Merhabalar, Asus X550V model bir laptopum var ve uzun süredir kulanıyorum. Onboard 8gb olan ram artık yetmemeye başlayınca bir ram alayım dedim. Kendi takılı ram'imin MHZ i ve sistemin görebildiğim özelliklerine göre araştırıp "Samsung M471A2K43BB1-CPB 16 GB (2Gx64) DDR4 CL15 Notebook Ram" aldım. İlk defa yapacağım için doğru yere mi takıyorum acaba diye bile şüphe ile baktım, ama yer doğru. Sonra nasıl takılır diye baktım onu da becerdim. Gayet güzel sağlam yerine oturdu. Bilgisayarı da açınca Görev Yöneticisi > performans kısmında 8+16 = 24 GB ram görünce dedim oh çok güzel artık sıkıntı yaşamam. Bu sabah ama, kullanılan ram 8gb ın üzerine her çıktığında mavi ekran almaya, ani yeniden başlatmalar yaşamaya başladım. Googledan yine arattım bunun ne sorunu olabileceği hakkında. memtest diye bir program varmış onu da yükledim çalıştırdım. Önce yeni rami yanlış takmış olabileceğim aklıma geldi, memtesti yeni ram olmadan çalıştırdım. Baya uzun sürdü ama gayet testlerin hepsinden geçti. Orjinal sistem bilgisi de şu şekilde: Eski Ram bilgisi de böyle: Sonra yeni rami tekrar takıp memtesti bir de öyle çalıştırdım. Yeni sistem bilgisi: Yeni rami taktıktan sonra ilginçtir, eski ramin adı görünmez oluyor ve durum şu şekilde: Eski ramde spd yok yenisinde hem var hem yok... Bende eski onboard ramin üzerinde boş tek slot var. Komple arkasını açmadım bilgisayarın ama 4 slotun sığacağı kadar içeride yer yok gibi bi yandan da. Neyse testi çalıştırdım ve durum şu şekilde: Sorun burada nerede? Bozuk ram mi almışım? Yoksa ben yapılması gereken bir ayar var dı da bilemeyip onu mu yapmadım? Bir bilen yardımcı olabilirse çok sevinirim... Bozuksa halledemezsek de iade edeceğim aldığım rami ona göre. Daha eksik bir bilgi veya ekran görüntüsü varsa onu da eklerim. Ellerinizden öper. Şimdiden vaktiniz ve ilginiz için teşekkür ederim. |
Bildirim