bende dednin ellerinden öperim diğerleri gibi kahve köşelerinde çürümemiş bu yaşta hala çalışma aşkı var takdir ettim
Hayalimdeki yasam tarzı.
tabi şehir yaşamında biraz zor göruruz bunları
Valla bende dedeni çok takdir ettim ellerinden öpüyorum aslan dedem
arkadaşlar elektrikçi olarak bir sürü şeyi uygulamada görüp düşünüyorum bizde yapamaz mıyız diye açıkçası parası olan için her şey mümkün. o dede den allah razı olsun bişiler yağmaya çalışmış . ancak güneş rüzgar ve sudan elektrik üretme çabaları ancak medeniyetin yokluğunda uğraşacağımız bir konu gibi geliyor parası olanın zaten umrunda değil.
güneşten elektrik üretmenin maliyeti kabaca 4000 ytl tutuyor. akarsudan elektrik üretmek içinse ortalama 1500 ytl tutyor. ancak bunlar tabii bir evlik
Maşallah barekallah Ne güzel Eline sağlık dostum
quote:
Orjinalden alıntı: kur-sad
arkadaşlar elektrikçi olarak bir sürü şeyi uygulamada görüp düşünüyorum bizde yapamaz mıyız diye açıkçası parası olan için her şey mümkün. o dede den allah razı olsun bişiler yağmaya çalışmış . ancak güneş rüzgar ve sudan elektrik üretme çabaları ancak medeniyetin yokluğunda uğraşacağımız bir konu gibi geliyor parası olanın zaten umrunda değil.
güneşten elektrik üretmenin maliyeti kabaca 4000 ytl tutuyor. akarsudan elektrik üretmek içinse ortalama 1500 ytl tutyor. ancak bunlar tabii bir evlik
arkadaşım sudan elektirik üretmek 1500 ytl demişsin ama dinamonun 50kw olduğunu düşünürsen. durum çok farklı oluyor. dinamonun içindeki bakır sargılar zaten 600kg geliyor. bakır hurdası 1500 ytl yi aşıyor
evdeki kalorifer sistemide elektirik ile çalışıyor. ormanın içinde olmasına rağmen odun yakılmıyor.
daha öncede söyledim 30 sene evvel bu dinamo sakarya\sapanca'nın elektiriğini üretiyordu.
quote:
Orjinalden alıntı: vedo35
size zihni sinir fikri benden. Bircogunuz sehirde yasiyorsunuz. Allah bilir en asagi 5 katli apartmanlarda oturaninizda bayagi vardir. Simdi bu yukseklite apartamanin catilarina canak anten kuruyorsunuzda neden bir ruzgar turbunu kuramiyorsunuz? . Toplanip butun apartman sakinleri para toplayip soooooleeemesine bir kucuk capli ruzgar turbunu kursaniz herkes evinin buzdolabi ile tv si icin kullansa ve yilin en az 6 ayi kullansaniz TEK`e verdiginiz paranizin yaridan fazlasi cepte kalmazmi? .. Hadi bakalim yapamaya baslayin yada dusunmeye baslayin simdiden
çok zor
belediye den izin almak lazım
quote:
Orjinalden alıntı: ottocu
belediye den izin almak lazım
söz konusu olan yerde değil belediye feriştahı olsa ali paşa bak'ın sözünün önüne geçemez. bir dönemin turizim bakanı sülüklü gölün korunmasını kendisine bırakmıştı fakat kendisi kabul etmedi bu tür insanlara haksız kazançı kabul ettiremezsiniz
Benim evimin yakınında böyle bir kaynak olacak varya; o suyla elektriğimi üretirim, o suyu depolar ve güneş enerjisi ile ısıtırım evin su ihtiyacını karşılamanın yanı sıra evin ısınmasınıda sağlarım o suyu arıtır içerim, eker biçer sular gıdamıda kendim üretirim kendi kendime yeterim walla. Hastasıyız Dedee..... :)
benim dedemin de evinin hemen dibinde var deren. su buradakinden de fazla. ama gel gör ki akıp gidiyor anca tarla suluyor. dedenin ellerinden öperiz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme