Evet, tüm sermayemi kediye yükleyeyim. 1 aylık maaşımı ayırsam yetmez
kolay fırın yemeği tarfilerinize talibiz efendim:) başında durmak gerekmediği için en kolay onlar geliyor.
Kolay Pasta Tarifi
4,8 Süslemek için, Taze meyve, nane yaprağı Hazırlanışı...
Türkiye
Ölçek Tablosu
Malzemeler Malzemeler,
1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 15 adet kedidili bisküvi 1 su bardağı vişne suyu 5 su bardağı süt 1 paket toz kremşanti 1.5 çay bardağı süt
Yapılışı Süslemek için,
Taze meyve, nane yaprağı Hazırlanışı,
Muhallebisini hazırlamak için tencereye; irmik, toz şeker ve 5 su bardağı sütü alın. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin. Vişne suyunu derin ve yayvan bir kâseye alın. Bisküvileri vişne suyuna batırıp orta derinlikte bir kalıba dizin. İrmikli muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın. Krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın. İrmiğin üzerine yayıp tatlıyı, buzdolabında birkaç saat bekletin. Taze meyvelerle ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın. Anahtar Kelimeler Tatlılar, Tatlılar, Yemek tarifi, Kolay Pasta Tarifi , Lezzet Ana Kategori Tatlılar Alt Kategori Pasta
Patlıcan Paşa Kebabı
3,0 Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş...
Türkiye Doğu Anadolu
Kaç Kişilik 5
Ölçek Tablosu
Malzemeler 350 gr Az Yağlı kıyma 1 Dilim Ekmek İçi 3 Adet Patlıcan Yarım demet Maydanoz 1 Adet Soğan Tuz , Karabiber Kızartmak İçin 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Sos İçin: ½ Fincan Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 7-8 Diş Sarmısak 2 Adet Domates ½ Demet Nane ½ Demet Maydanoz 1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yapılışı Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kenarda bekletelim.
Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım.
Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim.
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım. Anahtar Kelimeler Patlıcan, Ana Yemekler, Ana Yemekler, Yemek tarifi, Patlıcan Paşa Kebabı , Lezzet Ana Malzemesi Patlıcan Pişirme Metodu Kızartma Ana Kategori Ana Yemekler Alt Kategori Et Yemeği
favorilerime ekledim çok güzel konu olmuş.
Sığır Dili Graten
Dili iyice temizleyip, 5 dakika kaynar suda tutun...
Türkiye G.Doğu Anadolu
Ölçek Tablosu
Malzemeler 6 kişili 1,5 Kg Sığır Dili
700 gr Domates Püresi
5 yemek kaşığı Zeytinyağ
Tuz, Karabiber
Yapılışı Dili iyice temizleyip, 5 dakika kaynar suda tutun. Sonra suyunu süzüp kaynamakta olan bolca suya atarak 2 saat haşlayın. Ateşi söndürüp, suyun içinde 1 gece yavaş yavaş soğumaya bırakın.
Ertesi gün dilimleyin, cam bir kaba önce permesan peynirini serin üstüne dil dilimlerini sıralayın. Üzerine önce permesan peynirini, üstüne domates püresini ve en üste zeytinyağını gezdirin. En üste yine permesan peyniri koyun.
150º ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun......
Bayramda ziyaretinize gelen misafirlerinize sunabileceğiniz, hazırlanışı kolay mısır unlu patates köftesi tarifi Yüksek Topuklar’da! İsterseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz. Malzemeler, 1 kilo patates 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı mısır unu Yarım demet ince doğranmış dereotu 4 diş ezilmiş sarımsak Damak tadınıza göre tuz, karabiber Kızartmak için, 1 adet yumurta akı Ayçiçek yağı Galeta unu Hazırlanışı, Patatesleri yıkayıp bol suyla yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup çatalla ezin. Derin bir kabın içerisinde; ezilmiş patates, yumurta, mısır unu, dereotu, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın. Patatesli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Köfteleri; önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri havlu kâğıt üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler, 2 adet patlıcan 6 adet biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı su Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı, Derin bir tencereye sıvıyağ, su ve tuzu alıp kaynamaya bırakın. Patlıcanların kabuklarını soyup dikdörtgen şeklinde doğrayın. Limonlu suyun içinde 15 dakika bekletip süzün. Biberlerin saplarını kesip pullarını temizleyin. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakların kabuğunu soyun. Yağlı su kaynadığında domates, biber, patlıcan ve sarımsakları ilave edin. Yüksek ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Sebzeleri süzgeç yardımıyla suyun içinden alın. Dilerseniz üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Makarna seven ve formunu korumak isteyenler için, lezzetli bir spagetti tarifi, üstelik sadece 225 kalori! Malzemeler: 100 gr spagetti 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber Yarım adet limon 25 gr roka Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1- Makarnayı tuzlu suda haşladıktan sonra süzgeçten geçirin. 2- Tencerenin içinde yağı kızdırın. Sarımsak ve karabiberi ekleyip, malzemeleri iki dakika sote edin. 3- İnce rendelediğiniz limonun kabuklarını karışıma ekleyin ve biraz çevirin. 4- Makarnayı ekleyip, limon suyu ve rokayı ilave edin. 5- Son olarak tuz ve karabiber serperek servis yapın. Afiyet olsun!
Vay vay vaaay, başlık gitti elimden bak. Devam, devam
quote:
Orijinalden alıntı: Oggie Boogie
@dusty_
Biraz geç oldu hocam pişi yaptım yedim ama konunun devamlılığı açısından iyi oldu teşekkürler :)
Bu arada annem bu pişinin içine peynir koyardı enfes olurdu ben sadece hamuru attım kızarttım çok kuru (yavan) oldu peynirli olması için ne yapmam gerekiyor? :)
Bizim burada yapılanlar genelde kabarık olur piştiği zaman, küçük bir kısmı açılıp içine peynir konulur.
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Eh istek gelsin, tarif vereyim ki konu canlansın Krep ve mantı. Birazdan geliyor tarifler.
Abla bizim krep ne oldu yine haftasonu geldi kahvaltı arıyorum
güzel konu elinize saglık
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Vay vay vaaay, başlık gitti elimden bak. Devam, devam
yarına kuru pilav yapıcam da akşam yemeğine sıra fasulye paketinden yapıyorum acaba olurmu ? tuz koydum ve üstünü biraz geçicek şekilde su koydum
önceden haşlamak gerekiyomu kuru fasulyeyi suya koysak bile ?
quote:
Orijinalden alıntı: .Tolga
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Vay vay vaaay, başlık gitti elimden bak. Devam, devam
yarına kuru pilav yapıcam da akşam yemeğine sıra fasulye paketinden yapıyorum acaba olurmu ? tuz koydum ve üstünü biraz geçicek şekilde su koydum
önceden haşlamak gerekiyomu kuru fasulyeyi suya koysak bile ?
Eğer düdüklü tencerede yapmayacaksan çok fazla yumuşamadan haşlasan iyi olur sağlık açısından suyunu biraz bol koyabilirsin, fasülye baya çeker suyunu çünkü.
Kolay gelsin
Benim tariflerim: fırında patates, 2 tane orta boy patates yıkanır ve durulanır isteğe bağlı 4'e veya 2'ye kesilir ve tepsiyle mini fırına verilir. Patateslerin yüzeyleri pempe renk alınca fırından çıkarılır ve 5 dk soğuması beklenir. Tuzlanıp afiyetle yenir.
şu forumdaki en "doyurucu" başlık bu olsa gerek.. Teşekkürler..
Ece süper konuymuş ilk kez gördüm tebrik etmek istiyorum, harika tarifler var.
Teşekkür ederim efenim, afiyet olsun
Evet, yarın pazar ve uzun zamandır vermeyi unuttuğum krep tarifini ekliyorum şimdi.
KREP:
Malzemeler:
2 su bardağı un 5 adet iri yumurta 3 su bardağı süt İsteğe göre tuz, şeker ya da hiçbiri
Yapılışı:
2 su bardağı unu, 3 su bardağı sütle çırpın. (Bu işlemi elde, çatalla yapabilirsiniz) Üzerine 5 yumurtayı kırın. tekrar çırpın. Peynirle filan yiyecekseniz tuz koyun. Ben yarısını tuzsuz şekersiz yaptıktan sonra kalan yarısına tuz ekliyorum. Böylece ilk parti nutella ve reçelle yenebiliyor, çok da mükemmel oluyor
Krep hamurunu yapmak kolay, pişirmek zor. Şimdi düz bir tava alıyorsunuz. Bir çay kaşığıyla tereyağ ya da sıvıyağ koyuyorsunuz ve tavayı ısıtıyorsunuz. Sonra hazırladığınız sıvı kıvamlı hamurdan bir kepçe alıp tavaya döküyorsunuz. Orta ateşte kızartıyorsunuz. Çevirmek için acele etmeyin zira piştiğini hamur tavadan ayrıldığında anlıyorsunuz. Bir artistik hareketle krepin diğer yüzünü çevirip, orayı da kızartıyorsunuz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp, sonra patlayana kadar yiyorsunuz.