Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uretimin dususunden yakiniyorsunuz ancak belli basli 3-5 ulke disinda uretim yapan ulkeleri sayabilir misiniz?

polonya, romanya, meksika, brezilya, fas, banglades ve benzeri ulkelerle turkiye arasindaki benzerlik ve farkliliklari dusundunuz mu?

turkiyedeki bagimsiz olmasi gereken duzenleyici kurumlarin topluma ya da sorumlusu olduklari piyasalara katkilarini ya da zararlarini dusundunuz mu?

universitelerdeki ogretimin size ne kattigini dusundunuz mu? yoksa is iste ogrenilir deyip sadece dersleri gecmeye mi odaklandiniz?

birinden gunaydin sozunu duymadan once siz gunaydin diyebildiniz mi? ya da arkanizda korna calanlara ragmen yaya gecidindeki insanlara yol vermeye devam ettiniz mi?

bu sorulara vereceginiz samimi cevaplar ulkede krizin yaklastigini mi, uzaklastigini mi yoksa zaten hep orada mi oldugunu da soyleyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti Bankası da satıldı bugün. İyice içim kurt düşmeye başladı, ona göre program yapacağım hayatımda. Çünkü banka çok önemlidir ticari hayatta bilenler bilir, her türlü sıcak para transferinizi buradan gerçekleştirirsiniz, zaten günümüzde tüm işler bankacılık sistemi ile yürüyor, bankalara borcu olmayan şirket yok gibi birşeydir. Haliyle kendi bankanız olması ciddi bir avantajdır. Ayrıca bankayı batıyor denilen İspanyolların alması da ayrı bir ironi. Bilen varsa bu satış niye yapıldı yazarsa sevinirim.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Özel bir nedeni yoktur bence.

İspanyollar toparladı sayılır.

Doğuş'un payı %10'a düşmüş, BBVA en büyük ortak olmuş.

Onların batığı bizim iyi halimizden iyi

Bir de çoğu banka yöneticisi 2015'in zor bir yıl olucağını açıkladı zaten.

Doğuş başka sektöre girmek istemiştir.
  • Yiyecek,içecek ve Marina İşine ağırlık verdiğini biliyorum arkadaşlarımdan. Ama ne olursa olsun banka satmak ki Garanti Bankası bir de bu büyük olay.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    arkadaş bizim gazetecilerimiz de bir alem ,başlıkta satıldı diyor ama ayrıntılara bakınca hisse satımı olduğu görülüyor :)

gerçi çoğunluk İspanyollara geçmiş ama hala başında Ferit bey duruyor

http://www.milliyet.com.tr/ve-garanti-5-5-milyara/ekonomi/detay/1972055/default.htm

Ve Garanti, 5,5 milyara İspanyollar’ın oldu

İSPANYA’nın en büyük bankalarından BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria), Kasım 2010 yılından bu yana Doğuş Grubu ile birlikte eşit hissedar olduğu Garanti Bankası’nın yüzde 14.89’una karşılık gelen toplam 625 milyon 380 bin nominal değerde hissesini 5 milyar 497 milyon TL’ye (2.5 milyar dolar) satın aldı.

Halen Garanti Bankası’nda yüzde 25.01 payı bulunan BBVA, doğuş grubu’na ait 24.23 oranındaki paydan yüzde 14.89’luk kısmını alarak, bankada hakim ortak haline geldi. Hisse bedelinin 8.79 TL olarak tespit edildiği işlem sonucunda BBVA’nın hisse oranı yüzde 39.9’a çıkarken, Garanti Bankası’nın payı yüzde 10 oldu.

Halka açık kısım düşüldükten sonra bankadaki çoğunluk İspanyol gruba geçti. Doğuş Holding patronu Ferit Şahenk, bankanın yönetim kurulu başkanı olarak kaldı.

• Şimdi oldu, tamamını satmaları büyük olay çünkü. Bir kısmında bile olmaları yeter onlar için, işlerini yürütürsün. Bizim medya olayına hiç girmeyelim
  • S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti.

Görünüm negatif kalmaya devam etti.

Politik riskler devam edebilir demişler.
  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısında rekor!!

Ekim ayında İŞKUR'a başvuruda bulunanların sayısı yüzde 14.7 artışla 216 bin kişiye yükselirken, İŞKUR başvuranların sadece 100 binine iş bulabildi. 116 bin kişi ise yine işsizliğin pençesine itildi. İŞKUR'a kayıtlı toplam işsiz sayısı ise 2 milyon 644 bin kişi ile son yılların rekorunu kırdı.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_iskura-kayitli-issiz-sayisinda-rekor_2259419.html
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    eskiden olsaydı bu oran % 30 üstü bile çıkabilirdi , malum şimdi çoğu kişi 30-35 yaşına kadar okuduğu için işsiz sayılmıyor :)

bizim dönemimizde yaşı tutmadığı için babasını mahkemeye verip yaşını büyülterek maaşını bu şekilde alan çok kişi vardı

16-17 yaşında iş hayatına atılan çok kişi vardı , şimdi öyle bir durum olsa işsizlik oranı % 50 den bile fazla çıkabilir

eskiden insanlar çok erken emekli oluyordu ve o nedenle SGK battı diyenler nedense çok küçük yaşlarda işe başlayanlardan hiç söz etmezler ,hatta çıraklık okulundan işe girenlerin yaşları daha da küçüktü

bre zalimler çocuklar bu yaşta işe alınır mı diyeni görmedik ,çünkü insanlar alınanı değil verileni görüyorlar (vatandaş 25-30 yıl çalışmış ve prim ödemiş ama çok küçük yaşta işe girdiği için 30 yıl çalışmış dahi olsa 45 yaşlarında oluyordu)

şimdi aynı hesabı yaparsak misal 30 yaşında işe girse ve 60 yaşında emekli olsa ödediği prim yılı aynı oluyor

tabi dediğim gibi toplanan prime değil bundan sonra yaşarsa kaç sene maaş alır hesabına giriliyor

diyelim ki adam 45 yaşında emekli oldu ve 55 yaşında öldü ,eee toplam 10 yıl faydalanmadı mı , 60 yaşında emekli olan birisi 70 yaşında ölse yine 10 yıl maaş almış olmayacak mı ?

sanki herkes 70 yaşına kadar yaşıyormuş gibi hesap yapılınca işi dramatize etmek kolaylaşıyor ,hadi bakalım bundan sonra kimse erken emekli olamayacak ,görelim bakalım ülke batmaktan kurtulacak mı ?

sonra sigortadan maaş alan şahıs ölse ne olacak ki ,eşi varsa eşi veya bekar kızları yine maaş almaya devam ediyor

benim tanıdıklarım içinde hep adamlar öldüğünden karıları maaşa konmuş ve her sene günah çıkartır gibi mevlüt okutuyorlar :)

adamlar onca sene çalışmış ve erkenden ölmüş ve maaşa konan eşleri parayı götürüyor :)

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Sosyal güvenlik sistemine ilerde büyük düzenlemeler gelir bence hocam.
    bence çok ileride değil yakın zamanda gelebilir diye düşünüyorum :)

çünkü yalanlar üzerine ekonomi olmaz

memlekette işsizlik almış başını gidiyor iken sen illa 50 küsür yaşında adamı emekli etmemekte diretirsen daha kötüye gideceğini söylemek için alim olmak gerekmiyor

aslında benim fikirlerim çoğu kişiye göre zıt :)

misal ben özellikle kamu kuruluşlarında 40 yaş üstü insanın çalıştırılmasına karşıyım ,özellikle memurlar her geçen yıl derece kademe yükselmesi aldıklarından maaşları çok artıyor ve çoğunluğu yeni teknolojilere uzak olduğundan ve ayrıca ben artık eskidim / yaşlandım o nedenle gençler çalışsın mantığı olduğundan yeterli verim de alınamıyor ,gerçi artık işe girme yaşı 30 ları bulduğu için bu da olamayacak :)

misal benimle birlikte işe girmiş ve hala çalışan arkadaşlarım 3,500 tl.den fazla maaş alıyor ,oysa ki bunların yerine işe gençler alınsa hem işsizlik düşer hemde bu parayla asgari 2 kişiyi çalıştırmış olursun

tabi bu konuda istisnalar var ,bazı kurumlarda tecrübe ve bilgisinden faydalanılacak personel ayrı tutulmalı

her durumda SGK sistemi çökeceğinden ileri ki yıllarda büyük ihtimal emeklilik işine son verecekler (öncelikle toplu para işini bitirecekler)

bence en büyük hata herkesin üniversite okutulmasının zorunlu olduğu düşüncesi ,bu durumda herkes üniversite mezunu oluyor ve bu kadar çok mezuna iş bulabilme imkanı kalmıyor ,aynı zamanda eğitim kalitesi düşüyor

Gercekten kalkar mi sence hocam??

Cok olay cikar

ileride kesinlikle kalkacak

olay çıksa ne olacak ,verirsin gazı sopayı iş biter
  • İlginc bir vergi gelmis

Su gecirmeyen dagcilik ayakkabilarina %35-50 oraninda vergi koymuslar

http://www.ekonomiekibi.com/haber/detay/13939/maliye_bakani_daga_cikti

Maliye calisiyor valla

• 40 bin öğretmen atamasından sonra bir 15 binlik atama daha yolda..

Buna paralel mühendislik , iibf vb. kadroları çökmüş durumda. Çevremde isyan var..
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Senin yerin rahat hocam

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    bu ülke insanı kendini ilgilendiren hiçbir konuda isyan falan çıkartmaz :)

ama saçma sapan ve kendisiyle hiçbir ilgisi olmayan olaylarda başı çeker

zaten bu ülkede normal diyebileceğimiz insan sayısı azınlıkta diyebiliriz (tabi bir ülkede bu kadar anormal insan olunca normal olanlar anormalmiş gibi görünüyor)

boşveerr battı balık yan gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

İlginc bir vergi gelmis

Su gecirmeyen dagcilik ayakkabilarina %35-50 oraninda vergi koymuslar

http://www.ekonomiekibi.com/haber/detay/13939/maliye_bakani_daga_cikti

Maliye calisiyor valla

su geçirmeyen dağcılık ayakkabısı giymediğim için rahatım

demek o ayakkabılarda lüks sınıfına girmiş

Aynen hocam

İnanir misin su onumuzdeki sureci artik gulerek izliyorum.

Bunu kimse durduramicak.Goz gore gore gidiyoruz.

Gerisi umrumda degil.

Patlatirim misirimi

Cahilliğime verin savaş neden kaynaklı olarak başlayacaktır ?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.