Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O zaman ölçüleri yarı yarıya düşürebilirsin.

    1 su bardağı un
    İriyse 2, küçükse 3 yumurta
    1,5 su bardağı süt
    Tuz, şeker ya da hiçbiri

    Kızartırken de teflon tava ve tereyağ kullanın. Tavaya çay kaşığıyla azcık tereyağ ekleyin, her yeri yağlanmış olsun. Sonra yaptığınız sıvı karışımdan bir kepçe direkt dökün ve tavaya yayın. O zaten altı pişince tavada hareket etmeye başlayacaktır, hiç dalmayın çatalla filan. Sonra şık bir hareketle tavayı ileri geri yapın ve çevirin diğer tarafını
  • Arkadaşlar sık sık kullandığım bir site mevcut, paylaşayım sizinle. Tarifleri on numara :)

    Yemek tarifleri sayfası: Oktay Usta Yemek Tarifleri

    Bu haftanın popüler yemeği patlıcan karnıyarık yemeğiymiş, pek bekar işi olmasa da eminim yapabilecek arkadaşlarımız mevcuttur :)

    Tarifi:

    Patlıcanların baş kısmı kesilir. Alacalı soyulur. Ardından tuzlu suda 30 dakika tutulan patlıcanlar yıkandıktan sonra süzülüp kurutulur.

    Ufak ufak kıyılmış soğan ve biber kıyma yağında pişirilir.

    Kabukları soyulduktan sonra kesilen domatesler ilave edilip hafif karıştırılır.

    Tuz, karabiber, ufak ufak doğranmış maydanoz eklenir.

    Karışım patlıcanların içine yerleştirilir.

    Üstlerine de domates dilimleri konur.

    Bir miktar su katılıp hafif hafif pişirilir.

    Afiyet Olsun.
    Patlıcan Karnıyarık Malzemeleri

    6 adet Patlıcan (küçük)
    250 gr. Kıyma (dana)
    2 adet Soğan
    2-3 adet Domates
    1/2 demet Maydanoz
    2-3 adet Biber (sivri)
    3-4 çorba kaşığı Yağ
    Karabiber
    Tuz

    Patlıcan Karnıyarık Tarifi




  • takip
  • Konu süper olmuş Mesaj bulunsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    İçli Köfte çoooook ısrarlar sonucu eklendi o listeye.

    Hoşmerim

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Bir orta boy kase süt kaymağı, (yörsan kaymak da olur)
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

    3 Su bardağı süt,
    2 Su Bardağı un (Hamurun kıvamına göre ayarlanacak),
    2 Yemek kaşığı tereyağ,
    Bir çimdik tuz


    Hazırlanışı :

    Teflon tencereye süt ve kaymak, tuz konup kaynatılırken unu topaklanmasına izin vermeden yavaş yavaş ekleyin.
    Yumuşak bir hamur kıvamına ulaşıncaya kadar un eklenir. Kıvamı profiterol hamuru kıvamında olmalıdır. Bu arada tereyağ da hamura yedirilir ve kızarmadan bir miktar pişirilir.

    Daha sonra geniş bir tava veya borcama alınarak orta kalınlıkta döşenir. İsterseniz tavada ocağın üstünde her iki yüzü kızartabilir ya da isterseniz borcama döşeyerek fırında iki tarafı kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.

    sonra üstüne gül reçeli, vişne reçeli, hatta toz şeker gibi istediğiniz tat verici şeyi döküp yiyebilirsiniz.










    bu arada hocam lüfer, levrek, hamsi ve barbun tariflerini istiyorum. kızartma olacak mümkünse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albért Einstein -- 8 Şubat 2012; 19:15:39 >




  • takip güzel konu
  • mesajım bulunsun yararlı bi konu teşekkürler
  • Hayallerimin yöneticisi.
    Yarın, parfe ve ton balıklı makarna yapacağım.
    Galeta unu veya mısır unu olsaydı şinitzel de yapacaktım fakat yok. Alternetifleri var mıdır bu unların?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Mosby

    Hayallerimin yöneticisi.
    Yarın, parfe ve ton balıklı makarna yapacağım.
    Galeta unu veya mısır unu olsaydı şinitzel de yapacaktım fakat yok. Alternetifleri var mıdır bu unların?

    Alternatifi var ama daha çok anne işi. Mesela evde rondo gibi bir alet varsa evdeki bayat ekmekleri çekip, iyice ufaladıktan sonra galeta unu olarak kullanabilirsiniz. Onun dışında apartmanın altındaki bakkaldan bile alırsınız mısır unu 1 - 1.5 liraya filan.

    Parfe gerçekten mükemmel oluyor ama




  • Eyvallah işe yarar
  • takipp güzel lezzetler çıkabilir ortayaa :)
  • Birazdan mükemmel bir haftasonu menüsü yazacağım Takipte kalın.
  • Yararlı konu mesajım bulunsun.
  • Evet, bugünün mükemmel spesyeli öğrenci ya da bekar olup da mutfağında fırın bulunanlar için geliyor.

    FIRINDA TAVUK

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler:

    - Fırın Poşeti
    - 1 Bütün Tavuk (But, kalça filan da olabilir)
    - Patates
    - Soğan
    - Karabiber
    - Tuz
    - 1 Tatlı Kaşığı Un

    Yapılışı:

    Bütün tavuğu güzelce yıkayın. Sonra fırın poşetinin içine bir tatlı kaşığı un dökün ve un her yerine dağılana kadar poşeti sağa, sola, yukarı, aşağıya sallayın. Sonra yıkadığınız ve hafif tuzladığınız tavuğu bu torbaya koyun ve fırın poşetinin içinden çıkan şeyle ağzını kapatın. Poşeti bağladıktan sonra kürdan gibi bir şeyle poşetin üstüne 5-6 delik açın. Bu delikler boşetin içine hava akımı sağlayacaktır. Delmezseniz poşet şişer ve patlar. Aynı poşeti unlama işlemini yaptıktan küp küp kestiğiniz patatesler ve halka soğanları da poşete atın. Bu aşamada biraz sıvı yağ dökebilirsiniz.

    Sonra bu tavuğu ve patatesleri yan yana tepsiye koyun. 200 dereceye ıstıığınız fırının ortasına yerleştirin ve kokusu gelene kadar bekleyin. Bu kasapların önünde döne döne pişen çevirme tavuklar gibi olunca da fırından alın.

    Yanına da prinç pilavı yaparsanız mükemmel olur, afiyet olsun.




  • Hocam süpersin ya.
  • Eeee yok mu yeni yemek tarifi isteyen? Bahar dönemi başladı, bıkmışsınızdır annelernizin yemeklerinden ama her gün dürüm, lahmacun, pizza yenmez sevgili öğrenciler. Yazın istekleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Eeee yok mu yeni yemek tarifi isteyen? Bahar dönemi başladı, bıkmışsınızdır annelernizin yemeklerinden ama her gün dürüm, lahmacun, pizza yenmez sevgili öğrenciler. Yazın istekleri

    Portakal soslu öredek tarifi istiyorum.


    Ben de gelmişken Kıymalı Lazanya tarifi ekleyeyim :) Çorbada tuzumuz bulunsun.Fırın şart ne yazık ki, öğrenci arkadaşların çoğunda olmayabilir. :)

    Malzemeler

    8-10 yaprak lazanya
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı dolusu un
    2 su bardağı süt
    350 gram kıyma
    2 adet domates
    3-4 adet sivribiber
    Çeşitli baharat, tuz






    Yapılışı

    Lazanyayı haşlayın. Margarini küçük bir tencereye alın. Eridikten sonra unu ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra süt ekleyin. Koyulaşmaya başladığında tavayı ateşten alın.
    Diğer tarafta kıymayı tavaya aktarın. Kavurmaya başlayın. Küçük doğranmış domates ve sivribiberleri ekleyin. Domatesler yumuşadıktan sonra dilediğiniz baharatları ve tuzu ekleyin. Bir fırın kabını yağlayın.

    Beşamel sosun bir kısmını kaba dökün. Üzerine 2 yaprak lazanyayı koyun. Üzerine tekrar beşamel sostan dökün. Kıymalı harcı yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar 2 adet lazanya yaprağını yerleştirin. Bu şekilde 4 veya 5 kat lazanya olacak şekilde bu işlemi tekrarlayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Lazanyayı 30-35 dakika, 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun :)



    Kilo alımları konusunda mesuliyet kabul etmem :)Bu arada bazı lazanya markaları haşlanmış şekilde paketlenmiş oluyor, paketin üzerini okumadan almayın.


    Yüz kızartıcı edit: yıllardır şu krebi yaparım, hala beceriksizim ters çevirme konusunda... Haftaya tekrar deneyip buraya utanç fotoğraflarımı koyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 22 Şubat 2012; 15:04:18 >




  • Bak, daha önce de içli köfte dediler, tarifi yazdım, SS istedim veremediler. Portakallı Soslu Ördek tarifi veririm ama o fotoğrafı isterim

    Canım lazanya çekti, bu akşamımın menüsü lazanyadır. Offff.....
  • Portakal soslu ördek yapmıştım zaten ama biraz yanlış anlamışım ortaya çıkan budur;


     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi
  • Cık, olmamış bu, ördeği yanlış yere koymuşsun. Portakalın içinde durması lazımdı ördeğin
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.