Şimdi Ara

Bedelli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Muayene kismi kaldi sonrasinda neler yapmam gerekir

Temmuz ayinda gitmeyi dusunuyorum

Yardim eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- Edevlette askerliğim sayfasından yoklama başvurusu yapacaksınız

2- aile hekimine gidip askerlik muayenesi olacaksınız

3- şube tarafından muayene onayı yapıldıktan sonra

4- Edevletten hizmet tercihi kısmını dolduracaksınız. Bedelli tercihi burada alınıyor.

5- celp tercihini, gitmek istediğiniz ayları başa alıp sıralama yaparsınız.

6- ilgili bankalardan birine bedelli ücretini peşin ödersiniz. Sistem size 2 ay kadar süre veriyor. Yalnız 2 aylık süre 31 aralık 2024 tarihini geçiyorsa son ödeme tarihi 31 aralıktır. Para yatırma işini geciktirmeyin derim.

7- ücreti ödedikten sonra aşağıdaki linkten 2025 yılı bedelli askerlik duyurularını takip edersiniz. Ocak ayında bedelli askerlik yerleri açıklanır. Hangi tarihte hangi birliğe gideceğiniz belli olur. 2024 duyuruları mevcut, 3 aşağı 5 yukarı yakın tarihler olacaktır. Onları da incelersiniz
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

8- sınıflandırmada çıkan tarihten 10 gün önce (birkaç gün gecikme olabilir) sevk belgesini ya Edevletten ya da şubeden alırsınız.

9- Sevk belgesinde yazan son katılış tarihinde birliğinize katılış yaparsınız. 24-26 gün kadar kışlada geçirdikten sonra yemin töreni akabinde (eğer askerliği bir sebepten uzatmazsanız) evinize döneceksiniz.

10- hangi birliğe çıkarsanız, o birliğe yakın zamanda gitmiş forumdaşlardan/kimselerden neler götürülecek neler lazım vs öğrenirsiniz.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Her sey tamam ben aktif olarak ogrenciyim bunu yaza denk getirmek istiyorum o zaman misal agustosu sectigimde 1 inde kabul mu ediyorlar yoksa 18 20 temmuz yani bedellileri kabul ettikleri zamanlar diyelim adam agustos secti agustos geldi bu adam 1 inde mi katiliyor ve kagitta yazan tarihten max kan gun sonra katilim oluyor ve cezasi nedir?

Hocam simdi linkten baktim misal 3 gun gecikirse 3 gun gec terhis oluyor ve izin hakki olmuyormus

Birde yemin edildikten sonra terhis mi olunuyor yoksa bekletiyorlar mi

Burada sizi yorduysam veya sacmz yazdiysam ozur dilerin bu konuda hicbir bilgim olmadigindan boyle

Birde saglik ocaginda muayene icin bir sure siniri var mı gecilmemesi gereken zaman

• https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

Sağlık ocağına gitmek için yıl sonuna (31 aralık 2024) kadar süreniz var. Kalan işlemler için de zaman lazım olduğundan en geç aralık ayı başında halletmeye çalışınız.

Bir sebepten (akıllı telefon yakalatma, 2-3 günden fazla rapor alma vb) askerliği uzatmazsanız yemin töreni akabinde (tahmini öğleye doğru) sizi salarlar.

Bedellide celp tercihlerine uyuluyor genelde. Okulun tatil olduğu bir döneme denk getirirsiniz. Diyelim istediğiniz dönem denk gelmedi. Edevletten celp değişikliği hakkı (3 defa) tanınıyor. Gideceğiniz ayın kotası dolmadıysa seçilebiliyor.

2025 yılının tarihleri aralık sonu-ocak başı gibi belli olur. Bayram tatillerini de dikkate alıyorlar, ona göre bir program çıkarırlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedelli erteleme
    3 ay önce açıldı
    Bedelli Askerlik Başvuru
    3 yıl önce açıldı
    Bedelli askerlik süreci
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Degisikligi en son ne zamana kadar yapabiliyoruz

Birde diyelim kisinin sinavi var 3 gun gec katildi 3 gun fazladan orada olmasi disinda sikinti yapiyorlar mi

Önceki senelerde temmuz ayinda yapmak isteyenler kacinda girip kacinda cikmisti

• Celp değişikliği sevk tarihinden 10 gün öncesine kadar yapılabiliyor.

Geç katılış işini bir şubeye sorun, sonra sıkıntı olmasın. Bilen varsa yeşillendirsin. Eğer sorun olmuyorsa geç katıldığınız kadar yemin töreni sonrası üstüne eklenir.

Msb, sayıları açıklamıyor. Hangi ayın kaç kotası var, kim hangi ayı tercih etti bunları bilemiyoruz. Yanlış bilmiyorsam celp değişikliği yaparken müsait ayları orada gösteriyor / seçilebilir oluyor. Kotası dolan ayları seçtirmiyor.

Sevk tarihi bize ne zaman bildiriliyor

Birde digerlerine gore daha rahat olan yerler nedir yer seciliyor mu

Birde ben cok kompakt yasarim

Mutlaka goturulmesi gerekenler neler

Kitap goturuluyor mu

• Dediğim gibi ocak sonu gibi yerler ve sevk tarihi açıklanıyor.
    Birliği / kuvveti seçme durumunuz yok. Ne çıkarsa şansınıza.
    Birlikler arası imkanlarda ufak tefek farklılık olabilir. Çıkan birliğe gidenler varsa onlara sorarsınız.

Sevk belgesi ve kimlik kadar önemli bence tek şey var, alışveriş için banka veya kredi kartı çünkü alışverişlerde nakit geçmiyor. Bankası markası farketmez, her kart olur. Temassız özellikli olursa daha iyi olur, kantin sırasında daha pratik olur. Hele sırada onlarca kişi olunca küfür yemezsiniz.

İstihkak olarak ihtiyacınız çoğu şeyi veriyorlar. İç giyim tekstil ürünleri kantinde de satılıyordur, oradan alınabilir. Kullan at mı yaparsınız yıkar mısınız size kalmış.

Tıraş takımı, kişisel temizlik malzemeleri götürürsünüz. Mach3, proglide neyse kendinize göre ayarlarsınız. İstihkak olarak verilenlerin kalitesi iyi olmuyor. Bize derby samurai 3 verilmişti.

Kitap götürebilirsiniz. Usulen bölük komutanı tarafından kontrol edilir.

Hocam kisisel bakim urunu goturursun dediniz de zaten vermiyorlar mi

Birde banka karti derken hangisi benim kyk yatan kartim var onu mu harcamaya acmam lazim

• Tam olarak bedellinasil geciyor neler yaptiriyorlar nobet vb var mi

Kredi karti kullanmiyorum nasil bir banka karti almaliyim para yukle harca cinsi

Orada yapmam ve yapmamam gerekenleri yazar misiniz birde kulak tikaci veriyorlar mi ayrica kitap okuyacak vakit var mi ve size mesaj attim

• Burada amasyayı anlatmışlar.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159407374

Tırnak makası, tarak gibi kişisel malzemeleri vermiyorlar. Tıraş bıçağı da ucuz şeyler veriliyor, tahriş falan yapar. İyi birşey alıp gidin. Makine götürün diyeceğim, 30 kişiyle aynı koğuşta kalınca 1 priz yetmeyecektir.

Pudra, mantar kremi, güneş kremi, pastil vb şeyler de getirebilirsiniz. 12 saat bot giyeceksiniz, ayak mahvoluyor.

KYK için ziraat hesap açılıyor diye biliyorum, başvurursunuz bir banka kartı gönderirler. alışveriş için kullanırsınız. A101, Bim'de nasıl alışveriş yapıyorsanız kantinde de öyle.

Saat 6 kalkış, tıraş, giyinme, yatak toplama

6.30 içtima (toplanma) kahvaltıya gidiş

Kahvaltı sonrası temizlik yani mıntıka. Elinde kürek ve faraşla dış mıntıka ekibi, elinde hortumla tuvalet temizleyen iç mıntıka ekibi, katlardan çöpleri toplayan ekip, geri kalanlar da koğuş temizliği. Bu ekipler her gün dönüşümlü olarak değişir.

sabah 8 eğitim başlangıcı

molalarla 12ye kadar eğitim

12-13 arası öğle yemeği

13-18 arası yine eğitim

18 akşam yemeği

sonra koğuşlara çekilme, boş zaman, duş saati neyse.

22 yat saati

Hafta içi 1 günün böyle geçer.

2 saatlik koğuş nöbetleriniz olur muhtelemen. 1-3, 3-5, 5-7 gibi.

Bankaya ne olarak talep edecegim kredi karti degil normal icinde para olan karti

İkınci olarak hepsi bu mu koşu atislar vb

Birde uzun kosuda asiri yoruluyorum nefesim kesiliyor bunu saglik ocaginda belirtsem ise yarar mi demek istedigim isten kacma degil misal bir sure tempolu kosunca nefesim kesiliyor şisman ya engelli degilim hastaligim benim bildigim yok ama bu durum mevcut bilgi almak istedim

Birde saglik ocaginda ne olcuyorlar tahmini ne kadar suruyor

• Elinizdeki kartla alışveriş falan yapılıyorsa kullanırsınız, alışverişe kapalıysa da açtırırsınız. Ya da (ziraatin) 0850 258 00 00 dan temassız kart talebi açtırırsınız.

Tek er yanaşık düzen eğitimi, uygun adım yürüyüş gibi şeyler yaptırırlar. Çok zorlamazlar diye tahmin ediyorum.
    Eğtimin içeriği ve zorluğu eğitime kimin girdiği ile alakalı. O yüzden kimi yerlerde cehennem bölüğü veya prenses bölüğü diye ayırıyorlar. Gideceğiniz yere değişebilir. Net birşey söylemek zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.