Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: Photographer Boy

Peki şu aşamada esnaf, çalışan veya öğrenci nasıl hareket etmeli ?

Borç yapmamalı varsa hemen kapatmalı.

Bol miktarda nakit para varsa herhangi bir yatırım yapılmamalı.

Dolar ve faiz olarak 2'ye bölmek mantıklı

Yuklu parayi tutmak mantikli da ne kadar tutacagiz bu soru isareti ? Uzun surde yine zarar olmaz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

quote:

Yuklu parayi tutmak mantikli da ne kadar tutacagiz bu soru isareti ? Uzun surde yine zarar olmaz mi ?

Dostum şu an yıllık kazanç bakımından en iyisi dolar.

1 yılda %13 civarında kazandırmış.

Borsa nerdeyse 0.

Diyelim şirket kuracaksınız.

O da sektöre göre değişir tabii ama ülkenin büyümesi %3.

Nereye girilse de sağlıklı bir kazanç olacağını düşünmüyorum.

Hatta batmak bile mümkün.

Faiz şu an çok iyi ve önümüzdeki dönemde biraz daha yükseleceğini düşünüyorum.

Hisse yatırımı yapılacaksa da iç piyasaya değil de ihracata çalışan firmaları tercih etmek gerek.

• Nobel ödüllü Stiglitz dünya ekonomisinden endişeli.

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/stiglitz-dunya-ekonomisinden-endiseli/5902/

Bu çok önemli.

Önümüzdeki 10 yıl ekonomi için kayıp yıl olabilir.

Çünkü tüm dünya büyümesi %3'le sınırlı kalıcak.

Ticaret de bu eğilimde

Çin bile %7-8 büyüyemez önümüzdeki yıllarda.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

quote:

Dostum şu an yıllık kazanç bakımından en iyisi dolar.

1 yılda %13 civarında kazandırmış.

Borsa nerdeyse 0.

Diyelim şirket kuracaksınız.

O da sektöre göre değişir tabii ama ülkenin büyümesi %3.

Nereye girilse de sağlıklı bir kazanç olacağını düşünmüyorum.

Hatta batmak bile mümkün.

Faiz şu an çok iyi ve önümüzdeki dönemde biraz daha yükseleceğini düşünüyorum.

Hisse yatırımı yapılacaksa da iç piyasaya değil de ihracata çalışan firmaları tercih etmek gerek.

Tesekkurler .sundan sordum sneye bir sepet birikm yapmayi planliyorim altin dolar falan.bir de yurtdisi egitim planim var onun icinde bir an evvel tl yi dolar yapmam lazim.
    Bir de ev almayi planliyorum

Bu gidisat ile doviz konusunda skinti yasayacagim ama ev konusunda biraz ucuza kapatacgaim sanirim ? Emlak fiyatlari duser doviz iyice yukselir ?

• Banka alıcakları uçuşa geçti.

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/1-gunde-1-milyar-lira-batti/5919/

Bankacılık sektörünün takipteki alacaklarında ilginç bir gelişme yaşandı. 29 Eylül 2014 tarihinde 8.7 milyar lira olan sektörün takipteki alacakları 30 Eylül 2014 tarihinde yani 1 günde 1 milyar lira artarak 9.6 milyar liraya ulaştı.

UZMANARA/AYŞE EKİN GÜNDÜZ
    Bankacılık sektöründe takipteki alacaklarda ay sonunda yaşanan gelişme şok etkisi yarattı. 29 Eylül'de 8 milyar 663 milyon lira olan takipteki alacaklar 30 Eylül itibariyle 9 milyar 641 milyon liraya ulaştı. 1 gün içerisinde 1 milyar liralık batık kredi oluşması 'batık kredinin kaynağı ne' ve 'bundan hangi banka etkilendi' sorularını beraberinde getirdi.

10 aylık artış 3 milyar lira

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) 'Günlük Bankacılık Sektörü Raporu'na göre 29 Ağustos 2014 itibariyle 8 milyar 718 milyon lira olan takipteki alacaklar 1 aylık süreçte yüzde 13.2 arttı. 31 Aralık 2013'te takipteki alacakların 7 milyar lira olduğu göz önünde bulundurulduğunda son 10 aylık artış miktarı ise 3 milyar lira olarak gerçekleşti.

'Devam ederse kredilerde alarm çalabilir'

ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan, konuya ilişkin UZMANPARA'ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Takipteki kredilerle alakalı bir saptama yapmak için toplam kredilerdeki artış hızına bakılmalıdır. Eğer takipteki krediler, toplam kredilerle aynı hızda artıyorsa normaldir. Ancak, geçmiş dönem raporları incelendiğinde son dönemde takipteki kredilerin artış hızı dikkat çekiyor. Ancak, bu konuda daha sağlıklı bir saptama yapabilmek için ilerleyen dönemlerde de benzer artış oranları olacak mı, onu görmemiz gerekiyor. 2013 yılı içinde takipteki krediler genel olarak 6 milyar TL seviyelerinde seyrederken, 2013 sonu itibarıyla 7 milyar TL seviyelerine, 2014 yılı itibarıyla da 8 milyar TL seviyelerine yükselmiştir.

BDDK’nın 1 Ekim tarihli bankacılık sektörü raporunda Eylül ayı sonunda takipteki kredilerin bir anda 9 milyar TL seviyesinin üzerine geçmesi dramatik bir artış olarak görülmekle birlikte, benzer artışların devam etmesi halinde kredilerde alarm çalabilir."

• quote:

Biz ekonomik kriz bekliyorduk ama baska kriz gelicek galiba.

• vaziyet al ortalık karışacak.

@Thomassee
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Benim pozisyon sağlam panpa merak etme

Asıl saşırdığım millet hala bu durumu göremiyor

3.000 lira para ayarlamaya çalışıyorlar telefon almak için
  • quote:

Benim pozisyon sağlam panpa merak etme

Asıl saşırdığım millet hala bu durumu göremiyor

3.000 lira para ayarlamaya çalışıyorlar telefon almak için

Eee herkesin hayata baktığı pencere bir değil. Küçük dünyaların insanları her zaman küçük hedeflerin peşinde koşarlar.

Aslında bu başlıkta ele alınan konu bile asıl mevzunun öneminin yanında bir hiç kalıyor. Çok daha büyük projeler gerçekleştirilicek, Türkiye Cumhuriyeti'ne verilen rol yakında doluyor. Ortadoğu yeniden projelendirilicek. Buna anadolunun bir kısmı da dahil.

O proje forumu aşar

Artık bekleyip görücez sonuçları.
  • benim aklım hiç kesmez ekonomik krize.

para paradır alırsın parayı ihtiyaç alırsın böyle geçer gider
  • quote:

Banka alıcakları uçuşa geçti.

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/1-gunde-1-milyar-lira-batti/5919/

Bankacılık sektörünün takipteki alacaklarında ilginç bir gelişme yaşandı. 29 Eylül 2014 tarihinde 8.7 milyar lira olan sektörün takipteki alacakları 30 Eylül 2014 tarihinde yani 1 günde 1 milyar lira artarak 9.6 milyar liraya ulaştı.

UZMANARA/AYŞE EKİN GÜNDÜZ
    Bankacılık sektöründe takipteki alacaklarda ay sonunda yaşanan gelişme şok etkisi yarattı. 29 Eylül'de 8 milyar 663 milyon lira olan takipteki alacaklar 30 Eylül itibariyle 9 milyar 641 milyon liraya ulaştı. 1 gün içerisinde 1 milyar liralık batık kredi oluşması 'batık kredinin kaynağı ne' ve 'bundan hangi banka etkilendi' sorularını beraberinde getirdi.

10 aylık artış 3 milyar lira

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) 'Günlük Bankacılık Sektörü Raporu'na göre 29 Ağustos 2014 itibariyle 8 milyar 718 milyon lira olan takipteki alacaklar 1 aylık süreçte yüzde 13.2 arttı. 31 Aralık 2013'te takipteki alacakların 7 milyar lira olduğu göz önünde bulundurulduğunda son 10 aylık artış miktarı ise 3 milyar lira olarak gerçekleşti.

'Devam ederse kredilerde alarm çalabilir'

ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan, konuya ilişkin UZMANPARA'ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Takipteki kredilerle alakalı bir saptama yapmak için toplam kredilerdeki artış hızına bakılmalıdır. Eğer takipteki krediler, toplam kredilerle aynı hızda artıyorsa normaldir. Ancak, geçmiş dönem raporları incelendiğinde son dönemde takipteki kredilerin artış hızı dikkat çekiyor. Ancak, bu konuda daha sağlıklı bir saptama yapabilmek için ilerleyen dönemlerde de benzer artış oranları olacak mı, onu görmemiz gerekiyor. 2013 yılı içinde takipteki krediler genel olarak 6 milyar TL seviyelerinde seyrederken, 2013 sonu itibarıyla 7 milyar TL seviyelerine, 2014 yılı itibarıyla da 8 milyar TL seviyelerine yükselmiştir.

BDDK’nın 1 Ekim tarihli bankacılık sektörü raporunda Eylül ayı sonunda takipteki kredilerin bir anda 9 milyar TL seviyesinin üzerine geçmesi dramatik bir artış olarak görülmekle birlikte, benzer artışların devam etmesi halinde kredilerde alarm çalabilir."

senin bu mesajına bile sivri zekalının birisi eksi vermiş :)

bu eksi artı işini kaldırsalar iyi olacak

Ne gibi bi proje hocam şuan yaşadıklarımız bir hiç mi yani nereden aldınız bu bilgiyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut durumla bu tuzaktan çıkmak imkansız.

Özellikle kontrolsüz nüfus ve göçmen patlamasıyla.
  • evet çaktırmadan yavaş yavaş tedbirler geliyor :)

Çoğu kişinin af getiren bir yasa olarak bildiği ve 11 Eylül’de yürürlüğe giren ‘Torba Yasa’yla ithal televizyon, radyo, video, müzik seti, cep telefonu vergisi sessizce arttı. Yapılan düzenlemeyle bu cihazların ithalatındaki ÖTV ve KDV matrahına, bandrol ücreti de dahil edilecek. Dolayısıyla ithal maliyetinde yüzde 16’lık bir artış olacak.

devamını okumak isteyeler içinhttp://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27372813.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

evet çaktırmadan yavaş yavaş tedbirler geliyor :)

Çoğu kişinin af getiren bir yasa olarak bildiği ve 11 Eylül’de yürürlüğe giren ‘Torba Yasa’yla ithal televizyon, radyo, video, müzik seti, cep telefonu vergisi sessizce arttı. Yapılan düzenlemeyle bu cihazların ithalatındaki ÖTV ve KDV matrahına, bandrol ücreti de dahil edilecek. Dolayısıyla ithal maliyetinde yüzde 16’lık bir artış olacak.

devamını okumak isteyeler içinhttp://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27372813.asp

Ben sana bisey soylim hocam.

Bu tarz onlemlere basladilarsa durum gordugumuzden cok daha ciddi bence.

Baska vergi artislari yoldadir.

Memur alimini goz boyamak icin arttiriyorlar.

Maaslar tamamen borcla veriliyordur.

• Yüksek teknoloji de ithal kalemlere vergi giydirmeleri iyi bir şey... Bence elimizden geldiğince giydirmeliyiz. Elbette zararı dokunacak ama faydası yanında sönük kalır.

Aslında şu yıllardaki büyüme modelinde uygulanması gereken bir önlem. Ney bu model.

İç tüketimi baskı altına alıp ihracat ağırlıklı büyümek. Niye iç tüketim baskı altına alınması gerek çünkü dengeli bir büyüme gerçekleştiremiyor. Türkiye tüketim arttıkça ithalat kalemi daha baskın hale geliyor. Özellikle 2010 ve 2011 yılları incelendiğinde açıkça gözüküyor.

Son yıl incelendiğinde iç tüketim sıfır civarında ve ya çok az bir büyüme kat ediyor.

İhracat artış eğilimin de ithalat ya yerinde sayıyor ya da çok bir artış eğiliminde.

İmalat endeksi-sanayi üretimi sürekli bir artış eğrisinde.

Yani şu an ham petrol fiyatlarının düşmesi hali hazırında yüksek kur Türkiye'nin işine bile geliyor.

Ama ne kadar büyüme sağlıyor 3 bilemedin 4 puan yeter mi yetmez. 5-6 bandı gerek gelişmekte bir olan bir ülke Türkiye için.

Bir kaç yıl daha düzen böyle devam edecek. Yüksek vergiye devam. Ama bir yerden sonra ibre tersine dönecek. Cari açık ya da dış ticaret açığı diyelim daha doğru bir dengeye oturtulacak hale geldiği zaman mesela 2016 gibi ÖTV'de kademeli olarak bir gevşeme yapılacaktır , mecburlar.

Bunun akabinde iç tüketim de bir yığılma olur ve tekrar büyüme 5-6 seviyesine çıkar.

Ama...

Bu denge sağlanamaz ise yüksek vergi ve düşük tüketime devam...

Bu dengenin sağlanmasında devlet kadar millete de pay düşüyor. Bilinçli bir toplum tüketim de olabildiğince yani imkan verdiğince yerli ürünlere rağbet gösterir.

Vallahi bende alışkanlık yaptı. Alışverişte ürünün barkoduna baktığımda 8 69..... u görmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 13 Ekim 2014; 12:01:07 >

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    ithal olmayan birkaç tane örnek verebilir misin (ham maddesi dahi Türk olan)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ithal olmayan birkaç tane örnek verebilir misin (ham maddesi dahi Türk olan)

Neye yüksek teknoloji üreten mi .. Firma örnekleri mi ürünlere yani.

Abi bu konuda 50 tane örnek verilir de.

Ham maddesi Türk olsun nedir ki :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.