Şimdi Ara

BENCH PRESS YAPARKEN GÖĞÜSLERİ HİSSETMEMEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
18.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: PhiLum

hocam hiç mi hissetmiyorsun göğüsleri antrenmanda ?

Hayır hissetmiyorum Göğüs hariç her bölge sırtta dahil hissederim. Göğüste tık yok. Ne fly ne cable ne press hiçbirisi işe yaramıyor
  • sieve S kullanıcısına yanıt
    hocam cable demişken size bir şey soracam bu cable oblique twist hareketinde tekrar sayısı nasıl sayılıyor ? yani diyelim 4 set 12 tekrar var 1. seti yaparken ilk önce 12 kere sağı sonra 12 kere solu yapıp mı bitiriyoruz seti yoksa 1 sağ, 1 sol şeklinde sırayla mı ?
  • PhiLum P kullanıcısına yanıt
    1 sağ 1 sol çok zaman kaybettirir pozisyon alması. 12 kere sağ 12 kere sol yaparsın bir set bitmiş olur. Oblique crunch yap, hareket senin için kolaylaştığında cable a geçersin. Yanlış yapılıyor cable ile çok savruk momentumdan yararlanıyorlar genelde.
    peki 12 kere sağ 12 sol yaptıktan sonra set arasında dinleme süresi geçerli oluyor mu? yoksa 12 sağ 12 soldan sonra direk sağdan başlıyor muyuz 2. sete? bir de dediğin gibi hocam cable oblique twist i yapamıyorum çünkü ayağım kayıyor kendim zaten 63 kiloyum 20 kiloya aldım ayarı çekiyorum ama ayağım kayıyor zeminden midir ayakkabıdan mıdır nedir bilmiyorum dediğin harekete de bakarım. salonda kaymamak için bi önerin var mıdır?
  • 30 sn dinleniyosan sağ 12 kere yapmak kaç sn sürüyosa 30 dan düş örneğin. Kaymamak için öneri? Kilo al kaymazsın. 188 boy 63 kilo aşırı zayıf. Iyi bi bulka ihtiyacın var yağlı olmadıgını sanıyorum kirli sağlam bi bulka başla bir an önce.Bu sporun yuzde 50 si beslenme.

Bunların dışında araştır devamlı. Ingilizcen iyiyse yabancı kaynakları gez bak hep. Burda yanlış bilgiler edinirsin çok değişik saçma sapan şeyler yazanlar oluyor
    hocam zemindende kaynaklanıyor bence normalde kaymam diye dusunuyorum ama yer çok kaygan. ben en iyisi 12 sag + 12 sol yaptıktan sonra 10 sn dinlenip 2. sete başlıyayım. beslenme konusunda bayagı bilgiliyim zaten aylardır araştırıyordum.

edit: bench yerine dumbel press önerir misin başlangıç için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhiLum -- 6 Eylül 2016; 23:43:51 >
    Farketmez. 1 ay 2 ay bench yaparsın sonra zaten değiştirmen gerekicek dumbell pressle değiştirilir çoğunlukla. Dumbell pressle başlarsanda 2 ay sonra benche geçersin. Vucudu sasırtmak lazım devamlı aynı hareketleri aynı rutinde yapmayacaksın, değişik kombinasyonlar olacak zamanla. Yani şunu nası yapayım şu nası olsun bu nası yapılır diye sorman iyi birşey ama zamanla öğreneceksin zaten. Salondaki hocalarını devamlı rahatsız et. Aklına takılan ne varsa sor.

Yeni başlayan biri olarak en önemli şey sakatlanmadan tüm hareketleri doğru formda yapmak + beslenmeyi oturtmak. Ilk 2-3 aydan sonra aynada az az gorursun değişiklikleri.
    Devam et ve motivasyonunu bozma tabii, kimse anasinin karnindan kasli dogmuyor.
    Bench presste agirligi patir kutur arttirmak o kadar basit degil. En basta toplam vucut agirliginin da artmasi lazim bench pressinin iyi seviyede artmasi icin.
    Progressive overloadi unutma, beslenmeni cok iyi seviyede tut biz ektomorflar kilo almak icin bir tarafimizi yirtmak zorundayiz maalesef. Bunlari yaparsan gelismemen icin hicbir neden yok, biraz sabirla gelismeye devam edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hissetmiyordum maalesef fakat antremanın ertesi günü goğsunuzde hafif bir ağrı hissediyorsanız yani hamlama gibi bu hoğsunuzun geliştiğine bir işarettir goğsunuze biraz bastırırsanız bu ağrıyı hissedebilirsiniz

• Slm.

Haraketi şu şekilde yapmayı deneyebilirsin.

Göğüse indirirken 4 sn. kaldırıken 2 sn. ve dinlenme arası 30-45 sn.Kesinlikle göğsün yanacaktır.(4*10 şeklinde)

Kolay gelsin...
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    anladım hocam zaten beslenmeye ayrı bir önem veriyorum ama progresive overload kısmında dediğim gibi 8 set 6-8 tekrar yar programda. ama ben 8 setin hepsinde 6-8 tekrar aralığını bile göremiyorum bu tekrar aralığına ulaştıktan sonra ağırlıkları arttırmam daha iyi değil mi sence?
    yok hocam. salondaki hocalara hiçbir şey sormuyorum çünkü bulunduğum yer dolasıyla çok bilgili değiller ısınmak için kardio yaptıran tipler yani geçen calf raise hareketini denedim yapamadım bir daha ki sefere onu sorucam nasıl yapılır diye.
  • Yaa bende yapamıyorum bench pressidaha 5 kilo bile kaldıramıyorum üstelik :(
    Olmazsa smith makinası ile yapıcam bench pressi

• Antrenman esnasında bench de bende göğsümü hissetmiyorum. 60-65-70 kg (bar dahil) şeklinde gidiyorum ama göğüste tık yok, ön omuz ve tricepsler de hissediyorum. Ama antrenman ertesi günde elimle dokununca göğüs kaslarımda hamlamışken oluşan ağrı gibi ağrı oluyor. Yani aslında göğüs kasları çalışıyor ama çalışırken hissetmiyorum. Hissetmeme olayı kas tipinden kaynaklanıyor olabilir.
  • Chest Press Machine dene bir de. Bakalım aynısı olacak mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nehoo

1.fotodaki gibi yapıyosun büyük bi ihtimal , buda ön omuza vurmasına neden oluyo
    2.fotodaki gibi yapman lazım
    Bu mesaja eklenen görseller:

BENCH PRESS YAPARKEN GÖĞÜSLERİ HİSSETMEMEK

Ne çok biliyorsunuz siz yaw heryerde kesin herşeyi ben bilirim tarzı konuşmalar, 2.de ki gibi yapmıyorum ve 115cm göğüsüm var yağ oranım %9.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

quote:

1.fotodaki gibi yapıyosun büyük bi ihtimal , buda ön omuza vurmasına neden oluyo

Ne çok biliyorsunuz siz yaw heryerde kesin herşeyi ben bilirim tarzı konuşmalar, 2.de ki gibi yapmıyorum ve 115cm göğüsüm var yağ oranım %9.

Aferin sana

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

quote:

Aferin sana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dumbell ile pres yap kollar capraz olcak dirsekleri de tam acma

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.