< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bekçilere Silah Verilmemeli (3. sayfa)
-
-
Bekçi kimi bekliyor? Bekçileri kafelerin, restoranların, barların, parkların çok olduğu yere yığmızşlar. Bizim mahallede kaç tane inşaattan kablo çaldılar, evleri soydular. Hırsızıyla meşhur olmuş bir mahalle. Orada her inşaata girerler diyorlar. Bizim de inşaatta kablo çaldılar. Polisin bana dediği sen geceleri gel şu köşede nöbet bekle diyor pişkin pişkin. Ee bekledik diyelim hırsız geldi ne yapayım diyorum vurayım mı onu diyorum. O zaman sen suçlu olursun diyor. Hiçbir gün bekçi falan geçmedi mahalleden. Bunların amacı farklı çünkü. Bunlar park, bahçe, kafe önlerinde bira içen gençleri rahatsız edecek. Gitar çalan eğlenen insanların huzurunu kaçıracak. Bekçiler sanki namus bekçisi, alkol alanları denetleyen, kalabalık arkadaş grubunun sohbetini bölüp gbt yapacak. Rahatsız edecek. Farklı yaşam tarzlarına müdahaleden bulunacak. Sen burada içme, sen böyle giyinme, sen ne işin var bu saatte sokakta ver kimliğini bakayım. Biz akp'nin bekçileri neden sokağa saldığını anlamıyor , bilmiyor muyuz sanki. Aptal mıyız biz? Neyin peşinde olduklarını anlamadık mı? Bekçi dediğin eskiden geceleri elinde düdük ile mahalle mahalle dolaşırdı. Hırsızlar için caydırıcıydı. Şimdi kafe önlerinde, bar önlerinde piyasa yapıyorlar. Gençleri hizaya sokacaklar akıllarınca. Giderek polis devleti olmaya başladık. Polis, bekçi hükümetin silahlı kanadı gibi bir şey oldu.
-
Çok geri kafalı var bu forumda bekçiler ilkokul mezunu eğitimsiz demişler
Bekçilerin %90 lisans mezunu kişiler digerleride en az lise mezunu
Bekçiler de polisler kadar eğitim görüyorlar bunların 3 ayı polis okulunda 3 ayda atandıkları ilin çevik kuvvet ve acm dedikleri eğitim olmak üzere en az 6 ay eğitim alıyorlar ve silah eğitimlerini özel harekat polislerinden bu 6 ay boyunca alıyorlar emin olun şuan teşkilatın özel harekat ve yunuslardan sonra en işe yarar birimi bekçilerdir
Bekçiler göreve başladıklarından beri asayiş olaylarında %50 ye yakın azalma oldu
Bekçi yi kim sevmez hırsız adam bekçiyi sevmez uyuşturucu kullanan adam bekçiyi sevmez torbacı adam bekçiyi sevmez sokaklarda alkol alan adam bekçiyi sevmez son ses müzik açıp gezmek isteyen adam bekçiyi sevmez egosu tavan olan adam bekçiyi sevmez zırcahil adam bekçiyi sevmez
Bekçi durdurur kimligininister bakıp geri vermesi 10 saniye en fazla ama sen diyaloğa girip yok tipimde birseymi var okadar kişi geçiyor beni neden çeviriyorsun dersen 10 saniye uzar gider gerek yok ver temiz adamsan zaten verirsin bunu diyenler genel olarak daha önce bir suça karışmış kişilerdir
Noraml bir insanın zaten bekçiyle bir derdi olmaz verir kimliğini gider
Ama burada çok zırcahil olduğu için nekadar yazsamda birşey değişmeyecek
Birde olayları sadece medyaya yansıdığı gibi değerlendirmeyin olayların bir başlangıcı vardır olayın başını bilmeden ortasından konuya dahil olan kişiler gereksiz yorum yapmasın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Eğitim seviyesini lise mezununa kadar düşürseniz, ilkokul çocuğunun boncuklu tabanca ile oynaması gibi silah kullanırlar. İlkokul mezunu ile lise mezununun arasında çok da fark yoktur.
Bekçiler kendilerini Amerikan polisi zannediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İktidar değiştiğinde muhtemelen bekçiliği kaldırıp bunları polis ya da başka bir şey yapacaklar. Ben olsam direkt meslekten atarım hepsini.
-
Yok baba ne polisi ya. Bunlar ahbap çavuş ilişkisiyle kendini kadroya atmış, niteliksiz insanlar. Hepsi ihraç edilmeli. Bekçilik gibi bir yeni kolluk kuvvetine ihtiyaç varsa, bu yeni kolluk kuvvetinin görev tanımı ve sınırları net bir şekilde belirlenip ilgili görevin gerektirdiği nitelikleri ( fiziksel, psikolojik, sosyolojik) ölçen objektif sınavlardan geçenler mesleğe alınır. Bugünkü gece kartalları da yeteneklerine çok güveniyorlarsa bahsettiğim sınavlarda kendilerini kanıtlar ve emeğinin yeteneğinin gücüyle kadroya girerler. Zaten bilmem hangi ilçenin akepe ilçe başkanının torpiliyle değil de kendi öz nitelikleriyle göreve gelen insanın saçma sapan apaçi davranışlar sergilemesi zordur, halk da kendini güvende hisseder, halkını güvende hissettirmekle görevli devletine vatandaşlık bağı ile bağlanır.
Ben bekçilere karşı değilim. Ama bir ülkede güvenlikten sorumlu kişilerin eğitimine özellikle önem verilmeli. İşte bu eğitim verilmeyince sıkıntılı durumlar ortaya çıkıyor. İyi eğitim almamış biri güvenliği sağlamayı bırak güvenliği tehdit eder.
Bekçiler tamamen kayıp iş gücüdür.
-
Bekçilik tamamen kaldırılmalıdır.
-
Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. %99.9 u başvurmuş kazanamamış, yakını bu meslek grubunda olmayan ve kolluk düşmanlarını bloklamada yardımcı oldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dockhangerbekci silah güvenlik kuvveti bir insan neden güvenlik kuvvetlerınden rahatsız olabilirki
iki gün sonra o güvenlik kuvveti sandığımız birlik bize dönmesin diye
-
hadi uyarı ateşi açıyorsunuz biriniz 2 el sıksın havaya tamam da, 1si sıkınca diğer 2 side sıkıyor. sidik mi yarıştırıyorsunuz ?polisin olduğu yerde uyarı ateşi açmak size mi düştü? ne kadar gülünç bir video ya. 3 tane vasıfsız şarjör boşaltıyor 😂 düğün konvoyunda kurusıkı atan aveller gibi 😂
-
Ya arkadaş ben bu havaya sıkma olayını anlamıyorum zaten. Yorgun mermi denen olaydan hiç mi haberi yok bunların havaya sıkıyorsun da belki de o mermi düşeceği yerde birilerinin canını alacak.
-
maaşlı ..ır sürüsü.
araştırın bakın bakıyım bir tane muhalif görüşlü iktidarı eleştirebilen bekçi var mı?
belediyelerde yer kalmayınca eski bir geleneği canlandıralım dediler galiba.
çoğunun altında arabası geceleri arabada yatarak bekçilik yapıyorlar. haberlere de çıkmıştı bir ara.
öğretmenden fazla maaş alıyorlar.
vardır illaki ama ben bir tane adam olanına denk gelmedim.
şimdi iktidar cephesinden düşünün olayı.
en ufak halk ayaklanmasında sal bekçileri, polisler intikal edene kadar copla silahla yıldırsınlar bastırsınlar milleti.
kardeşim milletin memuru neden milleti coplasın diyebilirsiniz.
valla öyle bir coplarlar ki. adam çıkmış diyor ki valla geçinemiyoz ama 1100 lira promosyon verdiler.
yerine gelecek kişiler emekli maaşımızı verirler mi o şüpheli diyor , tam çıldırmalık bu millet.
3 kuruş emekli maaşını yani hakkı olan parayı alan adam bile nasıl savunuyor bunları.
haybiyeden 5 binlira maaş alan bekçiler emir gelsin varya o copu anladınız siz..
5 milyondan fazla devlet memuru var bu ülkede 5.
bu rakama açıktan para alanlar dahil değil.
yarın bu maaşlı abiler. çıkarları gitmesin diye naparlar adama biliyomusun.
birilerinin karnı çok şişmisse bir yerlerde mutlaka aç yatanlar vardır.
karnı şişkinlerde yerdeki açlara basar tekmeyi geçerler. bu yeni bir şey değil.
herkesin tok olduğu yerde de şişman amcalar olmaz.
özetlemek gerekirse ortada 100 kişilik kalabalık bir halk ve üzerinde herkese yetecek kadar yemek olan büyürk bir sofra var.
o kalabalıktan bir kişi oturmuş yemeğini afiyetle yiyiyor.
o kadar iştahlı ki sofrada değmediği yemek kalmıyor o devasa sofrada.
ondan düşen dev kırıntıları 3- 5 kişi yiyiyor.
onlarda ziyadesiyle doyuyor.
onlardan düşen kırıntıları da bir 10 kişi yiyiyor onlarda doyuyor.
onlardan düşen kırıntıları ise 20 kişilik bir kalabalık yiyor onlar ağız tadıyla yiyemiyorlar tabi.
ama durun bir 4.tabaka daha var 20 kişlilik onlar da onların kırıntısını yiyor ki yedikleri sadece hayatta kalmalarını sağlayacak kadar, kıt kanaat.
kalan 40 dan fazla kişi aç.
bekçiler o 5 bin maaşla bu 4. tabakada yer alıyor. hepsi de mutlu görünüyor kırıntının kırıntısının kırıntısının kırıntısını yemekten.
-
Toplu ve silahlı bir güç oluşturup bunuda sivil halkın arasına salmak hiç bir avrupa ülkesinde böyle kolay değil
bu işin
İnsan hakları
ulusal hukuku , el alem sana turist göndersin diye kapısına gidiyorsun adam vatandasının basına bekcn yuzunden bırsey gelırse dıye mı dusunucek
Ulusal anlaşmaları
anayasası
var bunların hıc bırının egıtımını almadan adamlara sılah verılıp caddeelere toplu toplu salınıyor ondan olay yuzunden soru soran vatandası gel ula buraya amuaggudm dıyerek ates ede ede kovalıyo
yaw eskiden polis böyle rahat silah çekemezdi adamlar resmen texasa çevirdi ülkeyi canı sıkılınca bile silah çeker oldular
-
Sonuna kadar katılıyorum. 4 sene ciddi bir eğitim almadan polis bile silah alamamalı
silah vermeden gece sokağa öldürülmesi için bekçi koyulmaz. Eğitimini periyodik olarak vermek gerekiyor, psikolojik olarak şartlar daha detaylı incelenmeli. Hepsi tecrübesiz eleman sonuç olarak ve ilk görev ortamı ile son görev ortamı aynı. Toplumsal olaylara müdahelede insan psikolojisini iyi bilmeleri, ortamın nabzını doğru ölçmeleri gerekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X