Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşsizlik 0.3 puan artarak %9.1 oldu. Gelişmekte olan ülkelere göre negatif ayrışıyoruz.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1626265-turkiyede-issizlik-orani-yukseldi

İşsizlik / Eksi
    ---------------------------------------------------
    Bütçe dengemiz her zaman olduğu gibi mükemmel denebilecek seviyede.. 2014 yılında programa göre 33.3 milyar TL açık beklenen merkezi yönetim bütçesi Ocak-Ağustos döneminde sadece 2.7 milyar TL açık verdi.

http://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/389296--butce-agustosta-fazla-verdi

Bütçe dengesi / Artı
    -------------------------------------------------

Cari denge konusunda geçen yıla göre çok iyi denebilecek bir iyileşme var. Türkiye'nin cari işlemler açığı temmuz ayında 2 milyar 634 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 48 milyar 485 milyon dolar olmuştu hatırlayacağınız. 2014 yılında cari açık 65 milyar dolar idi...

Cari denge / Artı

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27182859.asp

------------------------------------------------

Büyüme ve enflasyon konusunda sıkıntılıyız. Kurak geçen yazın ardından Tarım faktörünün etkisiyle enflasyon yüksek seyrediyor. Daha doğrusu düşemiyor. %9.5 civarında.
    Tarım sepetine çıkarırsak eğer enflasyonun %7 civarı olduğunu söylemişti Erdem Başçı.

Büyüme ilk yarı büyümesi %3.3 . Türkiye için şu anlık kabul edilebilir ama kesinlikle sürdürülemez bir rakam.

Büyüme ve Enflasyon / Eksi

---------------------------------------------------------------

Borç Stoku konusu iyi olduğumuz ama son zamanlarda giderek tırmanan bir konu. FITCH 'de bankaları kredi konusunda uyardı en son. Fazla yükleniyorsunuz diye
    Kamu Borç Stoku ve Özel Borç Stoku olsun hala manevra alanımız çok geniş. Onun için;

Borç Stoku / Nötr :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 15 Eylül 2014; 14:56:30 >

• dolardaki yükseliş çok can sıkıcı.
    doların yükselmesi ithal malların fiyatlarını yukarı çekiyor.
    Bu durum alım gücünü doğrudan etkiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doların yıl sonuna kadar 2,15-2,20 bandında gidip gelir. Asıl mühim olan fed ne zaman faiz arttırımına gidecek ? rte ve jölelisi sürekli yüksek faizden merkez bankasını sorumlu tutarken, muhtemel bir krizde yine günah keçisi merkez bankası olacak gibi.
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız kulağa çok hoş gelen şeyler ama sokağın gerçekleri
    Bambaşka.

Alım gücü halkın ufak ufak düşüyor.

Alım gücünde bir iyileşme yok ve ithalat cenneti bir ülkede beklenemeyen bir durumdur bu.

1 kg. Limon 10 tl yi gördü geçen aylarda, 1 kg. Granny smith (abd menşeili elma) elmanın fiyatı ile yerli üreticinin sattığı arasında fiyat farkı çok azsa ve rekabet edemiyorsa gittikçe yerli üretimin öldüğünü göstermektedir.

Taa 15000 km. Öteden ithal edilen muz, elma ile kendi ülkesinde üretim yapan çiftçi rekabet edemiyorsa yazdığınız konular çiftçiyi fazla ilgilendirmiyor demektir.

Hala ay sonun vatandaşların çoğu getirememekte ve kartlarla filan götürmeye çalışmaktadır.

Geçen ay ilk defa 100.000 kişi kart borcunu ödeyemedi, bu yılın ilk 4 ayında vergi mükelleflerinin %40 'ı vergisini ödeyemedi.

Ödeneneyen çek ve senetlerin miktarı yine oldukça yüksek.

Birde şu bahsettiğiniz konular iyiyken böyleyse kötüsü nasıl olurdu diyor insan ?

EDIT : Az önce baktım...

Granny Smith Elması Abd değil..Avustralya da üretiliyormuş.

Şu işe bakın taa elin avustralyasından elma ithal ediliyor ve yerli üretim elmalardan birazcık daha pahalı..(1 - 2 TL)

Artık düşünün TR nasıl bir ithalat cenneti olmuş ve uygulanan politikalar üretmekten çok al-sat çılığa yöneltiyor sermaye sahiplerini.

Bugün sermaye sahipleri , TR'de üretim yapmanın bayağı enayilik olduğunu çoktandır anladılar, onlarda ya ithalat yapmaya başladı yada gittiler konut - residence yapmaya başladılar.

Çünkü TR'nin politikası bu..İnşaatı gazla, ithalatı gazla, sıcak para da gelsin, kredi kartlarıyla halk bilmem kaç taksitle ithal malları tüketsin dursun..

Üretim nerede üretim ? Yerli üretim nerede ?

Bugün işgücü piyasasına çıkın bakın bakalım çalışanların kaçta kaçı 1000 TL'nin üzerinde maaş alıyor ? Kaçta kaçı asgari ücretli ?

Çalışan / emekçilerin büyük kesimi asgari ücret ve / veya biraz daha fazlasına çalışmakta ve ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi , konut kredisine boğulmuş durumda.

Sokaklarda artan motorlu taşıt sayısı kimseyi yanıltmasın, o araçların büyük kısmı kredi ödemesi olan araçlardır.

ve bu kadar krediye gömülen ve gömdürülen bir halk yarın bir gün krizle karşılaştığında ne kadar dramatik bir vaziyetin içine düştüğünü anladığında geç olacaktır.

Hep böyle oldu, böyle oldu...Halkın bir kısmı yumurta kapıya gelmeden anlamamakta geçmişte de direnmiştir , durmuştur, bugün de öyle...

Beklenen 2015 ekonomik krizi

İşte Economist'in raporudur:

Bir kriz olursa en çok kim etkilenecek..?

En çok Türkiye tabii ki...

Abd Merkez Bankası Başkanı :

rte ve şurekası çok güzel yiyor halkı aman bakın harika gidiyor diye...

Yiyenlere afiyet olsun şimdiden..

Son söz :

İleri vadeli borçlanmayın.kredi kartı harcamalarında abartmayın..

Sonunda sizin dışındakiler kaybedecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 15 Eylül 2014; 23:21:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ulkenin kalkinmasi veya bir yerlere gelebilmesi icin uretim yapması ve yaptigi uretimleri dışarıya ihrac etmesi gerekiyor.

Simdi bakalim; ureten bir ulke için caliskan bir millet olmalıyız degil mi? Ama yatmaya tembellige alismisiz..

Ureten bir ulke icin okumuş yeniliklere acik bir genc nüfus olmasi gerek.Peki bizde ki yazma okuma orani nedir?

Ureten bir toplum icin calisanlarin rahat ve refah olmasi aman işimi kaybetmeyeyim diye tedirgin olan işçi uretim mi yapabilir?

Ureten yada uretmek icin caba sarfeden bir ulkenin dis guclerle baglantili olmamasi lazim degil mi? Hic unutmuyorum ve unutmayacağım 2007 yilinda Isparta civarlarinda dusen, icinde Aselsan mühendislerinin bulundugu Atlasjet ucagidir.Hala o ucak neden düştü belli degildir..

Lafın özü arkadaslarim 14 Subattan 14 Subata Avrupaya gül(Cicek) gondermeyle ihracat yapilmaz.Boyle uretim olmaz..

Ulkenin gencleri oyle bir duruma geldi ki birakin uretmeyi uretmeyi bile düşünmeden direk Kpss denen illete kosuyorlar çünkü en azindan bir nebze rahat etmek istiyorlar(Haklilar)

Peki hakkiyla herkes memur olunuyor mu?Illaha bir tanıdık bulmak gerekmiyor mu?
    Alin iste size muz cumhuriyeti..Kimin eli kimin cebinde belli mi?

Hadi buradan 10 kisi kalkalim bir sirket kurup devletin actigi ihalelere girelim.Sizce bize ihale verirler mi?

Ulkede birbirinin dedikodusu yapan baskalarinin basarilarini cekemeyen cogu sozde müslümanlar var.Kim yukari ciksa bir baskasi bacagindan asagiya geçiyor voyle durumda uretim olur mu basari gelir mi?

Bir hükümetin secim calismalarinda vaadleri arasinda Ankaraya deniz getirmek gibi sacma sapan bir vaad olur mu?

Bizim kültürümüz de yozlaşma var bu inkar edilemez ama hükümetin yaptıklarini inanin hazmedemiyorum arkadaslar..

Bırakın özelleştirme felan bunlari cok konuştuk zaten de Antalya Alanya'da bazi yerlere Turkler giremiyor Almanlar her tarafi almislar.Keza Fethiye'yi de İngilizler inanabiliyor musunuz?

Adamlar her tarafi sattilar yine de doymadilar..Ucuncu kopruyu, ucuncu havalimani hepsi rant hepsi para icin..Disardan para gelsin tamam da satacak bir seyimiz kalmadı hepimiz biliyoruz simdi ne yapacak yatirimcinin isi bitiyor bizimle o zaman kendimizi mi satacagiz..?

Bu kadar para hirsi neden? Seninde gireceğin bir kefen bizimde girecegimiz bir kefen..

Tayyip'in basarilarindan bazilari cok ustaca yalan soylemek, medyayı kendi emelleri doğrultusunda kullanmak ve din ticareti yapmasidir.

Issizlik had safhada.Herkes issizlikten yakiniyor.Isi olanlar kaybetmemek icin cabaliyor.Para kazanmak cok zor ama harcamak bir kac dakikamizi almiyor.Eflasyon denen illet aldi basini gidiyor.Peki medya ne haberler yapıyor gercekleri saklamiyor mu ?

2001 krizinde Başbakanligin önünde yazar kasa firlatilabiliyordu.Simdi birakin basbakanligin önünü, bulunduğu sokaga girilmiyor..

Sansur, baskici rejim asiri derecede bu ulkede.Lafta demokrasi var tek adam yönetiyor bu ulkeyi iste kimin suçu bilen yok..Illaki bu hükümet gidecek bir gun o zaman Akpli bulabilecek miyiz herkes bir sekilde beddua okumayacak mi?

Vallahi arkadaslar eden bulur.Bu dunyada olmasa bile oteki dunyada..Koru korune baglanmamak okumak arastirmak gerek lutfen okuyun ve arastirin.Allah kitap diyen mali götürdü acin artik gozunuzu..

Evet dunyada bir kriz olacak en cok da bizi vuracak. Belki memur maasi bile odenemeyecek..Hala halinden memnun adamlar varsa benim hic seyimde degil artık ne olacaksa olsun..Hep beraber görelim neremize ne girecegini.

Telefondan girdim arkadaşlar aklima gelenleri yazdım.Yazilar arasinda anlam bütünlüğü olmayabilir kusuruma bakmayin.

Iyigeceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündüz06 -- 16 Eylül 2014; 0:48:49 >

• Gündüz06 kullanıcısına yanıt
    gerçekleri çok güzel yazmışsınız

lakin bu tür mesajları yöneticiler siliyor (nedense) ???
  • bırakın üretim yapmayı elimizde ne varsa cep telefonu+lcd tv. ve araba gibi kalemlere veriyoruz

aslında bu hükümet öncesi biriktirme alışkanlığı vardı ,borca girme korkusu vardı,şimdi bunlar gitti ve yerine günlük yaşam geldi (bugün ne varsa ye-iç türünde)

hiçbir geliri olmadığı halde kredi kartına müthiş borç yapan ,hatta kredi çekip telefon vs. alan bir nesil türedi

yıllar sonra hükümet biraz uyanmış olacak ki bazı tedbirler almaya çalışıyor (taksit tutarlarını azaltmak yada bazılarında tamamen kaldırmak suretiyle) ama artık düzeltmek pek o kadar kolay olmayacak ,aynı zamanda bu durum bazı kişilere ceza gibi oldu ,misal hesabını iyi yapan ve borçlarını ödeme konusunda iyi plan yapanlarda taksitli alım yapamaz oldu

kanunsuz kanun çıkartmak gördük ama bu kadar çok çıkartıldığı zannederim hiçbir dönemde olmamıştır ,genel sağlık sigortası diye bir ucube çıkarttılar okursanız göreceksiniz ki tüm maddeleri yasalara aykırı ,hatta anayasaya dahi aykırı ama ne hikmetse beklenen tepki olmadı (kanunu hiç bilmediği belli olan bazı kesim dua bile etti)

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi saygıdeğer bir kac abimiz okusun, birlik olalim sonra neyi silmek istiyorlarsa silsinler sorun değil

Simdi belirtmek isterim ki bizim yazdiklarimiz toplumun ust kesimindeymisiz gibi algilanmasin bende garip bir kapitalizmin kolesiyim.

Bir söz vardir duymuşsunuzdur."Soyvetleri yikan bir hamburger, iki kot pantolondur" diye.

Bizimkisi de o hesap iste.Tvlere bakiyoruz, magazin haberlerine bakiyoruz insan ister istemez ozeniyor.Parasi olan yada olmayan en pahali urunleri almaya marka giyinmeye ugrasiyor cunku dediginiz gibi toplum bunu istiyor. Avmlerde yasayan ellerinden Iphone 5 telefonlar Iphone 6 yi bekleyen insanlarla dolu..

Biz boyle bir ulke degiliz biz üretmiyoruz biz her zaman hazirdan yedik ve bitti..Gelde bunu anlat iste anlamiyorlar anlamak istemiyorlar.Bir kiz tavlamak bile cebindeki telefonla içtiği sigaraya göre farklilik gösteriyor.Artik toplum ne yazik ki boyle bir tarafta boyle insanlar diger tarafta gecinmek icin elektrik su faturası icin birbirini cigneyen, yasam mucadelesi veren insanlar. .

Eee balik bastan kokar.Hukumet alistirdi bizi hazirdan yemeye bizimde içimizde az biraz olunca sonuç ortada.

Senede bir telefon degistirenler, senede bir araba degistirenlere cari acik diye konusmaya başlayin nasilda sinirleniyorlar.Bir telefondan arabadan ne olacak diye.Iste bende diyorum ki boyle insanlara bir sey anlatilmaz sorsan senden fakirdirler ama laftan anlamazlar o yüzden ne hali varsa gorsunler gercekten bunu kalpten söylüyorum bize bir tokat sart yoksa adam olamayacagiz..

• Gündüz06 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ,saygı karşılıklı olunca daha güzel

belki inanmayacaksınız ama benim küçük iken hiç oyuncağım olmadı (gerçi benim dönemimde sadece zenginlerde oyuncak olurdu) :))

lastik ayakkabılar arabamız ,gazoz kapakları ise çok maksatlı oyuncağımızdı ,hatta bu kapaklar için kavga ettiğimiz bile olurdu

bu kadar yokluğa rağmen biz hiçbir zaman fakir olduğumuzu fark etmedik ve asıl sorun galiba bundan kaynaklanıyor

bizim olmadı diyerek çocuklarımıza ne görsek almaya başladık (borç ile) ve zannettik ki iyi olacak ama görüyoruz ki doyumsuz bir gençlik oluşturmuşuz

ben şunu anladım ki ;

güzel olanı ,biriktirip bir şeye sahip olmak

işte o zaman aldığımız şeyler bize çok güzel görünüyor ve değerini biliyoruz

bize tokat şart ,doğru söylüyorsunuz da biz defalarca tokat yemiş bir millet olarak hiç akıllandığımız oluyor mu ?

2001 krizinde öyle tuhaf olaylar gördük ki şaşmamak elde değildi ,bazı dedeler ve nineler offshore hesapları nedeniyle batmışlardı (adını bile hala yazamadığım bu sisteme bu cahil yaşlılar nasıl girmişti)

ayrıca birçok kişi döviz ile borçlanmış (bunlara bu aklı kim vermiş gel de anla) ,misal vatandaş ev almak için kredi almış ve dövize endexlemiş ,kriz ile birlikte döviz müthiş artınca çıktılar tv.lere öldük-bittik ,diye

adamlar evini satsa borcunu ödeyemiyordu

her şeyden öte eskiden bir akraba yapımız vardı ve o sayede insanlar akrabalarına sığınıp kötü günleri atlatana kadar idare edebiliyorlardı ,şimdilerde anne-babalar evlatlarını,evlatlarda onları bile yük görüyor ,kimse kimseye borç vermiyor ,herkes işlerini bankalar ile halletmeye alışmış

peki kriz zamanı bu insanları bankalar kurtarır mı ?

mümkün değil ,çünkü faizler korkunç derecede yükseldiğinden borcu kapatmak için kredi alsan bu defa ödemesi mümkün olmayan bir yola girersin , eee akrabalarda borç vermeyeceğine göre ???

ekonomik krizi bilmeyenler bugünlerde kah kah-kih kih ile dalga geçme peşindeler ama çok büyük sıkıntılar çekeceklerini bilseler parti fanatikliği yaparlar mı acaba ?

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinize katilmamak elde degil.Toplum olarak batiya ozenti söz konusu.Tabiki batıyi örnek alacagiz ama yasam tarzlarini degil..Bilim sanat sanayileşme biz bunlari ornek almaliyiz.

Artik hepimizin evinde en tehlikeli silah olan tvler mevcut. Tvlerdeki dizilere bakin lutfen koskler, son model arabalar, kiyafetler o bicim...

Lise dizisi cekiyorlar guya 16 yasinda cocuklar hepsinin altinda jeepler felan.Biz liseye giderken kantinden simit alsak ayran alamiyorduk,kiz arkadasima para yok diyemedigim icin kac km yurudugumuzu bilirim. ne jeepi ?

Birde bunun yaninda o, onun arkadasiyla sevgili oluyor sonra ondan ayriliyor kardesiyle cikiyor o kiz onu aldatiyor en yakin arkadasiyla evleniyor..

Bunu bizde oturup izliyoruz.Bu diziler bize hic uygun mu? Degil ama Avrupa ozentisi olma yolunda cok guzel beyin yikama programi oldugunu dusunuyorum.

Ulke olarak balik hafizaliyiz bu ulke nasil kuruldu bir civimiz bile yoktu bunlarin hepsini unuttuk.2000 lira maas alan insanlarin bir yerleri oynamaya basliyor.Zaten ekonomi duzgun degil paranin alim gucu sifira yakin ama hala bir tuketim çılgınlığı mevcut.

Tamam zengine bir sey olmaz ama Starbuckslarda cok ogrenci görüyorum 15 liradan kahve icen.Marka takıntısı had safhada.Iste bunlarin nedeni tvdeki bu programlar ve kiskanclik, cekememe durumumuz.

Ornek vermek gerekirse.Apartman gorevlimiz Selcuk Bey 2004 model Megane aldi.Bunu goren komsum kapici bile 30binlik arabaya biniyor benim neyim eksik diye altindaki araci satti yeni bir araba aldi.Saka gibi gelebilir ama aynen boyle oldu.Simdi ayni kisi kredileri zor odedigi icin memleketine bile otobusle gidiyor sonra da benim arabam su kadar km yapti diye boburleniyor..Adam acliktan ölecek kuyrugu hala dik tutuyor

2001 krizinden daha kötü gunler bizi bekliyor.Belki de Akpden kurtuluşumuz bu krize bagli.Herkes uyariyor yapmayın etmeyin bosuna para harcamayin diyorlar ama dinleyen kim?

Evimiz kira degil cok şükür ne olacaksa olsun ben evde ac otururum oteki %50 dusunsun..

Iyigunler

• diğer konu kilitlenmiş (nedense) ve orada bana yazılanlara cevap veremiyorum,gerçi versem de o vatandaşın anlayacağı yok ya (daha doğrusu işine gelmediği için anlamazdan geliyor) :))

kullanıcı adı casper

sorsan milli uçağımızı ,köprümüzü ballandıra ballandıra anlatır ama nedense kullanıcı ismi casper ???

yahu casper de milli mi acaba ,bir hata yapmayayım (malum bazıları hata yapsak diye dua eder oldu) :)))

casper kardeş oradaki son sözümü anlamadın galiba ,o zaman bir daha tekrarlayayım ve bir daha sana cevap vermeyeceğim ,çünkü olayları ters yüz edip bizi kandırmaya çalışıyorsun ama bil ki ,kandıran ancak kendini kandırmış olur

inşallah yakın zamanda uyanırsın ve Allah akıl fikir versin

konumuza dönersek ;

şimdi yine kredi derecelendirme kuruluşları ile kavgaya başladılar ,sebebinin negatif puan geleceği beklentisinden olduğu söyleniyor

adım adım ekonomik kriz gelirken hükümet tedbir alacağına yine kavga ile işi götürmeye çalışıyor ,bakalım bu sanal mutluluk daha ne kadar sürecek ?

• Ben ithal su bile gördüm.Diasa kapanmadan önce fransada üretilmiş şişe su satıyorlardı.
  • Yav akıl var beyin var finans , bankacılık , kamu sektörü sağlam ülke nasıl 2001 den beter kriz yaşasın..

Yoksa fuatavni yazılarını okuyup mu buralara geliyorsunuz.

Ben her şey süper geçecek demiyorum zaten. Borçlarda yükselme ve büyüme de azalma görülecek bu kesin. Zaten görülmeye başlandı. Hep beraber takip ediyoruz.

Bir de adamda ki kafaya bakar mısın ? İktidarın değişmesi için krizi umut görüyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi ? Demek ki varmış.

Bir de evim kira değil yazmış. Sanki kendi evi olan bir sen varsın memlekette :)
  • Kredi derecelendirme kuruluşlarıyla yine gerginlik başlar.

Baya inciler bekliyorum

Not indirimi olur diye düşünüyorum.

Nedeni de yükselen borç, büyümede durgunluk, işsizlik artışı ve siyasi, jeopolitik riskler.
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Bir şey diyeceksen direk alinti yap.Ne diye arkadan yok şunu demis yok bunu demiş diyorsun ?

Neler neler yazmışim sen isine gelen iki kelimeyi almis kendince eglenmissin.

Bak bakalim gecmise hükümetler nasil geldiler, nasil gittiler ?

He babam hava atiyordum yakaladin demek beni seninde evin kira değil

• Üretmiyoruz satamıyoruz faizde düşük ama bir sebeple para akıyor sıcak para korkakır buluttan nem kapar fakat ülkeye akıyor bu büyük bir güvenin sonucudur yatsınamaz.
  • ekonomik kriz çıksa da hükümete ağız tadıyla giydirsem diye bekleyen zihniyet olduğu sürece ekonomik krizler bu topraklardan eksik olmaz. sanırsın ki kendisi başbakan olsa veya mevcut siyasi partilerden birisi hükümet olsa ülke ekonomisi daha iyi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Yav akıl var beyin var finans , bankacılık , kamu sektörü sağlam ülke nasıl 2001 den beter kriz yaşasın..

Yoksa fuatavni yazılarını okuyup mu buralara geliyorsunuz.

Ben her şey süper geçecek demiyorum zaten. Borçlarda yükselme ve büyüme de azalma görülecek bu kesin. Zaten görülmeye başlandı. Hep beraber takip ediyoruz.

Bir de adamda ki kafaya bakar mısın ? İktidarın değişmesi için krizi umut görüyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi ? Demek ki varmış.

Bir de evim kira değil yazmış. Sanki kendi evi olan bir sen varsın memlekette :)

tolgacığım sen 2001 krizi öncesi yaşananları da bilmiyorsun galiba :)

bütün ekonomi prof.ları bir ağızdan ,yapılanlar çok doğru ,mükemmel ,her şey şahane diyorlardı ama ülke bir günde gümledi :)

söylenenlere değil ,yaşananlara bakarak değerlendireceksin (birkaç kriz görürsen ileride sende tecrübelenirsin)

evim kira değil ,demekle ne demek istediğini de anlamamışsın

kriz dönemlerinde ev kendinin olursa soğan-ekmek ile bile idare edebilirsin ama ev senin değilse ev sahibi kapı dışarı eder

şu parti fanatikliğinden kurtulsan biraz gözün açılacak :))

• quote:

Orijinalden alıntı: chairman of the board

ekonomik kriz çıksa da hükümete ağız tadıyla giydirsem diye bekleyen zihniyet olduğu sürece ekonomik krizler bu topraklardan eksik olmaz. sanırsın ki kendisi başbakan olsa veya mevcut siyasi partilerden birisi hükümet olsa ülke ekonomisi daha iyi olacak.

ekonomik krizleri muhalefet değil iktidar yapar

o nedenle milletin giydirmesi gibi tuhaf sözler sadece partizanlıktır

ne yani kriz olursa sadece Akp.liler mi sürünecek ?

hiç kimseyi umursamaz ,dediğim dedik dersen ,ülkenin yarısını karşına alırsan

zaten istesen de işler iyi gitmez ,bu ülke insanı bunu öğrenemediği sürece biz daha çok krizler yaşarız (ülke battığında bana ne ben Akp.li değilim demenin bir faydası olmaz)

• Öncelikle şunu iyi belirlemek lazım.

Bir grup üyeler böyle bir başlığın açılmasını "kriz çıkmasını" istemek sanıyor.

Bu çok yanlış ve bir o kadar da sığ bir yaklaşım.

Başlığı açmamın nedeni sadece Türkiye'de değil Dünya'da da 2015'te global olmasa da bölge bölge bazı krizlerin ve resesyonların çıkacağı düşünceleridir.

Bunu basit olarak bir sel ya da fırtına olup olmayacağını takip etmek ve buna göre önlem almak olarak düşünün.

Ben kriz çıkmasını istemem ki burda paylaşım yapanların da istediğini sanmam.

Fakat bu olasılığı hiç düşünmeyerek rahat olucağımızı sanmak tek kelimeyle "aptallık" olur.

Mahfi Eğilmez'in analizi :

http://t24.com.tr/haber/2014-yilinda-ekonomi-2013e-gore-daha-kotu-bitecek,271006

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.