Şimdi Ara

Be Going To,Future,Future Continous,Future Perfect,Future Perfect Continous Ayrımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lise 2 yabancı dil bölümü öğrencisiyim.Son işlediğimiz konu Future Tenseler ama ben bunların ayrımından hiçbir şey anlamadım. Mesela bir cümlede boşluk veriyor hoca,parantez içinde kelimeyi de veriyor ve gerekli olan Future Tense'e göre çekimleyip yazmamızı istiyor fakat ben bunların ayrımını yapamıyorum hepsi birbirine benziyor sanki. Be Going To,Future Tense,Future Continous Tense,Future Perfect Tense,Future Perfect Continous Tense ayrımını açıklayabilecek birisi var mı acaba?Gerçekten çok sevinirim yardım ederseniz.Şimdiden teşekkürler.

• söz veriyorsan, tahminde buluyorsan ya da aniden bir şeye karar vermişsen.. will kullanıyorsun
    You'll never walk alone.. burda söz veriyor
    We'll be there at 10.30.. burda tahminde bulunuyor

işin içinde plan varsa ya da kanıtlı bir tahminde bulnuluyorsa.. be going to
    Train has broken. I'm gonna be late.. tren bozuldu geç kalıcam.. burda trenin bozulması bir kanıt.
    I'm gonna hit the Gym tonight. Burdada plan var..

sabit bir plan varsa, kesin bir şekilde günü yeri zamanı belirliyse.. present coninuous
    We are meeting in the library at 10.30 tomorrow morning.. burda her nane belli kesin olacak bişey..

içinde bulunduğun zaman diliminden belli bir zaman dilimine bakıyorsan.. future continuous
    Pazar sabahı sana uğruyacam.. yok pazar sabahı uyuyor olucam.. I'll be sleeping in Sunday morning..

future perfect de gelecekte tamamlanacak olan şeylerden bahsederken.. mesela yıl sonunda mezun olacam derken.. I'll have graduated in the end of the year..

• quote:

Orijinalden alıntı: gstrance

söz veriyorsan, tahminde buluyorsan ya da aniden bir şeye karar vermişsen.. will kullanıyorsun
    You'll never walk alone.. burda söz veriyor
    We'll be there at 10.30.. burda tahminde bulunuyor

işin içinde plan varsa ya da kanıtlı bir tahminde bulnuluyorsa.. be going to
    Train has broken. I'm gonna be late.. tren bozuldu geç kalıcam.. burda trenin bozulması bir kanıt.
    I'm gonna hit the Gym tonight. Burdada plan var..

sabit bir plan varsa, kesin bir şekilde günü yeri zamanı belirliyse.. present coninuous
    We are meeting in the library at 10.30 tomorrow morning.. burda her nane belli kesin olacak bişey..

içinde bulunduğun zaman diliminden belli bir zaman dilimine bakıyorsan.. future continuous
    Pazar sabahı sana uğruyacam.. yok pazar sabahı uyuyor olucam.. I'll be sleeping in Sunday morning..

future perfect de gelecekte tamamlanacak olan şeylerden bahsederken.. mesela yıl sonunda mezun olacam derken.. I'll have graduated in the end of the year..

Çok teşekkürler dostum.Yalnız bir de Future Perfect Continous var. "I will have been working" vb. Bunu ne için kullanıyoruz

• Çalışmakta olacağım demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 2 Aralık 2011; 23:05:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

Çalışmakta olacağım demek.

Peki Future Continous'tan ne farkı var ki?

"içinde bulunduğun zaman diliminden belli bir zaman dilimine bakıyorsan.. future continuous
    Pazar sabahı sana uğruyacam.. yok pazar sabahı uyuyor olucam.. I'll be sleeping in Sunday morning.. "

İlk arkadaş verdiği örnekte "uyuyor olacağım" demiş mesela. Aynı şeyi çalışmak için de yapamaz mıyız? "Çalışmakta olacağım" "Çalışıyor olacağım" Bu ikisinin farkı nedir nasıl ayırt edicez? Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum galiba. 2'nize de teşekkür ederim cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razzle-Dazzle -- 3 Aralık 2011; 1:50:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razzle-Dazzle

quote:

"içinde bulunduğun zaman diliminden belli bir zaman dilimine bakıyorsan.. future continuous
    Pazar sabahı sana uğruyacam.. yok pazar sabahı uyuyor olucam.. I'll be sleeping in Sunday morning.. "

İlk arkadaş verdiği örnekte "uyuyor olacağım" demiş mesela. Aynı şeyi çalışmak için de yapamaz mıyız? "Çalışmakta olacağım" "Çalışıyor olacağım" Bu ikisinin farkı nedir nasıl ayırt edicez? Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum galiba. 2'nize de teşekkür ederim cevaplarınız için.

Future Continuous kullanmanı gerektirecek bir ipucu mutlaka olması lazım cümlede.

Örnek yazayım; (Bu konuyu yeni bitirdik dersanede)

FUTURE CONTINUOUS TENSE

tomorrow
    this time next year
    in a few minutes
    at this time next year
    at 9 o'clock tomorrow
    this time tomorrow
    then

- Don't call me tomorrow between ten and eleven.I'll be having an interview then.
    - At this time next year, you'll probably be attending university.
    - My plane departs at nine, so I'll be flying to New York at this hour tomorrow.
    - The next time I see you in July, I'll be working as a teacher.
    - If you need to contact me sometime next week, I'll be staying at the Sheraton in İstanbul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

quote:

Orijinalden alıntı: Razzle-Dazzle

quote:

Future Continuous kullanmanı gerektirecek bir ipucu mutlaka olması lazım cümlede.

Örnek yazayım; (Bu konuyu yeni bitirdik dersanede)

FUTURE CONTINUOUS TENSE

tomorrow
    this time next year
    in a few minutes
    at this time next year
    at 9 o'clock tomorrow
    this time tomorrow
    then

- Don't call me tomorrow between ten and eleven.I'll be having an interview then.
    - At this time next year, you'll probably be attending university.
    - My plane departs at nine, so I'll be flying to New York at this hour tomorrow.
    - The next time I see you in July, I'll be working as a teacher.
    - If you need to contact me sometime next week, I'll be staying at the Sheraton in İstanbul.

Çok teşekkürler,bu konuya çalışsam iyi olur. :)

• bence future continuous ve future perfect continous aynı anlamda değil.. ama yanılıyorda olabilirim, ingilterede dil okulunda öğrenmiştim grameri hocalar biz future perfectleri pek kullanmıyoruz diyip geçiştirmişlerdi :)

future perfect continuous şöyle bir anlam ifade ediyor; mesela iki sene önce ingilizce öğrenmeye başladın 1 sene sonra 3 senedir ingilizce öğrenmiş olucaksın ve öğrenme işlemi sürekli bir işlem olduğundan future perfect yerine future perfect continous kullanıyoruz.. yani future continoustan tamamen farklı bir anlamı var.. Türkçe düşününce benzer gibi geliyor ama..

Next year I'll have been learning English for 3 years.

Ama örneğin 2 sene önce amerikaya yerleştim seneye 3 yıl olacak.. settle down fiili sürekliliği olan bir fiil değil..

Next year I'll have settled down USA for 3 years..
  • Peki arkadaşlar şu örnekte neden going to kullanılıyor?
    A: Jason is very clever for his ages.
    B: Yes. He says he ........... (become) a doctor when he grows up.

Burada bir kanıt yok ki. Hani çocuk olacağım diyor ya olamassa? Bu ayrıntı birşey mi?
  • will olması gerekiyo normalde ama belkide aktarma cümlesi diye olmuştur... Çünkü çocuk plan kuruyo Im gonna be a doctor diye, onu aktarırken aynı onun dediği gibi çevriliyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0d

Peki arkadaşlar şu örnekte neden going to kullanılıyor?
    A: Jason is very clever for his ages.
    B: Yes. He says he ........... (become) a doctor when he grows up.

Burada bir kanıt yok ki. Hani çocuk olacağım diyor ya olamassa? Bu ayrıntı birşey mi?

Okulda hocamız bunun gibi bir şey söylemişti. Yanlış hatırlamıyorsam çocuğun doktor olacağının kanıtı zeki olması. Diyor ya, "Jason onun yaşı için çok zeki" diye. İşte büyüdüğünde doktor olmasının kanıtı. Kesin bir kanıt yok yani olmayabilir de,benim de kafam biraz karışmıştı. Ama okuldaki hoca böyle açıkladı. Belki de farklı bir yolu vardır zira bizim okuldaki hoca da bazen hata yapıyor gerek telaffuz da gerek çeviriler de.

• Bende bu konuları fazla bilmiyorum.Çok karıştırıyorum.Devamsızlıktan dolayı fazla göremedim bunları anca internetten falan çalışıyorum.
  • pratikte takır takır sökülüyor ama çalışırken ezberlemesi çok zor çünkü bazı yerleri mantıksız

bu arada 'going to' zaten başlı başına zaman belirten bir kalıptır malum. ORda da arkadaşın dediği gibi çok zeki olması kanıtına dayanmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.