Şimdi Ara

bdfyobgsougt' ye inanıyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
7.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bdfyobgsougt' ye inanmıyorum. 12 kelimelik bir saçmalık olarak görüyorum.

Bir Allah'ı kabul edemeyen evrenin zerreleri atomları adedince ilahları hem de ezeliyetleri ile kabullenmek zorundadır.

Hem de Allah'ın ilim ,irade ,kudret,tercih, ezeliyet gibi ...sonsuz ve lazım sıfatlarını da bu şuursuzlara cansızlara varlıkta tutulmaya muhtaçlara vermek zorundadır.

Bir Allah'ı kabul etmeyen evrenin zerreleri adedince İlahları kabule mecburdur.

Bu biz değiliz.

Ezeliyet Allah'ın lazım ve zaruri sıfatıdır.Öyle olmayan yaratılana benzer ve ilah olamaz.

Ezeliyeti olmayan hep bir başlangıcı olan varlıkları takip bu evreni şekillendirmeye fırsat vermez.

Oysa evren zerrelerden yıldızlara kadar düzenleniyor ve faydalı tertipleniyor,işleniyor.

Silsilelerin uçsuz bucaksız ellerine verilemez.

İnanmamakta da veya inanmamanın saçma dayanaklarında ısrar edebilirsiniz.

Teorinizi çok fakat çok saçma buluyorum.Böyle bir mantığı ciddiye almıyorum.

Buda benim görüşüm.

Beğenmek zorunda değilsiniz.

Beğenilmek zorunluluğunuz olmadığı gibi.

• quote:

Biz Allah'tan niye korkuyoruz.Bizi yolumuzdan saptırmasın diye.

Affedersin yani bizleri yolumuzdan saptıran Allah mı? Bunu neden yapıyor peki?
    Ayrıca eğer o değil de yoldan sapmamıza neden olan kendimizsek, buna neden karşı çıkmıyor?

Neden buna engel olmuyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet

bdfyobgsougt' ye inanmıyorum. 12 kelimelik bir saçmalık olarak görüyorum.

Bir Allah'ı kabul edemeyen evrenin zerreleri atomları adedince ilahları hem de ezeliyetleri ile kabullenmek zorundadır.

Hem de Allah'ın ilim ,irade ,kudret,tercih, ezeliyet gibi ...sonsuz ve lazım sıfatlarını da bu şuursuzlara cansızlara varlıkta tutulmaya muhtaçlara vermek zorundadır.

Bir Allah'ı kabul etmeyen evrenin zerreleri adedince İlahları kabule mecburdur.

Bu biz değiliz.

Ezeliyet Allah'ın lazım ve zaruri sıfatıdır.Öyle olmayan yaratılana benzer ve ilah olamaz.

Ezeliyeti olmayan hep bir başlangıcı olan varlıkları takip bu evreni şekillendirmeye fırsat vermez.

Oysa evren zerrelerden yıldızlara kadar düzenleniyor ve faydalı tertipleniyor,işleniyor.

Silsilelerin uçsuz bucaksız ellerine verilemez.

İnanmamakta da veya inanmamanın saçma dayanaklarında ısrar edebilirsiniz.

Teorinizi çok fakat çok saçma buluyorum.Böyle bir mantığı ciddiye almıyorum.

Buda benim görüşüm.

Beğenmek zorunda değilsiniz.

Beğenilmek zorunluluğunuz olmadığı gibi.

Birincsi lütfen bir insanın inandığı şeye saçmalık demeyin. İnanç çok önemli bir meseledir. Ben de sizin gibi inanan biriyim gördüğünüz gibi. Ateist değilim. Bir şeye inanıyorum.
    Saçmalık yazdınız inandığım şeye.
    İnanmamanın ( ki görüldüğü gibi inançlı biriyim ) saçma dayanakları yazdınız. Sizi ayıbınızla başbaşa bırakıyorum. Aynı ayıbı inatla yapmayacağım.

Umarım inandığınız dinin esaslarını yerine getirip insanların inandığı şeyleri aşağılamazsınız bir daha.

• ilgimi çeken bir konu olduğu için birkaç şey yazmak istedim

Konuyu açan arkadaşın dediği şey sadece teoriden oluşuyor ve sürekli böyle teoriler geliştirildi.Ve bizse neden ve niye inanıyor ssunuz diye soruyor.
    Eğer yanlışlarım olursa düzeltmenizi rica ediyorum
    İşte cevap: Allah bütün evreni yarattı ve bizleri dünyaya koydu İlk insa Hz Adem ile sınavımız başladı.Peki neden?Bu tamamen tercih meselesidir.ayrıca bunu ne kadar düşünsekte kaynaktan bilgi almadığımız sürece doğru yanıta kavuşamayız di mi?
    Sizin de bildiğiniz gibi hiçbirşey nedensiz olmuyor ?ve bunun tersini asla ispat edemezsiniz.bizim burada olmamızın da sebebi var
    şöyleki insanların ortalama yaşları 60 değil mi?çoğu zaman yaş iilerledikçe ne kadar da çabuk geçti zaman deriz.Ve ölüme geldiğimiz anda Hz.Azrail bir emanet i almaya gelir.Peki yaşadın da ne oldu?niye geldin niye gidiyorsun?Bu koca dünya,her tarafı tarlalarla döşeli bizim yememiz için meyveler ile döşeli dünya tam olarak bizim ihtiyaçlarımza cevap olan dünya neden etrafımızda şekillenmiş?
    Havada duran güneş milyonlarca km ötede ve bizi onun zararlı ışıklarından koruyan ozon tabakası da tam üstümüzde ayrıca güneş olmazsa yetişmeyecek canlılar var etrafımız da bitkiler gibi bizim gibi!
    Peki ihtiyaçlarımıza karşılık gelen güneş oraya nasıl kondu?ilk insan nereden geldi?her insanın bir anneden doğduğunu bildiğimize göre?

Yukarıya bir güneş koyulsa bile niçin orada ve bize yararı var?Madem bizim için biz neden varız?Nedensiz hiçbirşey yok ise bizim burada olmamızın da bir nedeni var elbette........

hatam varsa özür dilerim

• quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

quote:

Biz Allah'tan niye korkuyoruz.Bizi yolumuzdan saptırmasın diye.

Affedersin yani bizleri yolumuzdan saptıran Allah mı? Bunu neden yapıyor peki?
    Ayrıca eğer o değil de yoldan sapmamıza neden olan kendimizsek, buna neden karşı çıkmıyor?

Neden buna engel olmuyor?

irademiz oldugu için engel olmuyor engel olcak olsa neden seçme şansı versin?
  • Arkadaşlar burada konuyu açan arkadaşımıza saygı göstermemiz lazım,bizim gibi inanmayan insanlara saygı göstermezsek sonuç kötüdür.

bdfyobgsougt dostum,eğer olayların bir kaynağı olmazsa olayda olmaz.pek ilim sahibi değilim ama bunlar mantık ile de bilinir

Vicdan ı duydun mu hiç ?yaptığımız kötü şeylerde bize seslenir yapma bunu diye.Neden peki?elbette bir kaynağı ve programı olduğu için.Ayrıca insan sevgiyle yoğrulmuştur ve iyilikten başka şeyler ona zarar verir.

Elbette bütün bunlar kendi düşüncelerimdi ama arada birkaç kaynaktanda yararlandım doğrusu.İnsanların sorguya tutulması her insana verilen önemi gösterir bize.Hayvanlar da veyahut başka hiçbir canlı buna tabi değil çünkü onlarınn aklı veya imanları olamaz yani bunu düşünemezler.
    Ve Allah ın hiç birşeye ihtiyacı olmadığı halde bize neden yapmadığımız ibadetlere karşı bir ceza veriyor diye bir soru vardır aklında büyük ihtimal di mi?

bunun cevabı şöyle: bu ibadetlere bizim ihtiyacımız vardır ve siz nasıl doktora gittiğinizde doktorun verdiği ilaçları kullanmadığınız zaman merhametli bir doktor size kızar,neden böyle yapıyorsun der.Bir anne çocuğu ders çalışmadığı zaman niye kızar?Bilmem anlatabiliyor muyum?
    Tabi ibadetlerin kendimize yararını apaçık göremiyoruz belki ama ruhun gıdasıdır ibadetler.
    Ayrıca etrafımızda gördüğümüz onca canlı Allah ı tesbih eder,bu konuda bir islam aliminin kendisi bu olayı görmüştür ispat derecesinde hemde bu olayda şudur:Bir kedinin mırıldamasını duymak için kualığını yaklaştırdığında kedinin YA RAHİM diye tesbih ettiğini duyar.
    bunun gibi birçok canlı Allah ı tesbih eder ve seviyeleri dereceleri çok yüksektir.

hatam varsa gerçekten özür dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 14 Ocak 2007; 21:59:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: amarok3

ilgimi çeken bir konu olduğu için birkaç şey yazmak istedim

Konuyu açan arkadaşın dediği şey sadece teoriden oluşuyor ve sürekli böyle teoriler geliştirildi.Ve bizse neden ve niye inanıyor ssunuz diye soruyor.
    Eğer yanlışlarım olursa düzeltmenizi rica ediyorum
    İşte cevap: Allah bütün evreni yarattı ve bizleri dünyaya koydu İlk insa Hz Adem ile sınavımız başladı.Peki neden?Bu tamamen tercih meselesidir.ayrıca bunu ne kadar düşünsekte kaynaktan bilgi almadığımız sürece doğru yanıta kavuşamayız di mi?
    Sizin de bildiğiniz gibi hiçbirşey nedensiz olmuyor ?ve bunun tersini asla ispat edemezsiniz.bizim burada olmamızın da sebebi var
    şöyleki insanların ortalama yaşları 60 değil mi?çoğu zaman yaş iilerledikçe ne kadar da çabuk geçti zaman deriz.Ve ölüme geldiğimiz anda Hz.Azrail bir emanet i almaya gelir.Peki yaşadın da ne oldu?niye geldin niye gidiyorsun?Bu koca dünya,her tarafı tarlalarla döşeli bizim yememiz için meyveler ile döşeli dünya tam olarak bizim ihtiyaçlarımza cevap olan dünya neden etrafımızda şekillenmiş?
    Havada duran güneş milyonlarca km ötede ve bizi onun zararlı ışıklarından koruyan ozon tabakası da tam üstümüzde ayrıca güneş olmazsa yetişmeyecek canlılar var etrafımız da bitkiler gibi bizim gibi!
    Peki ihtiyaçlarımıza karşılık gelen güneş oraya nasıl kondu?ilk insan nereden geldi?her insanın bir anneden doğduğunu bildiğimize göre?

Yukarıya bir güneş koyulsa bile niçin orada ve bize yararı var?Madem bizim için biz neden varız?Nedensiz hiçbirşey yok ise bizim burada olmamızın da bir nedeni var elbette........

hatam varsa özür dilerim

Demek istediğin şey de bdfyobgsougt' nin aynı Müslümanlık veya diğer dinler gibi bir teoriden ibaret olduğudur. Kesinlik olmadığı için ilk insandan beri tartışıp birbirimizin sebebi bu olsa gerek. Ot, çiçek, böcek ile kesinlik olsaydı, doğa ile kesinlik olsaydı olurdu. Ve herkes bir yolda birleşirdi. Ama malesef bu bu kadar kolay olmadı ve asla da olmayacak. Din çatışmaları her zaman olacak bence öünkü kesin bilgi zamanın başı olmadığına göre asla olamayacaktır. Ve ünyanın sonunu bu din çatışmalar yüzünden çıkacak bir savaş getirecektir diye düşünüyorum. Anlayacağınız insanlık kesinliği olmayan birşey yüzünden birbirini yiyecek, yiyor bile. Ve herşey son bulacaktır. Yani kıyamet günü bence farklı inanışlar sayesinde olacak...

• Müslümanlık ve diğer dinler bir teori değildir.Müslümanlıktan yani İslam önceki dinler insanlar tarafından değiştirildiği için(bu konuya sonra değinicem) İslam en son din olarak gelmiştir.
    İman kesindir eğer bir kesinlik olmasaydı iman olmazdı.Peki bu kadar insanın aklındaki sorular ile şüpheler ile veya şekk ler ile bu kesinlik nasıl oluyor diye sorucaksın.İnsanlarda ki bu sorular onların sınavıdır.Eğer bu soru lar kafada olmasaydı şeytan onlar vesvese vermeseysi sınav nasıl olacaktı,irade nasıl değer kazanacaktı,senin imanının onca insan arasında mertebesine nasıl karar verilebilecekti ?
    Onca mucize var ola gelmiş,onca olay vardır,şöyle bir kıssa var:

Peygamber efendimiz(s.a.s) bir gün bir ağacın altında dinlenirken bir müşrik arkadan gelip Hz.P
    eygamberin(s.a.s) kılıcını alıp onu öldüreceğini söyleyip "şimdi seni kim kurtarıcak" diye sorduğunda Hz.Peygamber efendimiz (sas) ALLAH diye bağırmıştır ve müşrik sarsılıp kendi elindeki kılıcı yere düşürdükten sonra kendi kavminin yanına gidip "Ben insanların en hayırlsısın yanından geliyorum"demiştir.

• @bdfyobgsougt
    hoşgeldin
  • quote:

Orjinalden alıntı: driver

@bdfyobgsougt
    hoşgeldin

Hoşbulduk sevgili Driver. 4 ay kadar sonra aranıza tekrar geri dönmenin mutluluğu içindeyim. Özellikle sen, Kaotika ve Lacrima ile aynı forumda bulunmaktan şeref duyuyorum...Aynı zamanda forum kurallarınca hareket edip hakaret etmeyen tüm üyelere ihtiyacımız var ülke olarak. Hırgür ile hiçbirşey değimez. Bunu 4 ay önce açtığım olaylı forumdan sanırım hatırlayacaksın.
    Görüşmek ümidiyle...

bdfyobgsougt
  • çıkmam lazım iyi akşamlar...
  • bdfyobgsougt hoşgeldin. Yazdıklarına katıldığım tek nokta, dinlerde tanrı olarak betimlenen şekilde bir varlığın olamayacağıdır. Oysa benim düşünceme göre yaşam denilen olgu 2 milyar yıl kadar önce doğal süreçler sonucu yeryüzünde oluşmuştur.

Değişik bir fikir ile karşıklaştıkları zaman saçma diyerek hakaret edenler sadece kendilerini küçük düşürürler.
  • herkes senin gibi görüslerini böyle açık ifade edebilse...bu yüzden kutlarım seni..

quote:

Bir teorim var. Tanrının olmadığını asla olamayacağını savunuyorum.

bdfyobgsougt' ye inanıyorum. 12 kelmelik bir teoriye. Yani:

( Bizler Doğal Felaketle Yok Olmuş Bir Gezegenin Sahipleri Olan Uzaylıların Geetik Torunlarıyız )

Başlangı olmadı, son olmayacaktır felsefesini savunuyorum.
    Başlangıcı bilmiorsak eğer, neden varmış gibi davranalım ki? Olmadı deriz olur biter mantığını savunuyorum.
    Zaman makinasının asla yaplamayacağını savunuyorum
    Çünkü başlangıç olmadıysa, zaman makinası olamaz.
    Evrende oradan oraya hayatın atladığını savunuyorum.
    Başlangıç varsa; nasıl oldu? Sorusuna örnek olarak bir elmanın kabuğunda ki bilmemne maddesini örnek göstermeden, direk olmadı diyorum, konuya odaklanıyorum.
    Mantıken olabilmesi en muhtemel teoridir bana göre.
    Kısacası bdfyobgsougt' de adı geçen uzaylılar...

Aslında bizim bilmediğimiz geçmişimiz ve geleceğimizdir. Bazıları Ufo ile, bazıları organizmalar olarak düşünülür. Henüz kanıt yoktur uzayda yaşama dair, ama bir umut vardır onca büyüklükteki evren içinde bunun için. '' _ Evet, hayat var! '' diyemez bazı inanışlar gibi. Kesin biliyormuş tavrı takınmıyorum.

Mantığıma güveniyorum gerçeği bilmiyor olsamda...

Bdfyobgsougt benim teorimdir. Sadece binlerce insanın uydurduğu basit teorilerden biri. Mantıken Tanrı olamaz. Çünkü o varsa onu ne yarattı?

Rica ediyorum: Tanrı varsa onu ne yarattı? sorusu için:

1: Zürafa düşün ve bir çiçek... gibi örneklemeler vermeyin. Saçma oluyor biliyorsunuz.

2: Tanrı varsa onu ne yarattı? için '' _ O yaratılmadı ki, vardı! '' gibi garip şeyler söyleyip sonra da bonus olarak '' _ Herşeyin bir başı vardır! '' gibi garip bir bomba da patlatmayın. Ultra dehşet bir çelişki oluyor bildiğiniz gibi. Ya da bilipte nedense direttiğiniz gibi mi deseydim acaba?

3: Hakaret etmeyin, küfür etmeyin, saldırmayın, basit olmayın ve en önemlisi...

4: Asla kesinliği ispatlanamamış birşeye Evet o var! O hep vardı! En büyük o! gibi şeyler demektense bence diye başlayın yazınıza. Çünkü eğer ortada bir kesinlik olsaydı; O zaman tek inanış olurdu. Tek din. Ve ateistleri geçtim, benim gibi inançlı ama farklı birşeye inanan insanlar olmazdı.

• @bdfyobgsougt

müslümanlık teoridir diyorsun tanrı yoktur diyorsun bir saç telini yoktan var et sana inanalım. Tabi sen evrenin başlangıcı ve sonu yoktur diyorsun senin savundugun şeyin dogru olması için öyle olması lazım o zaman bana başlangıcı ve sonu olmayan kesinlikle ewet diyecegimiz somut bir örnek göster.

Ayrıca gözden kaçan en önemli konuda şu allahı inkar etmek kolaydır. O nun varlıgını kabul etmek zeka ister. Yok çünkü gözümle görmedim demek marifet deyil evrenin başlangıcınıda gözünle görmedin ama inanıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

herkes senin gibi görüslerini böyle açık ifade edebilse...bu yüzden kutlarım seni..

quote:

Bir teorim var. Tanrının olmadığını asla olamayacağını savunuyorum.

bdfyobgsougt' ye inanıyorum. 12 kelmelik bir teoriye. Yani:

( Bizler Doğal Felaketle Yok Olmuş Bir Gezegenin Sahipleri Olan Uzaylıların Geetik Torunlarıyız )

Başlangı olmadı, son olmayacaktır felsefesini savunuyorum.
    Başlangıcı bilmiorsak eğer, neden varmış gibi davranalım ki? Olmadı deriz olur biter mantığını savunuyorum.
    Zaman makinasının asla yaplamayacağını savunuyorum
    Çünkü başlangıç olmadıysa, zaman makinası olamaz.
    Evrende oradan oraya hayatın atladığını savunuyorum.
    Başlangıç varsa; nasıl oldu? Sorusuna örnek olarak bir elmanın kabuğunda ki bilmemne maddesini örnek göstermeden, direk olmadı diyorum, konuya odaklanıyorum.
    Mantıken olabilmesi en muhtemel teoridir bana göre.
    Kısacası bdfyobgsougt' de adı geçen uzaylılar...

Aslında bizim bilmediğimiz geçmişimiz ve geleceğimizdir. Bazıları Ufo ile, bazıları organizmalar olarak düşünülür. Henüz kanıt yoktur uzayda yaşama dair, ama bir umut vardır onca büyüklükteki evren içinde bunun için. '' _ Evet, hayat var! '' diyemez bazı inanışlar gibi. Kesin biliyormuş tavrı takınmıyorum.

Mantığıma güveniyorum gerçeği bilmiyor olsamda...

Bdfyobgsougt benim teorimdir. Sadece binlerce insanın uydurduğu basit teorilerden biri. Mantıken Tanrı olamaz. Çünkü o varsa onu ne yarattı?

Rica ediyorum: Tanrı varsa onu ne yarattı? sorusu için:

1: Zürafa düşün ve bir çiçek... gibi örneklemeler vermeyin. Saçma oluyor biliyorsunuz.

2: Tanrı varsa onu ne yarattı? için '' _ O yaratılmadı ki, vardı! '' gibi garip şeyler söyleyip sonra da bonus olarak '' _ Herşeyin bir başı vardır! '' gibi garip bir bomba da patlatmayın. Ultra dehşet bir çelişki oluyor bildiğiniz gibi. Ya da bilipte nedense direttiğiniz gibi mi deseydim acaba?

3: Hakaret etmeyin, küfür etmeyin, saldırmayın, basit olmayın ve en önemlisi...

4: Asla kesinliği ispatlanamamış birşeye Evet o var! O hep vardı! En büyük o! gibi şeyler demektense bence diye başlayın yazınıza. Çünkü eğer ortada bir kesinlik olsaydı; O zaman tek inanış olurdu. Tek din. Ve ateistleri geçtim, benim gibi inançlı ama farklı birşeye inanan insanlar olmazdı.

Teşekkür ederim. Herkes içinden geleni yazsın. Böylece doğru yolu bulacağımıza inanıyorum. Kimsenin önyargılı davranmaması gerekir inanmadığı şeyler hakkında. Ben şahsen davranmıyorum. Kendi inancıma bile görüyorsunuz teori diyorum. Sadece teori. Benimkinden üstün bir teori çıkana kadar inanacağımşey bdfyobgsougt dir. Tekrar teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: yucoo

@bdfyobgsougt

müslümanlık teoridir diyorsun tanrı yoktur diyorsun bir saç telini yoktan var et sana inanalım. Tabi sen evrenin başlangıcı ve sonu yoktur diyorsun senin savundugun şeyin dogru olması için öyle olması lazım o zaman bana başlangıcı ve sonu olmayan kesinlikle ewet diyecegimiz somut bir örnek göster.

Ayrıca gözden kaçan en önemli konuda şu allahı inkar etmek kolaydır. O nun varlıgını kabul etmek zeka ister. Yok çünkü gözümle görmedim demek marifet deyil evrenin başlangıcınıda gözünle görmedin ama inanıyorsun.

1: Hangi devirde yaşıyoruz da benden bir saç telini yoktan var etmemi istiyorsun? Saç telini yoktan var olamayacağını yazarken, herşeyin başlangıcı vardır gibi birşeyi savunurken bana nasıl Tanrı' nın başı yoktur felsefesini savunabiliyorsun?

Yani bir saç telinin başlangıcı var, ama Tanrı' nın yok! Öyle mi? İlginç...

2: Bu arada somut bir örnek göstermem tabi ki seninde bana gösteremeyeceğin gibi mümkün değil. Ama ben sana zamanı örnek gösterebilirim. Başını bilmiyoruz, sonunuda. Akıp gidiyor. Sonsuzluktan sonsuzluğa...

3: olay görmek olmamalı. Mantık yürütme olmalı. Teoriler üretme olmalı nokta

• Teoriler ispatsız oldumu bir işe yaramaz bu teoriyi ortaya atan sensin ıspatına mecbursun

evrenin baslangıcı olmadıgını ispatla
    Zamanın başı olmadıgını ispatla
    Tanrının başlangıcı oldugunu ispatla
    ve diger savunduklarının hepsini ispatlamazsan seninki teori degil ortaya atılmış ölesine bir laf olur.

evet kanıtlarını dinliyoruz.
  • O na inanarak yasamak varken O ndan kacis niye bu ihtisam bu mukemmel yaradilis bu mukemmel denge nasil O nsuz olur O nu inkar etmek neden neden kaciyorsunuz bu gercekten sen ve senin gibilerde biliyorsunuz gercekleri ama isinize gelmedigi icin inanmak istemiyorsunuz gece yataga girip basini yastiga koydugunda hep korku doguyor icine ya varsa ya gercekse diye ne olur ozaman benim sonum diye dusunuyorsunuz sen ve senin gibiler ama O ndan kacis yok hepimiz O na geri donecegiz
  • bence dinler muhakkak insanı belli alanlarda kısıtlar..çünkü sonuş olarak dinlere inanan bir kişi o dinle ilgili farklı düşüncelerle direk kendisini dışlar..

bence şu anki insan zekası böyle şeyleri tartışacak kadar gelişmiş değil..düşünün bi kere..dinlerin ilk çıktığı zamanlarda insanların yaşamları nasıldı..ve nerelere geldi...belkide çok ileriki yıllarda madde ve varoluş ile ilgili daha farklı düşünceler ileri atılacak..tanrı neden insan gibi aciz bir varlıkla ilgilenirki..ve neden meleklerden bile üstün görmüştür...çünkü insanlar kadar bence dünya üzerinde yaramaz bir canlı yoktur...her canlının bir faydası varken insanın ne faydası var..sadece dünyanın ..... ten baska neye yarar..bence kanserli bir hücreden farkı yok...

• Çünkü allah insanı en güzel biçimde yaratmıştır. ve ona ruhundan üflemiştir bu yüzden o varmıdır yokmudur diye konuşabiliyoruz. Diger varlıkların bunu aklından bile geçirme şansı yok birde cinler var bizim gibi yaşıyan yalnız şundan emin ol dünyanın gelişimi ve devamı kuranda bahsi geçtigi gibi gitmektedir. her zaman inanan ve inkar edenler olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucoo -- 15 Ocak 2007; 0:42:18 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.