Şimdi Ara

İnsanların bakınca bu göğüs çalışıyor diyebilmesi kaç kilo ağırlıkla bench press....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
15.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanların bakınca bu göğüs çalışıyor diyebilmesi kaç kilo ağırlıkla bench press çalışacak seviyede olmam lazım. Şu anda 2 tane 16 kilo dambıl ile tek set 20 tekrar yapabiliyorum fakat aynada kendime baktığımda hiç göğüs çalışmayan bir insanın göğsünü görüyorum. Ellediğim zaman sertlik var fakat görüntü olarak hiçbir şey yok ne yazık ki. Kaç kilo ağırlık çalışacak seviyede olmam lazım ki insanların görünce bu adam göğüs çalışıyor diyebilsin? Yani görüntü olarak hiç göğüs çalışmayan bir insandan bir farkım olabilmesi için kaç kilo ağırlıkla çalışacak seviyede olmam lazım?

Edit: Şu an 40 kilo ağırlık ( 2 tane 20 kilo dambıl) ile tek seferde 18 tekrar yapabiliyorum ama görünürde hala hiçbir şey yok. Kaldırdığım ağırlık ve tekrar sayıları sürekli yükseliyor fakat görüntü olarak bir şey gözükmüyor. Elleyince göğüsümde sertlik var fakat görünüş olarak hiçbir şey belli olmuyor. Görüntü olarak hiç göğüs çalışmayan insan gibi gözüküyorum.

İnsanların bakınca bu göğüs çalışıyor diyebilmesi kaç kilo ağırlıkla bench press....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vivaldi dinleyen adam -- 15 Temmuz 2016; 17:49:35 >

• tek set 20 tekrarla gelisemezsin zaten.

kaldı ki kişiden kişiye değişiyor. ben 35-40 kilo girerken arkadaşım 60 küsür giriyor. ama onun göğüsü nerdeyse düz benimki ise bildiğin dışarı çıkık. genetik onemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoderman

tek set 20 tekrarla gelisemezsin zaten.

kaldı ki kişiden kişiye değişiyor. ben 35-40 kilo girerken arkadaşım 60 küsür giriyor. ama onun göğüsü nerdeyse düz benimki ise bildiğin dışarı çıkık. genetik onemli

Şu an evde 2 tane 16 kilo ağırlık var. İmkanlar kısıtlı. Ayda 2 kere yeni ağırlık plakası alıp ağırlığı arttırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vivaldi dinleyen adam -- 13 Haziran 2016; 12:45:38 >
  • Bence olay ağırlıkta değil biraz sürekliliğe bakıyor günde iki bölge çalışıyorum göğüse 3 günde bir sıra geliyor. Bu seferki programımda bench 5*5 son set 1*30. İlk 5 sette kaldırabildiğim kadar zorluyorum sonda ağırlığı 4 te birine çekip 30 tekrar giriyorum. Son sette hissediyorum en çok vurduğunu pump oluyor sonuçta. Belirginleştirmek için de bana göre en etkili hareket 90' veya normal crossover
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Bence olay ağırlıkta değil biraz sürekliliğe bakıyor günde iki bölge çalışıyorum göğüse 3 günde bir sıra geliyor. Bu seferki programımda bench 5*5 son set 1*30. İlk 5 sette kaldırabildiğim kadar zorluyorum sonda ağırlığı 4 te birine çekip 30 tekrar giriyorum. Son sette hissediyorum en çok vurduğunu pump oluyor sonuçta. Belirginleştirmek için de bana göre en etkili hareket 90' veya normal crossover

Ben her 2 günde bir 2 dambıl ile bench press çalışıyorum ama tek set çok tekrar yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vivaldi dinleyen adam -- 13 Haziran 2016; 13:55:18 >
  • Bence öncelikle hareketlerini çeşitlendirmelisin. Eğer imkanın varsa bench i incline ve decline da yapmaya çalış. Alt göğüs çalıştırması daha zor ama kendini daha çok belli eden bir bölge. O alttan çizik göğüs dediğimiz olay decline ve crossover işe çok güzel yapılabilir.
  • Hocam, 16+16 32kg

Orta seviye bir sporcu benchde kendi agirligini basabilmeli. 85kg'ım. 50kg agirlik+bar kaldirabiliyorum. 70kg falan max.
    Goguslerim cikti soyunma odasinda birlikte basladigimiz arkadaslar soyluyor bunu.
    Hocam tek set 20 tekrar ile gelisemezsin,
    Evde gelisebilirsin ama nerdeyse spor salonundaki ekipmanlar kadar ekipman lazim.
    Şınav cek, egimli şınav cek, agırlıklı sinav cek. 32kg'yi koy sirtina oyle cek şınavı.
    Dumbell fly yap, incline dumbell press yap.
    Sana onerilerim bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Hocam, 16+16 32kg

Orta seviye bir sporcu benchde kendi agirligini basabilmeli. 85kg'ım. 50kg agirlik+bar kaldirabiliyorum. 70kg falan max.
    Goguslerim cikti soyunma odasinda birlikte basladigimiz arkadaslar soyluyor bunu.
    Evde gelisebilirsin ama nerdeyse spor salonundaki ekipmanlar kadar ekipman lazim.
    Şınav cek, egimli şınav cek, agırlıklı sinav cek. 32kg'yi koy sirtina oyle cek şınavı.
    Sana onerilerim bunlar.

Bu orta seviye sporcu dediğin kişiler biceps'i tek kolda kaç kiloyla çalışıyorlar merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vivaldi dinleyen adam

quote:

Hocam, 16+16 32kg

Sana onerilerim bunlar.

Bu orta seviye sporcu dediğin kişiler biceps'i tek kolda kaç kiloyla çalışıyorlar merak ettim?

Alıntıları Göster
    50 kg bench. hmms impressive

• tek kolda kastin hummer curl yapmak mi.
    15-15
    Bazende 18-18 ile yapiyorum
  • quote:

tek kolda kastin hummer curl yapmak mi.
    15-15
    Bazende 18-18 ile yapiyorum

Klasik biceps hareketi işte. Eller aşağıdan yukarı gidiyor sonra gene aşağı gidiyor . Klasik biceps hareketi.
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Taş bana mi hocam :)

Sen bilgili bir admine benziyon, dusuk mu gordun benchimi :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoderman

tek set 20 tekrarla gelisemezsin zaten.

kaldı ki kişiden kişiye değişiyor. ben 35-40 kilo girerken arkadaşım 60 küsür giriyor. AMA ONUN GÖĞÜSÜ NEREDEYSE DÜZ BENİMKİ İSE BİLDİĞİN DIŞARI ÇIKIK.genetik onemli

Benimde göğüsüm dışarı çıkık ama göğüs bölgesinin yağlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Göğüs bölgesindeki yağlardan dolayı göğüsler dışarı çıkık duruyordur.

En son 40 kilo ile tek seferde 13 tekrar yapabildim. Görünüş olarak hiçbir şey yok. Heralde benim 70-80 kilo falan basıyor olmam lazım göğüs çalıştığım belli olması için. Sen ne diyorsun? 40 kilo da sanırım bu Bench Press için BEBE bir ağırlık oluyor anladığım kadarıyla? Ondan mı hiç görünürde bir şey belli olmuyor? Şu resme bak. 40 kilo ağırlık ile bench press'de 13 tekrar yapabiliyorum ama görünürde hiçbir şey yok. Göğüslerde hiçbir şey yok. Hiç çalışmayan insandan hiç farkım yok görünüş olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vivaldi dinleyen adam -- 28 Haziran 2016; 2:00:51 >

• Dambıl Fly hareketini kolları dirsekten hiç kırmadan, dümdüz tutarak yapsak ne olur peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vivaldi dinleyen adam -- 28 Haziran 2016; 2:07:20 >
  • Hocam 8 kgluk dumbbell ile bir set tamamlayamıyorum ben 16 kg oluyo galiba toplamda.Bench presste 20 kg yapabiliyorum toplam tabi o da baya rezalet

Artar bir şekilde sıkıntı yapma
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 28 Haziran 2016; 3:27:44 >

• Öylemi yapsak böylemi yapsak olmaz arkadaşım, her hareketin kendi temel uygulama biçimi var değişiklik yapmaya gerek yok peşi sıra sakatlıklara sebebiyet verirsin!
    Tek setle hiç bir gelişim sağlayamazsın, zaten yukarıda diğer arkadaşlarda belirtmiş!
    Hareketin nizami olarak yapıldığı ölçüde, set ve tekrar sayısına göre ve haftalık rutinlerde faydasını görürsün.
    Setler arasında verdiğin dinlenme araları bile kas gelişimine etkilidir.
    şu kadar kilo bu kadar kilo önemli değil, hareketi yaparken tamamı ile doğru yapabildiğin ve setler + tekrarlar ölçüsünde kaldırabildiğin en ağır kilolar önemlidir, bu 5 olur yada 25 olur.
    Aynı ağırlık ile diyelim ki, 4x12 yapıyorsan ve ilk set tekrarlar ile son set tekrarlar da aynı performansı veriyorsan zaten hafif ve boşa çalışıyorsun demektir.
    Tek bir bölge yada tek bir izole hareket ile gelişim sağlaman mümkün değil.
    Son olarak tavsiyem, spor salonuna başla yada spor salonunu benim gibi evine taşı.
    Fotorafta gördüğüm vücut yapısının şekle girmesi için fullbody haftada 3 gün çalışarak, en az 8-12 aylık bir zaman harcanması gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Öylemi yapsak böylemi yapsak olmaz arkadaşım, her hareketin kendi temel uygulama biçimi var değişiklik yapmaya gerek yok peşi sıra sakatlıklara sebebiyet verirsin!
    Tek setle hiç bir gelişim sağlayamazsın, zaten yukarıda diğer arkadaşlarda belirtmiş!
    Hareketin nizami olarak yapıldığı ölçüde, set ve tekrar sayısına göre ve haftalık rutinlerde faydasını görürsün.
    Setler arasında verdiğin dinlenme araları bile kas gelişimine etkilidir.
    şu kadar kilo bu kadar kilo önemli değil, hareketi yaparken tamamı ile doğru yapabildiğin ve setler + tekrarlar ölçüsünde kaldırabildiğin en ağır kilolar önemlidir, bu 5 olur yada 25 olur.
    Aynı ağırlık ile diyelim ki, 4x12 yapıyorsan ve ilk set tekrarlar ile son set tekrarlar da aynı performansı veriyorsan zaten hafif ve boşa çalışıyorsun demektir.
    Tek bir bölge yada tek bir izole hareket ile gelişim sağlaman mümkün değil.
    Son olarak tavsiyem, spor salonuna başla yada spor salonunu benim gibi evine taşı.
    Fotorafta gördüğüm vücut yapısının şekle girmesi için fullbody haftada 3 gün çalışarak, en az 8-12 aylık bir zaman harcanması gerek.
    kendi ağırlığını basabiliyorsan bench press çalışıyorsundur 3 set 10 tekrar kendi ağırlığımı basıyorum mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF3D9488C -- 28 Haziran 2016; 8:36:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Harrisonn

kendi ağırlığını basabiliyorsan bench press çalışıyorsundur 3 set 10 tekrar kendi ağırlığımı basıyorum mesela

Ben 4 aydır falan bench press çalışıyorum. 2 gün önceki çalışmamda 40 kilo ağırlıkla tek seferde 13 tekrar yapmıştım. Kendi ağırlımla çalıştığım zaman mı göğüs kasım belli olmaya başlayacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vivaldi dinleyen adam -- 28 Haziran 2016; 13:17:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

Hocam 8 kgluk dumbbell ile bir set tamamlayamıyorum ben 16 kg oluyo galiba toplamda.Bench presste 20 kg yapabiliyorum toplam tabi o da baya rezalet

Artar bir şekilde sıkıntı yapma
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sen benden çok daha düşük ağırlık kaldırıyorsun ama senin göğüsler şekilli (kaslı) duruyor. Vücut yağ oranın düşük diye mi? Boy ve Kilon kaç?

• hocam vücudunuz çok yağlı o yağlardan kas görünmez ki 1 set kaç kiloyla ne yaptığınızın gelişiminize bir etkisi yok ben de 100 kilo takayım 1 tekrar yapayım 100 kilo bench basıyorum mu diyeyim ? önemli olan vücudunuza göre iyi bir ağırlıkla 3x10 veya 4x8 yapabilmektir ve dediğim gibi o yağlardan kurtulun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.