Şimdi Ara

Beceri Sınavım İçin Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz zor bişey istiyorum ama bunlara ihtiyacım var. Bizim okul biraz disiplinsizdir. Doğru düzgün hocalar yoktu. Doğru düzgün bişey öğrenemedik. Kendimizide geliştiremedik. Şimdi bunlar karşıma çıkıyor. Bana bir yardım etmenize temenni ederim, 270 test sorusu + 20 klasik sorudan sınavda 50 soru çıkacak karışık olarak. testleri hallettim. klasiklerde zorlanıyorum. Yapabildiğinizi yaparsanız sevirim. Şimdiden teşekkürler.

1. Girilen mail adresinin mail adresi formuna uygun olup olmadığını kontrol eden doğruysa 1 değerini yanlışsa 0 değerini döndüren fonksiyonu javascript ile tanımlayın.
    2. Bir ana sayfamız ve üç tane sayfamız olsun. (a.html, b.html, c.html). Ana sayfa üzerine açılır liste ve buton yerleştirelim. Açılır listeden seçilen sayfaya göre butona bastığımızda o sayfanın açılmasını sağlayan Javascript kodlarını yazın.
    3. List menüden seçilen renk sayfanın arkaplanına uygulansın.(Javascript ile)
    4. Kullanıcının tarayıcısının adını öğrenip internet explorer kullanıcıları için ie.html adlı sayfayı mozilla kullanıcıları için mf.html adlı sayfayı yükleyen scripti yazın. .(Javascript ile)
    5. Sayfa rengi bir butona basana kadar sürekli değiştiren Scripti yazın. .(Javascript ile)
    6. Javascript komutlarını kullanarak başla butonuna basıldığında başlayan dur butonuna basıldığında duran kronometreyi yapınız.
    7. Dreamweaver’da site tanımlama basamaklarını maddeler halinde yazınız.
    8. Tc kimlik adındaki text field’a girilen tc kimlik nosunun tc kimlik standartlarına(11 karakter) uygun olup olmadığını kontrol eden doğruysa “tckimlik nosunu doğru girdiniz” yanlışsa “hatalı tc kimlik girişi” şeklinde mesaj veren javascripti yazın.
    9. Arka plan rengi “#CC0”, yazı büyüklüğü 12px, font stili italic olan kimlik adındaki kimlik türünde css stilini oluşturunuz.
    10. Arka plan rengi “#FF0”, yazı büyüklüğü 10px, font stili bold olan yenisinif adındaki sınıf türünde css stilini oluşturunuz.
    11. Dreamweaver’da bir layer’ın Onclick olayına davranış ekleme basamaklarını yazınız.
    12. “Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?” cümlesini yazı boyutu 5; yazı rengi kırmızı, yazı tipi comic sans ms, yazı tipi stili altı çizili olacak biçimde yazacak Html etiketlerini yazınız.

13. aşağıdaki tabloyu oluşturacak HTML etiketlerini yazınız.

14. Aşağıdaki formu HTML etiketleri ile oluşturunuz.

15. Okul tablosundan notu alanı 45’den küçük olan öğrencilerin tüm bilgilerini görüntüleyen SQL komutu yazın.
    16. Okul tablosundan soyadi alanı‘ y’ ile başlayan öğrencilerin numarasi ve notu alanlarını görüntüleyen SQL komutu yazın.
    17. Girilen iki sayının toplamını bulan programın akış diagramını çiziniz.
    18. Klavyeden girilen iki sayıyı karşılaştırarak büyük olanını ekrana yazan C# komutlarını yazın.
    19. C# ile Bir işyerinde çalışan işçilerin maaşlarına uygulanan kesinti miktarları çıkarıldıktan sonra ellerine geçecek olan net maaşlarını hesaplayan programı yazınız. Kesinti miktarları şu şekilde olacaktır.
    Kişinin maaşı;
     1.000-2.500 TL arasındaysa 384 TL
    kesinti
     2.501-4.000 TL arasındaysa 567 TL
    kesinti
     4.000 TL ve üzeri ise 863 TL kesinti yapılacaktır.
    20. Bir öğrenciye ait 3 yazılı notunu klavyeden isteyen ve değişkenlere aktaran, daha sonra bu notların ortalamasını hesaplayan Ortalama 45’e eşit ya da büyükse ekrana “Dersi Geçtin”,
    Değilse “Dersten Kaldın” yazdıran programın C# kodunu yazınız.

yapabildiğinizi yaparsınız. 1 tane bile bana kar.

• hocalar yoktu... oğretmediler vs... biz mezun oldugumuzda da şu anda mevcut bulunan hiçbir teknoloji yoktu. bu teknolojileri oğreten de olmadı.hoca peşinde de koşmadık... oturduk öğrendik. oturunuz ve oğreniniz.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Okulumun bilisim adi altinda 3 alt dali vardi. Teknik kismi, yazilim kismi felan. Teknik isaretledik. Ama bi baktik hepimiz web tasarimdayiz.basariniza saygi duyuyorum, tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byguray

Okulumun bilisim adi altinda 3 alt dali vardi. Teknik kismi, yazilim kismi felan. Teknik isaretledik. Ama bi baktik hepimiz web tasarimdayiz.basariniza saygi duyuyorum, tesekkurler

bu benım basarım değil. bu olması gereken birşey. şu an okulda gördüklerinizin 2 sene sonra geçerliliği kalacak mı ki ? veya benım okulda görduklerimin ne geçerliliği kaldı ? kendiniz oğrenmeyi oğrenmek zorundasınız.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Haklısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.