Şimdi Ara

bclk overclock yapanlar gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    skylake non k işlemcilerini bu yolla oc yapanların fikirlerini almak için konuyu açtım. herkes sistemlerin özelliklerini stress testi ve single core multi core performanlarına dair verilerin paylaşılabildiği bir konu olsun istedim. ben kendimden başlayayım.

i5 6400
    gigabyte 170x gaming 3
    kingstone hyperx savage 8gb ddr4 ram
    coolermaster hyper 212 evo soğutucu
    evga gtx970 ftw

bios ayarları
    vcore 1.31v
    bclk 163mhz x27 = 4.4 ghz
    ram 2600mhz

prime 95 testi 30 dk sonucu
    max temp 74
    avarage 60

geekbench 3 32bit testi
    single core 4095
    multicore 13407

bilgisayarım gayet stabil çalışmakta. stok haliyle gta v de cpu oyunun yüzde 5 ine yakın zaminda yüzde yüzlük seviyeye çıkıyordu. oc ile bu ortadan kalktı diyebilirim. pcarsta stok frekansta 80 fps alırken oc ile 105 fps civarı almaya başladım. kesinlikle bir artısı olduğunu söyleyebilirim.

edit: arkaplanda çalışan programları kapatıp tekrar benchmark testi uyguladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 28 Temmuz 2016; 18:40:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kimse yapmıyor anlaşılan

• bende s1155 xenon 1220 v2 var bclk 106 dan yukarı çıkmıyor. yalnız iyi araştırdınız mı bclck tavsiye edilmiyor. sistemi stres altına soktuğu için

• hakanbaran kullanıcısına yanıt
    bclk oc intelde turbo boost intel avx gibi bir iki programı devre dışı bırakıyor. cpu sıcaklığını hwinfo32 adlı program yüklemeden göremiyorsun. ancak standart oc gibi pcde performans artışı sağlamakta. cpu ise bende 4.4 ghz de ortalama 60 derecede calışmakta arada bir 74 derecelere nadiren sıçradığı olmaktaydı ki bu değerlerin cpuyu zorladığı söylenemez. arada bir biostan boot etme problemi bende oluyor. bu yüzden şimdilik bendeki bclk 140mhz de yani 3.75 ghzde çalısıyor. ram ise 3000mhz de. ama yakın zamanda ramden kısıp tekrar cpu frenkansını arttırmayı planlıyorum. şimdilik bana önemli bir problem çıkardığı söylenemez.
  • bclk oc ile 4.6 ghz geekbench sonuçları.
    vcore: 1.29v

max temp: 72C
    avarage temp: 59C

1 saat witcher 3 oynadıktan sonra.

arada sırada boot problemi yaşıyorum. pcnin fişini çekip biraz bekleyip tekrar başlatmak zorunda kaldığım oluyor. onun dışında herhangi bir problem söz konusu değil.

• bugün 1 saat 20 dk boyunca prime95 torture test yaptım.

işlemci : i5 6400
    bus hızı: 175mhz x 27: 4.72 ghz
    vcore: 1.320
    ram clock :2800mhz

elde edilen değerler gayet stabil. i5 6400 işlemciden bu performansı alabilmek fazlasıyla memnun ediyor beni. yakın zamanda 4.8 ghze çıkmayı planlıyorum.

geekbench 32bit benchmark sonuçları
    http://browser.primatelabs.com/geekbench3/8021549

• g4400ü 4,37ghzde bir müddet kullandım. asrock z170 pro4s anakart vardı. non k oc ye doğrudan destek veren tek anakart markası asrock tur. yeni bioslarda bu özelliği kapattılar. 2016 ocak ayında çıkan bioslar ile hala oc yapılabiliyor.
    1,35V ile 4,37e rahat çıktı ama üstünü zorlamadım. bu haliyle i3 seviyesine fırlıyor. asrock anakartımın soket pinlerini kırdığım için artık kullanamıyorum. yeni asus ranger sipariş verdim. onunla 6400 işlemcimi 4,6 ghzde günlük kullanmayı planlıyorum.
  • salagil kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun anakart için. i5 6400 4.5ghzde stock i7 6700k ile aynı gaming performansı veriyor. sonuçlar gayet tatmin edici olacaktır.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. bu da benim non k sky oc konumhttps://forum.donanimhaber.com/m_116180788/tm.htm belki işine yarayanlar olur.
  • Bende i5 6400 ve gigabyte z170 gaming 3 alıp oc yapmayı düşünüyordum. Konunuz alma isteğimi arttırdı.

• Mr.ED kullanıcısına yanıt
    yardımcı olabildiysem ne ala

• Merhaba

Temmuz ayında bir bilgisayar topladım, i5 6400 işlemci ve Gigabyte z170 - HD3P anakartım var.

son bios güncellemesi 10/07/2016 olarak gözüküyor. Bir şekilde downgrade veya farklı bir işlem yaparak bclk overclock yapmam mümkün mü?
  • Dorukhan519 kullanıcısına yanıt
    f5g bios sürümünü yüklemeyi denedin mi

• Q-flash yaparak yüklemeyi denedim, sonuç hüsran. Sistem açılmadan 5 saniyede bir kendi kendine reset atmalar, düzelince mavi ekranlar falan, olmadı yani. Ya da ben beceremedim, bu intel mikrokod güncellemesinden sonra yapan var mı sıfırdan?
  • 6400ü 4.5ghze çıkarmak için 1.45v verdim, ancak stabil oldu. Ramleri 3000mhzde tutmak yerine frekans düşürüp Voltajı kısmayı deneyeceğim.
    1.4v ile görev yöneticisinde system uygulaması sürekli %25 işlemci çalıştırıyor Voltajı artırınca düzeliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salagil

6400ü 4.5ghze çıkarmak için 1.45v verdim, ancak stabil oldu. Ramleri 3000mhzde tutmak yerine frekans düşürüp Voltajı kısmayı deneyeceğim.
    1.4v ile görev yöneticisinde system uygulaması sürekli %25 işlemci çalıştırıyor Voltajı artırınca düzeliyor.

hocam silicon var silikon var. sizinkisi biraz kötü denk gelmiş. 1.325vda 4.72ghzi problemsiz görüyordüm. ancak ihtiyac olmadığından tekrar 4.05ghze çektim.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    düşük voltaj ile ntoskrnl.exe yüzde 25 cpu yiyiyor. . sanırım sürücüleri tanımada zorluk çekiyor. format atsam düzelecek gibi geliyor. aynı windows üzerinde 3. anakartı kullanıyorum. 3ü de skylake anakartlar ve hiç format atmadım. 1,45 verince sorun yok. prime 95 yaptığımda sıcaklık 75e kadar yükseliyor. h100i v2 soğutma var
  • salagil kullanıcısına yanıt
    bende de var h100 v2 proje amaçlı almıştım. proje patladı. satamadım. bugün masterbox 5 siparişi verdim. onunla kullanacağım inşallah. sonuçları tekrar paylaşırım duruma göre.

• Sky işlemciler için bclk desteğine anakart mı karar veriyor intel mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.