Şimdi Ara

Bekar bir erkek neden dul bayanla evlenmek istediğinde sorun olur? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
3
Favori
114.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yolladığım pmin bir kısmını buraya da koyuyorum

quote:

öncelikle bil ki
    .............

evlilik nedir biliyor musun ?

bir devlet kurmaktır.
    seni senden iyi tanımasıdır eşinin.
    beraber planlamadır.
    kavga edilmeyecek şeylerde ciddiyeti koruyabilmek, mantığı izleyebilmektir.

ailelere nasıl, ne anlatılması-anlatılmaması gerektiğini bile hesaplamaktır.
    en zayıf yanlarınızı beraber örtmeniz demektir.
    beraber yaşlanmayı, evliliğin her anında arzulamalısın ki, her zaman mutlu olasın

ama malesef bunlar 1 ayda tanımayla kararlaştırılacak şeyler değildir.

gelelim büyüklerin sözlerine.

biz gençken hep onları yanlış buluruz, çünkü biz çok doğru düşünemeyiz.
    ama zaman geçtikçe kafamız yerine oturdukça, anlarız onları(anladığımızı, haklı olduklarını kendimize-başkalarına, kabul ederiz-etmeyiz, o ayrı)

söyleyeceğim son söz şudur. ke sin lik le acele birşey yap ma

herhangi bir soru sormak istersen pm atabilirsin. elimden gelen yardımı ederim.

• Aman aceleci bir tavır takınmada yüreğini şimdi bir köşeye bırak mantığınla hareket et, kendini karşı tarafın yerine koy şimdi o bayan şu saaten sonra aşktan sevgiden ziyade iyi adam çocuğumada bakar banada kocalık yapar diye düşünüyordur gibi geliyor bana. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun arkadaşım.
  • nike bak mantıklı cevap bekle bi de
  • bayan neden 16 yaşında evlenmiş? herkes 17 demiş ama çocuk evlenir evlenmez dogmaz genelde evliligin ilk yılında dogar.
    şimmdi aile baskısımı acaba aile baskıcı mı yoksa kız mı kaçmış ve neden boşanmış bunlar çok önemli şeyler.
    kaynana sanki sizi yamaya çalışıyor gibi....

1 aylık bir insan için aileni karşına alma ailen çok yanlışlıklar yapmış olabilir ama yinede karşına alma.

bir diğer durum ise senin bu konudaki tecrübelerin. acaba bu ilk 1-2 bayan arkadaş deneyiminizden biri mi acaba? ilk olunca insan değişik hislere kapılılabilir tecrübesizlik yüzünden.
    ayrıcahisler kalıcı değildir bunu bilesin. karnın acıkır yemek yersin bi bakarsın açlıgın bitmiş o his geçmiş yada canın o anlık bir şey çeker sonra ne luzumu var dersin

bu arada evlilik tecrübesi olan belli bir yaşa gelmiş bir insanın ilk ayda erkek arkadaşını kocam diye takdim etmesi bence senin sevinmek gereken bir durum degil. aksine beni kıllandıran noktalardan biri de bu oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 18 Şubat 2010; 16:07:06 >

• arkadaşlar benimde böyle bir olayım var.benim sevgilimde evlenip boşandı.kaçarak evlendi üstelik.olayı en ince ayrıntısına kadar öğrendim.severek evlenmedi.babasının geri kafalı olması nedeniyle kaçtı.aile içi baskı vs. vs. 9 ay evli kaldı 9 ay içresinde defalarca baba evine dönmesi oldu.daha ilk geceden dayak yemiş eski eşinden elindeki doktor raporunu mahkeme kararını felan gordum.araştırdım çevresinde ve anlattığı gibi herşey.kız arkadaşım benden 2 yaş buyuk.ilişkimize başlamadan herşeyi her noktasını anllattı bana.1 yıldır birlikteyiz biz.sorunsuz bir ilişkimiz var.yamama meselesine gelince evlenelim diye ben dedim.hiç bu konuyu kendi açmadı.aileme anllatım.ilkten karşı çıktılar tabi.ilişkimizin 4. ayında felan açtım aileme konuyu.yok millet neder sen bekarsın o dul.ben ailemi karşıma aldım bu durumda.ikna ettim alilesiyle tanıştırdım.ama sırf beni kırmamak için gittiler tanışmaya.şuan cok guzel bir ilişkimiz var.cinselliğe gelince ondan öncede başka kızlar olmuştu hayatımda,cinselliğimde.anlamadığım hala ailem karşı çıkıyo.düşündükçe akıllarına sürekli başka şeyler gelıyo.en çok deyindıkleri noktada millet neder.herşeye rağmen sevgimin arkasındayım.çünkü seviyorum.kız arkadaşımda aynı şekilde.herşeyi göze alıyo ve seviyo.istenmediğinini bilie bile beni seviyo.ve aileme en ufak saygısızlığı yok.ama yınede karşı çıkıyolar.beni çıkmaza sokuyolar kendi elleriyle.toplumumuz böyle olayları hor görüyo.dul erkek bekar bayanla evleniyo sorun yok.ama dul bayan bekar erkekle evlenince sorun oluyo.2 kişi birbirini seviyosa gerisi hikayedir.tabiki çok iyi ölçüp tartmak lazım.ilerisini düşünmek lazım.kişiler karşılıklı olarak eskiyi hatırlıcakmı?hatırlamıcakmı?gölgesinde kalıcakmıyız geçmişinn.bunlar önemli noktalardır.ben daha evlenmedim.ama evlenicem.herşeye rağmen.tabi bunu inat derecesine getırmemek lazım.sırf inat olsun diye evlenmek çok saçma.yapılması gereken herkesin rızasını alabilmek.gerisi boş.kimseyi üzmeden kırmadan sorunu.yani bu turk ilişkis olanlara allah kolaylık ve sabır versin.herkezin hakkında hayırlısı olsu.şu abeslik ve geri kafalılıktan da şu halkımızın kurtulmsı lzım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhanblkn

arkadaşlar benimde böyle bir olayım var.benim sevgilimde evlenip boşandı.kaçarak evlendi üstelik.olayı en ince ayrıntısına kadar öğrendim.severek evlenmedi.babasının geri kafalı olması nedeniyle kaçtı.aile içi baskı vs. vs. 9 ay evli kaldı 9 ay içresinde defalarca baba evine dönmesi oldu.daha ilk geceden dayak yemiş eski eşinden elindeki doktor raporunu mahkeme kararını felan gordum.araştırdım çevresinde ve anlattığı gibi herşey.kız arkadaşım benden 2 yaş buyuk.ilişkimize başlamadan herşeyi her noktasını anllattı bana.1 yıldır birlikteyiz biz.sorunsuz bir ilişkimiz var.yamama meselesine gelince evlenelim diye ben dedim.hiç bu konuyu kendi açmadı.aileme anllatım.ilkten karşı çıktılar tabi.ilişkimizin 4. ayında felan açtım aileme konuyu.yok millet neder sen bekarsın o dul.ben ailemi karşıma aldım bu durumda.ikna ettim alilesiyle tanıştırdım.ama sırf beni kırmamak için gittiler tanışmaya.şuan cok guzel bir ilişkimiz var.cinselliğe gelince ondan öncede başka kızlar olmuştu hayatımda,cinselliğimde.anlamadığım hala ailem karşı çıkıyo.düşündükçe akıllarına sürekli başka şeyler gelıyo.en çok deyindıkleri noktada millet neder.herşeye rağmen sevgimin arkasındayım.çünkü seviyorum.kız arkadaşımda aynı şekilde.herşeyi göze alıyo ve seviyo.istenmediğinini bilie bile beni seviyo.ve aileme en ufak saygısızlığı yok.ama yınede karşı çıkıyolar.beni çıkmaza sokuyolar kendi elleriyle.toplumumuz böyle olayları hor görüyo.dul erkek bekar bayanla evleniyo sorun yok.ama dul bayan bekar erkekle evlenince sorun oluyo.2 kişi birbirini seviyosa gerisi hikayedir.tabiki çok iyi ölçüp tartmak lazım.ilerisini düşünmek lazım.kişiler karşılıklı olarak eskiyi hatırlıcakmı?hatırlamıcakmı?gölgesinde kalıcakmıyız geçmişinn.bunlar önemli noktalardır.ben daha evlenmedim.ama evlenicem.herşeye rağmen.tabi bunu inat derecesine getırmemek lazım.sırf inat olsun diye evlenmek çok saçma.yapılması gereken herkesin rızasını alabilmek.gerisi boş.kimseyi üzmeden kırmadan sorunu.yani bu turk ilişkis olanlara allah kolaylık ve sabır versin.herkezin hakkında hayırlısı olsu.şu abeslik ve geri kafalılıktan da şu halkımızın kurtulmsı lzım artık.

bende sendenim sevgili kardeşim. aynı olaylar bende de var. ya da şöyle diyim aynı olaylar bende de olacak. biz 2 senedir beraberiz herkesden gizli.. ama olay senin ki kadar aileye anlatmaya, aileleri tanıştırmaya kadar ilerlemedi. çünkü kız hala boşanamadı. zaten boşansa da benim onu alacak durumum yok. zamana bıraktık acele etmiyoruz. allah sabır versin

• quote:

Orijinalden alıntı: cikcikgribi
    bende sendenim sevgili kardeşim. aynı olaylar bende de var. ya da şöyle diyim aynı olaylar bende de olacak. biz 2 senedir beraberiz herkesden gizli.. ama olay senin ki kadar aileye anlatmaya, aileleri tanıştırmaya kadar ilerlemedi. çünkü kız hala boşanamadı. zaten boşansa da benim onu alacak durumum yok. zamana bıraktık acele etmiyoruz. allah sabır versin

sakata gelme bari kesmesin kocası bitarafını

• konuyla ilgisi yokta neden bu akdar insan banlandı siteden yaw
  • Sana yapacağını söyleyeyim 1) seviyorsan evlen...2) Ki bu çok önemli dua et annen haklı çıkmasın..........
  • Eğer kızın seni sevdiğinden EMİNSEN evlen.Ve ne yap et annenin gönlünüde al.

Çünkü annen sana ah ederse ömrü billah doğrulamassın.Annen haksız olsa bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: tucjar

Eğer kızın seni sevdiğinden EMİNSEN evlen.Ve ne yap et annenin gönlünüde al.

Çünkü annen sana ah ederse ömrü billah doğrulamassın.Annen haksız olsa bile

+1
  • yanlış anlaşılmasında o kadının annesi hemen söz kesin diyerek kızın başını bağlamak istiyo olmasın geç olmadan ?
  • farkındamısın konu açılalı 1 yıl olmuş evlendiyseler çocukları bile olmuştur
  • Valla kaç yaşındasın bilmiyorum yaşım 23 kendimden empati kurarak bişeyler diym sana;ben olsam sevgilinle her türlü konuda anlaşabiliyor ve sevişiyorsanız(sandığınız anlamda değil) sadece bir iki sorunun kalıyor elinde.Biri annenin isteği diğeri senin kafanda ilk eşle ilgili hiçbirşey olup olmadığı.
    Annenin isteğini geri kafalılık değilde bence senin kafanda ileride oluşacak bi kısa devreye sigorta görevi üstlenmesi olarak gör.Ha birde kadınlar birbirlerinin düşündüklerini daha iyi anlarlar kızı anlatırken neler anlattıysan onlardan bişeyler çıkartmışta olabilir.Ve baban ne der onu merak ettim bence babanı kararı seni fikrini değiştiri gibime geliyor.
  • Yorumların çoğunu okudum oalyın üstünden bayağı zaman geçmiş ama yazmadan edemeyeceğim.Öncelikle elalem ne diye bir işe kalkışılmaz sonuçta o elalemle evlenmiyorsun aynı şekil deailenle de evlenmiyorsun kendine hayat kuruyorsun onların sadece fikirlerini al ve adam gibi bir neden göstermedikten sonra kendi bildiğini oku.

Çocuklu bayansa dul veya bekar farketmez ama çocukluysa orada 5000000 kere düşünmek lazım. Çünkü -çocuk 7 yaşında denmiş- büyükse sana ısınamayacak babasını arayacak belki sana baba bile demeyecek diyemeyecek ya da yabancıymışsın gibi davranacak aslışamayacak baba dese bile bunu göstermelik oalrak söyleyecek -annesini tembihlemesiyle- ve bu da seni üzecek ya da kızdıracak. Yani aanlayacğaın çocuka aralada bir yabancılaşma olacak.

Bir diğer konu da kadının ve annesinin daha 1 ayda bu kadar ileri gitmesi samiim olması. Durum böyle olunca ve üstüne üstlük bir de çocuuğ olunca -insan ister istemez sana yamandıklarını düşünüyor- Kaldı ki bu gibi durumlar oldukça yüksek. Eğer durum böyle ise seni lerde ciddi bir mutsuzluk bekliyor olacak. Daha bu ilk aylar daha bişey değil. Kız çok tatl ıfln demişsin de herhalde sana ilk aylar 30 yıldır evli karınmış gibi davranacak değil. Aşkı maşkı boşver mantıklı düşün çünkü kararacak olan hayat seninki onun ki değil.

Evlet mevzusunda kimsenin değinmediği başka şeylerden bahsedeyim asıl huzursuzluk buradan çıkıyor. Şimdi sen bayanla evledin ilerde belki de kendi kanından bir çocuğun da olmasını isteyebilirsin. Bu durumda yeni doğacak çocuk her iki tarafın kanı da olunca ve küçük olunca daha fazla ilgi görecek diğerini kıskandırırcasına. Sen de kendi kanından olduğu için hızını alaymacaksın onu şımartacaksın, belki de şiddete meyali olan bir tipsin ve gün gelecek o kadar sinirleneceksin ki kendi çocuğu olduğu içni dövmeyeceksin ama kadının çocuğuna girşieceksin veya üvey evladın bu ayrım yüzünden küçük kardeşnie düşmanlı kbeslediği için onu incitecek ya da ona kardeşlik etmeyecek sen de bunun için belki üvey evladına tokat atakcasın vuracaksın. Ergenlik dönemi olacak sana isyan bayrağını açacak -diyecek ki ayrım yapıyorsun- fln aranızda düşmanlık başlayacak bu düşmanlık karınla senin ilişkine de yansıyacak sonuçta onun kanından olan bir çocuk. Sonra o çocuk büyüdüğnüde kendi ayakarları üstünde durduğunda evlenmiş olduğun kadın -eğer kendini yamamışsa- senin kahrını çekmek istemeyecek artık en ufak şeylerde kavga edecek duruma geleceksiniz hatta sana belki yemek bile yapmayacak. Sen bir çocuk yaptığın halde çok masrafın 2 olacak ona ne aldıysan börünüe de alman gerkecek. Kendini sana yamıyorsa amaç evladı kendi ayakları üstünde durmaya başladığı anda karının sana olan davranışları değişmeye başlayacak artık alttan almalar azalacak sözlü kavgalar sürekli tekrar edecek artacak vsvs. Yani dikkatli ol. Kaldı ki çocuk olmasa bile ve çocuk istiyorsan bile bunu iyi düşünmen lazım. Evlilik gerçeklşince bence çocuk yapma girişimi 2-3 yıl ertleenmeli ne malum boşanmayacağınız ya da anlaşamayacağınız sonra işin yoksa nafakayla cartla curtla uğraş gereksiz yere maddi kazanç kaybet. Zaten evlilik demek masraf demek böyle olunca 2. evllik yaşamk istediğinde bu sefer maddi durum konusunda da da darboğaza giriyorsun. Zaten. 2. evlliğini yaşayacağından evleneceğin kişiyi bekar bulamk da zor olacak çünkü insanlar -acaba bu niye boşandı- diye düşünecekler ya da kendine kurban mı aryıro hizmetçi mi arıyor diye düşünecekler yani geçmişin için iyi bir şey değil.

Çocukluysa 50000000 kere düşün öyle gel. Sen şimdiye bakma evlilikler ömür boyudur 10-15 sene sonrasına bak. Belki de iyi dediğin kız çok iyi bir tiyatrocudur belli mi olur, nitekim öyleyse ve ssen buna kandıysan yandın demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cikcikgribi

quote:

Orijinalden alıntı: gkhanblkn

arkadaşlar benimde böyle bir olayım var.benim sevgilimde evlenip boşandı.kaçarak evlendi üstelik.olayı en ince ayrıntısına kadar öğrendim.severek evlenmedi.babasının geri kafalı olması nedeniyle kaçtı.aile içi baskı vs. vs. 9 ay evli kaldı 9 ay içresinde defalarca baba evine dönmesi oldu.daha ilk geceden dayak yemiş eski eşinden elindeki doktor raporunu mahkeme kararını felan gordum.araştırdım çevresinde ve anlattığı gibi herşey.kız arkadaşım benden 2 yaş buyuk.ilişkimize başlamadan herşeyi her noktasını anllattı bana.1 yıldır birlikteyiz biz.sorunsuz bir ilişkimiz var.yamama meselesine gelince evlenelim diye ben dedim.hiç bu konuyu kendi açmadı.aileme anllatım.ilkten karşı çıktılar tabi.ilişkimizin 4. ayında felan açtım aileme konuyu.yok millet neder sen bekarsın o dul.ben ailemi karşıma aldım bu durumda.ikna ettim alilesiyle tanıştırdım.ama sırf beni kırmamak için gittiler tanışmaya.şuan cok guzel bir ilişkimiz var.cinselliğe gelince ondan öncede başka kızlar olmuştu hayatımda,cinselliğimde.anlamadığım hala ailem karşı çıkıyo.düşündükçe akıllarına sürekli başka şeyler gelıyo.en çok deyindıkleri noktada millet neder.herşeye rağmen sevgimin arkasındayım.çünkü seviyorum.kız arkadaşımda aynı şekilde.herşeyi göze alıyo ve seviyo.istenmediğinini bilie bile beni seviyo.ve aileme en ufak saygısızlığı yok.ama yınede karşı çıkıyolar.beni çıkmaza sokuyolar kendi elleriyle.toplumumuz böyle olayları hor görüyo.dul erkek bekar bayanla evleniyo sorun yok.ama dul bayan bekar erkekle evlenince sorun oluyo.2 kişi birbirini seviyosa gerisi hikayedir.tabiki çok iyi ölçüp tartmak lazım.ilerisini düşünmek lazım.kişiler karşılıklı olarak eskiyi hatırlıcakmı?hatırlamıcakmı?gölgesinde kalıcakmıyız geçmişinn.bunlar önemli noktalardır.ben daha evlenmedim.ama evlenicem.herşeye rağmen.tabi bunu inat derecesine getırmemek lazım.sırf inat olsun diye evlenmek çok saçma.yapılması gereken herkesin rızasını alabilmek.gerisi boş.kimseyi üzmeden kırmadan sorunu.yani bu turk ilişkis olanlara allah kolaylık ve sabır versin.herkezin hakkında hayırlısı olsu.şu abeslik ve geri kafalılıktan da şu halkımızın kurtulmsı lzım artık.

Sana topiğin birinde sümüklü embesil dediğim için üzgünüm liseli ergen sanmıştım seni meğer ne yere bakan yürek yakanmışsın.

• Uzun zamandır konu dışında böyle bir ciddi konu görmemiştim.
    Konuya gelecek olursak bence kız 17 yaşında evlendiğine göre büyük ihtimalle tecavüz vs vs olmuştur diye tahmin ediyorum.
    Çünkü o yaşta biri neden evlensin. Evlendin diyelim evlendikten sonra o gün akşamımı yaptın sen bu çocuğu. ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: _1301217_

Sazan arkadaşım bir kaç gün önce " Baba olmak ne güzel bir duyguymuş " konusunu açtığında da aynı şeyleri söylemiştim .

Anlaşılan iyi bir arkadaşsın yani "düzgün" bir insansın ama dikkat et sana kumpas kurulmuş . Kız arkadaşın kendisini , Annesi kızını sana yamamaya çalışıyor

daha 1 aylık bir ilişkide heleki karşındaki insan dul ve 7 yaşında çocuğu varsa ( yani senin gitmediğin yollardan 10 kere gidip dönmüşse ) biraz dikkatli davran

Muhtemelen cinselliği ilk defa bu kızda yaşıyorsun ve kendini bulutların üstünde sanıyorsun ama işler evlendikten sonra değişir seni "çok seven" kayınvaliden
    kızından tarafa tavır almaya başlar , seni mutlu etmek için yırtınan kadın birden değişir ve normal haline döner, eski kocası ve eski ailesinin hayaleti senin etrafında dolanmaya başlar.

demek istediğim ,

Bu kadın ile evlenmek istiyorsan yine evlen ama biraz bekle en azından 1 sene hatta 1.5 sene bekle

Madem kız arkadışının da seni sevdiğinden eminsin senin için 1 sene beklesin

kız arkadaşın " ben 1 sene bekleyemem " derse anlaki zaten seni sevmiyor sadece kapaklamaya çalışıyor .

Ayrıca asla ve asla daha 1 aydır tanıdığın bir insan için " aileni satma " Annen muhtemelen senin duymak istemediğin fakat doğru olan şeyleri söylemiş
    unutmaki annen asla senin kötülüğünü ve mutsuzluğunu istemez .

İnan bana damarlarındaki kan beyninden başka yerlerde toplanmak yerine beyninde toplanmaya başladığında " Annem ne kadar haklıymış " diyeceksin.

altina da imzami atarim.

• seviyorsan evlen kardesim yüreginin sesini dinle ama ailenide gecme bir orta yolunu bulmaya calis elin kizini kaybettinmi nicesini bulursun ama anneni babani kaybettinmi bir daha bulamazsin.
  • 1 ay sürede kimseyi tanıyamazsın. Hoşlanabilirsin ama evlenme kararı verilemez. Eğer sevdiğini düşünüyorsan ve evlenecek kadar fazla ise bu sevgi kendini feci kaptırmışsın demektir. ancak evlendikten sonra nasıl bir hata yaptığını anlayabilirsin bu durumda.. Şimdiden geçmiş olsun. üzülen annene de sabır versin. Sanırım görmek istediği en son şey büyütüp yetiştirdiği oğlunun geleceğinin kararması.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.