Şimdi Ara

Belhanda: 'Hayattaki kahramanım Hz. Muhammed'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Belhanda, takım olarak savaşan bir ruha sahip olduklarını belirterek, “Önemli olan, sahadaki herkesin birbiri için mücadele etmesi” dedi.

Sarı-kırmızılıların Ukrayna’nın Dinomo Kiev ekibinden kadrosuna kattığı Faslı futbolcu Younes Belhanda, kulübün aylık dergisinin 169. sayısında açıklamalarda bulundu. Jean-Cristophe Gleyze’nin kariyerindeki yerinin çok büyük olduğunu belirten Belhanda, “Benim için antrenörden fazlasıydı. Gelişimimde çok büyük payı vardır. Önce libero olarak başlattı beni ama çok tekniktim. Bendeki tekniğin farkına vardı ve beni daha sonra öne attı. Forma numaraları ile ifade etmem gerekirse önce 5 numara oynadım, sonra sonra 6, ardından 10 numara oldum. Jean-Cristophe Gleyze, 7 yaşından itibaren antrenörüm oldu. Kariyerimdeki yeri çok önemli. Montpellier geçince tam olarak 10 numara oynamaya başladım” şeklinde konuştu.

“Başkan Louis Nicollin beni çok seviyordu”

Montpellier’de oynadığı dönemde kulübün başkanı Louis Nicollin’in, “Bir ayağında iki Nasri, diğerinde üç Ben Arfa var” sözünün hatırlatılması üzerine başarılı futbolcu, “Başkan beni çok seviyordu. Mükemmel bir sezon geçiriyordum. Benim dışımda diğer takımlardaki 10 numaralar konuşuluyordu. O yüzden başkan çıkıp, böyle bir söz söylemişti” diye konuştu.

“Teklif geldiği zaman düşünmeden kabul ettim”

Türkiye’den daha öncede teklif aldığını söyleyen Faslı futbolcu, “Türkiye’den teklif almak benim için çok yeni değil. Daha önce de teklif almıştım. Türkiye bilinen bir futbol ülkesi. Galatasaray'da Avrupa’nın güçlü ekiplerinden, devamlı şampiyon olan bir takım. Her dönem çok büyük oyuncular yer aldı Galatasaray’da. Ne zaman o teklif Galatasaray’dan geldi, hiç düşünmeden kabul ettim” ifadelerini kullandı.

“Ben dış etkenlerin baskısını hissetmem”

Üzerinde baskı hissedip, hissetmediğinin sorulması üzerine Belhanda, “Doğrusu, taraftar ve basın ya da diğer unsurlar üzerimde baskı yaratamaz. En azından ben dış etkenlerin baskısını hissetmem. 'Daha iyi oynamalıyım' diye ben kendi üzerimde baskı oluştururum” diye cevap verdi.

“Önemli olan, sahadaki herkesin birbiri için mücadele etmesi”

Takım hakkındaki düşüncelerini de açıklayan 27 yaşındaki futbolcu, “Yeni bir takım kurulduğu zaman mutlaka zorluklar olur ama benim şu an takımımızda gördüğüm savaşan ruha sahip bir ekip olduğu. Evet, yeni oyunculardan kurulu bir takım ama yeni olmasına rağmen mücadele eden bir takım. Taktik olarak bazı eksiklerimiz şu an için var. Ama taktik anlayış zamanla, beraber oynadıkça daha iyi olacaktır. Bence önemli olan, sahadaki herkesin birbiri için mücadele etmesi Buna sahip olmak çok önemli” dedi.

“Gol sevinçlerim küçükken karate yapmamdan kaynaklanıyor”

Gol attıktan sonra yaptığı sevincin bir anlamı olup, olmamasının sorulması üzerine yıldız futbolcu, şöyle cevap verdi:

“Küçükken arkadaşlarımla karate yapardık. Jackie Chan ve Bruce Lee gibi karakterlere özenirdik ve yaptıklarını yapmaya çalışırdık. Git gide daha zor hareketler yaptık. Arkadaşlarım ‘Gol attıktan sonra da yapabilirsin’ demişlerdi. Marsilya’ya karşı 2009 yılında bir gol atmıştım, o golün ardından ilk kez yapmıştım” şeklinde konuştu.

Bu hayattaki kahramanın kimdi diye sorsam..

Hz. Muhammed.

quote:

http://www.milliyet.com.tr/belhanda-hayattaki-kahramanim-galatasaray-2511112-skorerhaber/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 30 Ağustos 2017; 13:7:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk 11'deki yerini garantilemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Piccadilly Circus

ilk 11'deki yerini garantilemiş

Zaten ilk 11 oyuncusu boş konuşma. Ligi az takip et sonra yorum yap bilgin yoksa.

• Öncelikle futbolcuların, sanatçıların dini tercihleri ile ön plana çıkarılmasına kesinlikle karşıyım.

Umarım yılda bir yumurta veren tavuklardan değildir ve paraya da doymamıştır. Ben açıkçası üç haftalık futbolunu pek beğenemedim. Yani geldiği paranın karşılığını vermediğini düşünüyorum. Şutları daha iyi olabilir. Sivas maçında kaçırdığı bariz golde bana Umut Bulut'u hatırlattı. Formuna kavuşursa çok daha iyi işler yapacağına eminim. Ama şimdilik takım geriye düştüğünde takımı kurtaracak lider vasfına sahip olduğuna inanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Öncelikle futbolcuların, sanatçıların dini tercihleri ile ön plana çıkarılmasına kesinlikle karşıyım.

Umarım yılda bir yumurta veren tavuklardan değildir ve paraya da doymamıştır. Ben açıkçası üç haftalık futbolunu pek beğenemedim. Yani geldiği paranın karşılığını vermediğini düşünüyorum. Şutları daha iyi olabilir. Sivas maçında kaçırdığı bariz golde bana Umut Bulut'u hatırlattı. Formuna kavuşursa çok daha iyi işler yapacağına eminim. Ama şimdilik takım geriye düştüğünde takımı kurtaracak lider vasfına sahip olduğuna inanmıyorum.

Hangi performans hocam ?

Adamın oluru bu, Sneijderin parsını bagane ederek tırnağı olmayacak adamı sneijder parasına getirip kurtarıcı ilan ettiler :)

Maç - Gol - Asist

HSC Montpellier 144 29 19
    Dynamo Kyiv 88 11 16
    OGC Nice 36 3 7
    FC Schalke 04 17 2 1
    Galatasaray SK 4 1 1

• Yallah arabistana

Şaka bir yana uzun bir röportajın tek bir cümlesi kesilip manset yapilmis. Kaldi ki adamin kahramanı Hz.Muhammedse ne yapabilir boyle bir soru karsisinda ne olmus yani sanki terorist ismi verdi de manset yapiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Öncelikle futbolcuların, sanatçıların dini tercihleri ile ön plana çıkarılmasına kesinlikle karşıyım.

Hangi performans hocam ?

Adamın oluru bu, Sneijderin parsını bagane ederek tırnağı olmayacak adamı sneijder parasına getirip kurtarıcı ilan ettiler :)

Maç - Gol - Asist

HSC Montpellier 144 29 19
    Dynamo Kyiv 88 11 16
    OGC Nice 36 3 7
    FC Schalke 04 17 2 1
    Galatasaray SK 4 1 1

Ofansif orta ortasaha özelliğine sahip bir futbolcuya göre istatistikleri kötü sayılır. Bu yıl yapılan transferlerde içimi rahat ettirmeyen bir tek bu adam vardı. Eğer bir gün takım kötüye giderse gönderilecek ilk futbolcu bu olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sneijder'i yine sokmuşlar araya. Adam antremanlara katılmadı alay eder gibi, gittiği yerde küfür yiyor oynamadığı için, bizimkiler Belhanda'yı gömüp Sneijder yüceltelim derdinde hala. Adam koşuyor, pres yapıyor, takıma uyum sağladı işte. 2 pası ıska geçti diye gömün hemen. Ne saplantılı milletiz biz ya duygusal açıdan. Bruma deseler yine anlayacağım herif topunu oynuyor taş gibi de kendini salmış Sneijder'i pohpohluyorlar hala. Devam edin böyle siz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Yallah arabistana

Şaka bir yana uzun bir röportajın tek bir cümlesi kesilip manset yapilmis. Kaldi ki adamin kahramanı Hz.Muhammedse ne yapabilir boyle bir soru karsisinda ne olmus yani sanki terorist ismi verdi de manset yapiyorlar.

Önemli yerden manşet olur zaten. Her haber kanalı ve sitesi bunu böyle yapar. Sadece bu habere özel bir şey değil. Anormal bir durum yok yani :)

• Josué daha iyi bundan bu kadroda 2 kat verimli oynardı . Büyük bir voyvoda kazığı yedik bu adamdan .
  • Cém kullanıcısına yanıt
    Josué'den en az 3 gömlek daha üstün. Topu ezmiyor en azından. Josué'nin sadece 2-3 maçı var olumlu bitirdiği. Belhanda ise takım oyuncusu. Ön planda olmak zorunda değil...

Ve Sneijder etkisi yapamaz. Çünkü yanındakiler de Belhanda kadar iyi.
  • Belhanda'yı bende beğenmiyorum. Açıkçası sistemli oynamıyoruz oyuncuların kaliteleri sayesinde paslaşıyoruz. Duran toplarda planlarımız var ancak duran topları bekleyemeyiz gol atmak için. Bize bir maestro gerek fakat Belhanda'nın oyunda ne görev yaptığı hakkında hiç bir fikrim yok. Çıkıyor çalım atıyor, tek pas falan yapıyor. Yani 10 numara mısın, kanat mısın? 10 numarayı üstlenebilecek kadar tekniği var gibi ama çevresindeki oyuncular şampiyon olacağız gücümüz bitene kadar koşacağız havasında ve o hırsa sahip görünürken Belhanda aşırı sıradan gibi geldi bana.

Hırs deyince aklıma Maicon'un başarılı müdahalesi sonrasında bağırışı geldi. İnsan bunları görmek istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rai-gy

Sneijder'i yine sokmuşlar araya. Adam antremanlara katılmadı alay eder gibi, gittiği yerde küfür yiyor oynamadığı için, bizimkiler Belhanda'yı gömüp Sneijder yüceltelim derdinde hala. Adam koşuyor, pres yapıyor, takıma uyum sağladı işte. 2 pası ıska geçti diye gömün hemen. Ne saplantılı milletiz biz ya duygusal açıdan. Bruma deseler yine anlayacağım herif topunu oynuyor taş gibi de kendini salmış Sneijder'i pohpohluyorlar hala. Devam edin böyle siz.

Sneijder izin aldığı için gelmedi...Dursun ise tudor'u kullanıp sneijder'i takımdan uzaklaştırmaya çalışıyordu.

Belhanda hamlesi inşallah tutar yoksa şampiyon olamayız...kritik bölgede oynuyor özellikle derbi maçları için.

Kilidi o açacak.

• Şurada Sneijder'e gömmek veya Sneijder'i geri istemek zorunda mısınız? Adam gitti niye hala uğraşıyorsunuz?
  • şu Sneijder sporlular nice'ı tutsada bizde rahatlasak
  • Piccadilly Circus kullanıcısına yanıt
    Daha dur yarın birgün gol atincada bağrımıza basacaz. Sizin iyi bildiğiniz mevzular bunlar ya hani.

• Bu yunus fetocu olabilir, arastirilmali

• quote:

Orijinalden alıntı: Piccadilly Circus

ilk 11'deki yerini garantilemiş

Aynen Tudor da müslüman olduğu için torpil yapacak Belhanda ya
  • Arkadaşlar Belhanda 10 numaralı formayı giyiyor olabilir ama kendisi 10 numara pozisyonunda oynamıyor öncelikle bunu idrak etmeniz lazım. Sneijder'in yerini doldursun diye alınmış bir oyuncu da değil, ondan beklenenler ve beklenmesi gerekenler daha farklı.

• Bize ne bundan?

Futbolunu oyna yeter.

Arda gibi medyatik tavırlara gireceksen hiç boş yapma, biri gelir siyaset yapar, diğeri gelir dini propaganda yapar nedir bu Türk futbolunun çektiği.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.