|
#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (7. sayfa)
-
-
Çoğu aile çocuğunun işi olmasa okul borcunu ödeyemiyecek ya da iş kuran insanlar dükkan kirası kira sözleşmesi gibi şeyleri var 6 ay boyunca onu nasıl ödeyecek kredi çekse krediyi kim ödeyebilecek iki ucu da kötü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bildiğim kadarıyla lise öğrencileri için 22, üniversite öğrencileri için koşullara bağlı olarak 28-29'du. Ben 22 yaşında mezun oldum, bu senede dgs'ye hazırlanıyordum temmuz ayında sınava girecektim şubat 1'de yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız mesajına uyandım. Net bir şekilde bedelli askerlik yapamamaktayım. Kazandığım okula askerlik durum belgesi veremediğim için kayıt yaptıramamaktayım. Açık açık eğitim hayatınıza devam etmeyip askere gidin denmekte.
-
Ben de benzer durumdayım ne olduğunu anlamadan yoklama kaçağı durumuna düştüm arkadaşlar dikkat etsinler. E devletten gördüğünüze inanmayın şubeyle görüşün
Zaten var olan bir yasadan faydalanalim istiyoruz 9/6 revize edildiği taktirde hepimiz hayatına kaldığı yerden devam edecek arkadaşlar olan bu devletimizden bu talebimize karşılık vermesini istiyoruz sadece -
Ben konuyu anlayamadım biri açıklayabilir mi? Misal şuan ben 25 yaşındayım, üniversite okuyorum hala ve hiç askerlik olaylarıyla ilgilenmedim, bedelli yapamıyor muyum?
-
Devletimiz yurt dışında olsa bile kendi ülkesine kayıtlı tüm vayandaşları mağdur etti onun bir önemi yok yani
Sistemde yoklama kaçağı görünüyorsan e devlette askerlik durum belgesinde askerlik şubesine gidiniz yazıyor yoklama başvurusu ekranı açıksa sende mağdur oldun üniversite okuyamiyorsun kardeş -
Çok büyük bir talebimiz yok var olan bedelliden faydalanmak istiyoruz sadece revize edilerek #bedelliaffı gerçekleşmiş olacak ailesi olanlar yeni çocuğu olanlar var işinden olacaklar var sayı her geçen gün büyüyor devlet büyüklerimiz bu konuya el atmalı en kısa sürede çözmeli -
quote:
Orijinalden alıntı: 4gokturk
Sistemde yoklama kaçağı görünüyorsan e devlette askerlik durum belgesinde askerlik şubesine gidiniz yazıyor yoklama başvurusu ekranı açıksa sende mağdur oldun üniversite okuyamiyorsun kardeş31 aralık 2024'e kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor belgede.
-
Sayı giderek artıyor ve hala bu durumun farkında olmayan arkadaşlarımız var, hala askerlik şubesine gitmemiş sms'in yanlış geldiğini düşünenler var artık bir adım atılması gerekiyor
Çok büyük bir talebimiz yok var olan bedelliden faydalanmak istiyoruz sadece revize edilerek #bedelliaffı gerçekleşmiş olacak ailesi olanlar yeni çocuğu olanlar var işinden olacaklar var sayı her geçen gün büyüyor devlet büyüklerimiz bu konuya el atmalı en kısa sürede çözmeli
quote:
Orijinalden alıntı: RodinBen konuyu anlayamadım biri açıklayabilir mi? Misal şuan ben 25 yaşındayım, üniversite okuyorum hala ve hiç askerlik olaylarıyla ilgilenmedim, bedelli yapamıyor muyum?
Hocam kendi başıma gelenden örnek vererek anlatayım daha açıklayıcı olması adına ;
1 Sene önce kırıkkale üniversitesi 2 yıllık bir bölümden mezun oldum, normalde biliyorsunuz önlisans ve lisans bitiren kişilerin okuldan sonra 2 sene tecil hakları bulunmakta. 22 Yaşında üniversiteden mezun olmuş durumdaydım hali hazırda tecilim devam ediyordu, bu sene temmuz ayında ki dgsye hazırlanıp 4 senelik bir bölüme geçiş yapacaktım. Ancak kanun değişikliği sebebiyle kesintisiz bir şekilde devam etmiyorsanız yani 22'de hemen geçiş yapıp yada 23 yaşında örgün eğitime devam etmiyor konumunda iseniz yoklama kaçağı durumuna düşüyorsunuz. Devlet burada okula hazırlanıyormusunuz, dgsyemi gireceksiniz, sıfırdan 4 senelik okulmu kazanacaksınız buna bakmaksızın sen mezun olmuşsun 23 yaşından gün almışsın diyip 15 gün önceden tebliğ etmek yerine yoklama kaçağı olduğunuzda tarafınıza bildiriyor. Askerlik şubeye gittiğinizde de sen yoklama kaçağısın bedelli yapamazsın diyor. Diyelim ki kaçtınız sınava girdiniz kazandınız bu durumda da başına gelen arkadaşlar okulların kayıt yapmadığını, durum belgesini ayarlasanız dahi Milli Savunma Bakanlığının tecil işleminizi onaylamadığını iletiyorlar tarafımıza. Mağdur sayısı çok olan bir kanundan yararlanamamak ise sinir bozucu bir durum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 4gokturk
Zaten var olan bir yasadan faydalanalim istiyoruz 9/6 revize edildiği taktirde hepimiz hayatına kaldığı yerden devam edecek arkadaşlar olan bu devletimizden bu talebimize karşılık vermesini istiyoruz sadeceOlur insallah da mağduriyetimiz gider.. Birden bire bir mesaj ile kacak olduk
Devlet büyüklerinden talebimiz var olan bir kanun maddesinin içine bizleri dahil etmeleri konuyu gündeme aldıkları takdirde görecekler ki mağduruyet var yoklama kaçağı bakaya kalmış bedelli isteyen insanlar var, aile yapısı bozulacak iş hayatını kaybedecek pandemi etkileri var önemli olan bir revize ile bunun çözülmesidir -
quote:
Orijinalden alıntı: MixmasterHocam kendi başıma gelenden örnek vererek anlatayım daha açıklayıcı olması adına ;
1 Sene önce kırıkkale üniversitesi 2 yıllık bir bölümden mezun oldum, normalde biliyorsunuz önlisans ve lisans bitiren kişilerin okuldan sonra 2 sene tecil hakları bulunmakta. 22 Yaşında üniversiteden mezun olmuş durumdaydım hali hazırda tecilim devam ediyordu, bu sene temmuz ayında ki dgsye hazırlanıp 4 senelik bir bölüme geçiş yapacaktım. Ancak kanun değişikliği sebebiyle kesintisiz bir şekilde devam etmiyorsanız yani 22'de hemen geçiş yapıp yada 23 yaşında örgün eğitime devam etmiyor konumunda iseniz yoklama kaçağı durumuna düşüyorsunuz. Devlet burada okula hazırlanıyormusunuz, dgsyemi gireceksiniz, sıfırdan 4 senelik okulmu kazanacaksınız buna bakmaksızın sen mezun olmuşsun 23 yaşından gün almışsın diyip 15 gün önceden tebliğ etmek yerine yoklama kaçağı olduğunuzda tarafınıza bildiriyor. Askerlik şubeye gittiğinizde de sen yoklama kaçağısın bedelli yapamazsın diyor. Diyelim ki kaçtınız sınava girdiniz kazandınız bu durumda da başına gelen arkadaşlar okulların kayıt yapmadığını, durum belgesini ayarlasanız dahi Milli Savunma Bakanlığının tecil işleminizi onaylamadığını iletiyorlar tarafımıza. Mağdur sayısı çok olan bir kanundan yararlanamamak ise sinir bozucu bir durum.
Alıntıları GösterArkadaslar lütfen sesimizi duyurmak için destek olun birden bire arkadasın anlattığı gibi magdur olduk.. Oluyoruz olacağız bir an önce düzelse.. Bir cok genc okula gitse calıssa pandemi zaten magdur oldu cogu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kaçak durumuna düştük bakaya kaldı insanlar var olan bir yasa var ve sürekli bedelli olacağı yazıyor biz neden bunun içine girmeyelim önemli olan bu hizmeti tamamlamak askerlik hizmet tercihimi bedelli olarak tamamlamak istiyorum revize edilirse bu kadar kolay olacak -
Kimse konuyu reise iletmiyor bundan dolayı konu çözülmüyor aslında çok birşey istemiyoruz sadece yasada basit bir revize istiyoruz hergün mecliste yasalarda değişiklik yapılıyor bizim için neden bir revize yapılmıyor.
Pandemi süreci yoğun geçiyor psikolojik açıdan sıkıntıya düştük 1 kısa mesajla yoklama kaçağı durumundayiz bedelli var ama faydalanamıyoruz devlet büyüklerimiz sesimizi duysa hemen bir revize ile 500 binden fazla gence umut olacak -
Bedelli affı gelsin istiyoruz, çalışıp vergimizi vermek istiyoruz, bedelli paramızı ödeyip görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Hele ki corona döneminde hem devletimiz kazansın, hem de biz kazanalım istiyoruz. #bedellirevize
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X