Şimdi Ara

ben sql'i harbiden biliyorum diyen arkadaslara!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar. 2 sorum olacak, birincisi limit fonksiyonunu hepiniz biliyosunuzdur orn: "select....from....order by.... limit 4;" mesela burda ilk 4unu siarlicak ama ben bir procedure yaziyorum ve ne kdr siralamasi gerektigini kullanicidan alicam 'n' olarak. orn: "select....from....order by.... limit n;" ama iste n yazinca hata veriyo bir sayi istiyo sanirim oraya ille de. bir fikri olan var mi??

2. soru ise hatta buna problem diyelim:) mesela 1000tane urunum war ve 20tane de sirket war bu urunlere sahip olan. ve her urunun de bir kayit tarihi war. smdi ben mysql'de oyle bi procedure yazicamki en son kayit olan 5 urunu bana print edicek. amaaaa o ekrana gelen 5 urunlerin herbiri de farkli sirketlere ait olucak. yani demek istediim mesela 2 numarali sirketin 5 urunu war ve bu 5 urun o 1000 urun icinde en son kayit olan urunler. iste bana o 5 urun donmicek, o 5 urunden en son kayit olan 1 tanesi donucek sdce, diger urunler de bske sirketlere ait olucak yani. anlatabildim mii? ilgilenen olursa cok sevinirim biraz zor gerci ama.

• merhaba

1. sorunun cevabı su sekilde olabilir eger procedurede bir degisken tanımlarsan ve bunuda o n e esitlersen sorununu cozebilirsin. 2. sorun hakkında cok fazla birsey soylemeyecem cunku mysql hakkında pek bir bilgim yok
  • tesekkur ederim yardimin icin ama onu denedim yani ztn onu denemeden bu soruyu soramazdim dimi =) ister direk "....limit n" diyim, ister iceride "declare b int" diyip "set b=n" diyip ardindan da "....limit b" diyim ollmuyo yani.. ztn sorun da limitten sonra degisken geldiinde ortaya cikiyo ister n olsun ister icerde tanimladigim bi degisken olsun.. yine de saol.
  • arkadaslar ewet ben de bi keresinde ayni sorunla karsilasmistim bir fikri olan warsa ve paylasirsa cok sevinirim.. saolun simdidenn
  • 1. sorunun cevabı

$query = "select * from tabloorder by id desc limit ".$n;

2. soruna gelince (yanlış anlamadıysam)

eğer ürünlerinin hepsi aynı tablodaysa sorun yok.
    "select * from urunler order by id desc limit 5";
    yazdığında en son eklenen 5 ürün listelenir (şirketi ne olursa olsun)

ürün tablosuna sirket_id diye bir alan ekleyip bu alana hangi firmanın ürünüyse o firmanın id sini yazdırırsın. (mesela 1. ürün aaa firmasının ürünü ise ve aaa firmasının firmalar tablosundaki id si 14 ise sirket_id alanına 14' ü kaydedersin. ürün listelerken de ürünün adını yazdırdıktan sonra ürünün sirket_id alanını kullanarak firmalar tablosunda sorgu yaptırıp şirketin adını yazdırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakki0548 -- 10 Eylül 2006; 16:58:33 >
  • declare @n int
    set @n=(hangi programlama dinini kullnıyorsan ona göre buraya bişeyler yazarsın);
    "select....from....order by.... limit @n;"
    böyle dene hata vermemesi lazım. kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.