Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konut piyasasında düşüş var. 2. Evimizi satılığa çıkardığım 1 yıldan beri satılmadı. Bugünlerde ilanı 10.000 tl aşşağıya çekip tekrar ilan vericem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 dünya savaşı yakındır
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

3 dünya savaşı yakındır

Aynen öyle dostum.

Hem de çok yakın.
  • Bir de nasıl olucak neden olucak onları da yazsanız ne iyi olucak
  • FED varlık alımlarını bitirdi ve kaydadeğer bir süre faiz artırımına gitmeyeceğini belirtti.

Şimdi sıra bizim MB'de. Faizleri kademeli olarak indirmeye başlayacaktır. Benim görüşüm bu. Çünkü yüksek faiz yatırımlar önün de büyük engellerden biri ve sonuçta istihdam beklenen hız da artmasını engelliyor.

İşsizlik oranı bu süreçte daha da etkilenecek ben çift haneye çıkacağını düşünüyorum kısa vadede...

Petrol fiyatları 80-85 dolar bandında oynarsa eğer bir yükseliş meydana gelmezse uzun vadede "Beklenen 2015 ekonomik krizi" beklenen olarak kalacak bu gidişle..

Dediğim gibi artık bir numaralı sorun kısmı cari denge konusundan işsizlik konusuna kayacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

FED varlık alımlarını bitirdi ve kaydadeğer bir süre faiz artırımına gitmeyeceğini belirtti.

Şimdi sıra bizim MB'de. Faizleri kademeli olarak indirmeye başlayacaktır. Benim görüşüm bu. Çünkü yüksek faiz yatırımlar önün de büyük engellerden biri ve sonuçta istihdam beklenen hız da artmasını engelliyor.

İşsizlik oranı bu süreçte daha da etkilenecek ben çift haneye çıkacağını düşünüyorum kısa vadede...

Petrol fiyatları 80-85 dolar bandında oynarsa eğer bir yükseliş meydana gelmezse uzun vadede "Beklenen 2015 ekonomik krizi" beklenen olarak kalacak bu gidişle..

Dediğim gibi artık bir numaralı sorun kısmı cari denge konusundan işsizlik konusuna kayacak...

Aşırı hayalperest bir yaklaşım.

Adamların piyasaya dolar basmayı bıraktıkları dönemde faiz indirmek MB için intihar olur. Şuan biraz daha stabil bekleyip dolar'ın uluslararası volatilitesini göz önüne alarak hareket etmesi gerekir. Piyasa genel olarak parasal genişlemenin sona ermesini önceden fiyatladı. Şok bir karar değil.

İleride sıkıntı çıkarması mevcut 2 durum var. Abd ekonomisinin verileri FED'in istediği gibi gidiyor. FED artık kesin bir tarih yerine verilere bakarım politikasına geçti. %2 enflasyon %6,5 işşizlik hedefi mevcut. Yani faiz arttırım kararı 2015'in ilk yarısında gelebilir. Şu kararlardan olumlu çıkabilecek tek durum petrol fiyatlarının düşmesi olur fakat bunun genele yansıması Türkiye'de pek olmuyor. Petrol fiyatları haziran ayından beri dünya'da %30 azaldı fakat Türkiye'de durum %5.

bir yerde okuduğum bir yazıda ''QE politikası doları neredeyse 1 Tl ye kadar çekmişti, fakat şimdi dolar 2.2 tl iken bunun tam tersi bir karar acaba doları ne kadar yükseltir'' bu tür tahminler önemli.

Ayrıca avrupa merkez bankası euro'nun emisyon hacmini yetersiz bulmakta, önümüzdeki sene avrupa merkez bankası 1 Trilyon Euroluk bir parasal genişlemeye gidebilir. İthalatı dolar, ihracatı euro üzerinden yapan Türkiye için pek iyi olmayan bir durum dolar/euro paritesinde makasın daralması.

velhasıl 2015 yılında zor zamanlar bizi bekliyor. Avm ve inşaat ekonomisi bize birşey kazandırmaz hiç bir zaman.

inşallah yanılırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

FED varlık alımlarını bitirdi ve kaydadeğer bir süre faiz artırımına gitmeyeceğini belirtti.

Aşırı hayalperest bir yaklaşım.

Adamların piyasaya dolar basmayı bıraktıkları dönemde faiz indirmek MB için intihar olur. Şuan biraz daha stabil bekleyip dolar'ın uluslararası volatilitesini göz önüne alarak hareket etmesi gerekir. Piyasa genel olarak parasal genişlemenin sona ermesini önceden fiyatladı. Şok bir karar değil.

İleride sıkıntı çıkarması mevcut 2 durum var. Abd ekonomisinin verileri FED'in istediği gibi gidiyor. FED artık kesin bir tarih yerine verilere bakarım politikasına geçti. %2 enflasyon %6,5 işşizlik hedefi mevcut. Yani faiz arttırım kararı 2015'in ilk yarısında gelebilir. Şu kararlardan olumlu çıkabilecek tek durum petrol fiyatlarının düşmesi olur fakat bunun genele yansıması Türkiye'de pek olmuyor. Petrol fiyatları haziran ayından beri dünya'da %30 azaldı fakat Türkiye'de durum %5.

bir yerde okuduğum bir yazıda ''QE politikası doları neredeyse 1 Tl ye kadar çekmişti, fakat şimdi dolar 2.2 tl iken bunun tam tersi bir karar acaba doları ne kadar yükseltir'' bu tür tahminler önemli.

Ayrıca avrupa merkez bankası euro'nun emisyon hacmini yetersiz bulmakta, önümüzdeki sene avrupa merkez bankası 1 Trilyon Euroluk bir parasal genişlemeye gidebilir. İthalatı dolar, ihracatı euro üzerinden yapan Türkiye için pek iyi olmayan bir durum dolar/euro paritesinde makasın daralması.

velhasıl 2015 yılında zor zamanlar bizi bekliyor. Avm ve inşaat ekonomisi bize birşey kazandırmaz hiç bir zaman.

inşallah yanılırım.

FED QE'yi kestiği an da küresel çapta yeniden fiyatlama yapıldıktan sonra varlık alımlarının azaltılmasından çok faiz konusunda spekülatif açıklamalar Türkiye'de belli bir zaman piyasalar da dalgalanma oluşturdu.

Dün mü ondan önceki gün de varlık alımlarını sıfırladığı haberi geldiği an da etkisi 1,5 kuruşluk bir yukarı ivme oldu sadece. Sanki FED süreci etki alanı gittikçe Türkiye için yumuşuyor gibime geliyor. Bu süreçten herkes gibi biz de etkileneceğiz zaten orası kesin de...

Merkezin faiz konusunda bekle-gör politikası izlediğini biliyorum. Ancak bir yerden sonra yatırımlar açısından istihdam ve işsizlik konusunda bu politika elinde patlayabilir.
    Eğer ki enflasyon konusu beklendiğinden daha iyi gelişmeye başlarsa faiz konusunda daha erken davranacağını düşünüyorum.

AB'nin hamleleri euro-dolar paritesini gittikçe daraltıyor zaten bu bizim için kötü senaryo anlamına geliyor. Burası kesin zaten.

Türkiye önlemlerini almaya başlaması gerekir.

Pazar çeşitliliğinin artırılması ve AB'nin pazar payını düşürmesi
    TL'nin dış ticarette kullanımını artırması
    Serbest ticaret antlaşmalarına önem vermesi vesaire vesaire..

Türkiye sadece tüketim ve inşaat ekonomisi değildir ayrıca evet ekonomimiz de önemli yerler tutarlar ancak hatrı sayılır bir imalat ekonomisine de sahiptir Türkiye ve ben bildim bileli sanayi üretim endeksi sürekli artış halindedir en azından 2009 da ki küresel daralmadan buyana.

Bir şey daha soracağım sana ABD ile AB arasında ki serbest ticaret antlaşmasına Türkiye'nin üyeliği hakkında son durum nedir. En son AB'ye kart oynuyorduk Gümrük birliğinden çıkarız diye çünkü bu antlaşma Türkiye ticaretine 15-20 milyar dolarlık bir darbe vuracağı konuşuluyordu en son takip ettiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 30 Ekim 2014; 15:49:45 >

• ‏"Dünya Piyasalarında Büyük Tufan Öncesi Son İyimserlik devam ediyor." Alıntı-HALİL REÇBER

‏" FED uyuşturucuyu kesti." Alıntı-Zeliha SARAÇhttp://haber.stargazete.com/yazar/bol-para-donemi-iyi-ki-bitti-simdi-gerceklerle-yuzlesme-zamani/yazi-959024
  • Halkbank'ın sorunlu kredileri artıyor.

Dikkat ederseniz son aylarda bu haberler artmaya başladı.

http://www.wsj.com.tr/articles/SB11912131382502414519004580248323954323574

Kredi ödemeleri artık zora girdi.
  • ülkemizin krize gireceği aşikar bunu ne kadar kısa zamanda ve az hasarla atlatırsak yararımıza çünkü global bir kaos ve savaş başlama ihtimali yüksek rusya-ab ve çin-abd işte bundan dolayı en kısa zamanda başımızdaki bu yolsuzluk ve pisliğe bulanmış ikinci vatanı kalleş acemler olmuş kişilerden kurtulmamız gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Konut piyasasında düşüş var. 2. Evimizi satılığa çıkardığım 1 yıldan beri satılmadı. Bugünlerde ilanı 10.000 tl aşşağıya çekip tekrar ilan vericem.

en başta emlak piyasası vurgun yiyecek gibi faizlerin artması ve heryerde inşaat olması arzı arttırıp talebi düşürüyor aciliyetiniz yoksa fazla düşmeyin tahminim 1-2 yıl içinde düze çıkmaya başlarız
  • Arkadaslar herseye cift haneli zamlar geliyor.

Artik oyle bir hal aldi ki yetisemiyorum

Aman dikkat edin!!

Sakin borc yapmayin, ev, araba ya da is yatirimina girmeyin.

Ozellestirmelerde gaza sonuna kadar basilicak fakat ben bunlarin kurtarabilecegini dusunmuyorum.

Ayaginizi yorganiniza gore uzatin.

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    maaşlar hariç

sözde memur ve emekliyi enflasyona ezdirmezlerdi bunlar

2001 krizi zamanı daha iyiydik deyince birileri nasırına basılmış gibi bağırıyor ama evet daha iyiydi ,hiç değilse ekonomik masallar anlatılmıyordu

2001 krizinin ana nedeni yanlış ekonomi proğramıydı ama şimdikinde bir proğram bile göremiyoruz ,hem tasarruftan bahsediliyor ,diğer yandan saraylar ve lüks araç alımları yapılıyor

(Allah esirgesin) bir kriz çıksa acaba bizim ak fanatikler ;

"kriz çıkartıyor ama çalışıyor da" derlermi ki
  • Hukumet 9 maddelik bir plan acikladi.

http://m.wsj.com.tr/articles/SB11186790908283423711204580260180864597398?ref=/home-page

Fakat cok temelli gelmedi.

Bir nevi wishful thinking olmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Hukumet 9 maddelik bir plan acikladi.

http://m.wsj.com.tr/articles/SB11186790908283423711204580260180864597398?ref=/home-page

Fakat cok temelli gelmedi.

Bir nevi wishful thinking olmus.

burda yazılanları yapmak 12 yıl beton döktükten sonra mı akıllarına gelmiş. İktisat 1. Sınıf öğrencisine sorsan kalkınmayı oda bu şekilde özetler. Güzel şeyler düşünülmüş ama lafta kalmış, nasıl yapılacağı yönünde hiç bir bilgi yok.

2018 gsyh 1.3 trilyon tl olacak denmiş, şuan mevcut olarak 800 milyar tl bir gsyh var, yani türkiye 4 yıl içinde %60 mı büyüyecek. Bu nasıl bir kafa ürünü anlayamadım ki.

• faiz lobisi olarak heyecanla bekliyoruz :)
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    İsin ilginc yani kendileri bile onumuzdeki 2 yil icin %4 alti bekliyorlar

Herhalde son bir yilda %60 buyume bekliyorlar

• İçerik tatmin edici değildi hep yuvarlak kelimeler vardı zaten

• OECD Turkiye buyume tahminini %4'den %3.2'ye dusurdu.

• Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smile kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.