer plazmalardaki arıza oranı yok denecek kadar az. Lcd'lerin kronik sorunlarının (Arka ışık sızması, Bulutlanma, ölüpiksel vs.) görünme sıklığı daha fazla gibi.

2-32" bir-ikimodel vardı plazma olarak ama sanırım artık bulmak çok zor. Bu yüzden 42" ten başlıyor plazmalar demek yanlış olmaz sanırım.

Ayrıca usb'den hd filmleri izlerim demişsin. Doğru anladıysam bunu yapan tv henüz yok. Hatta bir iki istisna model haricinde bu tv'lerde usb giriş resim gösterme, mp3 dinleme ve servisişleri haricinde kullanılmıyor.

Kablolu yayınlarda ise eğer kastettiğin "Teledünya" digital yayınları değilde analog yayınlarsa lcd'de olsa, plazma da olsa istediğin verimi alamazsın. En azından uydu yayınına devam etmeli veya Teledünya digital aboneliğine başvurmalısın.

Sorularına cevaplarım bu şekilde...Bunlara kendimden şunu eklemek istiyorum; Genel olarak hepimizin yaptığı gibi Ev ortamında salona koyup tv seyretmekse amaç 32" küçük olur. Bana göre 40" te küçük ama hiç olmazsa 40-42" arası birşey olsun.

• Hocam kullanım amacın tamamen plazmayı gerektiriyor.. Lcd yi hiç düşünme.. Bütçen ne? izleme mesafen kaç? 42" panasonic plazmalar gayet güzel.. size px80 uygundur.. Bulabilieseniz pio alın derim ama 8. nesil bulmak çok zor artık..
    Plazmalar daha çabuk bozulur duyumu pek gerçekçi değil zira bu plazma veya lcd ayrımından çok markalara mahsus bir konudur.. Panasonic veya Pioneer (lg ve samsung hakkında bilgim yok) kronik arızası olan modeller üretmezler.. Müşteri memnuniyetinde Pio ve Pany ilk sıralardadır.. Yeni nesil plazmalarda çoğu sorun aşıldı artık..
    Zaten kablolu yayın uydu vs. ye göre LCD alman mantıksız olurdu.. Bütçene göre alabileceğin en büyük ekran HD ready plazmayı almanı tavsiye ederim.. Bir pioneer plazma kullanıcısı olarak bir an pişman olmadım seçimimden şimdilik..
  • yani şu 4 yıl boyunca uydu kullanıcaz daha sonrada uydu ya bi şekilde ikna ederim babamı o sorun deil. neyse ben usb den izlenebiliyo sanıyodum filmleri onu şimdi öğreniyorum çok saol. bi de acaba plazmaların bozulduğu zaman tamir edilemediği doğru mu ? lcd ler bozuldu mu tamir olabiliyor muş ... bütçe olarak ta max 1.5 çıkar gibime geliyo peşin para
  • judge saol fikirlerin için ama daha dün babamla panasonic ve painoner e baktık görüntüleri güzeldi ayrıca çok da şık tı ama bi tv ye açıkçası o kadar para vermek istemiyoruz fiyatları yanlış hatırlamıyosam 5 6 bin civarıydı bide biraz inç. olarak büyüktüler . yaklaşık 4 5 metre uzak tan izliycez tv yi salon daki pencereler büyük ama zaten gündüz vakti pek kimse olmuyo evde çok sorun teşkil etmez heralde yansıma diye düşünüyorum . olsa olsa yazın biraz sorun olur o kadar keşke panasonic ve pioner in de fiyatları uygun olsaydı da alsaydık....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluemountain

yani şu 4 yıl boyunca uydu kullanıcaz daha sonrada uydu ya bi şekilde ikna ederim babamı o sorun deil. neyse ben usb den izlenebiliyo sanıyodum filmleri onu şimdi öğreniyorum çok saol. bi de acaba plazmaların bozulduğu zaman tamir edilemediği doğru mu ? lcd ler bozuldu mu tamir olabiliyor muş ... bütçe olarak ta max 1.5 çıkar gibime geliyo peşin para

Ufak tefek arızalar olursa tamir ederler de...iş panel arızası ise tamiri mümkün değil. Lcd içinde geçerli bu. Bu durumlarda paneli değişmek yeni tv vermekten daha pahalıya mal olduğu için sanırım değişim yoluna gidiyorlar. Garanti süresi içinde ise tabi. Zaten garantisi bittikten sonra büyük arızası olursa, herkes arızalıyı çöpe atmak zorunda kalacak (yüksek tamir masrafı nedeniyle)ve yenisini alacak. (sürekli inen fiyatlar nedeniyle tamirinden daha ucuza yeni modeller alınacağı için)

Ve senin bütçen 42" plazmalar için yetersiz kalabilir. Hatta 40" lcd'ler için bile. Bu durumda 32" bir lcd gözüküyor sana.

Bu ve ilk mesajdaki yazdıklarımı lcd kullanıcısı olmama rağmen tarafsız gözle anlatmaya çalıştım. Biraz duygularımı ve beğenilerimi işin içine katarsam, ve kesinlikle 1500 TL. sınırını geçmem mümkün değilse Sony 32w4000 lcd alırdım. Veya 32v4500/4000...Uydu veya teledünya kullanmak şartı ile...

• hmm peki samsung un 32 inç. full hd sine ne diyorsunuz onda usb de var ama nasılsa fazla bi işe yaramıyomuşş. anlaşılan bi kere daha gezicez tüm mağazaları çok teşekkürler bilgiler için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluemountain

hmm peki samsung un 32 inç. full hd sine ne diyorsunuz onda usb de var ama nasılsa fazla bi işe yaramıyomuşş. anlaşılan bi kere daha gezicez tüm mağazaları çok teşekkürler bilgiler için

Samsung hakkında deneyime dayalı fazla bilgim yok. Sanıyorum a5xx serisidir. Fena bir model değil. Ama w4000 daha iyi diyebilirim. Tabi bana göre.

Usb işinide sen yinede sor. Mesela Philips ve Vestel'in bazı modelleri HD değil ama divx oynatıyor diyordu bazı arkadaşlar. Samsung ve Sony'de bu özellik yok diye biliyorum ama sormaktan zarar gelmez.
  • kardeş alabiliyosan plazma al..kullanım amacına uygun plazma olarak gözüküyor.plazmadada hd ready li modelleri tercih etmelisin.42'' panasonic yada pio bulabilirsen kaçırma al..lcd alıp kabloluda kullanıcaksan hele fullhd alırsan büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsin..alttaki model tam senin işini görür bu modeli bulabiliyosan kaçırma kesinlikle.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TH-42PX80E-PLAZMA-TV,4490.html
  • samsung daki model in tam adı le32A553 5 serisi diye geçiyo sanırım yarın biraz işim var ama cuma veya hafta sonu bi daha bakıcaz artık. en geç hafta sonuna alırız alınca burda paylaşırım izlenimlerimi. şimdi bide şöyle bişey var her satıcı farklı bişeyler söyleyip aklımızı çelmeye çalışıyo bizim. valla hangisine inancağımızı şaşırdık. ama burası çok faydalı oldu bana
  • O televizyonun siyahları bence yetersiz diyerekten uyarımı yapıp aradan çekiliyorum.
  • izmir de oturuyoruz ve istanbul bilişim le iki gün öce tanıştım daha yeni bi marka ve çoğu sitesindeki ürün yok adamlar sadece vakit kaybı başka bişey deil. ama fiyat olarak ciddi anlamda düşük zaten her yerde 3 aşşağı 5 yukarı aynı fiyatlı ürün orda yarı fiyatına ucuz etin yahnisi yavan olur. çok ucuz diye öyle bi hata yapmam. link için saol
  • kardeş LG nin 50pg serisi var hem 50" hem de plazma hem de 2.000 civarı parası.. izleme mesafene göre çok uygun.. ama LG hakkında bilgim yok.. iyi midir kötü müdür.. bu arada plazma öldü bitti diye birşey yok, daha 20 gün önce yaklaşık 3.000 TL yi pio ya acımadan acaba demeden verdim karlı bile sayıyorum kendimi.. yanlız 1.500 TL civarında işin pek kolay değil hocam..
    Saygılar..
  • tv için fazla para vermek istemiyoruz max. 1500 gibi bi rakam var kafamızda ama şimdi oraya gidip belki görüntüsü güzeldir beğenirsek aladabiliriz onu şu anda burdan söyliyemiyorum. ama şu ana kadar hiç plasma görüntüsüne bakmadık bide onun için araştırmak gerekiyor biraz da. şu anda lg nin 1500 liraya satılan bi ürün ü var 42 inç bimekste ona bakarız ilk başta
  • valla kardeş yenisin baya bu mevzuda anlaşılan.. ben 4-5 ay okudum araştırdım baktım gezdim öyle karar verdim.. bütçe aralığına bir-iki model girebilir ama tatmin eder mi bilemem, acil değilse hem fikrin otursun hem de belki bütçeni yükseltme imkanın olabilir bekle derim.. İyi geceler..
  • aslında şöyle anlatayım size para konusunda bi sıkıntımız yok ama tv ye bu kadar para vermek istemiyoruz şu anda evde 2 tane eski tip tv vardı biri bozuldu o yüzden bizde hemen alalım dedik ihtiyaç var yani. zaten dün az kalsın toshiba alıyoduk adamlar tek slip geçmedi karta komisyon alıyodu sonra samsung alıyoduk adamlar gene geçmedi komisyon alıyolardı karta yanmızda da o kadar nakit yoktu banka da malum 1.100 den fazla vermiyo falan da filan sonra eve geldik ben burda araştırmaya başladım işte sonuç bu :D yani öyle fazla bekleyemiycez. zaten ben çok uğraşmam tv yle ayda bir film izlerim bide yemek saatlerinde bakarım biraz o kadar ev halkıda genel de öyle. fazla artistik bi özellik i olmayan orta seviye fiyatıda makul olan bi tv arıyoruz ama burda inceliyince biraz kafam karıştı dün de satıcılar baya bişeyler dediler. teknosa da ki görevli çok güzel bilgiler verdi lg önerdi biraz pahalı geldi vazgeçtik orda. bimeks teki hiç bişeyden anlamıyodu toshiba yı alıyoduk allah tan karta geçmediler . kipa daki de biraz bilgi verdi (tüm mağzalar kipadan alma diye uyardı) . samsung da malını çok övdü sony den iyidir filan sony nin mallarını biz yapıyoruz dedi valla ne kadar doğru bilemem. en son panasonic pioner lovel di galiba ona baktık fiyatları acayip ti zaten biri 11 bin di galiba biraz daha koysak bana ufak bi araba alırız öyle yani bide internetten bakıyorum şu ara firmalar indirim yapmış galiba tam ona denk gelmişiz bizde kaçırmayalım diyoruz
    bu arada bu baktığımız mağazalar forum bornovada kiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 26 Şubat 2009; 0:49:52 >

• Plazma slında Neden Üretimlerden Çeklidiğide Muamma

Elektrik verildiğinde ışık yayan gaz dolu hücrelerden oluşan bir çeşit panel televizyondur

(LCD) İse:Bir çeşit panel televizyondur. İki panel arasında bulunan likit kristal maddesinden oluşan ekran oldukça incedir. Arka kısmındaki beyaz floresan ışığının ön tabaka sayesinde kırılmasıyla görüntü verir

Daha sağlıklı Olduğu söyleniyo Aslında Her Halukarda (PLAZMALAR) Artık Nesli Tüketti (LCD) Ler İse (Günümüz Plazmalarına Göre Bi Hayli etap aştı Ve Kendini Geliştirdi Firmalarda Bunun Farkında)

LCD..Bi Devrim Niteliği Taşıyacaktır Yakın Gelcektede ..Lazer HDTV.Ve FAT Lar Oldukça İlgi Görücektir
  • aslında eski bi teknoloji olduğunu biliyorum çok fazla tutulmuyor anladığım kadarıyla. bide şu dikkatimi çekti plazma larda 100.000 saat ömür yazıyor. yani şimdi yılda 6.000 saat kullansan ortalama diyelim yaklaşık 16 17 yıl bi ömrü var hatta 15 yıl diyelim ona bazen tv yi açık unutuyoruz sabaha kadar filan ama lcd lerde öyle ömür filan yazmıyor sizin fikirleriniz ne acaba bu konuda ..
  • link için bişi değil .. linki incelemen için koydum o modelden nerde bulabilirsen al izmirde..pioneera da bak özellikle 8.nesil senin işini en iyi görcek panellerdir..en kötü olmadı lg pg serisi bak teknosa larda mevcut.. pg 6000-5000-7000 hangisi olursa..ama lcd alma bana kalırsa ..ayrıca lcd ler genelde plazmadan daha uzun ömürlere sahiptir herhangi bir sıkıntı söz konusu olmaz ömür bakımından merak etme..
  • teşekkürler valla en ucuz u 42 inç. lg nin 1.500 lira bimekste bakalım görüntüleri nasıl zaten özellikle istiyicem hd ready, full hd ve uydu yayını koymalarını. inceliycem hepsini hatta benm telle fotosunu da çekerim size fikir vermesi açısından bakalım artık gerisi mağazada belli olucak bilmem gerekenleri öğrendim ama evdekiler gene lcd almakta ısrarlı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.