Şimdi Ara

BEN NORMALMİYİM YOKSA HASTAMIYIM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ilk konsolumu 1987 de aldim. Atari XL800. Hep oyunlarla icice oldum.

Su meslek sahibi evli barkli adamim, hala oyun oynuyorum. Ama...

Geriye dönüp baktiğimda, aşırı oyun oynadigim tüm donemlerde zarar gordugumu anliyorum. Ya kilo aldigimi, ya butunlemeye kaldigimi yada arkadaslarimdan uzaklastigimi goruyorum.

Iste o donemlerde oyun oynamanin hobi olmaktan cikip bir hastalik, takinti oldugunu tespit ediyorum. Game addiction diye arastirirsaniz demek istedigimi daha iyi anlarsiniz.

Dedigim gibi hala seviyorum oyun oynamayi, hem de cok ama bir daha obsesyon derecesine getirmemekte kararliyim.

Tavsiyem mutlaka objektif bir bakis acisiyla sizleri elestirebilecek kisileri dinlemeniz, boylece oyun sever mi yoksa bağimli mi oldugunuzu anlayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoupDeGrâce

Bize göre normal başkalarına göre hastasın .

Güzel bir tespit

gayet normalsin dostum merak etme, ayrıca yalnız da değilsin senin gibi binlerce insan var, durmak yok yola devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyosan

quote:

Güzel bir tespit

gayet normalsin dostum merak etme, ayrıca yalnız da değilsin senin gibi binlerce insan var, durmak yok yola devam

buraya göre normalsem bi sorun yok mu yoksa varmı ikilemde kaldım burası normalmi bence orası tartışılır ya hepimiz hastayız yada bir ben hastayım ya hastaysam bile seviyorum bu hastalığı yaa...

• Günümüzde oyun oynayan kesim genellikle 8-25 yaş arasında olduğu için ilerlemiş yaşına rağmen oyun oynayanlar normal değil, takıntılı, bağımlı, hasta vb vb. olarak görülüyor.
    Ama ilerde kendi çocuklarımızla birlikte oturup PES, Tekken, STF vs oynadığımızda durum çoook farklı olacak. O zaman oyun oynamayanlar hasta biz normal olacaz galiba...
  • Hepimiz hastayız Şaka bir yana bu oyun hastalığı bende de var. Yaş geldi 29 a ama vazgeçemedim. Hele bir ara online oyunlara takılmıştım wow tarzı o zaman bırakın sosyal hayatı konsolların bile yüzüne bakmıyordum ondan kurtuldum neyseki. Zaten bu oyunlar yüzünden sevgiliydi, eşti, çoluk çocuktu karışamadık o tür şeylere Birtek metal festivallere zaman ayırıyorum onun haricinde zamanımın büyük bölümü oyunlara gidiyor ama soyal hayata giderek daha fazla zaman ayırmaya başladım.

Evet sonuç olarak bence bizde var birşeyler, oyun hastalığı sanırım bu :)
  • Bize göre normalsin, yani evet hastasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

Ilk konsolumu 1987 de aldim. Atari XL800. Hep oyunlarla icice oldum.

Su meslek sahibi evli barkli adamim, hala oyun oynuyorum. Ama...

Geriye dönüp baktiğimda, aşırı oyun oynadigim tüm donemlerde zarar gordugumu anliyorum. Ya kilo aldigimi, ya butunlemeye kaldigimi yada arkadaslarimdan uzaklastigimi goruyorum.

Iste o donemlerde oyun oynamanin hobi olmaktan cikip bir hastalik, takinti oldugunu tespit ediyorum. Game addiction diye arastirirsaniz demek istedigimi daha iyi anlarsiniz.

Dedigim gibi hala seviyorum oyun oynamayi, hem de cok ama bir daha obsesyon derecesine getirmemekte kararliyim.

Tavsiyem mutlaka objektif bir bakis acisiyla sizleri elestirebilecek kisileri dinlemeniz, boylece oyun sever mi yoksa bağimli mi oldugunuzu anlayabilirsiniz.

O silahi indir öyle konus.
    Aynen ilk konsolum Atari 800 XL idi. Oyunlari baslaticam diye az takla atmadim evin icinde.Bildigin teyp kasediydi ya saka gibi.Neyse;

Evliyim 1 cocugum var,hastalik derecesinde degil tabi ama aksamlari online olmaya gayret ederim,arkadaslarla sohbet ederek oyun oynarim.Birde Avrupada öyle oyun oynayanlara garip bakan pek yok, cünkü benim yasimda olan hemen hemen herkes oyun oynuyor (en azindan benim cevremde).

• Bence yeni gelen nesillerde 35-40 yaşlarında oyun oynayan insanlara hasta gözüyle bakmayacaklar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dayyahi

Bence yeni gelen nesillerde 35-40 yaşlarında oyun oynayan insanlara hasta gözüyle bakmayacaklar :D

Yeni nesilde belki.

Ama şuanda biz hastayız
  • İnsanların legal zevkleri başka insanların denetiminde değildir..Mesela 20 yaşında da arkadaşlarınızla okey oynayabilirsiniz 40-50 yaşında da... Bu oyunu 20 li yaşlarda oynuyordum artık bırakmalıyım, başkası görse ne der, takıntılarından kurtulmak lazım..Hoşlandığınız ,keyif aldığınız hobilerle uğraşmayıp da ne yapacaksınız?? Oyun oynamak ülkemizde '' Atari '' ve ''çocuk'' kelimeleriyle birlikte kullanıldığı, için 20 li 30 lu yaşlardaki kişilerin oyun oynaması yadırganmaktadır..Önemli olan şey, kendinizi diğer insanlara herhangi bir hobinizle kabul ettirmenizdir..Resim ,müzik, tiyatro, teknoloji ,oyun vb hobilerinizden bir tanesini yadırgayan, küçümseyen kişi zaten gerçek dostunuz, arkadaşınız değildir..Bence cahilin , örümcek kafalının önde gidenidir.. Başkası seni yadırgayacak veya küçümseyecek diye yıllardır hoşlandığın, keyif aldığın hobilerinden vaz geçiyorsan ,asıl o zaman diğer insanların, toplumun yönlendirmesiyle hareket eden, kendi iradesi olmayan silik, pısırık ,bir insan haline gelirsin..Başkaları için hareket eden, acaba onlar benim bir yanlışı mı görür mü, eleştirir mi diye sürekli diken üstünde yaşayan insanlara psikolojide sosyal fobili insan denir..Böyle olmamak için de her zaman kendi doğruların, kendi iraden kendi kişiliğin olmalıdır ve başkalarının ne dediğine fazla önem vermemelisin....İnsanlar, hobileriyle var olurlar, hayatlarına keyif katarlar..Tabi ki bu hobiler, işe gitmenizi,arkadaşlarınızla görüşmenizi, sevgilinize, eşinize zaman ayırmanıza engel oluyorsa, o zaman bu hobileri bir miktar azaltmak da yarar vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 2 Eylül 2011; 20:40:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: replicadark

arkadaşlar bu konuyu çok ciddi açtım lütfen dalga geçmeyin yaşım 32 yaklaşık 10 yaşından beri ateri oynuyorum günde 4 saatim garanti ateriye gidiyor çalışıp çalışmamam farketmiyor oyun oynamasamda illa xbox playstation görebileceğim mesafede olacak evliyim ama hanımda benden çıktı allahtan çiftlik kuruyor bi yanda bende geniş geniş takılıyorum ateri olmassa hayat boş gibi geliyor bu bir zevkmi hastalıkmı ne bu yaa ??

Yeni çağın hastalığı sayılır.
    Eşiniz haklı. Bilgisayar oyunları ile geçirdiğiniz (aşırı diyelim) zaman sizi asosyal yapacaktır.
    Bağımlılık derecesinde TV/Monitör başında geçireceğiniz saatler sizi fiziksel ve ruhsal açıdan dönüşü zor sorunlara sürükleyebilir.
    Size 'ben de oynuyorum normaldir' diyenler çıkabilir ama bu sigara tiryakisinin etrafındaki diğer tiryakilere bakıp kendisini normal sayması veya arkadaşının zayıf dolu karnesini görüp ohh çeken öğrencinin duygularını paylaşmasından pek farklı değil.
    Geriye dönüp baktığımda bilgisayar oyunlarına harcadığım onca saati bir konuya (örneğin müzik enstrümanına) yoğunlaştırsaydım çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum.
    Herşeyi tadında bırakmanız dileğiyle.

• yorumlar için teşekkürler arkadaşlar dediğiniz gibi herşeyi tadında bırakmak lazım irademe hakim olabilirsem günlük oyun oynama süremi 2 saate indiricem allahın izniyle
  • çok uzun süre vakit geçiriyorsanız bence sorun vardır, ama oyun oynamak sorun değildir. kaç yaşında olursanız olun oyun oynamak ayrı bir zevk...
  • neo ne yaptin kardesim ya tam bir manifesto yazmissin bak bende oyun hastasiyim ama keske olmasaydim disarda hayat var gecte olsa anladim hersey dozunda guzel ve bazen insanlari dinliyeceksin bu yondirilme olmaz ( bunca insan yaniliyor olamaz diyeceksin kimi zaman )
  • 34 yaşındayım 7 yaşından beri hatırladığım kadarıyla oyun oynuyorum yani 27 senedir ömrüm ateri salonlarında geçti resmen,şu an evliyim bir kızım var hala oynuyorum ama artık ne kadar zaman bulursamoyun oynamak bir zevktir yaşam biçimidir kimse hasta değildir demek saçmalık olur 24 saatlik süre içinde oyuna 5-6 saat ayırıyorsan saplantı olmuş olabilir saplantılarda tedavi edilmesi gereken hastalıktır,oyun oynamanın yaşı olurmu canım bizim köhnemiş zihniyetlerin zırvası bu
  • Bende 27 yasindayim amigami 4. Yas gunumde almistim ozamandan beri aktif oyun oyunyorum, donem donem asiriya kactigim cok oldu, bir donem profesyonel oyunculukta yaptim cs oynadim uzun yillar wcgde mucadele ettik sponsorumun dahi vardi, wow oynadim yillarca kendi guildimiz realmde ciddi bi unumuz vardi, sonradan baktimki bana ruhsal ve fiziksel olarak zarar veriyor (wow oynadigim donem 15kilo kadar aldim ve biraktigimde eski normal kiloma geri dondum) her oynadigim oyunu profesyonel ve en iyi sekilde oynamaya calistim ama profesyonel olsun amator olsun fazlasi ciddi zarar veriyor insana. Eger bu isi hobi olarak gorurseniz muthis bisey oyun dunyasini takip etmek, oyun oynamak bunlar guzel seyler ama dedigim gibi hobi seviyesinde tutmak onemli, ilerisi tehlike. Doktorlarin soyledigi internet ve oyun oynamak bir bagimlilik bir hastalik ama tanisi konulamadigi icin literaturde yok, benim nacizane gorusum oyun oynayalim ama onu hayatimizin onune gecirmeyelim, cunku oyun sanal birsey gerceklerin onune gecirmemek lazim hem boylesi daha keyifli

Ayrica cocuklari olanlar icin soyluyorum cocuklarinizin oyun oynamasina izin verin ama sinirlayin ne tam serbest birakin ne hic izin vermemezlik yapin cunku bunu bizzat dr dan duydum, oyun oynamak cocugun analitik zekasini gelistiriyor hayatinda karsisina cikan problemleri cozmesine yardimci oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxxo -- 3 Eylül 2011; 5:49:16 >

• Herkes ifade verir gibi mesaj atmaya başladı :D
    Konsolların üzerinde şişman adam resimleri falan koysunlar o zaman.Caydırıcı olur
  • quote:

Acikca belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.