Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

BEKLEMEYE ALINCA EKRAN AÇILMIYOR...SİZCE BU STABİL DEĞİL DEMEK Mİ?lütfen cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkdaşlar sorunum bu.4000ghz yaptım everestin ve pcmark 2002 testlerini geçtim fakat sadece beklemeye al dediğimde ekran tekrar açılmıyor reset atmak zorunda kalıyorum.sizce fsb yi düşürmeli miyim?

• o işlemci varya benim ömrümü yedi ona oc yapınca sapıtıyor

ama belki oc ile alakasızdır senin sorunun ama dediğim gibi o işlemci oc ye hiç ama hiç gelmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrakON

evet arkdaşlar sorunum bu.4000ghz yaptım everestin ve pcmark 2002 testlerini geçtim fakat sadece beklemeye al dediğimde ekran tekrar açılmıyor reset atmak zorunda kalıyorum.sizce fsb yi düşürmeli miyim?

aynı sorunu bende yaşadım. ben default ayarlarına getirdim tüm ayarları biostan. sonra 1 saat orthos ile kastırdım. biosa girdim tekrar eski ayarlarımı yaptım. sonra düzeldi artık öyle bir sorunum kalmadı artık alakası varmı yaptıklarımın bilemiyorum ama bir dene istersen belki düzelir. dezelmez ise tahminimce 4 ghz fazla geliyordur ona.
  • Bu sorun overclocktan dolayı kaynasklanmıyor Sorun XP de eğer SP2 kullanıyorsan arada sırada olur. Ben defalarca uğraştım çünkü . Sorun XP de .
  • ama ben 4ghz den 3,6ghz çekince böyle bi sorun olmuyor.
  • arkdaşlar yardım edebilecek olan yok mu?
  • Benzer sorun bende de var,hazırda beklet veya suspend to ram yaptığım zaman bilgisayar geri açılmıyor.
    Nedeni ise anladığım kadarıyla şu:
    Suspend yapıp harddisk kapatılınca tekrar açılma emri verildiğinde harddisk açılmıyor,yani harddisk kapalı kalıyor.Bu yüzden de windows yüklenmiyor siyah bi ekran gelip kalıyor.PATA harddisklerde yapmıyor bunu ama SATA harddisklerde yapıyor benim anakart.Ayrıca ben de overclocklu olarak kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani sırf bu neden yüzünden fsb yi düşürmeye değmez mi?
  • Valla benim bekleme moduyla felan işim olmadığından sürekli ocli kullanıyorum bi sıkıntısı olmuyor
  • bende seagate harddisk kullanıyorum.acaba seagate lere özgü bişey mi bu sorun?
  • Bilmiyorum açıkçası hocam,Seagate PATA dayken böyle bir sorunum yoktu benim,ocsiz olarak da denemedim açıkçası.
    Geçen 1 kere bi düzgün açıldı beklemeden sonra yine eski haline döndü.

120GB SATA2 vardı,250GB SATA2 aldım onunla da aynı.
    Bence harddiskten değil de anakartlardan kaynaklanıyor.

Benim sorunumun nedeni anladığım kadarıyla suspendden açılırken SATA hattına açılma emri gelmemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 25 Aralık 2007; 18:34:54 >
  • bunun cözümü yok mudur acaba?
  • acaba PCI Express frequency auto bırakmakla alakası varmıdır?
  • PCI Express frekansı ile harddisk'in alakası olacağını zannetmiyorum.Ancak PCI frekansı bu konuda etkilidir.
    Eski anakartlarda Güney köprüsü ayrı olduğu için,harddisk ve pcı yolları v.s güney köprüsüne bağlı olduğu için pci frekansı harddisk veriyolu frekansını da etkiliyordu ve dolayısıyla anakartınız eğer pcı hızlarını sabitleme becerisine sahip değilse harddiskler v.s görmez olunabiliyordu.

Ama yeni anakartlarda artık o problemlerin kalmayacağını düşünüyorum,otomatik olarak sabitlemesi lazım veriyolu hızlarını.
  • şuan yeniden başlat dediğimde de tam başlayacakken reset atıyo.ondan sonra açılıyo bilgisayar ve işte bekleme modundan çıkartmak istediğimde ekran açılmıyor.voltajsız o/c yapabildiğim 3600mhz kadar böyle bişey olmuyor.voltaj sorunu olduğunu düşünüyorum.fsb voltajını düşürmenin faydası olur mu acaba?

vcore 1,5
    ram 2
    fsb 1,3
    mch 1,5
    ich 1,05
  • Hocam peki o değerlerde işlemcinin stabil olduğundan emin misiniz?Stabil olmayan işlemci de boot ederken problem çıkarabilir,hatta genelde boot etmez.Vcore değerini 0.05V~ kadar bi artırmayı dener misiniz?
  • everest ve orthosdan(yarım saat için) geçti hatasız.vcore zaten 1,5v da.faha fazla arttırmak sakıncalı olmaz mı stok fan ile?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrakON

everest ve orthosdan(yarım saat için) geçti hatasız.vcore zaten 1,5v da.faha fazla arttırmak sakıncalı olmaz mı stok fan ile?

Isınmıyorsa problem olmaz,zaten 0.05V çok bir değer değil,ben toplamda 0.6V artırımı yaptığım günleri bilirim.
  • 1,5v de 65 dereceyi buluyor.intel sitesinde 68 dereceyi sınır olarak vermişben 1,27 den 1,5 e çıkardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Benzer sorun bende de var,hazırda beklet veya suspend to ram yaptığım zaman bilgisayar geri açılmıyor.
    Nedeni ise anladığım kadarıyla şu:
    Suspend yapıp harddisk kapatılınca tekrar açılma emri verildiğinde harddisk açılmıyor,yani harddisk kapalı kalıyor.Bu yüzden de windows yüklenmiyor siyah bi ekran gelip kalıyor.PATA harddisklerde yapmıyor bunu ama SATA harddisklerde yapıyor benim anakart.Ayrıca ben de overclocklu olarak kullanıyorum.

+1
    Sata HDD ler çok hassas dır bu konuda bkz ( HDD nin Fsb hızı ) bir iki mhz de bile sapıtabiliyor ide gene bu konuda biraz daha töleranslı frekans konusunda ondan eğer frekansları sabitlemediyseniz sapıtmış olabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.