beyler ben şimdi stajyer avukatım 6 ayım bitti kaldı 6 ay aga hakim savcılıkta maaş fena değil 3 asgari ücret civarında ama tayin olayı var adamı hizana fizana sürüyolar üstelik daha sınavı var çok kafa açar uğraş dur kamuda avukat olunca tam ne oluyor bilmiyorum tayini vs var mı bilen varsa söylerse güzel olur ama sınavı var kpss kasmak lazım maaşları fena değil 2 asgari seviyesinde asıl bence güzel olansa belediyede avukat olmak bizim konyaaltı yada antalya bbde avukat olsam 10 numara olur 1.5 2 asgari verirler bana yeter aslında güvencesi falan iyi olur hem de antalyayı çok seviyorum şehrime bir hizmetim dokunur boşa gitmez emeğim hakim savcı olup ordan oraya geçip durup amaçsızca davadan davaya geçeceğime manen beni daha çok tatmin eder hasılı kelam belediyede nasıl avukat olurum yav? torpil falan yazacaklar bi zahmet yazmasın sadece ne yapmam lazım nasıl başvurmam lazım bunu araştırıyorum |
Belediye Avukatı-Hukuk Müşaviri Nasıl Olunur?
Belediye avukatı veya hukuk müşaviri olmak isteyenler için belirli şartları ve adımları yerine getirmeleri gerekmektedir.
Şartlar:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- En az dört yıllık hukuk fakültesi mezunu olmak
- Avukatlık stajını tamamlamış olmak ve avukatlık ruhsatı almak
- İlgili mevzuatlarda belirtilen diğer şartları taşımak
Adımlar:
1. Belediye Avukatlığı İlanlarını Takip Et:
Belediye avukatlığı pozisyonları genellikle belediyelerin resmi web sitelerinde veya Kamu Personeli Seçim Sınavı (KPSS) ilanlarında duyurulur. İlanları düzenli olarak takip ederek uygun pozisyonları belirlemelisin.
2. KPSS'ye Gir ve Baraj Puanını Geç:
Belediye avukatı alımı genellikle KPSS P3 sınavı ile yapılır. Sınavdan baraj puanı alarak mülakata katılmaya hak kazanmalısın.
3. Mülakata Hazırlan:
Mülakatta genel hukuk bilgisi, belediye hukuku, idare hukuku ve belediye avukatlığının görev ve sorumlulukları hakkında sorular sorulabilir. Hukuki konulara hakim olmalı ve kendini iyi ifade edebilmelisin.
4. Atamayı Bekle:
Mülakat sonrasında uygun adaylar belediye avukatlığı pozisyonu için atanır. Atamalar genellikle sınav ve mülakat puanlarına göre yapılır.
Belediye Avukatının Görev ve Sorumlulukları:
Belediye avukatı veya hukuk müşaviri, belediyenin hukuki işlerinden sorumludur. Bu görevler şunları içerir:
- Belediyenin karar ve işlemlerine ilişkin hukuki görüş hazırlamak
- Belediyenin davalarında temsil etmek
- Belediye meclis toplantılarına katılmak ve hukuki konularda bilgi vermek
- Belediyenin hukuki risklerini yönetmek
- Hukuki konularda belediye başkanına ve diğer belediye görevlilerine danışmanlık yapmak