Şimdi Ara

BENCH PRESS YAPARKEN GÖĞÜSLERİ HİSSETMEMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
18.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sorunum bench press yaparken göğüs kaslarımı hissetmemem. Doğru bir postürle yapmama rağmen hissetmiyorum göğüs kaslarımı. Yeni başladığımdan olabilir mi ? Ve echtomorf tip insanım yani zayıfım göğüs kaslarım yok. Benche otururken omuzlarımı geriye cekip aşağıya bastırıyorum kalçamı sıkıp belimi hafif yukarı kaldırıyorum ve barı göğüslerimin hafif aşağısına indiriyorum. Moralim bozuldu niye böyle acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dirsek pozisyonun yanlış .

• Nehoo kullanıcısına yanıt
    Hocam vücuda yakın yere 90 derece tutuyorum yanlış mı?

• 1.fotodaki gibi yapıyosun büyük bi ihtimal , buda ön omuza vurmasına neden oluyo
    2.fotodaki gibi yapman lazım
    Bu mesaja eklenen görseller:

BENCH PRESS YAPARKEN GÖĞÜSLERİ HİSSETMEMEK

• Nehoo kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam 2. Fotodaki gibi yapıyorum hatta ağırsaglam vb youtube kanallarından izlemiştim hareketi ama göğüsleri hissetmiyorum yaparken 27 kg girdiğimden mi acaba ? yeni olduğum için .

• quote:

Orijinalden alıntı: PhiLum

Hayır hocam 2. Fotodaki gibi yapıyorum hatta ağırsaglam vb youtube kanallarından izlemiştim hareketi ama göğüsleri hissetmiyorum yaparken 27 kg girdiğimden mi acaba ? yeni olduğum için .
    Gögüslerini sıkıp sıkıştırabilirsin.
    Ağırlıkları arttırabilirsin.

Eğer işe yaramıyorsa git dumbell press yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolyHybris

Gögüslerini sıkıp sıkıştırabilirsin.
    Ağırlıkları arttırabilirsin.

Eğer işe yaramıyorsa git dumbell press yap.

Alıntıları Göster
    dar tut
    gögsüne indir gögüsünün üst tarafına değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde bench press
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ops!
    Dar tutmaması lazım çok fazla dar tutarsa gögüs değil arka kol nimetlenir.Geniş tutmak idealdir.

• quote:

Ops!
    Dar tutmaması lazım çok fazla dar tutarsa gögüs değil arka kol nimetlenir.Geniş tutmak idealdir.

çok fazla değil tabii ki
    omuz genişliği iyidir.
    İlk parmak çizgisi

bazıları son çizgiye gidiyor kanata vuruyor direk
    bu saçmalıklar yüzünden insanlar gögüslerini hissetmiyor
  • Aynen öyle dediğin gibi ideal
    Bazılarıda var 5 cm aşağı yukarı indirip bırakıyor barı

• quote:

Aynen öyle dediğin gibi ideal
    Bazılarıda var 5 cm aşağı yukarı indirip bırakıyor barı

beyler tutuşumda ve dirseklerimde sıkıntı yok ve yeterince ağır olduğunu dusunuyorum baslangıc icin 22-27 kg arası zaten zayıfım ve güçsüzüm. ve göğüs uçlarıma doğru indiriyorum barı ve sıkıntı ne halen anlamış değilim omuzlarımı geriye itip aşşağıya bastırıyorum kalçam bench de ve bel kısmında hafif boşluk var. bench i yaparken kollarım çalışıyormuş gibi hissediyorum göğüslerim değilde.

acaba göğüs kaslarım olmadığı için mi hissetmiyorum? yani çok az derecede olduğu için?

• PhiLum P kullanıcısına yanıt
    Eğer çalışmadığını düşünüyorsan antremana dumbell press ile başla
  • quote:

Eğer çalışmadığını düşünüyorsan antremana dumbell press ile başla
    Formu doğru yapıyorum diyosun. O zaman kafana takma. Ben başladığımdan beri hiç göğüs kaslarımı çalışırken hissetmedim. Çok ağır antreman bile yapsam his yok orda ne yanma, ne antrenmandan sonra ağrı.

Sırt hissederim mesela az ağırlık girsem bile bazen ama göğüs dediğim gibi. Boşver göğüs bölgeni hissetmemen gelişmiyor anlamına gelmez benim gibiysen.
    Daha yeni basladigin icin normal bence, ben de gogus kaslarim biraz belirene kadar bench presste goguslerimi hic hissedemiyordum herseyi dogru yapmama ragmen. Ha ayrica gogusunden cok kollarini hissetmen, once kollarinin yorulmasi tamamen tricepslerinin gucsuz olmasindan kaynaklaniyor. Sadece gogus kaslarin degil tricepslerin de guclendikce bench pressin artacak ve gogsunu daha iyi hissedeceksin, sabret.
    Simdilik alternatif olarak dumbell press de yapabilirsin, daha iyi hissedersin gogusleri, hatta goguslerin calistigini hissetmeye yeni yeni baslarsin.

Vucudun daha neyin ne oldugunu bile anlamis degil, sinir sistemin hareketleri ve agirliklari ozumseyene kadar cok fazla hissetmeyi bekleme ozellikle bench presste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 6 Eylül 2016; 20:05:39 >
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    aynen hocam tricepslerim çok güçsüz zaten kolum ip ince çocuk kolu gibi. çok güçsüz kollarım var. ve dediğin doğrudur göğüsü hissetmeme. peki hocam şimdi ne yapayım bench pressi mi yoksa dumbell pressi mi? ve ağırsağlam 4 günlük programı uyguluyorum pazartesi günü ilk egzersiz bench press ve 8 set var 6-8 tekrar sence iyi midir bu set sayısı ?

ve sinir sistemi özümseyene kadar ağırlıklarım ne olmalı artmalı mı? ama daha 27 kiloyu bile tam set tam tekrar yapamıyorum en çok zorlandığım bu egzersiz diyebilirim 6-6-6 giderken 4. setin 3 tekrar olduğu bile oluyor yani. deadlift i yaparken bile bu kadar zorlanmıyorum (doğru postürle yapıyorum korkmayın )

çok soru sordum kusuruma bakma hocam.

• sieve S kullanıcısına yanıt
    hocam hiç mi hissetmiyorsun göğüsleri antrenmanda ?
  • HolyHybris kullanıcısına yanıt
    bench press yerine dummbell pres mi yoksa dummbell press + bench press mi öneriyorsun?
    Bench press yerine dumbell pressi dene bence, verdigi sonuca gore devam et. 8set benchi kapatinca millet sovmuyor mu o kadar fazla seti hic denemedim o yuzden bilemiyecem nasil sonuc verebilecegini.
    Agirliklarin her zaman artmali, progressive overload olmadan gelisim olmaz anca yerinde sayarsin.

Ben 2 senedir şu sporu yapıyorum.
    Antremanlarımda bench press,incline bench,decline bench gibi hareketler kullanmıyorum.

Eğer yeni başlıyorsan full body öneririm.

Örnek antreman yazarsam sana göre

Squat 4x12
    Dumbell press 4x12
    Dumbell fly 4x15 düşük ağırlıkla
    Biceps Barbell curl 4x12
    Triceps push down 4x12

2 gün olarak

Deadlift 4x8
    Leg press 4x12
    Kalf Press 4x12
    Arnold Press 4x8
    Bent rows 4x12

3 gün karın çalışırsın eğer yağ yakmak istiyorsan cardioda yaparsın yanına hitt olarak.

yok ben splith yapacağm diyorsan 3 hareket öneririm gögüste 6-7 hareket yaptığında gögüs gelişmez yok alt gögüs yok üst gögüs yok sağı solu.

İncline dumbell press 4x12
    Dumbell fly 4x12
    Dumbell pullover 4x12

Bunları öneririm,iyi çalışmalar.

• Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    hocam ilk açıldığı gibi ben gidiyorum hatta adamla beraber açıyoruz o yüzden bomboş oluyor zaten salon dolu olsa 8 set bench tüm antrenman zamanımı alırdı ağırlıklar artmalı ama daha şuan kullandığım ağırlığı 27 kiloyu bile tam yapamıyorum yani 8 set şu şekilde gitti geçen pazartesi, 6-6-6-3 daha sonra ağırlığı azalttım 22 kg yaptım o derece sonra da 6-6-5-3 böyle bitti ve benim programda bench press 8 set 6-8 tekrar arası sen düşün yani. triceps ve göğüs o kadar kötü ki moralimi bozuyor şu ağırlık benchte iyi olmak için dummbell press yapabilirim aslında. hani göğüsümü hissedecek seviyeye gelene kadar en azından

ne olursa olsun devam edicem bu spora motivasyonum yüksek 1.88 boy 63 kilodan kurtulacam umarım bıktım milletin dalga geçmesinden. ama önceliğim kendime saygımdan ve sağlıklı bir şekilde yaşamaktan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.