Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Berkecanlar mağdur. 28 günün 14 ü karantina olur mu diyorsunız tam yapın, ben olsam kaldırırım şu olayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik uzaktan eğitimmi olur diyenler msb nin sayfasına girerseniz yurtdışında yaşayanlar için bir sayfa olduğunu görceksiniz demekki olabiliyomuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oguzhan297 kullanıcısına yanıt
    senelerdir dövizle askerlik yapanların uzaktan eğitim yaptığını bilen pek fazla kişi yok,sevgili arkadaşlar emin olun bu durum olmasaydı koşa koşa askerlik yerlerimize gelirdik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: losswq

senelerdir dövizle askerlik yapanların uzaktan eğitim yaptığını bilen pek fazla kişi yok,sevgili arkadaşlar emin olun bu durum olmasaydı koşa koşa askerlik yerlerimize gelirdik..
    Aynen ben ekimde bir ay yapıcam askerliğimi he uzaktan olursa işime gelir olmazsada gider gelirim ama destekliyorum uzaktan eğitimi

• Bedelli askerlik boyle bir riskli donemde kesinlikle uzaktan yapilmali. Burada hepimizin sagligi soz konusu. 1 kisi 3 kisiye bulastirabiliyor bu mereti.
  • "Gelmeyenler" demek daha dogru olur. Buradaki gencleri Turkiye de yasadigi icin cezalandirmak hoslarina gidiyor herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonose_2

Hocam gerçekten askerlik, asker olma gurur verici bir olay, bir his. Bunun farkındayım eminim ki çoğu kişi farkındadır. Ama şuanda ki asıl sorun böyle bir dönemde askere gitmek ve gerek oradaki insanları gerekse de bizim için tehlikeli bir durum olduğunu göstermek. Sence böyle bir durum şuan ki virüs olayı olmamış olsaydı ben ve benim gibi binlerce kişi uzaktan eğitim ister miydi? Yaptığınız askerlik ve hizmetler için de teşekkür ederim.
    Ben sana kızmıyorum ama bizdeki mecvut askerlik sistemini de doğru bulmuyorum.Şu an isralin yaptığı askerlik sistemi çok doğru geliyor 2 aylık temel eğitim sonrası ver silahları insanlara 4 ay sonra geri topla vermeyeni vur gitsin.mis gibi 6 ay askerlik.adam denize giriyor yanında tüfeği çünkü asker.
  • Sağlıkçıyım, sürekli pozitif şüpheli vakalara gidiyoruz, 20si teslim olacağız 4 gün öncesi istediğin kadar test yap ne anlamı kaldı ki önlemlerin. İnanılır gibi değil, bulaş olmama ihtimali imkansız! Uzaktan eğitim şart!

• Arkadaşlar burada konumuz genel askerlik eleştirisi olmamalı. Devlet bize şu an bir hak verdi ama sonrasında mağdur olduk diyoruz. Bazıları okumadan dalga geçerek cevap vermiş ama umarım virüs ile sınamasın Allah sizi. Öncelikle biz zengin değiliz kredi çekerek verdik bu parayı ve şu an evdeyiz bilmiyorum siz evde değilseniz bilemem. Bu paraları nasıl öderiz diyoruz. KPSS atama mülakat vs var diyoruz bilmiyorum biliyor musunuz ama Türkiye'de böyle bir sınavlar ve mülakatlar silsilesi var. He siz burada değil Avrupada falan yaşıyorsanız bilemem. Hala ben gittim siz de gidin ya da size askerde ihtiyaç var diyor. Devlet de diyor ki ihtiyacım yok o yüzden bedelli var. Neyse yine genel askerlik eleştirisi yapmayın bu özel duruma ve mağduriyetimize odaklanın bize hak vereceksiniz diyor bu sözlerimi noktalıyorum.
  • Gayet mantıklı bir istek. Halen daha sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanıyorken binlerce insanın yer değiştirmesi ve üstüne aynı ortamda onlarca kişinin beraber kalacak olması büyük risk. Öte yandan, aylardır ücretsiz izne çıkarılmış, işletmesini kapalı tutmuş binlerce insanı da zora sokacak ekonomik olarak. Yavaş yavaş normal hayat başlarken, adam işine gidecek, işletmesini açacak vs. fakat askerlikten dolayı bundan da mahrum kalacak. Devlet tarafından da bakacak olursak, her askere yapılacak masraf ve verilecek önem normal zamana göre çok daha fazla olacak. En basitinden, yapılacak testler, maskeler, karantina önlemleri vs. İnsan sormadan edemiyor, sahiden böyle zorlu şartlar ve sıkışık bir dönemde 33bin ₺ vermiş ve zaten gitse bile 28 gün duracak insanları kışlaya toplamak gerekli mi?

Herkese sağlıklı günler dilerim.
  • Bedelliye karşı olsam da, bu dileğiniz şu anki salgın ortamında uygulanması gereken bir istek, inşallah kısa zamanda gerçekleşir.
  • 2 yıl önce bu zamanlar kısa dönem olarak terhis olmuştum bu konuya denk geldim komutanlar e mail olarak ödev versin istersen arkadaşım nasıl olur askerliğin uzağı olmaz ancak başka bir tarihe ertelebilir bence değerlendirirler istişare edilir ama uzaktan eğitim mantıklı değil

• Bu konu hakkında çok fazla yazıldı çizildi, 2014 yılında normal zamanda çıkan kışlasız bedelli nedense 2018 sonrasında kışlalı olmuş durumda. Celp tarihleri ertelendiği için çok fazla insan mağdur oldu. Birçok insan işsiz kaldı. Dünya 3 ay önceki düzende olmadığına göre her şeyi eskisi gibi devam ettirmek son derece yanlış. Hatta bedelinin kışlaya alınması direkt saçmalık.

Bakalım 31 Mayıs sonrası askerler terhis olacak. Bir anda uzaktan eğitim gelebilir.

• Arkadaslar hala gelmissiniz bedelli askerlik mi olur, uzaktan askerlik mi olur diyorsunuz. Olmaz diyorsaniz o zaman bedelli askerligin cikmasina karsi cikarsiniz. Yasa cikmis onaylanmis insanlar bas vurmus bu saaten sonra salginda insanlari toplayip dagitmanin ne anlami var. Bunu anlayamiyor musunuz burada bir risk var. Burada gelip de klavye komandolugu yapmaya ne gerek var?
  • spider003 kullanıcısına yanıt
    askere gitmek suç mu oldu?
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Yani çoğu kişi sadece işin kaçmak ya da işte verdiniz parayı yapın diye bakıyor. Yukarıda da yazdığım gibi çoğu insan ben de dahil işimi kaybetmemek adına borç harç bulup bedelliye başvuru yaptım. Benim de askerlikten sonra ekonomik bir garanti olsa ben de giderdim normal şekilde askerliğimi yapardım. İşin ekonomik boyutunun yanında bu dönemde virüs boyutuda var hocam. Yani kim hasta kim değil bilinmiyor. Zaten hali hazırda bir sistem de var. Yıllarca yurtdisindaki insanlarsa uygulanan sistemi mevcut durumlardan dolayı istedik. Bunu söyleyince biz insanlar farklı anlıyor ya da farklı lanse ediyorlar bizi. Ben bir ay askere gidip bir şey yapmadan işimi gücümü kaybedip üstüne üstlük bir de hasta olduktan sonra ne önemi kalıyor ki çoğu şeyin? Bunun zararı hem bana hem de etrafımdakilere yansıyor. Çoğu kişi virüs korkusundan evinden çıkamazken bizim uzaktan eğitim yapalım askere gitmeyelim dememize farklı bakıyor.

• Mağdur arkadaşlar telegram grubuna gelin ve calismalara katilin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

gecenkiler giderken de ayni durum ve istek vardi. bir yil arayla bedelli kaciranlar bunlara karsi cikiyordu. gidin yapin diyordu twitterda

onlar da simdi size gidin yapin der. kaciranlar gidin yapin der. bedelli yapmaya para bulamayanlar gidin yapin der.

en iyisi gidin yapin ortaligi karistirmadan. zaten size mazeret sinavi yaparlar
    Sen genelde saçmalamazdın, ne diye böyle bir mesaj yazdın anlam veremedim. Bedelli yapanların çoğunluğunun bir ailesi ve kurulu düzeni var. Birçok insan kredi çekip gidiyor. İşten çıkartılan ya da işe askerlik yüzünden giremeyenler var. Kendi işletmesi olup da sorun yaşayanlar var. Kısacası var oğlu var... Şu salgın zamanında kışlaya 28 gün asker almak 2. dalgayı çağırmak demek.

Bedelli askerliğin amacı insanların hayatını kolaylaştırmak ve sekteye uğratmamak. Şu durumda amacını dışında kullanılır durumda. Ben yakında uzaktan eğitim geleceğine inanıyorum ancak senin yazdığın gibi “Muhaha” içerikli boş mesajların bir anlamı yok zira evde eşi çocuğu olan insanlar tedirgin şekilde bu konuyu takip ediyor. Sağlam küfür yersin haberin olsun.

• Şartlar değerlendirildiğinde bedelliler için kışlasız dovizli askerlikte uygulanan uzaktan eğitim getirilmelidir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.