Şimdi Ara

bebekli bir oda için ısıtıcı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
25.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selamlar arkadaşım. öncelikle allah analı babalı büyütsün dileklerimi iletmek istiyorum. bu konularda bir miktar teknik bilgim var. kış için kesinlikle klima kullanmalısın. çünkü klimaların asıl amacı soğutmaktır ve soğutmakta çalıştırılırsa verimi 0 ila 1 arasındadır. ısıtma konusuna gelecek olursak, klimalar ısıtma amaçlı kullanıldıklarında tersinir çalışırlar ve bu tarz makinalar tersinir çalıştıklarında verimlerinde mükemmel bir artış görülür, hatta teoride kapasitelerinin üzerine çıkabilirler diyebilirim. çünkü soğuturken verimi x ise ısıtırkenki verimi 1+x 'dir. yani yazın %60 verimle kullandığın klimayı kışın %160 verimle kullanabilirsin. bu da ekonomiklik ve randıman anlamına gelir. ve marka olarak da klimada daikin bu işin kralıdır diyebilirim. fiyatı biraz pahalı gelebilir belki ilk bakışta ama emin olun ki iyi birşeye parayı bir kere verirsiniz. daikin klimalar +5 derecenin aşağısında da (-9 dereceye kadar) performans kaybı yaşamadan ısıtabilirler. yani bir bebek odası için idealdir. zaten adamların çalışma alanı da konfor iklimlendirmesidir. bunun yanında mitsubishi gibi bir marka da düşünebilirsiniz. o da kesinlikle bu pazarda kendisini kanıtlamış bir markadır. ve benim düşüncem hangi marka alırsanız alın, kesinlikle konfor iklimlendirmesi üzerine çalışan bir firmadan alın. mesela demirdöküm, ısısan-buderus gibi. şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

not: biraz teknik bilgi ağırlıklı bir yazı oldu ama arkadaşın kafasına yatması açısından yazdım...

• cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.
    bulunduğum yerde klima teknik servis olarak görev yapan bi abimiz var.
    O da "aramatarama" arkadaşın yukarıda yazdığı gibi +5 derecenin altına inince ısıtması yetersiz kalıyor dedi.
    hatta şöyle dedi:
    100 ytl lik elektrik yakıp 100 ytl lik ısı almak istiyorsan klima değil de ufo al.
    çünkü onllar 100 ytl yakar ama 100 ytl lik de ısı verir.
    hatta onların da termostatı vardır, sürekli tam güç çalışmazlar.

aynen böyle söyledi. şimdi onun söylediklerini düşünerek klima haricindeki ısıtıcıları da gözden geçirmeye başladım.
    Ufo kullanan arkadaşlar ne kadar yaktıkları konusunda fikir verebilir mi acaba?
  • Bizim klima ve quartz soba satan bir dukkan vardı zamanında. Öncelikle ben klima onermiyorum zaten cocuk odasına. İçerde hava sirkülasyonu yaratmayan bir soba dusun derim.Dışarıdaki sıcaklık dustugunde ise ısınamama ihtimalin var hangi marka olursa olsun.
    Quartz sobalar bence daha uygun bu iş için ama ucuzuna kacarsan verimi düşük olabilir. iyi bir soba al derim. Biz busi satıyorduk o zamanlar verimli, iyi ısıtan bir aletti.
    2x600, 3x600, 3x800 watt gibi modeller ve bu sobaların ufaklarında.
    boyut olarak kücük bir 2x600 veya 3x600 alsan oda ısınıncaya kadar 2-3 çubuk yakarsın ısınınca tek cubuga dusurursun zaten termostat da var.
    24 saat tek cubuk yaksa ayda yakacagı miktar kabaca:
    0.6 x 24 x 30 x 0,13YTL = 56YTL
    100YTL nin altında bir enerji harcaması, odayı kurutmayan, yerden toz kaldırmayan bir ısınma sekli olarak bunu oneriyorum.
    Yalnız çalısırken cama degil iceriye cevirilmesi gerekiyor bu tip sobaların.

ekleme: biz mersinde yıllarca quartz sobalar ile ısındık, klimayı hic calıstırmazdık.
    su an besiktastaki evde dogalgaz sobası var ama yatakodasını ısıtamıyor tabi. o odaya 3x800 busi koyduk, geceleri 1 cubuk yanık duruyor oda hep sıcacık.
    (bu arada ev bahce katı, buz gibi bir ev)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeon82 -- 8 Kasım 2006; 10:52:09 >

• Merhaba
    Şu UFO nun yaydığı ışının dalga boyunu bilen var mı?
    sonuçta 300 nm altındaysa çok zararlı ışınlar yayıyor.
    cilt kanseri ve katarkt oluşumuna neden olabilir.
    Lütfen bilen varsa cevaplasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamo1264

Merhaba
    Şu UFO nun yaydığı ışının dalga boyunu bilen var mı?
    sonuçta 300 nm altındaysa çok zararlı ışınlar yayıyor.
    cilt kanseri ve katarkt oluşumuna neden olabilir.
    Lütfen bilen varsa cevaplasın.

yok mu cevap
  • "FBS 12800 F" BACALI DOĞALGAZ &
    LPG SOBASI

Üstün Nitelikler
    Yakıtınızı yüksek verim ve mavi alevle yakar.
    Brülör, paslanmaz çelikten üretilmiş olup uzun ömürlüdür, gazı mavi alevle tam yakar.
    Piezo elektrikli otomatik ateşleme sistemlidir.
    Kibrit veya çakmak kullanılmadan bir düğmeye basılarak ısıtıcı ateşlenir.
    Pilot alevlidir.
    Güvenlik valfi oksijen emniyetli olup alevin herhangi bir şekilde sönmesi halinde gazı keserek, kesin ve tam bir güvenlik sağlar.
    Özel davlumbaz sistemi saysesinde ısıtıcının yanışı dış atmosfer koşullarından (rüzgar, fırtına, geri tepme gibi) kesinlikle etkilenmez.
    Baca gazı sensörü, baca gazı zehirlenmelerini kesinlikle önler.
    Termostatik valfdir.
    Ortamı kontrollü olarak ısıtır.
    Gereksiz yakıt tüketimini engeller.
    Servis kolaylığı sağlanmıştır.
    Yan yüzdeki servis kapağı ile LPG'den doğalgaza, doğalgazdan LPG'ye dönüşümü son derece kolaydır.
    Yanma odasının ısıtma yüzeyleri ve diğer görünen yüzeyler özel dizaynı ile artırılarak daha yüksek ısıtma verimi sağlanmıştır.
    Gözetleme camı sayesinde yanışı izlenebilir.
    Isıtıcı ile birlikte verilen adaptör boru sayesinde Ø13 cm'lik standart soba borusu kullanılarak, bulunduğu ortamın herhangi bir köşesine, bacaya bağlanmak suretiyle yerleştirilir.
    Gaz bağlantısı için sobanın herhangi bir parçasını sökmek gerekmez.
    Isınan yüzeyler kaliteli emaye malzeme ile, diğer yüzeyler demir fosfat, elektrostatik toz boya, "coating powder" ile kaplıdır.

http://www.hepsibayiden.com/Urun/Fujiyama-FBS-12800-Fanli-Bacali-Dogal-Gaz-Sobasi-pmu523.html

bebekli bir oda için ısıtıcı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.