Şimdi Ara

Ben bittim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın dostlar Amd 2800 64 bit pc'de elektrik kesintisi sonucu kapandı özellikle power supplyside kapanmış yani power supplynin swiçinden kapanmış. Normal olarak elektrik geldiğinde otomatik olarak elektriği boarda veriyo açılıyo gibi oluyo ama açılmıyo power supplyi değiştirdim ama hala aynı düzelmedi elektriği otomatik anakarta veriyo reset olmuyo kapatıp açamıyom yardımlarınızı bekliyorum

• hocam psu degistirdiysen anakartının cmos default yap derim ben bi ole dene bazende anakartların uzerinde statik elektirik kaldıgı için bole seyler yapabilio anakartın uzerindeki butun parca ve kabloları sok bi daha tak ole dene eger olmassa makinayı disarıda topla bide ole dene derim son care olarak kolay gelsin bide sonucun ne oldugunu yazarsan sevinirim
  • cmos default nedir biras açıklarsan çok iyi olur dostum şimdiden tşkler işallah olur
  • Yardımlarınızı 4 gözle bekliyorum acilll yardım pls
  • anakartın pilini çıkar, 1-2 dk. bekle sonra tekrar tak, bios ayarların sıfırlanmış olur...
  • bilgisayar açılırken delete tuşuna bas orda ki seçeneklerin hepsine bi gir arkadaşın dediği yazıyı ara (tek menüde default optimal settings die de karşına çıkabilir yani bi normal ayarlarını yükle biosun kısaca) çıkıştada kaydederek çık benim bu konuda tam bilgim yok sadece menüyü tarif ettim inşallah sorunu çözersin
  • cmos default: Genel anlamda Biosu sıfırla demek.

Onu ise ya: pili çıkarıp 10 dk bekledikten sonra takıp sistemi aç.
    yada: pilin yanında bulunan jumperi kısa süreliğini 1-2 den 2-3 e getirip biosu yine sıfırlayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ben yarasayım eve girdim
    13 yıl önce açıldı
    Beyler çok aşığım ama...
    10 yıl önce açıldı
    SELAM! BEN GELDİM!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: CentilBoy

cmos default: Genel anlamda Biosu sıfırla demek.

Onu ise ya: pili çıkarıp 10 dk bekledikten sonra takıp sistemi aç.
    yada: pilin yanında bulunan jumperi kısa süreliğini 1-2 den 2-3 e getirip biosu yine sıfırlayabilirsin.

1-CMOS Default veya herhangi bir şeyin Default değere alınması , (bios için söylüyorum) o anakartın üretimden çıktığı andaki bios ayarlarına döndürülmesi anlamına gelir..."sıfırlamak" tanımı yanlış anlaşılabilir...
  • CMOS Default yaptıktan sonra sorunun çözülmeyebilir bir ihtimal.
    eğer öyle ise sounu işlemcide yada anakartta arayabilirsin. tavsiye olarak tüm donanımı söküp uzay bağlantı yaparak kontrol edebilirsin.
  • Uzay bağlantı nedir benim gibi sopayla dövülcek adama anlatırmısınız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.