Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    savaş teknolojilerindeki değişimi yakında farkedersiniz, hayallerle işimiz olmaz
  • Bank kullanıcısına yanıt
    hocam ilk olarak, savaş teknolojisi ve savaş sanayii aynı şey değildir. ek olarak ben bu konuda son derece donanımlı biriyimdir, yakında hissedersin gibi şeyler falan benim için anlamsız, sadece memleketimizin değil bütün dünya savunma sanayiini yakınen bilen biriyim. çıkın artık dar hayal dünyanızdan
  • apulunas kullanıcısına yanıt
    gerçekten biliyor olsaydınız Türkiye'nin bu alandaki hamleleriyle asla ekonomik sarsılmaya uğramayacağının farkına varırdınız
  • lan liseli trolle muhattap oluyormuşuz. şansa bak.
    blokla kurtul :)
    Liseli mi? Abartıyorsunuz gibime geliyor ( bence daha küçük ).
    Ek: Şimdi " akıl yaşta değil.... " gibi bir cevap gelirse iyice emin olacağım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 24 Ekim 2014; 2:01:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apulunas

aman hocam, kabak tadı verdi bu darbeci muhabbeti. savunma sanayinde değişiklik yok, aynen böyle devam ediyor, hayallerde yaşamayın

Silah sanayinin tek basina ulkeyi rahatlatacagini zanneden ergenle ugrasma bosver..z

Trm;Ssf de uyeligim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

sakın çocuk kelimesini kullanma yoksa 4 gün ceza veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

sakın çocuk kelimesini kullanma yoksa 4 gün ceza veriyorlar

Bunu duyduğum iyi oldu, hemen ödeyim karşılığını!
    " Bebek " 'te otomatik aynı cezayı aldırıyormuş, 1 yıl önce benim mesajımı hemen şikayet ettiğinden emin olduğum birisine " şikayetçi bebek seni " demiştim, onun beni şikayet ettiği mesajımdan değil ama " bebek " demekten 4 gün sepetlenmiştim, bende çok şaşırmıştım. ( bu arada iddiasına göre 35'li yaşlardaydı )
    Efsane gibi forumda dolaşan bir " sakıncalı kelimeler " sözlüğü var galiba ama yerini bilmiyorum.

• Direct İnvestment dediğimiz uluslararası doğrudan yatırım girişleri geçen yıla göre belirgin bir artış içinde..

Seneye ne olacak ne bitecek , önümüzde ne olacak kesin bir şey yok.
  • İşsizlik ağustos ayında %10,4 rakamına ulaştı dahada artacağı söyleniyor en son böyle bir rakam 4 yıl önce 2010 yılının kasım ayında görülmüştü.
  • Artar tabii ki dostum.

Banka kredilerinin ödenmeme oranları da uçmuş.
  • %3 civarı büyüme ile işsizlik oranı daha artabilir önümüzde ki dönemler de ve ya yatay seyredebilir. Türkiye nüfusu genç bir ülke olduğu için iş gücüne katılım oranı sürekli bir artış eğiliminde.

İhracat istenilen seviyelerde artışlara devam ederse belki bu biraz baskı altına alacak. İthalat ve ya iç tüketimden kaynaklanan istihdam fazla oynamaz gibime geliyor.
  • Yalnız bizim millette gram bilinç yok.

Eylül ayında konut satışı aylık bazda tüm zamanların rekorunu kırdı. Kaynak ekleriz isterseniz , takip edenler bilir zaten.

Fiyatlar biraz düşmeye başladı hemen hücum ettiler. Şurada 4-5 ay daha bekleseler ciddi miktarda kar edilebilir. Zaten değerinin çok üstünde seyrediyor ve konut stokları iyice artmaya başlamış iken...

İkinci olarak vergi indirimlerinin başlayacağını daha önce söylemiştim. Ama ben yılın ilk yarısına doğru seçim zamanı falan bekliyordum. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yılbaşı ÖTV'de yeni bir düzenlemeye gidileceğini açıkladı.
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Hacı arttırmasınlar, düzenleme falan demişler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu andan itibaren artırmak akla mantığa aykırı. Zaten satışlar pert olmuş , tüketim %20 oranında yanılmıyorsam gerileme var tam emin değilim ama.

Bir kere şöyle bir şey var. Otomotiv de ÖTV sistemi işlemiyor artık. İşlemiyor derken faydasından çok zararı dokunuyor. İlk sistem motor hacmine göre vergi dilimlenmesi yapılması esasına dayandırılmıştı gerçekten de o zamanlar yerli üretimlerden , ithal üretimlere doğru gidildikçe motor hacmi genellikle ama bir artış gösteriyordu.

Ancak şimdi öyle değil artık ithal markalar da bile düşük hacimli motorlara çok sık rastlanıyor.

Şimdi gündemde emisyon oranlarına göre bir MTV-ÖTV sistem düşünülüyor ama du bakalım.. Aslında çok eski bir düşünce özellikle AB üyelik süreçlerinin başlamasından sonra gündeme gelip durur.

Enerji tasarrufu açısından da bir yararı olur en azından.

• Ortalama bir binek otoda (1600cc) zaten %45 vergi var. Yerli otomobil olsa talebini arttırmak için ithal araçlarda ötv arttırabilirsin ama millet eli mahkum ithal araç almak zorunda, bu zorunluluktada ötv'ye abanmak çok yanlış.

Şu dünyada neredeyse bütün ülkelerde otomobil fiyatları Türkiye'nin yarısı kadar.

Kuş uçmaz kervan geçmez gürcistanda bile 60-70 milyara d sınıfı yada suv alınabilirken, bizde peynir kutusu gibi 1.4 motorlu araçlara bayiiler 50-60 milyar fiyat çekiyor.

Ötv olmasaydı devlet ne yapacaktı bilmiyorum, batardık heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 25 Ekim 2014; 16:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Yalnız bizim millette gram bilinç yok.

Eylül ayında konut satışı aylık bazda tüm zamanların rekorunu kırdı. Kaynak ekleriz isterseniz , takip edenler bilir zaten.

Fiyatlar biraz düşmeye başladı hemen hücum ettiler. Şurada 4-5 ay daha bekleseler ciddi miktarda kar edilebilir. Zaten değerinin çok üstünde seyrediyor ve konut stokları iyice artmaya başlamış iken...

İkinci olarak vergi indirimlerinin başlayacağını daha önce söylemiştim. Ama ben yılın ilk yarısına doğru seçim zamanı falan bekliyordum. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yılbaşı ÖTV'de yeni bir düzenlemeye gidileceğini açıkladı.

konut fiyatlari cideen dustu mu yahu ? 2yildir takip ederim pek farkedilir dusme olmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Yalnız bizim millette gram bilinç yok.

konut fiyatlari cideen dustu mu yahu ? 2yildir takip ederim pek farkedilir dusme olmadi

15 bin civarı bir gerileme yaşandı bizim burada.

Tabi bölgeden bölgeye değişir bu oranlar. Sizin bölgede talep fazlaysa hala oynama olmaması normal.

• Fazla diyeme m cunku satilmayan cok var..yapiliyor fazla fiyat isteniyr elde kaliyor.
    5-10.000 lik dususler zaten normal bnce..hatta sahibinden ilanlari fazladan bile koyuabiliyor..neyse konu bu degil sadece sormak istedim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.