Şimdi Ara

Bedelli askerlik hakkında karmaşık bir durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 30/09/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR

E-devlet ekranında yukarıdaki gibi 30 Eylül'e kadar askerlik ile ilişiğim olmadığı belirtiliyor. 2017 yılında mezun olup 2 yıl tecil hakkımı kullanmıştım.

Ekim ayında SMMM stajı başlatarak askerliğimi 2.5 yıl daha tecil ettirmeyi, maddi durumları toparladıktan sonra da staj sürem içinde bedelli askerliğe başvurmayı düşünüyordum. Ama 31 Temmuz son başvuru, 31 Aralık son para yatırma tarihi bilgisi kafaları karıştırdı.

Sorum şudur ki;
    1- 31 Temmuz'a kadar başvurumu yapmazsam bedelli askerlikten faydalanma hakkım tamamen ortadan kalkar mı?
    2- 30 Eylül tarihinden SMMM stajımı başlatma tarihi arasında 2-3 hafta kadar süre olacak gibi görünüyor. Bu süre boyunca bakaya mı görüneceğim? Öyle ise tecil ettirmem esnasında sıkıntı yaşar mıyım?
    3- Sınıf ve tertibat beklemek sevke tabi olmak anlamına mı geliyor? 7179 sayılı kanunun 9. maddesinin 5. bendinde sevke tabi olup bakaya kalanlar bu haktan faydalanamaz gibi bir ibare yer alıyor. Tam olarak anlayamadım.

7179 sayılı kanun>

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.