Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, tüm sermayemi kediye yükleyeyim. 1 aylık maaşımı ayırsam yetmez
  • kolay fırın yemeği tarfilerinize talibiz efendim:) başında durmak gerekmediği için en kolay onlar geliyor.
  • Kolay Pasta Tarifi

    4,8
    Süslemek için, Taze meyve, nane yaprağı Hazırlanışı...

    Türkiye


    Ölçek Tablosu


    Malzemeler
    Malzemeler,

    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı toz şeker
    15 adet kedidili bisküvi
    1 su bardağı vişne suyu
    5 su bardağı süt
    1 paket toz kremşanti
    1.5 çay bardağı süt

    Yapılışı
    Süslemek için,

    Taze meyve, nane yaprağı
    Hazırlanışı,

    Muhallebisini hazırlamak için tencereye; irmik, toz şeker ve 5 su bardağı sütü alın.
    Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
    Pişen muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.
    Vişne suyunu derin ve yayvan bir kâseye alın.
    Bisküvileri vişne suyuna batırıp orta derinlikte bir kalıba dizin.
    İrmikli muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın.
    Krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın.
    İrmiğin üzerine yayıp tatlıyı, buzdolabında birkaç saat bekletin.
    Taze meyvelerle ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.
    Anahtar Kelimeler Tatlılar, Tatlılar, Yemek tarifi, Kolay Pasta Tarifi , Lezzet
    Ana Kategori Tatlılar
    Alt Kategori Pasta


     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi




  • Patlıcan Paşa Kebabı

    3,0
    Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş...

    Türkiye Doğu Anadolu

    Kaç Kişilik 5

    Ölçek Tablosu


    Malzemeler
    350 gr Az Yağlı kıyma
    1 Dilim Ekmek İçi
    3 Adet Patlıcan
    Yarım demet Maydanoz
    1 Adet Soğan
    Tuz , Karabiber
    Kızartmak İçin
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    Sos İçin:
    ½ Fincan Sıvı Yağ
    1 Adet Soğan
    7-8 Diş Sarmısak
    2 Adet Domates
    ½ Demet Nane
    ½ Demet Maydanoz
    1 Tatlı Kaşığı Şeker

    Yapılışı
    Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kenarda bekletelim.

    Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım.

    Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim.

    Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım.

    Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım.
    Anahtar Kelimeler Patlıcan, Ana Yemekler, Ana Yemekler, Yemek tarifi, Patlıcan Paşa Kebabı , Lezzet
    Ana Malzemesi Patlıcan
    Pişirme Metodu Kızartma
    Ana Kategori Ana Yemekler
    Alt Kategori Et Yemeği


     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi




  • favorilerime ekledim çok güzel konu olmuş.
  • Sığır Dili Graten


    Dili iyice temizleyip, 5 dakika kaynar suda tutun...

    Türkiye G.Doğu Anadolu


    Ölçek Tablosu


    Malzemeler
    6 kişili
    1,5 Kg Sığır Dili

    700 gr Domates Püresi

    5 yemek kaşığı Zeytinyağ

    Tuz, Karabiber

    Yapılışı
    Dili iyice temizleyip, 5 dakika kaynar suda tutun. Sonra suyunu süzüp kaynamakta olan bolca suya atarak 2 saat haşlayın. Ateşi söndürüp, suyun içinde 1 gece yavaş yavaş soğumaya bırakın.

    Ertesi gün dilimleyin, cam bir kaba önce permesan peynirini serin üstüne dil dilimlerini sıralayın. Üzerine önce permesan peynirini, üstüne domates püresini ve en üste zeytinyağını gezdirin. En üste yine permesan peyniri koyun.

    150º ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
    Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun......
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi




  • Bayramda ziyaretinize gelen misafirlerinize sunabileceğiniz, hazırlanışı kolay mısır unlu patates köftesi tarifi Yüksek Topuklar’da! İsterseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
    Malzemeler,
    1 kilo patates
    1 adet yumurta
    4 yemek kaşığı mısır unu
    Yarım demet ince doğranmış dereotu
    4 diş ezilmiş sarımsak
    Damak tadınıza göre tuz, karabiber
    Kızartmak için,
    1 adet yumurta akı
    Ayçiçek yağı
    Galeta unu
    Hazırlanışı,
    Patatesleri yıkayıp bol suyla yumuşayana kadar haşlayın.
    Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup çatalla ezin.
    Derin bir kabın içerisinde; ezilmiş patates, yumurta, mısır unu, dereotu, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
    Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın.
    Patatesli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
    Köfteleri; önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.
    Kızaran köfteleri havlu kâğıt üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
    Sıcak olarak servis yapın.
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi




  • Malzemeler,
    2 adet patlıcan
    6 adet biber
    2 adet domates
    2 diş sarımsak
    1 çay kaşığı tuz
    3 su bardağı su
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı limon suyu
    Hazırlanışı,
    Derin bir tencereye sıvıyağ, su ve tuzu alıp kaynamaya bırakın.
    Patlıcanların kabuklarını soyup dikdörtgen şeklinde doğrayın.
    Limonlu suyun içinde 15 dakika bekletip süzün.
    Biberlerin saplarını kesip pullarını temizleyin.
    Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
    Sarımsakların kabuğunu soyun.
    Yağlı su kaynadığında domates, biber, patlıcan ve sarımsakları ilave edin.
    Yüksek ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Sebzeleri süzgeç yardımıyla suyun içinden alın.
    Dilerseniz üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi




  • Makarna seven ve formunu korumak isteyenler için, lezzetli bir spagetti tarifi, üstelik sadece 225 kalori!
    Malzemeler:
    100 gr spagetti
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 diş sarımsak
    Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
    Yarım adet limon
    25 gr roka
    Tuz, karabiber
    Hazırlanışı:
    1- Makarnayı tuzlu suda haşladıktan sonra süzgeçten geçirin.
    2- Tencerenin içinde yağı kızdırın. Sarımsak ve karabiberi ekleyip, malzemeleri iki dakika sote edin.
    3- İnce rendelediğiniz limonun kabuklarını karışıma ekleyin ve biraz çevirin.
    4- Makarnayı ekleyip, limon suyu ve rokayı ilave edin.
    5- Son olarak tuz ve karabiber serperek servis yapın.
    Afiyet olsun!
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi




  • Vay vay vaaay, başlık gitti elimden bak. Devam, devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oggie Boogie

    @dusty_

    Biraz geç oldu hocam pişi yaptım yedim ama konunun devamlılığı açısından iyi oldu teşekkürler :)

    Bu arada annem bu pişinin içine peynir koyardı enfes olurdu ben sadece hamuru attım kızarttım çok kuru (yavan) oldu peynirli olması için ne yapmam gerekiyor? :)

    Bizim burada yapılanlar genelde kabarık olur piştiği zaman, küçük bir kısmı açılıp içine peynir konulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Eh istek gelsin, tarif vereyim ki konu canlansın Krep ve mantı. Birazdan geliyor tarifler.

    Abla bizim krep ne oldu yine haftasonu geldi kahvaltı arıyorum
  • güzel konu elinize saglık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Vay vay vaaay, başlık gitti elimden bak. Devam, devam

    yarına kuru pilav yapıcam da akşam yemeğine sıra fasulye paketinden yapıyorum acaba olurmu ? tuz koydum ve üstünü biraz geçicek şekilde su koydum

    önceden haşlamak gerekiyomu kuru fasulyeyi suya koysak bile ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Tolga

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Vay vay vaaay, başlık gitti elimden bak. Devam, devam

    yarına kuru pilav yapıcam da akşam yemeğine sıra fasulye paketinden yapıyorum acaba olurmu ? tuz koydum ve üstünü biraz geçicek şekilde su koydum

    önceden haşlamak gerekiyomu kuru fasulyeyi suya koysak bile ?

    Eğer düdüklü tencerede yapmayacaksan çok fazla yumuşamadan haşlasan iyi olur sağlık açısından suyunu biraz bol koyabilirsin, fasülye baya çeker suyunu çünkü.

    Kolay gelsin




  • Benim tariflerim: fırında patates, 2 tane orta boy patates yıkanır ve durulanır isteğe bağlı 4'e veya 2'ye kesilir ve tepsiyle mini fırına verilir. Patateslerin yüzeyleri pempe renk alınca fırından çıkarılır ve 5 dk soğuması beklenir. Tuzlanıp afiyetle yenir.
  • şu forumdaki en "doyurucu" başlık bu olsa gerek.. Teşekkürler..
  • Ece süper konuymuş ilk kez gördüm tebrik etmek istiyorum, harika tarifler var.
  • Teşekkür ederim efenim, afiyet olsun

    Evet, yarın pazar ve uzun zamandır vermeyi unuttuğum krep tarifini ekliyorum şimdi.

    KREP:

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler:

    2 su bardağı un
    5 adet iri yumurta
    3 su bardağı süt
    İsteğe göre tuz, şeker ya da hiçbiri


    Yapılışı:

    2 su bardağı unu, 3 su bardağı sütle çırpın. (Bu işlemi elde, çatalla yapabilirsiniz) Üzerine 5 yumurtayı kırın. tekrar çırpın. Peynirle filan yiyecekseniz tuz koyun. Ben yarısını tuzsuz şekersiz yaptıktan sonra kalan yarısına tuz ekliyorum. Böylece ilk parti nutella ve reçelle yenebiliyor, çok da mükemmel oluyor

    Krep hamurunu yapmak kolay, pişirmek zor. Şimdi düz bir tava alıyorsunuz. Bir çay kaşığıyla tereyağ ya da sıvıyağ koyuyorsunuz ve tavayı ısıtıyorsunuz. Sonra hazırladığınız sıvı kıvamlı hamurdan bir kepçe alıp tavaya döküyorsunuz. Orta ateşte kızartıyorsunuz. Çevirmek için acele etmeyin zira piştiğini hamur tavadan ayrıldığında anlıyorsunuz. Bir artistik hareketle krepin diğer yüzünü çevirip, orayı da kızartıyorsunuz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp, sonra patlayana kadar yiyorsunuz.

    Afiyet olsun




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.