arkadaşlar bir şey duydum saçma geldi ama yine de bilmiyorum belki normaldir.bir vistalı laptopa xp yada daha eski bir işletim sistemi yüklenmek istense (üst değil vistadan eski) bilgisayar bunu kabul etmese anakart değiştirme gibi bir durum var mı?şundan soruyorum bir laptopun vista işletim sistemi xp yapmak için anakart değiştirmişler de böyle birşey duydum
quote:
Orijinalden alıntı: 35ben35
arkadaşlar bir şey duydum saçma geldi ama yine de bilmiyorum belki normaldir.bir vistalı laptopa xp yada daha eski bir işletim sistemi yüklenmek istense (üst değil vistadan eski) bilgisayar bunu kabul etmese anakart değiştirme gibi bir durum var mı?şundan soruyorum bir laptopun vista işletim sistemi xp yapmak için anakart değiştirmişler de böyle birşey duydum
kulağa mantıksız geliyor anakartla hiçbir alakası yok ancak belki anakartta bi arıza tespit etmişlerdir oyüzden değişim yapmışlardır.
pek mantıklı değil ama oladabilir. güncel bios eski yazılımları desteklemiyorsa biosun chip setini değiştirmek gerekir bunun içinde anakart değiştirilebilinir.
yeni sistemi desteklemese tamam anlıcam ama eski sistemi desteklemiyo diye anakart değiştirmek bana garip geldi.pire için yorgan yakmak bu oluyo heralde.3-4 senelik cihaz dı daha.arkadaş vistayı kullanamadığından xp ye alıştığından bahsediyodu xp istiyodu hatta alırken laptopu xp li cihaz bulamamıştı o zaman bi kampayadan almıştı cihazı.dediğiniz gibi herhangi bi arıza varmıydı yokmuydu tam bilmiyorum ama bilgisayar xp ye çevrildi anakart kabul etmemiş değiştirmişler dedi bişey de diyemedim o an için hayırlısı dedim ama merak ettim konuyu