Şimdi Ara

Bellek Kullanımındaki Aşırı Artış ve Kasma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 2 sene önce aldığım Samsung laptop ilk yıl mükemmel çalışmasına rağmen yüksek özelliklerine rağmen son aylarda eski performansını yer yer yakalayamıyor.Geçtiğimiz günlerde aldığımdan beri toplamda 3.kez format attım.Format derken Windows 8 in herşeyi kaldırın ve bilgisayarı sıfırlayın seçeneğini seçtim.Formattan sonra tüm güncellemeleri yaptım.Buna Samsung uygulamaları ve Win 8.1 dahildir.Şu an herhangi bi güncelleme veya eksik yok.Autucad dışında daha bişe yüklemedim.Fakat Şöyle bi sorun var,bilgisayar açıldığında görev yöneticisinden bellek kullanımı ilginç şekilde 6-7 gb arası gözüküyor ve sayfa açmalarda hatta bazen program açmalarda ufak tefek kasmalar yaşıyor ufak sürelerle bekleme ve yanıt vermeme hatası alıyorum.Sonra bi anda kendine geliyor..Norton ve Nod 32 ile tarattım ama sorun hala devam ediyor.Sizce servise vermeli miyim.yoksa sizin önerebileceğiniz bişey var mı,bu durum normal mi?

Bilgisayarın özellikleri;
    Samsung np550p5c-s05tr
    İşlemci : Intel Core i7,
    İşlemci Hızı: 2.40 GHz,
    Ekran Kartı Modeli: Nvidia GT650M,
    Ekran Kartı Hafızası: 2 GB
    Bellek: 8 GB

• Samsung'un programlarını kullanıyormusunuz intellimemory diye bir bellek programı vardı belleğin çoğunu kullnıyordu herkes kaldırmıştı.Bir diğer olasılık görev yöneticisinde dosya uzantıları var onlarda hangilerinin aktif oluğuna bir bakın mesela task.meg,dgm.exe gibi dosya uzantıları sistem anlık kullndığında bu sıkıntılaraneden olabilir işlemciyee ektsra yük bindiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 31 Ekim 2014; 23:24:11 >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    hocam kaldırdım dediğiniz programı bellek kullanımı normale döndü.1,5-1,8 arasına düştü.Fakat hala gözlemleyebiliyorum,açılıştan sonra tam anlamıyla hazır oluşu 1-2 dakkayı buluyor.İlk bi sene 15 saniyede hazır hale gelirdi bu makine.Şu an klasörlere girerken bile kasmaları görebiliyorum.Kesinlikle eski halinden çok çok uzakta bilgisayar sıfır gibi olmasına rağmen.Ve yeni format attım.içine daha hiçbirşey yüklemedim...İşlemlerde şu şekilde gözüküyor.Orda pek bişe yok gibi.

• O zaman görev yöneticisi başlangıçta bulunan programlar devre dışı bırakıp yeniden başlat
    Hocam teşekkür ederim sorun çözüldü gibi.Şöyle diyim sadece başlangıçta kasmıyordu genel olarak kasmalar oluyordu.yani 1 -2 saat açık kalsa yine kasmalar oluyodu.Ama dediğiniz gibi Başlangıçtan bi kaç şeyi devre dışı bıraktım sonra daha seri oldu.Acaba şuan devre dışı bıraktığım programlar pc ye zarar veriyor olabilir mi?Kaldırmalı mıyım? Bide alakasız olabilir ama Win 8.1 kullanıyorum virüs programı yüklemeli miyim yoska kendi windows defender yeterli mi?
  • Virüs programı kurun taramada yapın,defender tek başına kesinlikle yeterli değil.O programları başlangıçta etkisiz hale getirdiniz herhangi bir zararı olmaz kullanma gereği hissettiğinizde açarak yeniden aktif olurlar.Başlangıçta o uygulamalar aktif olduğunda bilgisayarı meşgul ederler.
    Çok teşekkür ederim yardımınız için.Gerçekten çok işime yaradı söyledikleriniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.