Takip ediyorum. Cok isime yarar by tarifler. Tesekkurler.
Bu kadar mıydı tarifler?
Tavaya 2 yumurta kır ye gitsin.
Takip
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Evet, bugünün mükemmel spesyeli öğrenci ya da bekar olup da mutfağında fırın bulunanlar için geliyor.
FIRINDA TAVUK
Malzemeler:
- Fırın Poşeti - 1 Bütün Tavuk (But, kalça filan da olabilir) - Patates - Soğan - Karabiber - Tuz - 1 Tatlı Kaşığı Un
Yapılışı:
Bütün tavuğu güzelce yıkayın. Sonra fırın poşetinin içine bir tatlı kaşığı un dökün ve un her yerine dağılana kadar poşeti sağa, sola, yukarı, aşağıya sallayın. Sonra yıkadığınız ve hafif tuzladığınız tavuğu bu torbaya koyun ve fırın poşetinin içinden çıkan şeyle ağzını kapatın. Poşeti bağladıktan sonra kürdan gibi bir şeyle poşetin üstüne 5-6 delik açın. Bu delikler boşetin içine hava akımı sağlayacaktır. Delmezseniz poşet şişer ve patlar. Aynı poşeti unlama işlemini yaptıktan küp küp kestiğiniz patatesler ve halka soğanları da poşete atın. Bu aşamada biraz sıvı yağ dökebilirsiniz.
Sonra bu tavuğu ve patatesleri yan yana tepsiye koyun. 200 dereceye ıstıığınız fırının ortasına yerleştirin ve kokusu gelene kadar bekleyin. Bu kasapların önünde döne döne pişen çevirme tavuklar gibi olunca da fırından alın.
Yanına da prinç pilavı yaparsanız mükemmel olur, afiyet olsun.
hocam o deri tamamen gevrek olduktan sonra üstüne tereyağı sürüp geri fırında 1 2 dakika tutmak ayrı lezzet katıyor herkese oneririm bunu
mesaj buluna dursun emeği geçenlere tesekkürler
takip
Mesajım bulunsun. Belki eve çıkarım
Burada maden varmış var. Gece gece karnımı da acıktırdınız zaten
Konu aktif mi bilmiyorum ama.Domates çorbası tarif'i varsa alabilirim
quote:
Merhaba sevgili bekar ve/veya öğrenci donanım haber kullanıcıları.
Bugün sabah iş yerime geldiğimde kahvaltı yapmamış olduğumdan dolayı sabahtan beridir aklım yemekten başka bir şeye çalışmaz durumda.
Şimdi bu başlığı açma sebebim birkaç insanı doyurmak, evinde yemek yapıp 2 gün aynı yemeği yiyerek ekonomisine katkıda bulunmak ve evde yemek yaparak tasarruf ettiği parayı harcarken "Ya soğulsun forumda bir dusty_ var, sayesinde dışarda yemeğe para bayılmak zorunda kalmıyorum" denmesini sağlamak.
Her türlü saçma olduğunu düşündüğünüz soruya bile itinayla yanıt vereceğim yemek yapmaya hevesli olan sayın kullanıcı. Neyse ilk tarifim göz korkutmamak içinn makarna olsun diyerek başlıyorum bugüne.
Başlığın içerdiği yemek tarifleri(Sürekli güncellenecektir.)
Yiyebileceğiniz kadar Barilla Penne Makarna (Paketin hepsini bir kerede yapmak zorunda değilsiniz) Sıvıyağ Tereyağ Soğan Domates Sarımsak Kekik Acı sos ya da pul biber Karabiber Tuz Şeker İsteğe bağlı üzerine eklemek için rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Önce içine tuz ve biraz sıvı yağ atılmış kaynar suyun içinde makarnayı haşlıyorsunuz. Haşlandıktan sonra suyunu bir tabağın içine süzüyorsunuz. Kesinlikle dökmüyorsunuz yani.
Sonra ayrı bir tencerede terayağını erittikten sonra rendelemiş olduğumuz soğanları atıp, kapağı kapatıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar kapağını hiç açmadan karamelize olmasını sağlıyoruz. Bu şekilde soğanlara şekerli bir tat kazandırıyoruz. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra yine rendelemiş olduğumuz domatesi ve sarımsağı aynı anda ekleyip tekrar kapağı kapatıyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha soğan, sarımsak ve domatesin özleşmesini sağlıyoruz.
Daha sonra kapağı açıp, baharatlarımızı ve varsa acı sosu ekleyip, bir küp şeker atıp daha önce ayırdığımız makarna suyunu sosa ilave ediyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha kaynattıktan sonra isteğe bağlı olarak ya makarnanın üzerine dökerek ya da tüm makarnayı tencerede karıştırarak afiyetle yiyoruz.
Bir sonraki tarifte görüşmek üzere, bugünlük afiyet olsun.
Fasülyeyi bu akşamdan ıslatmıştım. Umarım yarın başarılı olurum.
Bu başlıkta direkt tarif eklemiyorum, istekler oldukça, istenilenleri yazmaya çalışıyorum.
Mevsimi geliyor yavaş yavaş, hemen vereyim o halde Domates Çorbası tarifini.
Domates Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı süt 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 5 adet rendelenmiş domates tuz İsteğe bağlı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. Yalnız un çabuk yanar ve topaklanır aklınızda bulunsun. Çok uzun süre kavurmayın. Sonra 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domatesi ekleyin. Bu sırada topaklanma olabilir o zaman el blendırı ya da yoksa çatalla hızlıca karıştırın. Daha sonra 5 su bardağı suyunu ekleyin.Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan bir 5 dakika sonra altını kapatın ve biraz soğumasını bekleyin. Ilıklaştıktan sonra 2 yemek kaşığı süt ve tuz ilave edin. Kremalı domates çorbası tadında olacaktır bu şekilde.
Evde fırın ve bayat ekmek varsa da ekmekleri küp küp doğrayın ve tepsiye yerleştirin. 200 derecelik fırında 10 dakika kadar kızartın ve sonra bu çorbayla oturup yiyin.
Ooo Mesaj Bulunsun; çok Önemli Bir Konu :D :D :D
quote:
Bu başlıkta direkt tarif eklemiyorum, istekler oldukça, istenilenleri yazmaya çalışıyorum.
Mevsimi geliyor yavaş yavaş, hemen vereyim o halde Domates Çorbası tarifini.
Domates Çorbası
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı süt 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 5 adet rendelenmiş domates tuz İsteğe bağlı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. Yalnız un çabuk yanar ve topaklanır aklınızda bulunsun. Çok uzun süre kavurmayın. Sonra 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domatesi ekleyin. Bu sırada topaklanma olabilir o zaman el blendırı ya da yoksa çatalla hızlıca karıştırın. Daha sonra 5 su bardağı suyunu ekleyin.Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan bir 5 dakika sonra altını kapatın ve biraz soğumasını bekleyin. Ilıklaştıktan sonra 2 yemek kaşığı süt ve tuz ilave edin. Kremalı domates çorbası tadında olacaktır bu şekilde.
Evde fırın ve bayat ekmek varsa da ekmekleri küp küp doğrayın ve tepsiye yerleştirin. 200 derecelik fırında 10 dakika kadar kızartın ve sonra bu çorbayla oturup yiyin.
ooffffff kalbimden vurdunuz beni..Acaba yapsam kıvamı tutturabilirmiym? Şu hazır domates çorbalarıdnan alıyorum tadı güzel gelmiyo bana
mesajım şuraya kıvrılsın
Mesajım bulunsun
quote:
Orijinalden alıntı: Levopron ooffffff kalbimden vurdunuz beni..Acaba yapsam kıvamı tutturabilirmiym? Şu hazır domates çorbalarıdnan alıyorum tadı güzel gelmiyo bana
Tuttuabilirsin tabii ama şimdiki domateslerle lezzetli olmaz henüz, biraz daha zamanı var tam olması için. Kıvamında hiç sorun olmaz tarife uyarsan, kıvamı veren un. Ne az kavrulsu, un tadı gelsin; ne de çok kavrulsun, rengi dönsün. Püf noktası bu
quote:
Orijinalden alıntı: NitroWar
tam aradığım konu kahvaltı için bir tarif veriyorum(gerçi ben her öğün yiyorum bunu) PATATESLİ OMLET 3 orta boy patates 1 yumurta tuz 2 yemek kaşığı yağ teflon tava patatesleri rendeleyin,biraz tuz atın önceden ısıttığınız tavaya yağ koyun,yağ ısınınca üstüne rendelenmiş patatesleri koyun bir kaşık yardımı ile veya püre ezmek için kullanılan zımbırtıyla rendelenmiş patatesleri ezin omlet haline getirin biraz pişmesini bekleyin bu arada tavayı biraz sallayın yapışmadığından emin olun,piştikden sonra diğer yüzünü pişirmek için çevirmeniz lazım,çevirmek için omletin büyüklüğünde bir düz tabak alıp tavanın üstüne kapatın tavayı ters çevirip omleti tabağa alın tekrar pişmeyen yüzü alta gelcek şekilde tavaya koyun.veya benim gibi artistik bi hareketle havaya fırlatarak çevirebilirsiniz ama biraz ustalaşmanız lazım.iki tarafıda yeterince pişince bir tarafına çırptığınız yumurtayı dökün tekrar çevirin yumurta pişsin bu işlemden sonra bir tabağa alın afiyet olsun. belki anlatımdan yapılması zor gibi gelmiş olabilir ama oldukça basit ve lezzetlidir
Tarif gayet güzel ve pratik. Patetes soymayı sevmeyenler için sorun biraz Omlet yapmaktan bıkmıştım açıkçası, farklı bir tat oldu bana. Fakat ben tarife ek olarak, 2 yumurta kullandım. Normalde 3 yumurtadan aşağı omlet yemiyorum ben, o nedenle 1 az gelir diye düşündüm. Kötü de olmadı.