Şimdi Ara

BEL FITIĞI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
14
Favori
94.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş olsun herkese....

Sabahları kalkınca ağrınız varmı??Varsa gün içinde ağrınız azalıyormu?
    Gece uykuda bel ağrısı ile uyandığınzı oluyormu?

Sorular bel fıtığı tanısı alan herkese....

Cevaplar ,P.M.den olabilir...

Tekrar geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expertadvisor -- 10 Haziran 2013; 13:22:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expert****or

Slm...
    Geçmiş olsun herkese....

Sabahları kalkınca ağrınız varmı??Varsa gün içinde ağrınız azalıyormu?
    Gece uykuda bel ağrısı ile uyandığınzı oluyormu?

Sorular bel fıtığı tanısı alan herkese....

Cevaplar ,P.M.den olabilir...

Tekrar geçmiş olsun...

pm attım hocam
  • bel fıtığı bende de vardı. son iki ayda ağrısı bacaklarıma atta iki haftadır ağrıyı ilaçlarla geçiştiriyorum. doktor bana şimdilik ilaç ve egzersiz dedi. ama ağrı dinmiyor. sağ bacağım ağırıyor. benzer durumu yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borann04

bel fıtığı bende de vardı. son iki ayda ağrısı bacaklarıma atta iki haftadır ağrıyı ilaçlarla geçiştiriyorum. doktor bana şimdilik ilaç ve egzersiz dedi. ama ağrı dinmiyor. sağ bacağım ağırıyor. benzer durumu yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.

hocam bende yazdığım gibi uzun zamandır var. dinlenmek ve egzersizle zor gelsede bu iş oluyor ve faydasını görürosunuz.

dün mr ımı gösterdim doktoro yeni çekinmiştim. doktor boynunda ve belinde çok az fıtık var dedi. şaşırdım kaldım dedimki doktor bey benim yıllardır sağ tarafımda var ve her doktor dikkat etmezsen ameliyat olmaz zorunra kalırsın dedi. şimdi ise siz bana sol tarafda çok az var diyorsunuz dedim. o da bana demekki düzelmiş dedi ve şaşırdım. gerçektende vücut kendini yeniliyor ve ben dikkat ediyorum kendime, ağır kaldırmıyorum bol bol yürüyorum fırsat buldukaça
    doktor sporu hayatından çıkarmayacaksın dedi.

boynumda daha önceden iki tane fıtık vardı şimdi bir taneye inmiş yine devamlı spor yapıyordum hafiften tabi.
    kısaca arkadaşlar disk kayması vs. olmadıktan sonra bel fıtıklarında yüzme ve yürüme , kültür fizik hareteleri lie kurtulaşa erebilirsiniz. bende şimdi ağrı oluyor ama çok şükür fazla olmuyor yüzmeye gitsem tamamen ortadan kalkacağına inaniyorum. önceleri yolda yürüyemiyordum malesf...

• geçmiş olsun. Acaba bel fıtığı bacak ağrısı çeken çözümü yapan oldu mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

şubat sonu ameliyat oldu eşim.

rahatız şuanda . herşey yolunda.

bel fıtığı olanlar öncelikle MR çektirsinler.

sonra 3-4 konusunda uzman doktora başvursunlar.

hocam herşey yolundamı?eşiniz nerede ameliyat olmuştu?bizde İstanbul'da iyi bir doktor arayışındayız.Tavsiyeleri bekliyoruz.
  • ARKADAŞLAR dayanabiliyorsanız tıbbi riskiniz çok değilsi dayanabildiĞİNİZ KADAR dayanın spor yaparak , yüzerek hafifletmeye çalışın annem 3 kere amaleyit oldu şimdi durumu çok kötü, hergün ağırı çekiyor dayanamıyor doktorlar 4. amileyit riskli diyor , zaten araştırırsanız her ameliyat sonrası hareket kaybı kısmi de olsa oluyor malaesef , yani 100/100 başarı yok her ameliyat ta oran biraz daha düşüyor. hele yaşı genç olanlar yanaşmasın. zamanla geçiyor azalıyor arkadaşlar yaş 33 13 yıla yakın süredir var bende bir ara 22 yaşındayken 2-3 ay hiç yürüyemedim neredeyse iki büklüm yürüdüm , sonra kendiliğinden ağrılar gitti. sonra 28 yaşında iken oturamaz hale geldim. evde akşamları çok hafif spor ve evdeyken devam yattım bu şekilde yine düzeldi. en son geçenlerde yine doğrulamadan yürümeye başladım. bir ay çektim sonra şimdi Allah' a şükür yenidne iyiyim. bu şekilde ara ara yokluyor beni , Sakın hemen pes etmyin ameliyat olmayın. olanlardan dinlerseniz ilk başlarda iyi ama ağrılar devam ediyor yine az az derler. bir kaç siteye göz atın. doktorların kendisi diyor amileyat kesin çözüm değil. ameliyat olduktan sonra hastalardan ağrı şikayetlerinin gelmesi normal. Eğer ameliyat sonrasında ağrılı zamanlarda ağrı kesici alındıktan sonra ağrılar geçiyorsa ameliyat başarılyı sayılır deniyor. yani ağrılarınızın kesinlikle son bulacağı gibi bir hayala kapılmayın .

doktora ilk gittiğimde bana yeni başlangıç dedi. ben tabi 20 yaşında chali biri olark takmadım kendimi korumadan sert spor yaptım basketboll oynadım , öyleki saatlerce ölesiye oynadım (sıçrama vs.. sert düşüşler bele zarar veriyor ) , uzun ve hızlı koşular yaptım. (normalde çok düşük tempo önerilir joking gibi ) bu nedenle fıtık ilerlerdi. sonra tekrar gititğimde ameliyatlık ama dayanabildiğin kadar dayan yaşın genç dediler, ara ara yıllarca mr çektirdim hepsinde ameliyatlık çok dikkat et dediler, en son 6 ay önce mr çektirdim önceden sağ tarafta olan fıtık iyileşmiş (orada yok yani) şimdi sol tarafta küçük bir fıtığın var dedi doktor. sıkıntı yok biraz dikkat dedi. ............

uzun oldu biraz ama işte bu kadar arkadaşlar görüştüğüm doktorlarında dediği gibi vücut dinlenirse kendisini yeniliyor tamir edebiliyor yeterki siz fırsat buldukça bu yönde yatın, yüzün, zorlamadan egzersiz yapın, bu şekilde hepinizin olmasa da bir çoğunuzun ameliyata gerek kalmadan tedavi olacağınıza inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAYAN

quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

şubat sonu ameliyat oldu eşim.

rahatız şuanda . herşey yolunda.

bel fıtığı olanlar öncelikle MR çektirsinler.

sonra 3-4 konusunda uzman doktora başvursunlar.

hocam herşey yolundamı?eşiniz nerede ameliyat olmuştu?bizde İstanbul'da iyi bir doktor arayışındayız.Tavsiyeleri bekliyoruz.

herşey yolunda.
  • bigbooss kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, aynı doktor muydu fıtık azaldı diyen ile öncekinde ameliyatlik diyen ?ben de 2 ay önce öğrendim , Üzgünüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nilüfer1990

Merhabalar, aynı doktor muydu fıtık azaldı diyen ile öncekinde ameliyatlik diyen ?ben de 2 ay önce öğrendim , Üzgünüm.

merhabalar. fıtık olduğunuzu mu iki ay önce öğrendiğiniz acaba ?
    aynı doktor değildi daha önce bir kaç farklı doktor aslında her gittiğim doktor mr çeken teknisyen vs hepsi fıtığımın dikkat etmezsem ameliyatla ancak düzeleceğini söylüyorlardı. ama sonra askerde ve askerden sonra gittiğimde küçük bir fıtığımın olduğunu söylediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

quote:

aynı doktor değildi daha önce bir kaç farklı doktor aslında her gittiğim doktor mr çeken teknisyen vs hepsi fıtığımın dikkat etmezsem ameliyatla ancak düzeleceğini söylüyorlardı. ama sonra askerde ve askerden sonra gittiğimde küçük bir fıtığımın olduğunu söylediler.

Evet bir gün uyandım boynum ağiriyordu önce ler i Ara ara ağrıyor du önemsemë dim gittim doktor bu ne hal dedi sonra belim de ağırmaya başladı . Böyle oldu işte

• quote:

quote:

quote:

Evet bir gün uyandım boynum ağiriyordu önce ler i Ara ara ağrıyor du önemsemë dim gittim doktor bu ne hal dedi sonra belim de ağırmaya başladı . Böyle oldu işte

eğer büyük bir fıtığınız yoksa. hafif egzersiz, yürüme , yüzme ile sorunu halledebilirsiniz. kendinize dikkat edin. aman ameliyat olmayın. geçmiş olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

eğer büyük bir fıtığınız yoksa. hafif egzersiz, yürüme , yüzme ile sorunu halledebilirsiniz. kendinize dikkat edin. aman ameliyat olmayın. geçmiş olsun.

Teşekkür ederim benim durumum size benziyor aslında biraz hatta bayagi çok benziyor o yüzden sizden bilgi almak istiyorum nasil ve niye oldu ne yapıyorsunuz nasıl idamë ettiriyorşunuz hayatınızı . Bir gün uyandım ve böyle olduğunu öğrendim üzüldüm

• Siz 12 yıldır böyle yaşıyorsunuz ben tahayyul bile edemiyorum

• nilüfer1990 N kullanıcısına yanıt
    1990 doğumlusun sanırım :) nickinden çıkarttım. fıtık için erken yaş tıpkı benim yakalandığım gibi ..

bazen sıkıntı oluyo tabi başta yazdıklarımdan anlayabilirsin. ama bunla yaşamayı öğrenirsen sıkıntı olmaz ki senin daha yeni başlamış ve bence kafana takacak hiçbir şey yok. yürümende vs bir sıkıntı var mı senin ? bilgi almak istediğni konuyu söylersen yardımcı olurum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 23 Aralık 2013; 14:20:41 >
    :) eveT erken. Herşeyi aslına bakarsan. 1 gün nasıl geçiyor senin için

:) eveT erken. Herşeyi aslına bakarsan. 1 gün nasıl geçiyor senin için

• 1, 2 hafta oncede vana bel fitigi teshisi kondu.fizik tedavi ile cozum bulunabilecegini soyleten fizik tedavi uzmanlari vardi.2, 3 gundur beyin ve sinir cerrahileri (prof. dr.) ile görüşuyorum.2 tanesi sağ ayakta güçsüzlüğün başladığını heran ayak düşmesi olabileceğini bunun da felce gidebilecegini soyledi.kesin acil ameliyat diyorlar.am3liyat ucretleri gakkinda bilgi verebilecek olanlar varmi.herhangi bir devlet hastanesine gidipde bu riskli ameliyati da olmak istemiyorum.bu arada tr de herhangi bir sağlık guvencem (ssk, ozel) yok.suan bir sigorta baslatmis olsam bu herhanbi ise yararmi yada farkli bi onerisi olan varmi

• Yaş 22 ve büyük bir fıtık. Ne yapıcam bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: omeraydn

Yaş 22 ve büyük bir fıtık. Ne yapıcam bilmiyorum.

BURDA DENEYİMLİ İNSANLAR VAR ONLAR SÖYLERSE DAHA İYİ OLUR TABİ, ONLARA SORUN MUHAKKAK.GEÇMİŞ ÖNEMLİ BENCE , NİYE OLDUGUNU DÜSÜNÜYORSANIZ ARTIK ONU YAPMAYI BIRAKIN.BN DE BIRAKMAYA VE ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.