Şimdi Ara

Belarus (Beyaz Rusya) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
809
Cevap
23
Favori
66.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Privetki

Benim merak ettiğim bir diğer konu sağlık sigortası. Halen oturtabilmiş değilim. Yukarda 70 dolar denmiş. Ben Belarus elçiliğinin sitesindeki Ankara'da bulunan acentalardan birini aradım 1 yıl için 100 euro dendi. Vize alırken sağlık sigortası zorunlu deniyor fakat bir çok arkadaşım yaptırmadan aldılar ve belarus'ta bu işlemi hallettiler. Kafam karıştı burada mı alsam orada mı bilemedim. Belarus'taki fiyat hakkında kesin bilgisi olan var mı ?

Hocam, sigorta isteniyor, ovire gidince registre için,sigorta olması lazım polis kendisi demişti

Ben ilk okumaya gittiğimde vize işte bir aylık, sigortada 1 aylıktı, okula direk işlemlere başlarken ilk sigorta parası ödedim 1 yıllık, çünkü sigorta olmadan registre yapmiyorlar,belarus bu konuda illet.

Diğer gezme amaçlarımda, vize alırken sigorta kaçparadır bilmiyorum,vizenin içinde oluyordu paket fiyat,ayri kaçp ara bilmiyorum..en son 2013 yazı işte, ozaman yine acentadan vize aldım,sigortada içindeydi,hatta o kağıdı pasaporta zımbalamışlardı

Bunu sana kesin cevayplayamaz hocam, çünkü ilk vizesiz girişler başlıcak,ilk girişler çıkışlar başlasın sonra öğrenirsin giren çıkan arkadaşlar bilgi paylaşımı yaparsa iyi , acaba gümrükte, ne gibi sorunlar, sigorta, yok ne için geldin, dönüş bileti..vs gibi, sen okumaya gideceksin, zaten vize süresi kadar sigorta yaptirirsin, sonra okula parasını verince onlar uzatiyor,eskiden öyleydi şimdi nasıl bilemem..

• quote:

Benim merak ettiğim bir diğer konu sağlık sigortası. Halen oturtabilmiş değilim. Yukarda 70 dolar denmiş. Ben Belarus elçiliğinin sitesindeki Ankara'da bulunan acentalardan birini aradım 1 yıl için 100 euro dendi. Vize alırken sağlık sigortası zorunlu deniyor fakat bir çok arkadaşım yaptırmadan aldılar ve belarus'ta bu işlemi hallettiler. Kafam karıştı burada mı alsam orada mı bilemedim. Belarus'taki fiyat hakkında kesin bilgisi olan var mı ?

minsk aeroportta alman daha mantikli.. burada alirsan kaptirabildigine sana fiyat cekerler.. minsk aeroportta eger yapabilirsen senelik 70$.. konsolosluk fiyat belirtmek zorunda degil.. bu sence neden yazilmistir?? yani anlatilmak istenen su.. bunun reel fiyati senelik 70$.. yani adamlar diyorki.. eyy vatandas bu budur.. size hoplamak isterlerse ayik olun..)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sychrius

quote:

minsk aeroportta alman daha mantikli.. burada alirsan kaptirabildigine sana fiyat cekerler.. minsk aeroportta eger yapabilirsen senelik 70$.. konsolosluk fiyat belirtmek zorunda degil.. bu sence neden yazilmistir?? yani anlatilmak istenen su.. bunun reel fiyati senelik 70$.. yani adamlar diyorki.. eyy vatandas bu budur.. size hoplamak isterlerse ayik olun..)))

Kesinlikle haklısınız hocam. ben 100 euro niye bayılayım ki türkiye'de madem bu belarus'ta yapılabilecek bir şey. Ben son gittiğimde sigortasız falan vize almıştım, havaalanından da geçmiştim. Okula para ödedim bu işlemi yaptılar. Eğer yine aynı şekilde sorunsuz gidebileceksem burada para bayılmaya hiç gerek yok. En iyisi elçiliğe vize almaya gittiğimde bu konuyu onlara sormam. Vize evraklarında sıkıntı çıkarmazlarsa sigorta yok diye hiç uğraşmam burada.

• Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de gidecem 2 haziranda istersen beraber gidelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman3266

beyler sirf oraya gitmis olmak icin gitmeyin belarus farklidir.. hele adres olmadan hic gitmeyin derim.. orasi ne rusyaya nede ukraynaya benzer.. sokaklarda haddinden fazla gizli fsb polislerinin gezdigini ve ulkenin hala monarsi ile yonetildigini unutmayin.. en ufak bir hatanizda solugu iceride ve sonrasinda sinir disi edilmek uzere aeroportta alirsiniz.. sokaklarda keza sakin kariya kiza askinti olmayin.. eger fsb bunu gorur yada kiz sikayet ederse ki... eder.. sonrasi sizin icin fena olur.. kendinizden ve karsindakinden emin olmadiginiz surece hic bir kiza yaklasip tanismak istemeyi birakin goz temasi bile sakattir.. benden soylemesi..

• quote:

Orijinalden alıntı: sychrius

quote:

Orijinalden alıntı: osman3266

beyler sirf oraya gitmis olmak icin gitmeyin belarus farklidir.. hele adres olmadan hic gitmeyin derim.. orasi ne rusyaya nede ukraynaya benzer.. sokaklarda haddinden fazla gizli fsb polislerinin gezdigini ve ulkenin hala monarsi ile yonetildigini unutmayin.. en ufak bir hatanizda solugu iceride ve sonrasinda sinir disi edilmek uzere aeroportta alirsiniz.. sokaklarda keza sakin kariya kiza askinti olmayin.. eger fsb bunu gorur yada kiz sikayet ederse ki... eder.. sonrasi sizin icin fena olur.. kendinizden ve karsindakinden emin olmadiginiz surece hic bir kiza yaklasip tanismak istemeyi birakin goz temasi bile sakattir.. benden soylemesi..

Sycrius hocama katılıyorum..iyi yönleri söyledik, o gülün kendisi,ama bir gülünde dikenleri olur. Gelelim Bilinmesi ve Dikkat edilmesi gereken yönlerine

Belarusa neler dikkat edilmesi lazım?

Belarusta çok sayıda sivil polis var, illegal olaylara girmeyin, önünüze gelene asılmayın, kodese alırlar.

18 yaşında küçük kızla ilişkiye girme,büyük suç,kumpas kurulabilir.

Belarus,avrupada tek idamı uygulayan devlet, bati avrupa gibi yasalar yok, bence hiç polislik olayınız olmasın.

Belarusta fuhuş yasak, kadın alıp satmak, yani ukrayna gibi değil o işler, genelde, o tarz kadınlar bireysel takılır, öyle evler felan yok.Çünkü yerli halkta korkar başının belaya girmesinden.

Skin head (ırkçı dazlaklar) Bu avrupada heryerde var, belarusta çok değil,ama yine vardır, alt geçit,metro istasyonlarında,gece geç saatlerde kuytu yerlere girmeyin, skin head nedir bilmeyenler youtube yazip kendileri izleyebilir.

Trafik kuralları çok iyidir, dikkat edin, türkiye gibi kırmızda yansa ben geçerim,araba yok, ceza kesebilir,ben okurken arkadaşımın biri öyle ceza yedi.

2 sence önceye kadar sokakta,açık alanda alkol tüketimi serbesti,artik yasak.. Ştraf(ceza) kesiyorlar,ve katlanarak..para cezası, alkolü, içki satma ruhsatı olan mekanlarda,veya evinizde,barda,discoda içebilirsiniz.

Ayrica slav ülkelerinde kavgaya girmeyin, %100 haklı olsanız, emniyette haksız çıkarsınız,en iyisi kavga etmemek,ordan hemen uzaklaşmak,çünkü isveç gibi bati avrupa kanunları sökmez belarusta.

Belarusun, devlet başkanı, yok komünizm, yok ekonomileri,paraları ile dalga geçmeyin, dedimya yanızda oturan biri sivil polis çıkabilir, devlet başkanı eski rektör, sscb dağıldıgından beri o yönetiyor.

Bir kız sizi red ettiyse,hiç uğraşmayin,zorlama felan,başka kızlarla ilgilenin orda bayan değerli,israr fazla sürerse ortam bir anda gerilebilir.

Registre yapmanız lazım 5 günden fazla kalacaklar, registre türkçe anlamı oturum kaydı, eğer süresi geçerse veya yapmadan ülkeden çıkarken para cezası veya deport ederler 1-2 sene, o sürede belarusa giriş yapamazsınız.

• Minsk e değilde, moskovaya gittim, ancak tek başına tavsiye etmiyorum. Beyaz Rusya hakkında fikrim yok ! ama rusyada ingilizce konuşulmuyor. Metroya kadar herşey anlaşılır, sonrası sizin rusça bilginize kalmış. Bilmiyorsanız şayet çok zorlanırsınız.
  • Bu uçak fiyatlarıyla vize kalksa da bir anlamı yok ben Prag'a gidiş dönüş 390 liraya bulmuştum, burda ise sadece gidiş 800 lira civarı THY dışında da firma yok ne yazıkki
  • Acaba vizelerin kalkması ile birlikte bilet fiyatlarında bir düşüş olur mu diye haziran ayındaki belarus ziyaretimi erteledim. eşimle birlikte gidiş dönüş 2400 lirayı buluyordu. Sizce vizelerin kalkması bilet fiyatlarına ileri ki zamanlarda nasıl yansıyacak ? Bir promosyon beklentisi içindeyim ama yinede emin olamıyorum. Fiyatlar gün geçtikçe artıyor acaba daha fazla artar mı ? Şimdiden biletimizi alsak mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 135531

Minsk e değilde, moskovaya gittim, ancak tek başına tavsiye etmiyorum. Beyaz Rusya hakkında fikrim yok ! ama rusyada ingilizce konuşulmuyor. Metroya kadar herşey anlaşılır, sonrası sizin rusça bilginize kalmış. Bilmiyorsanız şayet çok zorlanırsınız.

Hocam moskova nasılsa,belarusda öyle..belaruslularda kendini rus görür,para ruble, dil rusça konuşulur.

Rusça bilmeden, veya tanıdık felan yoksa szi gezdircek işiniz zor,öyle ingilizce tabela felan yok.

Moskova nasılsa, minskte öyledir,..iki yeride görmüş olarak söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clive

Bu uçak fiyatlarıyla vize kalksa da bir anlamı yok ben Prag'a gidiş dönüş 390 liraya bulmuştum, burda ise sadece gidiş 800 lira civarı THY dışında da firma yok ne yazıkki

Evet belarusa direkt uçaklar aşırı pahalı. Thy tek yön 800 tl, sebebi ,belarus devleti havalimanında aşırı vergi alıyor,havayoluda müşterisine yansitiyor.

Belavia var, oda turizm sezonu gelmesiyle..450-500 dolar gidiş dönüş..yine çok pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerrasit

Acaba vizelerin kalkması ile birlikte bilet fiyatlarında bir düşüş olur mu diye haziran ayındaki belarus ziyaretimi erteledim. eşimle birlikte gidiş dönüş 2400 lirayı buluyordu. Sizce vizelerin kalkması bilet fiyatlarına ileri ki zamanlarda nasıl yansıyacak ? Bir promosyon beklentisi içindeyim ama yinede emin olamıyorum. Fiyatlar gün geçtikçe artıyor acaba daha fazla artar mı ? Şimdiden biletimizi alsak mı ?

Hocam,onu kimse bilemez..çünkü havayolunun inyasitifinde,oraya uçunca kar edicem mi diye bakar.

Şunu söleyim belarusa uçak biletleri pahalı olması, belarus devleti havalimanına inen uçaklardan çok yüksek vergi aliyor.

Mesala batuma vizeler kalkmıştı, pegasus sefer koydu..ama baktı tutmadı,kaldırdı batum seferini,çünkü insanlar karayolu ile geçiyordu. veya başka örnek rusya 2011 vize kalktı, ama pegasus 2 sene sonra moscow seferleri başlattı 2013 te, minske sefer koyabilir hemen veya, 3 sene sonrada koyabilir, onlar kar yapicanmi yapmayacanmi bakar,ayrica yasal prosedürleri var, izinler felan,bugunden olacak işler değil, o ülke izni ve yasal koşullarına göre değişir,bazı ülkelerde hızlı işler,bazılarında yavaş.

Promosyon konusunda, thy inyasitifinde.. ama yazın yapmaz,çünkü turizm sezonu,ama kışın promosyon olabilir,geçen sene thy kiev için promosyon yapti,ama kışın

• ooo muhabbete bakiniz)) beyler bence siz yerinizden bile kimildamayin derim.. ruscaniz yoksa zaten.. hic oralara gitmeyin kavrulur derdimi anlaticam diye kule donersiniz..

• arkadaslar minsk'e direk gitmek yerine rusya uzerinden veya ukrayna uzerinden gidilse aman aman bir fark oluyor mu bilet fiyatlari acisindan ve herhangi bir sikinti falan oluyor mu gumruklerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

arkadaslar minsk'e direk gitmek yerine rusya uzerinden veya ukrayna uzerinden gidilse aman aman bir fark oluyor mu bilet fiyatlari acisindan ve herhangi bir sikinti falan oluyor mu gumruklerde ?

Rusya'dan geçeceğini düşünelim. Rusya'ya indin eyvallah ama ülkeye vizesiz girebilmek için dönüş bileti otel rezervasyonu şeyler sorulabilir. Diğer arkadaşlar daha iyi bilir son dönemde gitmedim fakat bir ihtimal sıkıntı yaratılabilir size. Neticede Rusya topraklarına indin ve Belarus başka bir ülke. Havaalanından aktarma yaparsanız sorun olmayabilir belki ama ülke topraklarına girip trenle falan geçeyim derseniz bir dizi prosedürler karşınıza çıkabilir. Ben Rus elçiliğine telefonla bu konuyu sordum Belarus başka bir ülke yani başka bir konu garanti verilemez demişti. Kılıfına uydurur rezervasyon vs yaparsanız otellere belki sorun yaşamazsınız ya da direkt söyleyeceksin gümrük polisine ben belarus'a geçicem falan diye. Bu süreci yaşamak için rusçanız var mı?

• Privetki kullanıcısına yanıt
    yok malesef.belki birileri bu prosedurleri yasamistir diye sormustum zaten.ayrica bu prosedurlerin yasanmasina degecek kadar kayda deger bir fark oluyor mu tren bilet vs toplayinca onu merak ettim.
  • kendi capimda baya bir ulkeye gittim avrupa'da ama bu minsk kadar pahali bileti olan yer gormedim.ikidebir gidip gelmeyi dusunenler icin bence ciddi bir kulfet olusturur bu bilet fiyatlari uzun vadede bakildiginda.
  • quote:

yok malesef.belki birileri bu prosedurleri yasamistir diye sormustum zaten.ayrica bu prosedurlerin yasanmasina degecek kadar kayda deger bir fark oluyor mu tren bilet vs toplayinca onu merak ettim.

Olmaz hocam. Belki 200 lira kar edeceksin. Değer mi bu sıkıntıya? trenle gün boyu yol gitmeye, yorgunluğa vs. Belavia'dan bilet alabilirsin. 650 lira olması lazım şu an. Alternatif yol her zaman iyidir, gezeyim, göreyim, öğreneyim, tecrübe edeyim dersin anlarım. Ama dil bilmeden, iz bilmeden çok zor sana önermem :)
  • quote:

arkadaslar minsk'e direk gitmek yerine rusya uzerinden veya ukrayna uzerinden gidilse aman aman bir fark oluyor mu bilet fiyatlari acisindan ve herhangi bir sikinti falan oluyor mu gumruklerde ?

Hocam minske diğer ülkeden geçebilirsiniz. ama coğrafya ve rusça bilmek şart..ve çok yorucu olabilir..

Örnek ilk moskovaya gittiniz, orası çok büyük, sonra merkeze geleceksiniz, taksiler çok pahalı, trenle merkeze geliceksin 1 saat sürüyor ,ordan metro ile belaruskiy vakzal..orda belarusa tren ve otobüsler kalkıyor.. ama valiz felan büyükse zorlanirsin,ve bilen biriyle gitmen daha iyi..

Gittin her saat başı belarusa,tren ve otobüs yok, günde 2 sefer,bir sabah bir akşam..kaçirdin diyelim çünkü moscow trafiği istanbul gibi hazırlıklı olun, 1 gece moskovada kalmak zorunda kaldınmı, otel arama problemi,ayrica çok pahalı. Yani hem yorucu olur,hemde zorlu..ama direkt gidişten ucuz olur.

Minske bilet direkt pahalı olmasını söyledim hocam ona yapcak bişey yok" Belarus Devleti" minsk havalimanına inen uçaklardan yüksek vergi aliyor, havayolu şirketleri müsterisine yansitiyor. Arkadaşım var pariste, paris -- minsk 320 euro belavia..gidiş dönüş dün baktı..belavia kıytırık bir şirket,ama paranın büyük çoğu vergi.. Nasıl bizde araba çok pahalı,avrupada araba ucuz..çünkü vergi,benzin olayıda aynı öyl.. Belarusda işte böyle havalimanını vergisini yüksek tutuyor.

Git ülke içi ulaşım ucuz,elektrik,tel konuşma.. ama işte diyorki,turist gelecekse paralı gelsin..böyle mantalite var adamlarda.. privetki hocam bilir..belarus 2007 de 40 doalrdı vize..sonra bir zam yapti 120 euro çıkardı,düşenebiliyormusunuz..kaçtan kaça.. ben işte geçen sene acentadan aldım 250 euro vizeyi.. allahtan vize kalkıyor,turistik gezilerde.. Macaristana gidiş dönüş 100-150 euro uçak bileti var, ama belarus böyle..3-5 in hesabı yapilcak biryer değil.

Thy olayı değil,yapcak bişey yok..belarus devletinin tasarafunda.. Şuan Boston sefeleri başlattı thy, ben kalksam amerika /boston gitsem.. belarustandan daha ucuz.. şuan izmir-ist-minsk bileti 1300-1400 tl bandında. traji komik

• quote:

kendi capimda baya bir ulkeye gittim avrupa'da ama bu minsk kadar pahali bileti olan yer gormedim.ikidebir gidip gelmeyi dusunenler icin bence ciddi bir kulfet olusturur bu bilet fiyatlari uzun vadede bakildiginda.

Hocam sizin bu sorunuz ve genelde özelden gelen sorulara hitaben yazicam.. Çünkü vebal almak istemem.

Ben konuyu hiçbir menfatim olmadan açtim,sadece bilgi paylaşimi.

Belarus hoş,güzel ülke.. Ama sanıldığı gibi ucuz değil, privetki ve sycrius hocam da bulunmuşlar,onlarda ekleme yapabilir.

Neden dersiniz,eskiden vize vardı ve pahalıydı, o kalktı..ama yine orda registre ve sigorta yapicaksınız..registre 30 dolar civarı 1 aylık, sigorta kalma süresine göre değişiyor.

Minsk - Havalimanı 40-45 dk sürüyor.. taksiler 35-40 dolar tek yön götürüyor..Ben herşeyi yazayimda sonra,problem yaşayanlar bana çemkirmesin..

Daha önce çok gördüm, birdaha minske gelenin taa amk diyende var, veya diğer başkasıda yeniden belarusa gelmek için gün sayiyordu.

Diyeceksin sen gittin,niye gidiyorsun.. Belarusa ben 2007 den beri gidiyorum, 7 senelik geçmiş,dil kursu geçmisi,çevre var,rusça var.. ayrica moldova hariç tüm slav ülkelerine gittim, ortamı ,mekanları biliyorum herşeyi,belarus konusu yok diye açtim,bizim vatandaşlarımız bilsin orda sorun yaşamasın,ayrica bilgi alışverişi yapalım.Tekte ben gitmedim,ama konuyu ben açtim,başka değişik bilgileri olanlar eklemeler yaparsa,daha yararlı olur.

Neyse diğer şeyleri söyleyelim, ev kiraları, kısa süre gidenler na sutki kvartira (günlük daire) bunlar 30 dolardan başlar minskte -200 dolaraa vip dedikleri 4 odali,jakuzili günlük ev bile var. ama eli yüzü düzgün merkezde,eşyalı,internetli 1+1 günlük evler 50 dolar.

Evler pahalı olması günlük ve aylık, minsk başkent.. Öğrenci çok birsürü universite var, diğer belarusun şehirlerden çalışmaya gelenler minske..Ayrica yeni yapilaşma bizdeki gibi şantiye açamazsın, lukaşenko değişik bir lider,belarus kanunları,bürokrasisi değişik bir ülke, orda çanak anten bile kafana göre takamiyorsun,bunları bilelim, yani tek yabancılara değil, yerli halkta isyan ediyor ev kiralarına.. Çünkü arz-talep dengesizleşiyor,ev az,ev arayan çok..fiyatlar yukarlarda.. mesala privetki hocam okumaya gidiyor,ilerleyene zamanlarda eve çıkarsa,ev kiralarını paylaşabilir,göreceksiniz.

Yaşam giderleri, belarus devalosyon yaşadı,ona görede fiyatlar artti ithal ürünlerde, 7 sene öncede big teysti 7-8 dolardı, yine 7-8 dolar.. Veya market alışverişleri,dahada zamlanan ürünler oldu.

Gece hayatı, hergeçen sene gelen turist öğrenci,piyasayı yükseltti, bu arap,zencilerde tv lerde gördüğünüz ayakkabısız ormanda gezen zenciler değil,parası pulu olan yani zengin yabancılar,ayrica türkmen,azeri felanda çok var..Eskiden discotek,kız işleri rahattı, rusçası olmayan,mekanları bilmeyenler ,dikkat etsinler.. Yedir - içir - Dobriy veçir muhabeti çok var, kızlarda anasının gözü oldu.. Tamam uzun süreli giderseniz,ozaman rahat,ama oraya 1-2 haftalıgına gidip,dil yok,mekanları bilmiyorsaniz,aman dikkat yoksa, kızlar çarpabilir,özellikle dozari,nextteki kızlara dikkat,siz onlara takılır,onlarda size takılırsa cepte dolarlar uçar gider.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.