Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki krizi biz çıkartacakmışız gibi konuşuyorsun hükümetin ekonomik politakalarını biz belirlemiyoruz.
  • SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    Hangi savas??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Bir önceki sayfada 3. dünya savaşı yazmışsınız. Ekonomik nedenler çıkacağı belli fakat taraflar kim olacak ? Hangi ekonomik nedenden (petrol,su vb. ) dolayı çıkacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

ABD'de Avrupa'da sosyal konut sınıfında yüzüne bakılmayan dikey mimarı 1+1 konut , rezidans diye milyonluk fiyatla bizim beyaz Türklere yedirenler oldukça Türkiye'de beton sevdası mı biter la haha

Onları yatırım için alıyorlar.Herkes iş bilmez veya parasını riske sokmaz.Eskisi gibi faizde kalmadı.Millet parayı eve yönlendirdi.Olay basit işyeri açmak herkesin harcı değil.
  • SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    Ekonomi zaten sabit bir nedendir ama onemli olan siyasi hazirlik.

Bir suru aday ver dedigin gibi.

Ama ben taraflarin oyle bariz olacagini dusunmuyorum sahsen.

Eski dusmanlar bile biraraya gelebilir.

• Moody's 2015 buyumemizi %2.8 olarak ongormus.

Cok ciddi sikintilar olucak.

%5 bile yeterli degilken.

• Türk-İş açlık sınırını 1225 yoksulluk sınırını da 3990 lira olarak belirlemiş.

Gıda fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekici.

Tarım toplumuyuz ya
  • 80
    87
    94
    01
    08
    15 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Türk-İş açlık sınırını 1225 yoksulluk sınırını da 3990 lira olarak belirlemiş.

Tarım toplumuyuz ya

1600 tl. maaş ile açlık sınırını geçmişim

3999 tl. yoksulluk ise ben ölmüşüm de haberim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Tarım toplumuyuz ya

Abi o rakamlar bir kişiyi değil 4 kişilik bir ailenin temsil ediliği sınırlar.

Net hesaplamalar şöyle.

Beklenen 2015 ekonomik krizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 29 Kasım 2014; 9:15:08 >

• Beklenildiği gibi dış ticaret açığı ve buna paralel cari açık bu yıl büyük ölçüde eridi.

İhracat, yılın 10 ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 131 milyar 391 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemde ithalat yüzde 3,9 düşerek 199 milyar dolara, dış ticaret açığı ise yüzde 18,2 azalarak 67 milyar 611 milyon dolara geriledi.

Son zamanlardır izlenen ihracat ağırlıklı büyüme modeli çok da mükemmel olmasa da işlevini güzel gördü. Ama küresel durum gereği yavaş bu denge iç tüketime doğru kaymaya başlayacak.

İleri de zaten göreceğiz. Son 6 aydır söylediğim gibi ÖTV-KDV bir düzenleme şart... Şart arkadaş olmaz böyle. Büyümenin destekleyeceği konuma gelmesi için iç tüketimin
    artması bunun içinde vergilerin ve faizlerin inmesi gerekir.

Emtia fiyatlarındaki düşüş enflasyonu baskılayacaktır. Merkez Bankası bekle-göre politikası gereği faiz indirimlerine 2015 den itibaren başlayacağını düşünüyorum.

Vergiler konusun da yılbaşı olmadı seçimlere doğru bir aksiyon bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 29 Kasım 2014; 9:23:50 >

• Arkadaşlar bu aralar SGK bakıcı maaşlarını kesiyormuş.

Çevremde de duydum.

Bi sıkıntı mı var acaba bütçelerinde??
  • quote:

quote:

quote:

Tarım toplumuyuz ya

Net hesaplamalar şöyle.

he ben 3 kişilik aileyim desene oradan da kazanıyorum

1 yetişkin erkek

1 yetişkin kadın

1 çocuk (23 yaşında)

yani bir çocuk eksiğim var :)

onlar bu maaşla tek çocuğu bile üniversite okutsunlar, ben maaşımın yarısını onlara hibe edeceğim

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    tuvalet kağıdı lüks tüketim vergisi kapsamında olunca, su geçirmeyen ayakkabıya vergi gelmesine pek şaşırmamıştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Tarım toplumuyuz ya

Net hesaplamalar şöyle.

Tek kisi bir evde yasasin bakayim o tabloyu yapan kisi. 340 liraya dogalgaz-elektrik faturasini odemeye yetmez. Isci oldugunu dusunursek zaten evi yoktur. Ortalama buyuksehir icin buna kira-diger faturalar-yiyecek-giyim-sosyal faaliyet,gezip tozma,eglence-ulasim masraflarini eklesinler. Bakalim ne olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fds14

tuvalet kağıdı lüks tüketim vergisi kapsamında olunca, su geçirmeyen ayakkabıya vergi gelmesine pek şaşırmamıştım

ileride para lazım olursa çorap için bile lüks tüketim vergisi alırlarsa şaşmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

quote:

quote:

quote:

Tarım toplumuyuz ya

Net hesaplamalar şöyle.

Tek kisi bir evde yasasin bakayim o tabloyu yapan kisi. 340 liraya dogalgaz-elektrik faturasini odemeye yetmez. Isci oldugunu dusunursek zaten evi yoktur. Ortalama buyuksehir icin buna kira-diger faturalar-yiyecek-giyim-sosyal faaliyet,gezip tozma,eglence-ulasim masraflarini eklesinler. Bakalim ne olacak

iste o da yoksulluk siniri oluyor (keyfi harcamalar haric). onun disinda evet bunlar kesinlikle tek kisiyi bile kaldirmaz. en basitinden istanbulda is yerine ulasilabilir bir evin kirasi en asagi 300, o da kumeste oturursan (aile sigmaz). merkezi yerlerde bin lira kira isten bile degil. eh, bir de yol desek, hadi bu adam sadece gitsin gelsin aktarma yapmasin, 4.20 tl gunluk basacak. yirmi is gunu (ki ozel sektor daha fazla) parasi 80 kusur, hadi bir iki de fazladan binsin 85 lira. 385 daha simdiden oldu ki adamin sadece etinden ve sutunden faydalandik:D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir derleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 30 Kasım 2014; 10:54:55 >
  • Sabancı Üniversitesinden Profesör Özgür Demirtaş da bu krizden bahsetti, sizleri öğrenci olduğunuz halde etkileyecek diyordu. Ben ne iPhone alırım, ne de belli gelirim var. Tek derdim bursum kesilmesin. Kesilirse de çalıır kazanırım, sorun yok. Geleceğimizi bile belirler diyordu. Neler yapılmalı acaba.
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    bu Rusya ne zaman gelişecek aga
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.