Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Süper konu takipteyim
  • Eee yok mu isteği olan?
  • Öğrenci kardeslerimize birde benim değimimle yalancı kebap tarifi verelim.

Mutlaka çoğunuz bilir zaten.

Tercihen Pide veya ekmek küp şeklinde doğranır. Üzerine soğan ile Yağda kavrulmuş kıyma eklenir. Kıyma kavrulurken tuz ve karabiber ilave edilir. Severseniz soğan ile birlikte Biberde kavurabilirsiniz.

Domates sosları zaten marketlerde hazır sekilde bulunur. Tuz ekleyerek biraz kaynatılır. Eğer salça varsa su eklenerek aynı sekilde yapabilirsiniz ama dikkat edin cogu salça zaten tuzludur ve tuz eklemeyin :)

Toparlarsak pide üzerine kıyma, bunların üzerine yoğurt eklenir, en son domates sosu ve isteyenler İskender gibi üzerine tere yağ gezdirebilir.

Afiyet olsun arkadaslar.
  • bende öğrenciyim evde tek kalıyorum kaç gündür böyle pratik tarifler veren site varmıdır diye düşünüyodum tam bu konu denk geldi. paylaşım için teşekkürler. yumurta kırmak ve makarna yapmaktan başka şeylerde öğrenecez sayende
  • ton balıklı makarnayı yapıyorum şuan bakalım nasıl olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Eee yok mu isteği olan?

Güzel makarna tarifi istiyorum. Soslu olursa iyi olur. Soğan ve sarımsak olmayacak ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerless

quote:

Eee yok mu isteği olan?

Güzel makarna tarifi istiyorum. Soslu olursa iyi olur. Soğan ve sarımsak olmayacak ama

Güzel ve lezzetli ilk aklıma gelen.

Mantarli Domatesli Sos.

Mantarlar önce yağda kavrulur ve icine 3-4 yaprak fesleğen atılır, mantarlar öldükten sonra kıyılmış domates(küçük küçük doğraman yeter) mantarların üzerine eklenir ve iyice pişip harmanlanmasi beklenir.

Domatesi eklerken tuz ve karabiber koymak daha iyi sonuc verir.

Onun haricinde bir kaç mesaj yukarda verdigim yalancı kebap tarifine uygula, ekmek yerine makarna olur. Bir nevi yalancı mantı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 12 Nisan 2012; 11:42:10 >

• quote:

Eee yok mu isteği olan?

hocam yemeğin tuzunu ben tutturamıyorum ya tuzlu oluyor ya tuzsuz en son yaptığım spagettini tuzundan dökmek zorunda kalmıştım gerçi sosu bişeye benzememişti ama ,bunun bir çay kaşığıla falan bir ölçüsü varmı
  • güzel konu bulunsun lazım olur bi ara bakarım
  • Bu basligida unuttunuz sanırım. :) pasta Yada tatlı tariflerinde alabiliyor muyuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 1444

quote:

Eee yok mu isteği olan?

hocam yemeğin tuzunu ben tutturamıyorum ya tuzlu oluyor ya tuzsuz en son yaptığım spagettini tuzundan dökmek zorunda kalmıştım gerçi sosu bişeye benzememişti ama ,bunun bir çay kaşığıla falan bir ölçüsü varmı

Benim enişten Hilton'un mutfağında staj yapmıştı. Turizm-Otelcilik okumuştu. Tuz konusunda bana verdiği bir püf noktası vardı. Tuz elle atılır ve yemeği yaptığınız kapta yemeğin yüzeyi kaplanacak kadar tuz konmalı. Ama öyle öbek öbek değil, serpiştirerek koyacaksınız.

Eğer sulu yemeğinizin tuzu fazla olursa bir tane patates soyup, atın yemeğin içine ve kaynatın. Patetes tuzu ve fazla suyu çeker.

GülçinGE@ kolay tatlı tariflerim olmaz mı? Hemen süper bir tane vereyim.

Çilekli Kolay Fondü

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

Malzeme:

Nutella
    Çilek, Muz, Kivi vs. hangisini tercih ederseniz. Ben genelde sadece çilek kullanıyorum.
    Fındık
    Rulokat

Yapılışı:

Nutellayı cam bir kaseye alıp, içerisine sıcak su koyduğunuz tencereye oturtuyorsunuz. Benmari usulü deniyor buna. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey, içine su kaçmaması. Sonra Nutellayı iyice eriyinceye kadar ısıtıyorsunuz bu suyun içinde.

Meyveleri küçük küçük doğruyorsunuz ve nutella sıcakken içine atıyorsunuz.

O çilekler nutellaya bulandıktan sonra servis kapına alıyorsunuz ve üzerine fındık döküp, 2 tane rulokat'ı da içine batırıyorsunuz.

Sıcak yemenizi tavsiye ederim ama soğuk yiyince de güzel oluyor. Hem çok basit, hem de nutella ve çilek aşkına kendinden geçiriyor insanı

• Tam kilo verme çalışmalarına başlamışken Fondü tarifi çok güzel geldi.
    Tenks!
  • Dusty Prenses kardeşim bende sizden un kurabiyesi tarifi isyitorum bugün yapmaya çalışacağım dışarıda çok pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Tam kilo verme çalışmalarına başlamışken Fondü tarifi çok güzel geldi.
    Tenks!
    Çok ağır değil ama bak bu tatlı. Tek olayı Nutella'da. O da kalorisi çabuk yakılan bir şey. Bir kase yersen hiçbir şey olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Levopron

Dusty Prenses kardeşim bende sizden un kurabiyesi tarifi isyitorum bugün yapmaya çalışacağım dışarıda çok pahalı

Çok kolay bir un kurabiyesi tarifi geliyor o zaman.

Un Kurabiyesi

Malzemesi

1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    1 su bardağı Pudra çekeri
    3 su bardağı Un
    Vanilya

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarinin üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekliyoruz. Un kurabiyesinin güzel olmasının sırrı iyi yoğurmak. Bu margarinle pudra şekerini iyice karışıncaya kadar yoğuruyoruz. Sonra üzerine yavaş yavaş 3 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. İlk başlarda çok kıvamsız, dandik görünecektir ama siz yoğurmaya devam edin. Ne kadar yoğurursanız o kadar hamur kıvamına gelir. Kollarınız yorulacaktır biraz ama yorulmak yok. Unu koyduğunuz sırada 1 paket vanilyayı da eklemeyi unutmayın. Bu margarinin kokusunu ve tadını bastıracaktır.

Hamur kıvamına geldikten sonra istediğiniz gibi şekil verin. Ben genelde kalın ve uzun rulo yapıp dikdörtgen olarak kesiyorum. Yuvarlak da yapabilirsiniz, kalıpla da kesebilirsiniz. Tercihinize kalmış.

Fırını 160 derecede ısıtıyorsunuz şekil verme işlemi sırasında. Sonra ısınmış fırının orta gözüne tepsiyi yerleştirip 25 dakika kadar hiç kapağını açmadan pişiriyorsunuz. Zaten maksimum 30 dakikada pişer un kurabiyesi. Altı ve üstü kızarmayacak. Kızarırsa da sorun değil. Üstüne pudra şekeri döker kapatırsınız

• Bir kâse ile duracağımı bilsem sorun değil :) Ama serdeki Garfiledlığı atamadığım için öyle bir seçeneğim yok

Madem niyeti bozduk tatlılara geçtik, ben de helva tarifi istiyorum lütfen :) irmik, un farketmez.

(Gerçi arka sayfalarda var gibi hatırladım bir anda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 25 Mayıs 2012; 15:10:05 >
  • ben bu başlığı şimdi gördüm ve gördüğüme bin pişman oldum... bu saatte bu kadar güzel yemek fotoğraflarını görmek zorunda mıydım :):)

@dusty harikasın... :):)
  • O zaman Un Helvası tarifi vereyim, sonra da akşam evde yapayım. Canım çekti.

Un Helvası

Malzemeler:

1 paket margarin
    2 su bardağı un
    2,5 su bardağı toz şeker
    2,5 su bardağı su ya da süt (Ben 1 su bardağı süt, 1.5 su bardağı su ile karıştırarak yaparım)

Yapılışı:

Margarini tencerede güzelce eritiyoruz. Üzerine un eklenerek unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla sürekli karıştıra karıştıra yakmayarak kavruyoruz. O sırada çıkan o mis gibi kokuyu da içimize çekiyoruz.

Bu un ve yağ kavrulurken ayrı bir kapta kaynamış su ya da süte toz şekeri koyup eritiyoruz ve şeker eridikten sonra kavrulan ve rengi koyulaşan una ilave edip un şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince de ocaktan alıp ve tencerenin kapağı kapatıp dinlendiriyoruz.

Helva yapmanın en zor kısmı sürekli karıştırmak. Sürekli karıştırmazsak ortaya felaket bir şey çıkar benden söylemesi.

• mesajim bulunsun
    UP

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.