Şimdi Ara

Bench presste partnersiz çalışma riski?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün ilk defa bench press yaptım.(Sporda 2. ayım , kilo 64 boy 1.80).Daha önce hiç yapmadıgım için riske girmemek için ağırlıksız olarak yaptım.Ağırlıksız olarak 12 tekrar yaptım ve sanırım yapsam 18-20 tekrara kadar giderdi fakat 12 tekrarı geçmiyorum hiç bir ağırlıkta.Yine de temkinli olmak ve hareketi iyi kavramak adına kalan setleri de ağırlıksız olarak yaptım.Normal makina olsa çalışma mantıgım şu 12 tekrarı zar zor yapacagım bi ağırlık takıyorum sonraki 2 sette de 8-10 tekrarı zar zor yapacaıgım şekilde yani piramt sistemiyle çalışıyorum.Aynı şeyi bench presste de yapmak istiyorum ama partnersiz olarak bunu yapmam riskli mi olur ? Diyelim ki her iki tarafa da 5 kg(sanırım en düşük plaka budur?) taktım ve boş barla birlikte ağırlık 20 kg yerine 30 kg olmuş oldu.Bu şekilde 10 tekrarı zar zor yaptım diyelim.Ağırlığı tekrar arttırıp 6-8 tekrar yapmaya çalışsam ve atıyorum 40 kg bench press yapsam, barın altında kalma vs. gibi bi risk var mı ? Hani diyelim 5 tekrarı yaptım 6 ya zorladım orda tüm gücün bitip barı üstümüze düşürme riski falan olur mu yoksa o an zor da olsa sağlıklı bi şekilde indirebilir miyiz ? Sakata gelmeyelim diye diyorum Partner yok zaten sabah çalıştıgım için salon bomboş oluyor.Hocaya söylemem de saçma olur odasında oluyor genelde.Kısacası tek başıma kendimi zorlayacak ağırlıklarla çalışsam barı düşürme vs. riskleri var mıdır böyle şeyler oluyor mu ? Yoksa her türlü tükendigimiz yerde indirebilir miyiz barı sağlıklı şekilde.

• elbetteki olur.ama 10 tekrar çıkarabileceğin ağırlığı az çok kestirebilirsin.kendini şartlandır hafif hafif kilo artır.zamanla alışırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

elbetteki olur.ama 10 tekrar çıkarabileceğin ağırlığı az çok kestirebilirsin.kendini şartlandır hafif hafif kilo artır.zamanla alışırsın
    10 10 taksan en fazla son tekrarda kaldıramazsın gogusunun ustunde kalır one dogru iter ayaga kalkarsın birşey olmaz. 100kg larda partnersiz tehlikeli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apti Şakrak

10 10 taksan en fazla son tekrarda kaldıramazsın gogusunun ustunde kalır one dogru iter ayaga kalkarsın birşey olmaz. 100kg larda partnersiz tehlikeli olabilir.

Alıntıları Göster
    Partnerle daha iyi gelişirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Partnerle daha iyi gelişirsin.

Alıntıları Göster
    Partner şart abi ağır gireceksen. Geçen gün alt göğüse ilk defa 40 KG (bar hariç) girdim ilk başta kaldıramadım tutacaklardan barı arkadaş ile kaldırdım yardımsız şekilde tamamladım ama ilk kaldırışı yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

Partner şart abi ağır gireceksen. Geçen gün alt göğüse ilk defa 40 KG (bar hariç) girdim ilk başta kaldıramadım tutacaklardan barı arkadaş ile kaldırdım yardımsız şekilde tamamladım ama ilk kaldırışı yapamıyorum.

Alıntıları Göster
    Partnersiz gireceksen multipresste gir.
  • partnersiz girmek omuzlar icinde problem. bari alirken zor oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde bench press
    12 yıl önce açıldı
    Bench Press artık artmıyor :(
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çengelli bar yok mu hacı 100 kilo gir istersen ona cevirdigin var ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezequiel1

çengelli bar yok mu hacı 100 kilo gir istersen ona cevirdigin var ya
    Hafif kilolarlda sıkıntı olmaz. Arkadaşında dediği gibi barı öne doğru iter kalkarsın.
    Kiloları arttırdıkça birisi yardım edebilir. Barı yeri kaldırken biraz zorluyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1AcayipAdam

Hafif kilolarlda sıkıntı olmaz. Arkadaşında dediği gibi barı öne doğru iter kalkarsın.
    Kiloları arttırdıkça birisi yardım edebilir. Barı yeri kaldırken biraz zorluyor çünkü.

Alıntıları Göster
    Sonuçta barla birlikte yavaş yavaş 50-60 kglere kadar bench presste tehlike olmaz diyorsunuz yani ?

Bi de bazı arkadaşların bahsettiği şey sanırım smith machine denen o daha az tehlikeli bench press makinası mı ? Hoca bana ondan bahsetmedi salonda ondan var ama hoca bana sadece hareketi gösterdi zaten çok ilgili değil hoca ben kendim sürekli araştırmasam çoğu hareketi eksik yapardım heralde.

• Benim bench evde haliyle partner de yok, bazen gücün tükendiğinde hayatın gözünün önünden geçiyor öyle durumlarda bütün gücümü toplayıp can havliyle kaldırıp yerine koyuyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aratorn Oglu Aragorn

Benim bench evde haliyle partner de yok, bazen gücün tükendiğinde hayatın gözünün önünden geçiyor öyle durumlarda bütün gücümü toplayıp can havliyle kaldırıp yerine koyuyorum :D
    Hocayı çağır serbest ağırlık bench press olmazsa olmazdır.Ama kimse yoksa Smith machine,multipres vs ile yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit_tecimer

Benim bench evde haliyle partner de yok, bazen gücün tükendiğinde hayatın gözünün önünden geçiyor öyle durumlarda bütün gücümü toplayıp can havliyle kaldırıp yerine koyuyorum :D

• Başımdan geçen bir olayı anlatayım;

Sabah erken salonda kimse yok, benim haricimde genç bir arkadaş daha çalışıyordu.

Omuz antrenmanım vardı, lateral raise düzgün oluyor mu diye aynaya bakarak çalışıyordum.

Baktım adam 30-30 taktı ki; ben bile o ağırlıkla çalışmıyordum, hayli çelimsiz ve zayıfıtı.

Ikına sıkıla çalışıyordu sonra aynadan kafamı çevirip bir baktım barbell boynuna inmiş, kaldıramıyor.

Yüzü mosmor olmuştu hemen koştum ağırlığı aldım.

Ses çıkaramadım, nefes alamıyordum siz olmasanız ne olurdu kim bilir falan dedi.

Bench Press küçümsenecek bir hareket değildir yardımcınız yoksa bile hocalardan yardım rica edin.

Ayrıca amacınız ağırlık arttırmaksa ve yardımcınız yoksa dumbell seti sizi bekler...

• quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

Başımdan geçen bir olayı anlatayım;

Sabah erken salonda kimse yok, benim haricimde genç bir arkadaş daha çalışıyordu.

Omuz antrenmanım vardı, lateral raise düzgün oluyor mu diye aynaya bakarak çalışıyordum.

Baktım adam 30-30 taktı ki; ben bile o ağırlıkla çalışmıyordum, hayli çelimsiz ve zayıfıtı.

Ikına sıkıla çalışıyordu sonra aynadan kafamı çevirip bir baktım barbell boynuna inmiş, kaldıramıyor.

Ses çıkaramadım, nefes alamıyordum siz olmasanız ne olurdu kim bilir falan dedi.

Bench Press küçümsenecek bir hareket değildir yardımcınız yoksa bile hocalardan yardım rica edin.

Ayrıca amacınız ağırlık arttırmaksa ve yardımcınız yoksa dumbell seti sizi bekler...

Bırakacaksın can verecek barın altında. Kendini bilmeyip de sırf artislik olsun diye ağır kilolarda hareketin formunu bozup ıkına sıkıla çalışanlara uyuz oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

Başımdan geçen bir olayı anlatayım;

Bırakacaksın can verecek barın altında. Kendini bilmeyip de sırf artislik olsun diye ağır kilolarda hareketin formunu bozup ıkına sıkıla çalışanlara uyuz oluyorum.

Alıntıları Göster
    Jim Stoppani'ye göre forced rep yani yardımlı tekrar kas büyümesinde daha başarılı. Yani son tekrarda o yükün altında ıkınmalı, hatta başaramayıp yardımlı kaldırmak daha başarılı. Güvenlik, motivasyon vs.. gibi nedenlerden partnerle çalışmak her zaman daha faydalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: melfuranyus

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    eger bar agır geliyorsa ve kaldıramayacak gibiysen gögüsen daya ve yardım iste bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

eger bar agır geliyorsa ve kaldıramayacak gibiysen gögüsen daya ve yardım iste bu kadar basit

Alıntıları Göster
    Sizi motive edicek partner bulun,yoksada salonda hocanızdan yardım isteyin.. Arkadaşlarımızında dediği gibi Bench Press küçümsenicek bir hareket değildir arkadaşlar.. Tek başınıza Egonuzu bırakamayıp,kaldıramıcağınız kiloların altına girmeye çalışmayın.. Yavaş yavaş kilo arttırmaya başlayın atıyorum 3 set 10 tekrar mı yapıyorsun? Son setinde 2-3 tekrarı çıkartamadınız,diğer antrenman günü bunu 10 tekrarda rahat rahat yapasıya kadar aynı kiloda kalın,ondan sonra kilo arttırmaya bakın..

Ayrıca Partnerinizde size yardım ederken,son tekrarınızda en çok zorlandığınız anda sadece ağırlığı alıp koymanıza yardımcı olsun. Onun dışında onunla beraber kaldırıp indirmeyin tüm tekrarlarınızı..Gücünüzün tükendiğinde zaten partnerinizde,sizde anlıyorsunuz 1 tekrar öncesinden ozaman devreye girsin =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Sizi motive edicek partner bulun,yoksada salonda hocanızdan yardım isteyin.. Arkadaşlarımızında dediği gibi Bench Press küçümsenicek bir hareket değildir arkadaşlar.. Tek başınıza Egonuzu bırakamayıp,kaldıramıcağınız kiloların altına girmeye çalışmayın.. Yavaş yavaş kilo arttırmaya başlayın atıyorum 3 set 10 tekrar mı yapıyorsun? Son setinde 2-3 tekrarı çıkartamadınız,diğer antrenman günü bunu 10 tekrarda rahat rahat yapasıya kadar aynı kiloda kalın,ondan sonra kilo arttırmaya bakın..

Ayrıca Partnerinizde size yardım ederken,son tekrarınızda en çok zorlandığınız anda sadece ağırlığı alıp koymanıza yardımcı olsun. Onun dışında onunla beraber kaldırıp indirmeyin tüm tekrarlarınızı..Gücünüzün tükendiğinde zaten partnerinizde,sizde anlıyorsunuz 1 tekrar öncesinden ozaman devreye girsin =)

Alıntıları Göster
    geçen ay üst gogus calısıyorum dec b press 100 kg barla felan 115 110 felan denk gelıyo tam emın degılım
    4 set 12 tekraryapıcam dınlenme aralıklarını cok kısa tutuyordum
    lan 4. set 8. tekrarda tıkandım daha gıtmıyo salondada kımse yok gogsume ındırdım beklıyom oylenası baskı yapıo ama
    neyse 2-3 dk sonra bırı geldı 60 kiloluk bi çocuk koş koş dedım hemen
    geldı ben asagıdan basıom o yukardan cekıo kalkmıyo kollarımda derman yok
    en son dedımb oyle olmıcak sök ağırlıkları
    yavaş yavaş söktüde öyle kurtuldum

• aslayalansoyleme kullanıcısına yanıt
    decline bench press alt göğsü çalıştırır diye biliyorum. Üst için incline.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.