|
BDDK’dan sıfır ve yenilenmiş telefonlara taksit düzenlemesi (2. sayfa)
-
-
Küstüler demekki iktidara yakın telefon yenileyen firmayla 😀 -
Kesinlike haklisiniz ancak 20-15 bin arasinda orta seviye yeterli telefonlar bulunabiliyor. A54 256 5G mesela. Kendimde kullaniyorum ve cogu yonuyle (kasa kalitesi haric) oldukca iyi bir cihaz.
Bu yazimin nedeni karsi cikmak degil sadece bir bilgiyi duzeltmek. -
Zenginlikten kastın nedir bilmiyorum da mevcut hükümet zengini özellikle de yandaş zengini sever. Hükümet servetin yanındadır yani. En çok ezilen ve yok edilen orta gelirlidir. Fakirleşip ezilen fakirlikte eşitlenen orta gelirli.
-
Şunu yaşamamızın en büyük ve tek sebebi ekonomik kriz. Yönetimin boktan ekonomi politikaları ve onların yol açtığı durum. Cari açığı durdurmaya çalışırken aynı zamanda vergi kazancını arttırmak, hükümetin şimdiki politikası. Kriz kötü, hükümetin berbat yönetiminin ekonomik sonuçlarının faturasını birilerinin ödemesi lazım.
-
vatandaş düşmanı hükümet -
Dünya üzerinde BDDK'nın vatandaşın alacağı telefonun taksitine karıştığı kaç ülke vardır acaba? -
Bakalımmm bugün insanları daha nasıl bunaltırız... -
adamların ülkesi istedikleri gibi yönetirler, bir de söz sahibiymiş gibi eleştirmeyin !!!!'!'!2121212!
-
Şaka gibi karar. Kredi kartım var, telefon alamıyorum ama banka bana 3 taksitli kredi kitleyince taksitle telefon alabiliyorum. -
Taksit değil alışveriş kredisi bu. Faizle bankayı zengin et öyle alabiliyorsan al diyor -
Telefon sengmentleri bellidir.
200 dolar altı giriş seviye.
200-400 dolar arası orta seviye.
400-600 dolar arası orta üst seviye.
600-800 dolar arası üst seviye.
800 dolar üstü ultra üst seviye.
Örneklendirmek gerekirse Iphone 16 799 dolarlık fiyat etiketi ile üst seviye bir cihaz. 800 dolar yani. TL karşılığı ne? 27 bin lira. Türkiye'de ne kadara satılıyor? 60 bin lira. 60 bin lira kaç dolar? 1700 dolar. Yani Iphone 16 alan birisi devlete fazladan 900 dolar veriyor.
Şimdi senin üst seviye dediğin normalde, dünyada orta seviye demek. Senin üst seviye dediğin ise dünyada ultra üst seviyeden bile yüksek bir yerlere denk geliyor. Sen vergiyi taksitlendirmek istemediğini söyle açıkça, dolambaçlı yollara girme, dürüst ol bari. Zira sen telefon taksitleymiş değilmiş umursamıyorsun. Vergin kaç taksit olacak onu belirliyorsun. Resmen vergi verene telefon hediye gibi bir şey bu. Ne vergisi dersen Akp'yi seçme vergisi.
Yoksa 20 bin liraya kadar olan telefon standardı aşağı yukarı tutarlı. Sorun telefonun 20 bin lira olmaması.
Dünyada çok fakir ülkeler var, çok zengin ülkeler var, krizlerde, savaşlarda olan ülkeler var. Ama vatandaşlarına bunu yapan başka kim var bilmiyorum? Avrupa'da olmadığı kesin. Asya'da da yok. Afrika'da yok. Brezilya, Venezuela falandır işte. Onlar da Tayyip'le muhabbetleri olduğundan böyle fikirleri öğreniyorlardır. Yoksa kim vatandaşına bunu reva görür? Telefon la bu. Arabayı anladık telefonda yapma bari.
Yılda 1 milyon Iphone satılırsa batacaksa bu ülke zaten batmış demektir çoktan. Eğer o durumdaysa ölelim.
-
Garibanı bir tek anası sever -
faiz lobisi dedikleri bu işte, karta taksiti yasakla, alış veriş kredisine insanları mahkumet, sonra faiz lobisi ile mücadele ediyoruz de! -
tam tersi olması gerekmezmi yüksek fiyatlı olanlara taksit yapılması gerekli.fiyatı yüksek ödemesi zor,ama ülkemizde tam tersi.ayrım yapılmadan 12 taksite izin versinler.devlet vergiden kazansın.şu an 30000 tl lik tlf almayı düşünüyorum ama yurt içi alamayız çok pahalı. -
Japonyada 36 ay faizsiz taksit. Ülkenin düştüğü bu duruma rağmen hala akpyi savunanlar var ya gerçekten akılalmaz bir durum.
-
Hocam bizim ülkemiz de sosyal medyada para kazanan telefondan para kazanan yüksek tutarlar kazandığı için devletimiz, her sosyal medyası olanı kazanıyor sanıyor, kazanmıyorsa kazansın boşuna almasın diye mantık güdüdenler var, madem onlar kazanıyor siz de kazanın işinize gelirse fiyatlar böyle denilmek isteniyor o yüzden bir telefon alırken bir devlete alınmış olunuyor. Kısaca çalışın kardeşim ödediniz aldınız çıkarın parasını diyorlar.
-
Yahu 20 bin üzeri için hariçten çek tüketici kredisini 12 ayda öde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 6 Aralık 2024; 12:10:44 > -
Ulan şu saçmalıkların bı tanesi yurtdışında olsa millet ayaklanır indirirler direk iptal ettirirler bizde sapla nede olsa makarna soğancı kemik kitle var her türlü savunurlar diye güveniyorlar 😃😃 -
Ulan bende normal kredi kartı ile alınıyor sanmıştım.normal k.k ile olsaydı,makul olurdu ama böyle daha çok severler adamı.akmayın,aldırmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X