Şimdi Ara

Bebek - Çocuk Fotoğraf ve Videosu İçin Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. İki yaşında bir kızım var ve üç ay sonra bir de oğlum olacak inşallah. Şu an elimde "Fujifilm FinePix S5800 Kompakt Dijital Fotoğraf Makinesi" var. Işık az ortamlarda, özellikle flaşsız çekimlerde görüntü kalitesi yeterli değil; video çekimleri de oldukça kalitesiz. Sorum şu: Bebek-çocuk fotoğrafları ve video çekimi için ne tavsiye edersiniz? Bütçem en fazla 1000 TL. Kompakt bir makine mi, giriş seviyesi bir DSLR mi? Yoksa fiyatları bütçeme uygun seviyeye gelmişken aynasız bir makine mi? Canon M ya da Olympus E-PM2 bana uygun gibi geldi. Benim gönlüm Olympus'tan yana ancak tereddütlerim var. Beraberinde verilen 14-42 kit amacıma uygun bir lens midir? Ya da fotoğraf ve video kalitesi, hareketli görüntü çekimi yeterli midir? Tavsiyeleriniz, fikirleriniz benim için önemli. Yardımcı olacak, düşüncelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bamsi beyrek

Merhaba. İki yaşında bir kızım var ve üç ay sonra bir de oğlum olacak inşallah. Şu an elimde "Fujifilm FinePix S5800 Kompakt Dijital Fotoğraf Makinesi" var. Işık az ortamlarda, özellikle flaşsız çekimlerde görüntü kalitesi yeterli değil; video çekimleri de oldukça kalitesiz. Sorum şu: Bebek-çocuk fotoğrafları ve video çekimi için ne tavsiye edersiniz? Bütçem en fazla 1000 TL. Kompakt bir makine mi, giriş seviyesi bir DSLR mi? Yoksa fiyatları bütçeme uygun seviyeye gelmişken aynasız bir makine mi? Canon M ya da Olympus E-PM2 bana uygun gibi geldi. Benim gönlüm Olympus'tan yana ancak tereddütlerim var. Beraberinde verilen 14-42 kit amacıma uygun bir lens midir? Ya da fotoğraf ve video kalitesi, hareketli görüntü çekimi yeterli midir? Tavsiyeleriniz, fikirleriniz benim için önemli. Yardımcı olacak, düşüncelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Allah bağışlasın... Sağlıklı ve sevdikleri ile güzel bir yaşam dilerim evladınıza...

Benim ufaklık da 4 yaşına geldi. Bu süreçte bir tane AF (otomatik odaklama) hızı yavaş bir makina da kullandım. Bu sebeple EOS M'i önermem özellikle ! Zaten Olympus E-PM2'de imaj kalitesi olarak aşağı değil. EOS-M , 650D, D5200 vb. gibi APS-C sensörlülerdeki 18-55 mm. kit lensin tam dengi karşılığı E-PM2'de 14-42mm. kit lens oluyor. Bu lenslerde önemli olan sizin gibi çekimlerde kullanılacak ise diyafram açıklığı. Fakat kit lensler genel olarak F3.5 diyaframa sahip oluyorlar. Kötü değil ama eh işte diyebilirim. Daha iyi bir lens almak istediğinizde ise EOS M'in F1.8 diyaframa sahip bir lensi olduğuna dair bilgim yok. Bildiğim kadarı ile yok. Olympus'ta 2.el olarak böyle bir lensi 45mm. F1.8 bulabilme ihtimaliniz var. Tabi ille de şart mı ? Değil ama daha keskin, daha güzel fotoğraflar istediğinizde çok iyi bir lenstir bu. Video kalitesine gelince E-PM2 idare eder. Bende bu serinin bir nesil önceki modeli olan PM1'in üst modeli PL3 var. Yani PM2'nin üst modeli olan PL5'in bir önceki nesli. Videosu bana yeterli geliyor. Öncelikli amaç fotoğraf çekmek ise AF hızındaki ciddi fark sebebi ile ve özellikle ufak çocuk fotoğrafı çekeceğiniz için PM2'yi öneririm.

• Tavsiyeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Biraz damdan düşer gibi oldu sizi doğrudan ilk açılan konuya dahil etmiş gibi oldum kusura bakmayın. Diğer konulardaki yazı ve yorumlarınızı okudum, tecrübelerinize güvendiğim için de sorumu size yönelttim. Anladığım kadarıyla siz kompakt, dslr ve aynasızlar arasından üçüncüsünü tavsiye ediyorsunuz. Daha önceki konulardan Olympus PEN E-PL1 modelini kullandığınızı ve çok da başarılı fotoğraflar elde edemediğinizi gördüm. Flickr sayfanızda ise çok güzel fotoğralar var PL3 ile çekilmiş. Ya siz işi öğrenmişsiniz ya makine gerçekten iyi ya da photoshop vs. ile haşır neşir oldunuz. Uzatmayayım PL3'ün fiyatı uygun 700 TL civarında. PL5 1300 TL. PM-2 ise kargo dahil 1007 liraya geliyor. Sorum şu benim amacıma uygun olarak (herhalde yüzde 90 portre olur, manzaraya vaktim de hevesim de yok) PM-2 ile birlikte önerdiğiniz lensleri almadan (45 mm. f1.8 m43 uyumlu) iyi bir sonuç elde edemez miyiz? Bu lensleri araştırdım ikinci elleri bile 500 liraya bulunabiliyor ancak ki bu da bütçemi çok aşar. (Örnek: dh) Üzerinde gelen lensler de iş görmez mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamsi beyrek -- 8 Nisan 2014; 2:34:40 >

• quote:

Tavsiyeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Biraz damdan düşer gibi oldu sizi doğrudan ilk açılan konuya dahil etmiş gibi oldum kusura bakmayın. Diğer konulardaki yazı ve yorumlarınızı okudum, tecrübelerinize güvendiğim için de sorumu size yönelttim. Anladığım kadarıyla siz kompakt, dslr ve aynasızlar arasından üçüncüsünü tavsiye ediyorsunuz. Daha önceki konulardan Olympus PEN E-PL1 modelini kullandığınızı ve çok da başarılı fotoğraflar elde edemediğinizi gördüm. Flickr sayfanızda ise çok güzel fotoğralar var PL3 ile çekilmiş. Ya siz işi öğrenmişsiniz ya makine gerçekten iyi ya da photoshop vs. ile haşır neşir oldunuz. Uzatmayayım PL3'ün fiyatı uygun 700 TL civarında. PL5 1300 TL. PM-2 ise kargo dahil 1007 liraya geliyor. Sorum şu benim amacıma uygun olarak (herhalde yüzde 90 portre olur, manzaraya vaktim de hevesim de yok) PM-2 ile birlikte önerdiğiniz lensleri almadan (45 mm. f1.8 m43 uyumlu) iyi bir sonuç elde edemez miyiz? Bu lensleri araştırdım ikinci elleri bile 500 liraya bulunabiliyor ancak ki bu da bütçemi çok aşar. (Örnek: dh) Üzerinde gelen lensler de iş görmez mi sizce?

Sorun değil... ayrıca teşekkür ederim.
    Bu lens almadan da iyi sonuçlar elde edersiniz ama çocuk ev içinde, ampul aydınlatması altında oldu mu her makina zorlanır. Bırakın PM2'yi 2000 TL'lik d-slr bile benzer sonuç verir. Bundan kurtulmanın bir yolu açık diyaframlı lens kullanmaktır. Bu PM2'ye has bir olay değil...

PL1'in AF (otomatik odaklama) hızı çok yavaş idi. O sebeple o makina ile istediğim gibi fotoğraflar çekmem zor oluyordu. PL2'de bunu iyileştirdiler PL3'te çok daha iyi oldu. PM2'de ise sensör önemli ölçüde gelişti. Ben size fiyat/performans olarak en uygununu önerdim. PL3'ü bu saatten sonra almanızı önermem. Çünki çekeceğiniz fotolar için sizin yüksek perde hızına, iso başarımına ihtiyacınız çok daha fazla olacak bu sebeple PM2 çok daha iyi PL3'ten. 45mm. F1.8'i de konuşmamın sebebi eğer daha iyi sonuçlar ister iseniz böyle bir imkan var ama Canon EOS M'de bu imkanın olmadığını anlatmak istediğim içindi. Elbette 14-42 R II kit lens ile de iyi sonuçlar alabilirsiniz. Fakat bu lensi değiştirilebilen her tür makinada kit lensler orta kalitede optiğe sahiptirler. Örnek verdiğim zumu olmayan, sabit odakli lensler ise her markada çok daha iyi optik kaliteye sahip lensler olarak üretiliyorlar.

Kompakt da önermeme sebebim, bugün 1000 TL'ye alabileceğiniz hiçbir kompakt PM2'nin imaj kalitesini size veremez. Hatta şu 30x, 50x zumlu d-slr tipindeki (ama sensörü kompaktlarınki kadar olan) 1000-1300 liralara alabileceğiniz makinalar da PM2'nin imaj kalitesinden epey geride kalırlar. Hele hele ki sizin kapalı ortamlarda çekeceğiniz fotoların iso800, iso1600'lerde olabileceğini tahmin ediyorum(ki ben de geçtim bu yollardan) kompaktlar iso 400'de bile bitiyor !

* Buraya tıklayıp bakacak olursanız * göreceğiniz üzere bazı 1000 TL üzeri makinalardan çok daha iyi olduğunu kendiniz de görürsünüz PM2'nin...

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Samimi ilginiz ve yönlendirici cevaplarınız için teşekkür ederim. Önce PM-2'yi alayım, lensin de 2. ellerini takip edeyim. Tekrar teşekkürler.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,verdiğiniz linkte hakikaten PM2 çok üstün.Peki makinalar üzerindeki lensler de hepsi kit midir acaba, yoksa farklı kalitede lensler mi?(Yabancı dilim yok kendim bakamadım.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxito

Merhaba ,verdiğiniz linkte hakikaten PM2 çok üstün.Peki makinalar üzerindeki lensler de hepsi kit midir acaba, yoksa farklı kalitede lensler mi?(Yabancı dilim yok kendim bakamadım.)

Farklı milimetrelerde kit lensler de var. Bazı markaların ürünlerini bu farklı kit lensler ile alma imkanınız da var. Misal 18-105, 18-135 gibi d-slr kit lensleri de var ama bunlar toplam maliyeti yükseltir, m43'lerde ise farklı kit lensler var bunları da tercih ettiğinizde toplam maliyet yükseltir. Mesela Olympus 12-50mm kit lens var, bu lensin optik kalitesi 14-42 R II'ye oranla pek bir fark getirmiyor ama daha geniş bir açı aralığı var, ayrıca öz Bu Olympus PM2'nin ait olduğu sınıfa ise m43(micro4/3 sensör boyutu sebebi ile) deniliyor kısaca. Bunların sensörü giriş ve orta seviye d-slr ve bazı "aynasız" modellerde de bulunan APS-C(olarak adlandırılan) sensörlerden biraz daha küçüktür. Fakat günümüzde yukarıda verdiğim test fotosu inceleme linkinden sizlerin de görebileceği üzere m43 sensörlü makinalar giriş seviyesi APS-C sensörlü makinalar ile aynı imaj kalitesi ve iso başarımına sahip olabilmekteler.

Aşağıdaki şekilden "Four Thirds, APS-C ve 1/2.3", 1/1.7" sensör boyutları arasındaki farkı gözlemleyebilirsiniz...
     Bebek - Çocuk Fotoğraf ve Videosu İçin Tavsiye

-
    Olympus için güncel lenslerin neler olduğunu şuradan görebilirsiniz,
    http://www.four-thirds.org/en/microft/lens_chart.html

Hangi lens hangi gövdede (Panasonic'in de bu sistemde lens ve gövdeler ürettiğini hatırlatayım) nasıl durur görmek için de bir simulasyon var,
    http://www.four-thirds.org/en/special/matching.html

Alınabilir lenslerin fotoğrafları, teknik özelliklerini görebileceğiniz link,
    http://www.four-thirds.org/en/microft/lense.html

Not : Güncel sistem "micro four thirds" , buna göre bakmanız gerek. Bir de önceki sistem "four thirds" var. Artık o sistemde ürün üretilmiyor.

quote:

Samimi ilginiz ve yönlendirici cevaplarınız için teşekkür ederim. Önce PM-2'yi alayım, lensin de 2. ellerini takip edeyim. Tekrar teşekkürler.

Rica ederim... Her zaman bekleriz :) - Bizim başlık -http://forum.donanimhaber.com/m_43921546/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Nisan 2014; 12:17:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.