Şimdi Ara

Belirli Bir Temada İzlenecek, Dinlenecek, Oynanacak, Okunacak Şeyler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
96
Favori
11.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rodin

Bu şekilde 360 sayfa var ama arkadaştan özenti gibi olur, aynı şekilde arkadaşın konusunu baltalamaktan da korkuyorum ne yapsam?

Aç tabiki de düşünmen bile hata.
  • quote:

Bu şekilde 360 sayfa var ama arkadaştan özenti gibi olur, aynı şekilde arkadaşın konusunu baltalamaktan da korkuyorum ne yapsam?

buraya yaz :D
  • arkadaşlar bu aralar çok moralim bozuk, hiç bir şeye karşı ilgim isteğim yok. şöyle insanı tabiri caizse gaza getirecek, içine yeniden yaşama isteği,çalışma isteği sokaca film vs. tarzında bir şeyler önerebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

arkadaşlar bu aralar çok moralim bozuk, hiç bir şeye karşı ilgim isteğim yok. şöyle insanı tabiri caizse gaza getirecek, içine yeniden yaşama isteği,çalışma isteği sokaca film vs. tarzında bir şeyler önerebilir misiniz ?

Mutlaka 3 idiots adında hintli filmi izle mükkemmel ötesi. 3 üniversite öğrencisinin dostluğunu ve üniversite yıllarında geçen olayları anlatmakta (hint filmi diye önyargılı davranma )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssarunass -- 3 Şubat 2013; 8:26:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssarunass

quote:

arkadaşlar bu aralar çok moralim bozuk, hiç bir şeye karşı ilgim isteğim yok. şöyle insanı tabiri caizse gaza getirecek, içine yeniden yaşama isteği,çalışma isteği sokaca film vs. tarzında bir şeyler önerebilir misiniz ?

Mutlaka 3 idiots adında hintli filmi izle mükkemmel ötesi. 3 üniversite öğrencisinin dostluğunu ve üniversite yıllarında geçen olayları anlatmakta (hint filmi diye önyargılı davranma )

daha önceden izledim hocam

• quote:

Aklıma direk Forrest Gump geldi, her şeyin ne kadar basit olduğunu gösteriyor. Pursuit of Happyness adlı film de olabilir sanırım. Başka o tarz aklıma gelmiyor şu anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Aklıma direk Forrest Gump geldi, her şeyin ne kadar basit olduğunu gösteriyor. Pursuit of Happyness adlı film de olabilir sanırım. Başka o tarz aklıma gelmiyor şu anda.

teşekkür ederim hocam
  • quote:

4- Şizofreni

Donnie Darko var bu konu hakkında film olarak
    http://www.imdb.com/title/tt0246578/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.President

quote:

4- Şizofreni

Donnie Darko var bu konu hakkında film olarak
    http://www.imdb.com/title/tt0246578/

Teşekkürler, onu izlememiştim bir göz atabilirim. Arkadaşları pek filme boğmak istemedim açıkçası o yüzden pek yazmadım ama daha bir sürü var. Genişletmek amaçlı ben de aklımda kalabilen bir kaç tane yazabilirim;

Physco (Bölünmüş Kişilik)
    Shutter Island
    Secret Window

• quote:

Dikkatli ol içinde bulunduğun duygu durumu depresyona sürükleyebilir. Filmlerin etkisi karanlık bir ortamda kibriti ateşlemek ve sönene kadar etrafı görmek gibidir. İçinde bulunduğun boşluğu belirle, aşkmı? iş hayatındaki rutinlikmi? herşeyi sorgulayan kişiliğine ters gelen kurallarmı? sorun nedir bunu bul ve üzerine git. Mesela sigara kullanıyorsan yarın sigaraya vereceğin parayı tiyatroya ver ve etkinliğin parçası ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teonamel

quote:

Dikkatli ol içinde bulunduğun duygu durumu depresyona sürükleyebilir. Filmlerin etkisi karanlık bir ortamda kibriti ateşlemek ve sönene kadar etrafı görmek gibidir. İçinde bulunduğun boşluğu belirle, aşkmı? iş hayatındaki rutinlikmi? herşeyi sorgulayan kişiliğine ters gelen kurallarmı? sorun nedir bunu bul ve üzerine git. Mesela sigara kullanıyorsan yarın sigaraya vereceğin parayı tiyatroya ver ve etkinliğin parçası ol.

öncelikle teşekkürler hocam. vallaha aslında sorunlardan birisi de bu kendimi yeterince tanımıyormuşum gibi geliyor. zaten psiloga gitmeye başladım. daha 1 seans oldu ayın 16'sında randevum var. ilk seans daha çok soru sorma tarzında geçti . bakalım ne olacak.

• Bu arada paylaşımlar için teşekkür ederim. Paylaşılan konuların bir kısmını yakından yaşamış biri olarak (Annem kronik şizofreni hastasıydı) bişeyler yazmak istedim. Hayatta bazılarınızın trajedi dediği birçok şeyi yaşayarak öğrendim. Sorgulayan kişiliğim sayesinde içinde bulunduğumuz sistemin saçmalıkdan başka hiçbirşey olmadığını biliyorum. VERDİĞİM ÖRNEKLERDE İSTİSNALAR VARDIR ÇOĞUNLUĞU HAKKINDA PAYLAŞILMIŞTIR. o gittiğiniz hastaneler size ilaç yazan doktorlar o ilaçların aslında sizi tedavi etmemesi hatta ileride daha büyük hastalıklara yol açtığını öğrendim. Felsefe dediğiniz akımın inanan insanları inançlarından koparmanın bilimsel adı olduğunu öğrendim. İzlediğiniz filmlerin daha fazla harcamak daha fazla mutluluk daha fazla mükemmellik daha fazla korku daha fazla seks mesajı verdiğini öğrendim. . Doyumsuz ol duyarsız ol inançsız ol... bu modern dediğiniz çağın saklı sloganı işte. Belki benim gibi düşünenler vardır paylaşımlarınızın devamını dilerim.

NOT: Paylaşılmış olan hitler belgeseli history channel tarafından yapılmıştır. Gerçekleri anlatmadığı kanalın kime ait olduğu finansmanı kimlerin sağlandığı öğrenilince anlaşılacaktır. Daha tarafsız kaynaklar paylaşılırsa konuya kalite gelir sevgiler.

• quote:

quote:

quote:

öncelikle teşekkürler hocam. vallaha aslında sorunlardan birisi de bu kendimi yeterince tanımıyormuşum gibi geliyor. zaten psiloga gitmeye başladım. daha 1 seans oldu ayın 16'sında randevum var. ilk seans daha çok soru sorma tarzında geçti . bakalım ne olacak.

Düzenli egzersiz yaparsan ve kendine koyduğun küçükde olsa hedefleri gerçekleştirip başarmanın getirdiği mutluluğu yaşama fırsatı bulursan terapiyede ilacada ihtiyacın olmaz Büyük geçmiş olsun karakterin oturmaya başlıyor sinyaller bu doğrultuda aslında iyi birşey bu. Kendini bulman dileğimle hoşçakal.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Düzenli egzersiz yaparsan ve kendine koyduğun küçükde olsa hedefleri gerçekleştirip başarmanın getirdiği mutluluğu yaşama fırsatı bulursan terapiyede ilacada ihtiyacın olmaz Büyük geçmiş olsun karakterin oturmaya başlıyor sinyaller bu doğrultuda aslında iyi birşey bu. Kendini bulman dileğimle hoşçakal.

karakterin otuyor kanısına nasıl vardınız hocam :D ya aslında hayallerim çok da işte oturup ders çalışasım gelmiyor mesela. çok uzun hikaye şimdi anlatmayacağım teferruatlı olarak ama şöyle söyleyim bu aralar dediğim gibi bir şey ilgimi çekmiyor hiç. çünkü daha önceden ilgimi çeken şeyler sanki bana ait şeyler değildi. daha açıklayacak olursam bir arkadaşım vardı araba tutkunuydu onla takıla takıla ben de böyle oldum. ama ben böyle olmak istemiyorum. bir şeyin gerçekten bana ait olmasını istiyorum.

her şey için, iyi dilekleriniz için teşekkürler hocam

edit: yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 3 Şubat 2013; 21:33:26 >

• quote:

Bu arada paylaşımlar için teşekkür ederim. Paylaşılan konuların bir kısmını yakından yaşamış biri olarak (Annem kronik şizofreni hastasıydı) bişeyler yazmak istedim. Hayatta bazılarınızın trajedi dediği birçok şeyi yaşayarak öğrendim. Sorgulayan kişiliğim sayesinde içinde bulunduğumuz sistemin saçmalıkdan başka hiçbirşey olmadığını biliyorum. VERDİĞİM ÖRNEKLERDE İSTİSNALAR VARDIR ÇOĞUNLUĞU HAKKINDA PAYLAŞILMIŞTIR. o gittiğiniz hastaneler size ilaç yazan doktorlar o ilaçların aslında sizi tedavi etmemesi hatta ileride daha büyük hastalıklara yol açtığını öğrendim. Felsefe dediğiniz akımın inanan insanları inançlarından koparmanın bilimsel adı olduğunu öğrendim. İzlediğiniz filmlerin daha fazla harcamak daha fazla mutluluk daha fazla mükemmellik daha fazla korku daha fazla seks mesajı verdiğini öğrendim. . Doyumsuz ol duyarsız ol inançsız ol... bu modern dediğiniz çağın saklı sloganı işte. Belki benim gibi düşünenler vardır paylaşımlarınızın devamını dilerim.

NOT: Paylaşılmış olan hitler belgeseli history channel tarafından yapılmıştır. Gerçekleri anlatmadığı kanalın kime ait olduğu finansmanı kimlerin sağlandığı öğrenilince anlaşılacaktır. Daha tarafsız kaynaklar paylaşılırsa konuya kalite gelir sevgiler.

Öncelikle annene geçmiş olsun. Doktorların tek amacı hasta insanlara yardımcı olmak, bazen öyle durumlar gerekiyor ki ileride başka hastalıklara yol açacağını bile bile o ilacı vermek zorunda kalabiliyorlar. Yanlış anlamayın ama mesela şizofreni hastası birine verilen ilaclar diyelim ki karaciğer bozukluğu yapabiliyor ama ilacı vermeseler hasta tamamen kendisi toplumdan soyutlayabilir ve yaşayamaz hale gelebilir. Bu durumda doğal olarak karaciğer bozukluğunu bile bile ilacı vermek zorunda kalıyorlar. Felsefe "neden" sorusunu sorabilen insanların başlattığı bir şeydir amacının dinden koparmak olduğunu söyleyemezsin çünkü koskoca bir İslam Felsefesi var. İzlediğimiz her film o tarzda değil aslında Kemal Sunal'ın filmlerinin hangileri daha fazla mükemmellik anlatıyor?

Zaten orada belgeselin taraflı olduğunu belirttim, Adolf Hitler ile alakalı olarak tek izlediğim belgesel o olduğu için onu paylaşmak zorundaydım.

Ben teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Rodin paylaşımın için sağol ama konunun temasına uygun olarak aynı zamanda bahsettiğin konuyla alakalı film, müzik, kitap, oyun tarzı şeyler de önerirsen daha iyi olur.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Anladım, ama şöyle bir şey de var bu alfabe konusunda film veya oyun yok, benim vereceğim bilgiler daha çok tarihsel mesela mağara resimler, hammurabi kanunları vs. Tabi ilerleyen zamanlarda Ressamlar, filazoflarda var. Eğer istemezsen paylaşım yapmayabilirim sorun değil gerçi yazı okumakta insanlar üşengeç belgesel izlemek daha rahata geliyor o konuda haklısın.

Bir de bir ricam che hakkında tarafsız belgesel, film, kitap önerebilir misin yarın?

The Motorcyle Diaries var, güzel filmdir.

• 10- Narsisizm

"Narsisizm veya özseverlik, kişinin kendisine tapması, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir. Farklı tanımları ve kullanımları mevcuttur.

Sigmund Freud Narsisizmi ‘Dış dünyadan soyutlanan libidonun (cinsel enerji) egoya (ben) yönlendirilmesi’ şeklinde açıklamıştır. Yani libidonun büyük bir depoda toplanır gibi egoda toplanması ve daha sonra nesnelere yönlendirilmesi; fakat kolaylıkla tekrar soyutlanarak egoya yönlenmesi durumudur."

Müzik;

Film olarak harika bir başyapıt olan;

Yağmurluklu sahneyi unutamayacaksınız.

Kitap olarak;

Uyarayım kitabın dili kesinlikle ağırdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 4 Şubat 2013; 0:57:32 >

• Film önerilerini beğeniyorum dostum. Bu arada film şizofreni kategorisine de giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Player

Film önerilerini beğeniyorum dostum. Bu arada film şizofreni kategorisine de giriyor.

Benim de aklıma geldi ama tam emin değilim aslında.
  • Takipteyim çok sevdim konuyu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.