Üstteki arkadaşın yaptığı gibi yapılabilir fakat ben şu şekilde yapıyorum. Misal diyelim
2,8/0,014 En küçük kim 0,014 değil mi? Ben derim ki bunu 14 yapmak için virgülü kaç basamak sağa kaydırırım? 3 basamak tamam payı ve paydayı 3 basamak kaydır.
2800/14 böyle oluyor. 2,8 -> 28 -> 280 -> 2800 3 kere kaydırma işlemi yaptım.
Bunun sonucu direk gözüküyor zaten 200 olduğu aynı şekilde diğerlerini de yaparsak çıkıyor.
2800/14 + 80/4 + 10/1 = 200 + 20 +10 = 230
quote:
Orijinalden alıntı: zamankötü
quote:
Orijinalden alıntı: Spyxxx
quote:
quote:
quote:
Ben 1000 dedim,mühürümü basayım. Ama yanlışmış.
230
Ya evet ama nasıl,nerde hata yaptım dostum...
Baştan aşağı hatalı zaten de en hatalısı
0.8 yerine 2.8 kullanmışsın 2. kesirde.
Hayır baştan sona hatalı değil,benim kullandığım değerlerle bu sonuç çıkar zaten her zaman.Değeri yanlış kullanmışım dediğin gibi okadar .
Hocam senin kullandığın değerlerle bu sonuç değil 910 çıkıyor ama.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: elvan1993
quote:
quote:
230
nasıl yaptın ya açıklarımısın
Üstteki arkadaşın yaptığı gibi yapılabilir fakat ben şu şekilde yapıyorum. Misal diyelim
2,8/0,014 En küçük kim 0,014 değil mi? Ben derim ki bunu 14 yapmak için virgülü kaç basamak sağa kaydırırım? 3 basamak tamam payı ve paydayı 3 basamak kaydır.
2800/14 böyle oluyor. 2,8 -> 28 -> 280 -> 2800 3 kere kaydırma işlemi yaptım.
Bunun sonucu direk gözüküyor zaten 200 olduğu aynı şekilde diğerlerini de yaparsak çıkıyor.
2800/14 + 80/4 + 10/1 = 200 + 20 +10 = 230
eyvallah usta saolsın ellerine sağlık
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
230
Ya evet ama nasıl,nerde hata yaptım dostum...
Baştan aşağı hatalı zaten de en hatalısı
0.8 yerine 2.8 kullanmışsın 2. kesirde.
Hayır baştan sona hatalı değil,benim kullandığım değerlerle bu sonuç çıkar zaten her zaman.Değeri yanlış kullanmışım dediğin gibi okadar .
Hocam senin kullandığın değerlerle bu sonuç değil 910 çıkıyor ama.
İkimizin dediği de tutmadı sadece sonda hata yapmışımevet yanlış toplamışım o hararetle.
quote:
Orijinalden alıntı: zamankötü İkimizin dediği de tutmadı sadece sonda hata yapmışımevet yanlış toplamışım o hararetle.
Aman hocam dikkat bu sorular sınavın garanti ve kek sorularıdır heyecan yüzünden kaçırırsan çok üzülürsün dikkatlice oku sakince yap.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: zamankötü İkimizin dediği de tutmadı sadece sonda hata yapmışımevet yanlış toplamışım o hararetle.
Aman hocam dikkat bu sorular sınavın garanti ve kek sorularıdır heyecan yüzünden kaçırırsan çok üzülürsün dikkatlice oku sakince yap.
Haklısın ya bir kez daha anladım.
Bu başarısızlığımda Elvan nicli-konu sahibinin de payı var tabi
hocam sorun arkdaşta değil sorun bende ben arakdaşa özelden yollarken soruyu 0,08 yerine 2.8 yazmışım tekrar o yüzden yanlış yaptı hata bende yani
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme