Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Simsek ve Babacan yakinda postalanir hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    o yönde gelişmeler olduğu görülüyor

sağır duymaz uydurur denildiğine göre (sağır ve uydurduğu söylenen biliyorsunuz maliye bakanı)
  • İşsizlik oranının sürekli ve periyodik olarak yükseleceği yükseleceği Merkez Bankasının sert faiz artışının ardından belli olan bir süreç Suriyelilerle çok alakası yok.

Yüksek faiz ortamında yatırımların beklenenden düşük kalacağı sonucun da oluşacak istihdam yetersizliği sonucu işsiz insan sayısının artacağı aşikar özellikle işgücü artış potansiyeli bu denli fazla olan ülkemizde.

İkincisi olarak ithalat ve iç tüketime dayalı ekonomiden beslenen sektörlerin durgunlar yaşaması normal. Türkiye ekonomik büyüme modelinde 1-2 yıldır yerleri yok çünkü.

Ama ihracata dayalı sektörler özellikle otomotiv ve tekstil başta olmak üzere şu an coşmuş durumda.

Üçüncüsü genel bütçe konusu yine bir şakayla karşı karşıyayım herhalde. Bütçe gerçekleşmeleri

Merkezi yönetim bütçesi, geçen ay 3 milyar lira, ocak-ekim döneminde ise 14,9 milyar lira açık verdi. Buna göre, ekim ayında bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artarak 34,2 milyar lira, bütçe giderleri ise yüzde 12 artarak, 37,2 milyar lira olarak gerçekleşti.Ocak-ekim döneminde ise bütçe gelirleri, 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 8,6 artışla 347,7 milyar lira, bütçe giderleri yüzde 10,6 artışla 362,6 milyar lira oldu.

Anca 2014 bütçe tasarısında bütçe açığını ise 33,2 milyar lira olarak öngörülmüştü. Ancak sadece 10 aylık dönem de 14,9 milyar TL'lik açık verildi.

Bu da hedeflenenden daha iyi ve daha fazla performans gösterildiğini gösterir.

Dördüncüsü borç konusunda her defasında yazıp , çizmemize , açıklamamıza rağmen hala ısrarla saçmalamaya devam edenler.

Burada yandaşlarınızı şakşaklayacağım diye milleti keklemekten vazgeçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 17 Kasım 2014; 14:35:39 >

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    yani her şey güllük gülüstanlık öyle mi :)

madem öyle o halde birazda biz faydalansak olmaz mı ?

memur ve emeklileri olarak sizden % 1-2 lik bir zam istiyoruz ,artık bizi kırmazsınız değil mi ?

peki kardeş sen hangi işte çalışıyor ve ne kadar kazanıyorsun da bu kadar mesut mutlusun ?

sıcak fırsatlar bölümünde 3-5 kuruş kar edeceğim diye canım çıkıyor, ıcık da bize koklatsanız bu paracıklardan olmaz mı ?

kuru laf karın doyurmuyor
  • Simsek gonderilsin sonra bakariz.

Su an biraz onumuzu girmemiz lazim

bakarız mı -batarız mı ?

göreceğiz
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    İste onu gormek lazim hocam.

Acaba Simsek basarili miydi yoksa yerinde kim olsa sonuc ayni mi olurdu??

Babacan'a cesitli teklifler varmis.

Yurtdisinda akademisyenlik ya da yatirim bankalari ve parasal kurumlardan.

O kesin gider.

Simsek napar onu bilmiyorum.

O da İngiltere'ye doner bence.

bence başarılılar ve başkaları olsa durum daha kötü olurdu ,RTE ye rağmen bazı şeylere direnebilecek başkası varsa gelsin görelim

ama bu tür konularda deneme yanılma yöntemi çok tehlikelidir ,ülkeyi dönülmez batağa sürüklersen ondan sonra tek seçenek yine imf olur

yani bu kadar israfçı olmak şart mı ,hava aracağız diye milyar dolarları saçıp savurmak nasıl bir mantıktır ?

hani sıkıntıyı sadece kendileri çekecek olsalar beter olun diyeceğim ama maalesef ki bu tarz durumlarda en çok sıkıntı yine gariban kesime çıkar

birkaç yıl düzgün bir ekonomik proğram uygulansa uçurumdan dönülebilir ,lakin gördüğümüz kadarıyla kimsenin sıkmaya niyeti yor

aslında çalışanlara zaten yeterince kısıntı yapılıyor ama üsttekiler buradan artanı dahi hoyratça tüketiyor

bu şekilde devam etmeyeceğini bir müddet sonra herkes görecek ama iş işten geçecek

• Her şey güllük gülistanlık değil bilakis 2015 zor geçecek ve kestirmek zor.

Bir yanda da ekonomi yönetiminin becerilerine de kalıyor iş.. Aslında elimizi kolaylaştıran etmenler yok değil.
    Zaten yaşayarak göreceğiz.

Çalışan kesim bu yıl enflasyon altında ezilme yaşadığı doğrudur. Ama farkı ödenmiyor mu ?

Bu kesim içinde ki memurlara gelirsek...
    Memur-Sen %3+%3 + enflasyon farkı yerine seyyanen zammı kabul etmeseymiş Allah Allah bana mı sordular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 17 Kasım 2014; 16:57:00 >
    hayır bu sene fark da ödenmiyor

memur-sen veya diğerleri sanki çalışanları korumak için mi kuruldu ?

işçi sendikasının başkanı son model araçlarla ve lüks villalarda yaşayarak işçinin hakkını savunacağını zanneden kendini kandırır

peki o zaman bize allayıp pullayıp referanduma evet vermemizi sağlayan uzlaştırma kurulu ne oldu ?

körler-sağırlar ,birbirini ağırlar olayı olunca ülke bu hale düşüyor

seyyanen zammı bana da sormadılar , o zaman cezasını ben niye çekiyorum ?

kısaca garibanın umudu Akp. diğerlerini aratmadı ,buna rağmen memnun olana bir şey diyebilmek mümkün değil (aslında söyleyecek çok söz var da ,ne diyelim ,şimdilik beter olun diyoruz)
    bu arada bu soruma cevap vermemişsin unuttum zannetme

peki kardeş sen hangi işte çalışıyor ve ne kadar kazanıyorsun da bu kadar mesut mutlusun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

Meslek harita muhendisligi... cok şükür bir sıkıntı yok. :)

• Akp yatıp kalkıp babacan ve mehmet şimşek'e dua etmesi gerekirken bu adamları partiden gönderirlerse ki babacan için öyle gözüküyor, ekonomik istikrar nasıl değişir bilmiyorum.

12 yıl boyunca babacan ekonomide üretimde olmasını savunan biriydi, sanırım ekonomi tamamen rte ye kalsaydı 780000 km kare beton dökmüştü.

Kendisi merkez sağ bir parti ile siyasete girerse gözüm kapalı oy veririm kendisine. Abdullah gül, babacan, abdüllatif şener, mehmet şimşek merkez sağda akp'ye karşı ciddi bir rakip olabilirler.
    Oy verecek adam yok tatavası da sona erer.

• Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Sağci burokratlar partisi

O parti zor.

Tayyip hayatta izin vermez

• quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

Meslek harita muhendisligi... cok şükür bir sıkıntı yok. :)

ha şöyle şimdi anladım neden bu kadar memnunsun

işin şaka kısmı bir yana size gerçek hayattan bir örnek vereyim ;

benim teyze oğlu zamanında torpille YSİ ye girdi ve bir ara maaş karşılaştırması yaptığımızda benden çok fazla maaş aldığını görmüştüm

ben askeri personel ve uçuş tazminatı dahi aldığım halde benden çok fazla alıyordu :)

yaptığı iş ise ,işte onu kimse anlayamadı

benim birader birinde yanına uğramış ,abi ben bunların ne iş yaptığını hiç anlayamadım diyordu

birisi geliyor ,hey millet görev var gezmek isteyen varsa hadi gidelim diyor ve orada canı sıkılan birisi ,hadi çıkıp biraz hava alalım deyip gidiyormuş

evet bu ülkede bazı meslekler çok kebap ama kebap olana göre değil ,diğerlerine göre değerlendirmek gerekir

malum ,komşusu aç iken,tok yatan bizden değildir

• İnşaat lobisi yönetiyor ekonomiyi, bazı siyasiler bile şikayet etti bu durumdan zaman zaman. Suriyeliler etkisi yok denilmiş ama olmaz olur mu, 5-10 milyar dolar arası paradan bahsediliyor bu bizim için büyük bir para. Ayrıca Suriye,Suudi Arabistan,Irak,Mısır ile ticaretimiz veya transit kullanımımız çok çok azaldı, kime mal satacaksın. Üstüne üstlük Amerikanın Avrupa ile serbest ticaret antlaşması imzalaması durumu var ki eğer bu antlaşma yapılırsa bittiğimizin resmidir.

Kimse ekonomik olarak ülkenin çökmesini istemez ama bu ekonomi politikaları sonucu ilerde isyan çıkma riski bile var. Asgari ücret 922 TL, çoğu kişi 1000 TL'nin altında maaş ile hayatını sürdürüyor. Günümüzde bilgisayar,cep telefonu,diğer elektronik aletler bile ihtiyaç halini aldı. Asgari ücretli nasıl alsın bunları? Otomobil fiyatları uçtu gitti, en düşük hacme sahip aracın MTV,sigorta,muayene derken senede 1000 TL para gidiyor. Şu anda eski dönemlerin arabalarını kullanıyor alt gelir grubu ( Tofaş,Reno,Lada gibi). Eninde sonunda bu araçlar hurdaya ayrılacak yavaş yavaş, yeni araç satışları çok azaldı haliyle ikinci elde de az araç var ve fiyatlar yükseliyor arz-talep dengesi ile vs vs.

Herşeyi geçtim insanlar evlenemiyor bile, şu anda birçok alt gelir grubu ailenin en büyük derdidir bu. Daha geçen ay bir aile ile tanıştım işte asgari ücret ile geçinmeye çalışıyorlar 3 oğlu var, böyle giderse hiçbirini evlendiremeyeceğim diyordu para zaten yok düzenli işleri de yok. Zaten parasızlıktan okutamamışlar. Sokaktaki arabadan, milletin elindeki Ayfon ile ekonomiyi yorumlayanlar biraz kenar mahalleler,biraz köylere gitsinler durum iç acıcı değil.

Kısacası kısa zamanda ekonomik bir kriz olmasa bile ilerki dönemlerde toptan bu krizin etkisini göreceğiz, en çok da toplumsal kırılmalarla.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Aman evlenmesinler zaten hocam.

Sonra gecim sikintisi oluyor, kadinlari katlediyorlar.

Avrupa ve Amerika o anlasmayi yakin zamanda bitiricek.

O anlasma Turkiye'yi bitirir zaten.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    durumu çok güzel özetlemişsiniz

yalnız ;

Daha geçen ay bir aile ile tanıştım işte asgari ücret ile geçinmeye çalışıyorlar 3 oğlu var, böyle giderse hiçbirini evlendiremeyeceğim diyordu

bu aile Akp. ye oy veriyor değil mi
  • Çok büyük ihtimal diye düşünüyorum çünkü ezici çoğunlukla kazanılan bir il Bir şey demedim tabi, ne diyeceksin ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Aman evlenmesinler zaten hocam.

Sonra gecim sikintisi oluyor, kadinlari katlediyorlar.

Avrupa ve Amerika o anlasmayi yakin zamanda bitiricek.

O anlasma Turkiye'yi bitirir zaten.

siz bekarsınız galiba :)

sadece geçim sıkıntısı değil aksine benim bildiğim çoğu boşanma olayında maddi durumu iyi olanları gördük

kadın katletme olaylarının artmasındaki sebep de yine bu hükümet

sözde kadına şiddeti bitireceklerdi ama ters tepti

eskiden kadınlar çoğu şeye göğüs geriyordu ve böylece kör-topal olsa da iş yürüyordu ama ne zaman ki kadın gık bile diyemezsin kanunları çıktı bundan sonra iş patladı gitti

bizim insanımız okumuş olsa dahi cahilliği üzerinden atamadığından özellikle okumuş ve iş sahibi olmuş kadınlar kazan kaldırdı :)

tabi erkeğin genlerinde olan kıskançlık ve sertlik tamamen ortaya çıktı ve böylece korunacak diye söz verilen kadınların bir çoğu katledildi

insanları kanunlarla bir yere kadar durdurabilirsin ,asıl çözüm cahiliyeti gidermektir ama bunlar bizim insanımıza zor geldiği için kestirmeden gideyim dediler ve olanlar oldu

şiddet görenleri bir yana koyarsak

normal ilişkileri olanlarda dahi korkunç seviyede boşanmalar var ,hatta birkaç aylık evlileri bile boşanırken görüyoruz

biz hadi yaşımızı doldurduk ve Allah'a bu konuda çok şükrediyorum ama sizin işiniz gittikçe zorlaşıyor

bir taraftan hayatın zorlukları ,diğer taraftan kazan kaldırmış kadınlarla uğraşabilene madalya takmak lazım

ha bu arada birde bu boşanmaları durdurabilmek için bu defa da uzlaştırma komisyonları kurmuşlar ,düzelteyim derken bozarsan işte böyle olur

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.