Şimdi Ara

Beko TV arızası hk yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, babamların kullandığı bir tv var beko marka 70 ekrandı sanırım

arızası tv çalışıyorken ekrandaki resimde titreme oluyor, resim daralıyor tepesine tokat atınca kendine geliyor

soğuk lehim olmuştur dedim açtım baktım bir diyotun ayaklarının bulunduğu şase kısmı sıcaktan kavrulmuş gibiydi

ayaklarını iyice lehimledim tekrar çalıştırdım ancak bir süre çalıştıktan sonra yine aynı sorunu yaptı

fotoları internetten buldum diyotu işaretledim, devre şemasınıda işaretledim. düşüncem diyotun bozuk olduğu ve fazla ısınmasından dolayı bu hatayı verdiği. Bu diyotu değiştirsem sorun düzelirmi acaba? fikirlerinizi bekliyorum

• bunlarda tv nin kendisinden çekilmiş fotograflar
    diyot olarak by228 kullanılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezela -- 5 Eylül 2014; 8:49:04 >
  • Pahalı bişey değil kardeşim ben olsam soracağım kadar gider denerdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısısdan dolayı bir çalışıp durması olması sen çatlak lehim ara trafo, tüp civarında varsa kapasimetre blok kondasatörleri ölç kartın alt üst kısmın fotosun eklesene
  • EasyBell E kullanıcısına yanıt
    pahalı olması ile ilgili bir durum değil :)
    malzemeyi ancak bugün temin edebileceğim,
    hani belki bu arızayı tetikleyen başka bir parça varsa gitmişken bunuda alayım değiştireyim dedim. (:
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    catlak bir yer göremedim, son iki fotograf benim tv ye ait fotolar

soğuk lehim olma ihtimaline karşı o bölgeyi elden geçirdim, akşama diyotu değiştiricem bakalım inşallah sorun sadece diyottadır :)
  • o diyotla alakası yok. :) resim daralıyor diyorsun, vertical katına bak. vertical entegresi, vertikal katının beslemesi yada vertikal katının beslemesinde kuvvetli ihtimal bir paralel elektrolitik kondansatör değeri sapmıştır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.