Şimdi Ara

bebekli bir oda için ısıtıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
25.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 yaşında bir oğlum var. odamız çok soğuk.
    soba kuramayacak kadar da küçük. bu nedenle bir elektrikli ısıtıcı almak istiyorum.
    Tabii UFO ve dğer 3 gözlü ısıtıcılar istemiyorum.
    onların yakıt tüketimi çok fazla.

Geçen sene "Econo Heat" adlı bir ısıtıcı almıştım.
    http://www.econoheat-tr.com/

Ancak bundan istediğim verimi alamadım. (Hatta hiç verim alamadım)
    yetkili servisle aylarca diyalog kurduk, çeşitli denemeler yaptık ancak odayı ısıtamadık.

bana yakıt tüketimi çok aşırı olmayan bir ısıtıcı tavsiye edebilir misiniz?
    yazının başında elektrikli ısıtıcı diye yazdım ama daha farklı alternatifler olursa onları da değerlendirebilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bebek Odası İçin En İyi Isıtıcı Seçimi

Bebekli bir odanın sıcak ve konforlu olması, bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu için hayati önem taşır. Doğru ısıtıcıyı seçmek, güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlamak için çok önemlidir.

Elektrikli Soba ve Bebekler

Elektrikli sobalar, bebek odaları için uygun olmayan bir ısıtma seçeneğidir. Yüksek sıcaklıkları ve elektrikli kabloları, bebekler için ciddi riskler oluşturabilir. Ayrıca, havadaki nemi azaltarak bebeklerde solunum sorunlarına neden olabilirler.

Bebek Odası Isıtıcı Önerileri

Bebek odaları için en güvenli ve en iyi ısıtıcı seçenekleri şunlardır:

• Havayı Kurutmayan Isıtıcılar: Bu ısıtıcılar, bebeklerin hassas solunum yollarına zarar verebilecek nemi korur.
    • Radyatörler: Radyatörler sabittir ve bir bebek odasında güvenli bir şekilde kullanılabilir.
    • Taşınabilir Isıtıcılar: Taşınabilir ısıtıcılar, bebeğin odasını hızlı bir şekilde ısıtmak için kullanılabilir, ancak devrilme riskini azaltmak için bir emniyet kilidine sahip olduklarından emin olmalısın.

Elektrikli Isıtıcıların Zararları

• Yangın Tehlikesi: Elektrikli ısıtıcılar, özellikle bebek odaları gibi küçük alanlarda yangın tehlikesi oluşturabilir.
    • Elektrik Çarpması: Elektrikli ısıtıcıların kabloları bebeğin erişebileceği yerlerde olmamalıdır.
    • Hava Kuruluğu: Elektrikli sobalar havadaki nemi azaltabilir ve bebeklerin solunum yollarını tahriş edebilir.

Havayı Kurutmayan Isıtıcıların Faydaları

• Nem Seviyesini Koruma: Havayı kurutmayan ısıtıcılar, bebeklerin hassas solunum yollarına nem sağlar.
    • Güvenli ve Sessiz: Bu ısıtıcılar, bebek odalarında kullanmak için güvenlidir ve çok az ses çıkarır.
    • Enerji Verimliliği: Havayı kurutmayan ısıtıcılar genellikle elektrikli sobalara göre daha enerji verimlidir.

Bebeğinizin güvenli ve konforlu olması için bebek odası için uygun ısıtıcıyı seçmek çok önemlidir. Elektrikli sobalardan kaçının ve bunun yerine havalandırma sistemleri veya havayı kurutmayan ısıtıcılar gibi daha güvenli seçenekleri değerlendirin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merak ettim ..Econo Heat kullanmışsın odanın metrekaresi ne kadar acaba ki ? bu aletten memnun kalmadın ayrıca elektrik tüketimi nasıl ?
  • 7000 Btu'luk bir klima taktırt o odaya, en güzeli, en rahatı, en kolayı, ayrıca çokda yakmıyor Klimalar.

Şöyle bir şey olabilir mesela,

http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr-TR/Urunler/20230671.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviBodrum -- 4 Kasım 2006; 22:13:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_takur

merak ettim ..Econo Heat kullanmışsın odanın metrekaresi ne kadar acaba ki ? bu aletten memnun kalmadın ayrıca elektrik tüketimi nasıl ?

odam 3 metreye 4 metre. yani 12 metrekare
    ancak hiç ısı değişikliği olmadı.
    duvar ısıyı arkaya kaçırıyor dedik, duvara amyant koydum, ısıyı arkaya kaçırmasın diye.
    gene bi değişiklik olmadı.
    yakıt olarak ayda 25-35 ytl arası yakacağı planlanıyordu. 380 watt ortalaması var
    ancak istenilen seviyeye gelince ısıtmayı kesiyor. bu nedenle 24 saat kullansan bile hiçbir zaman 380 watı yakmıyor.
    aylık da 25-35 ytl gibi bi rakama tekabül ediyordu
    çok ama çok ekonomikti, ah bi de ısıtsaydı....

@mavibodrum
    dostum klimanın yakıt tüketimi ne kadardır? tahmini bi rakam diyebilir misin?
    çünkü gece boyu açık kalması gerekiyor.

• abi şu echo heat tam benim sandelyenin altındaki mindere göre bee. valla koysam yakarmı minderi ?
  • 12 mt kare alanı acaba yaglı radyatorler ısıtmazmı ? tabii pencerelerdeki ısı kaybınıda gözardı etmemek gerek .. pencereler pimapenmi yoksa agac dogramamı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

7000 Btu'luk bir klima taktırt o odaya, en güzeli, en rahatı, en kolayı, ayrıca çokda yakmıyor Klimalar.

Şöyle bir şey olabilir mesela,

http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr-TR/Urunler/20230671.htm

elektrik tüketimi 50 Hz yazıyor.acaba "hz" watt'mı oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o 50 hz..şebekenin hertz i dir... watt değil .. ısıtıcı olduğuna göre 1500-2000w arasıdır tahminimce.
  • hocam arkadaslarinda dedigi gibi klima tak
    7000 btu yada 9000 btu olabilir
  • Bende 9000 Btu'luk bir klima var, 14 - 15 saat çalıştığı zaman günde 2 liralık elektrik tüketiyor, tabi her klima da aynı değil, bu tüketim oranı markaya ve kaliteye göre değişebiliyor. Bendeki Vestel klima. Ucuz marka model klima alırsan fazlada yakabilir, msela bu işin kralı Mitsubishi klimalardır, onlar piyasadaki klimalardan % 50 daha az elektrik tüketiyorlar, süper cihazlar, ama en pahalısıda onlar.

Ayrıca tüm gecede açık kalması gerekmiyor, ara ara çalıştırmak da yeterlidir, yoksa pişirirsiniz çocuğu
    Mesela Vestelin otomatik fan olayı var, ortam ısısı senin seçmiş olduğun bir dereceden düşünce hemen devreye giriyor ve kendi kendisine çalışıyor. Otomatik açılma ve kapanma özelliğide var, belli bir saate kurunca çalışmaya başlıyor ve senin ayarladığın saatde kapanıyor, bu da işe yarar bir özellik mesela.

Hızlı, sağlıklı, ekonomik ısınma için en güzel çözüm klima

• Size klima tawsiye edebilirim. Bİzim ewde yaz- kış ısınmak ve serinlemek için klima kullanılıyor. Her odada war desem yalan olmaz. 3 tane klima ile yazın ew buz gibi (İzmirin 50 derece sıcağında) kışında sıcacık(mesela şu anda 30 dereceye ayarladım odamı).

Ama 12 metrekarelik bi oda için 9000btu yeterli olur. Bosh veya Siemens tavsiye ederim. Bİzdekilerin hepsi Bosch. Boch lardaki I Feel özelliği sayesinde özellikle ısınmada hiç bir problem yaşamazsınız.

Eğer izmirdeyseniz Bosch-Siemens Klima yetkili serwisini arayıp ücretsiz keşif isteyebilirsiniz.( 461 33 34)
  • dün akşam elektrikler gidince yazdığım cevabı yollayamadım. (burda kar var, iyi de yağıyordu dün gece)
    tekrar yazayım.

@serkan
    dostum pencereler pimapen, ısı kaybı olayı olmuyor.
    ama aleti taksam da takmasam da odayı 14 derecenin üzerine çıkaramıyorm., yani alet hiç bir ısı değişikliği yaratmadı.

Klima öneren arkadaşların fikirlerini düşüneceğim.
    Sanırım arçelik, beko, vestel arasında seçim yapıcam gibi görünüyor.
    9000 btu luk klima 550-600 ytl civarında.
    gerçekten yakıt tüketimleri günlük 2 ytl ise ayda 60 ytl yapar ki bu da sanırım minimum değer olucak.
  • bu klima olayı benim de kafama yattı. yalnız ben bir sene sonra evden çıkmayı düşünüyorum. montajı-sökmesi nasıldır, uğraştırır mı? yani bir kış için değer mi?
  • klimayı sıfır alınca ilk kurulum ücretsiz servis tarafından yapılıyor.. ama tasınıcam diyorsun.. şimdiki evinden sökülüp yeni evine takılması için ücret alır servis.. ben işyerimden söküp tekrar evime taktırması için 130 ytl istediler.. arcelik servisi ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tapdk

bu klima olayı benim de kafama yattı. yalnız ben bir sene sonra evden çıkmayı düşünüyorum. montajı-sökmesi nasıldır, uğraştırır mı? yani bir kış için değer mi?

klimayı tekrar sök tak 75 ytl arkadaşım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

dün akşam elektrikler gidince yazdığım cevabı yollayamadım. (burda kar var, iyi de yağıyordu dün gece)
    tekrar yazayım.

@serkan
    dostum pencereler pimapen, ısı kaybı olayı olmuyor.
    ama aleti taksam da takmasam da odayı 14 derecenin üzerine çıkaramıyorm., yani alet hiç bir ısı değişikliği yaratmadı.

Klima öneren arkadaşların fikirlerini düşüneceğim.
    Sanırım arçelik, beko, vestel arasında seçim yapıcam gibi görünüyor.
    9000 btu luk klima 550-600 ytl civarında.
    gerçekten yakıt tüketimleri günlük 2 ytl ise ayda 60 ytl yapar ki bu da sanırım minimum değer olucak.

sayın arkadaşım bebek odası için arçelik,vestel alınacak klima degildir bebek için ancak panasonic süper delux modelleri uygundur bu odanın havasını yani kirlenmiş havayı dışarı atma özelligi var 9000 btu ınverter olanında ama bu arçeligi düşünen bir insana pahalı gelebilir ama bebek ihtimam ister bu pahalı gelirse elektra yada bakabilirsiniz onların bazı modellerindede oda havasını temizleme var saygılarla,

arçelik ,vestel + 5 derecenin altına düştümü asla ısıtmaz bunuda unutmayın

• 5 Derecenin altına düştümü ısıtmaz mı ?

Evimde 2 tane Vestel var birisi 9000 Btu diğeride 18000 Btu, -5 derecede de gayet iyi ısıttığını gördüm, zaten İzmir'de de daha sağuk hava olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

5 Derecenin altına düştümü ısıtmaz mı ?

Evimde 2 tane Vestel var birisi 9000 Btu diğeride 18000 Btu, -5 derecede de gayet iyi ısıttığını gördüm, zaten İzmir'de de daha sağuk hava olmuyor

yani performans kaybeder arkadaşım yani daıkın gibi sessiz ve -10 derecelerdede aynı performansı vermez
  • ayrıca doktor arkadaşım yeni dogan bir bebek için soguk buhar makinesi tavsiye etti harika bir cihaz bizlerde kullanabilirmişiz odanın inanın havasını degiştiriyor bende almayı düşünüyorum 110 ytl chicco
  • zass marka termostadlı yağlı radyatör ü öneriyorum 24 saat açık kalsa ayda 100 ytl civarı (max.) yakar ve ısınırsın ben kullanıyordum tek oda için yetiyordu ve fazla bile geliyodu şu anda kombi var ama arada bir bebek banyo yapacağı zaman yine çalıştırıyoruz... kesinlikle zass
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.