Şimdi Ara

hangi kas grupları birlikte çalışılmalı ? siz nasıl çalışıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
103.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pazartesi göğüs
    salı sırt
    çarşambaön kol arka kol
    perşembe göğüs
    cuma omuz
    cumartesi mma idmanı - arka kol - bacak
    pazar dinlenme

gibi yapıyorum ya siz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeylerBeyi35 -- 23 Haziran 2013; 17:33:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hangi Kas Grupları Birlikte Çalışılmalı?

Fitness hedeflerinize ulaşmak için egzersiz rutininde hangi kas gruplarını birlikte çalıştıracağınızı bilmek çok önemlidir. Kas gruplarını doğru bir şekilde eşleştirmek, kas dengesini geliştirmeye, sakatlanmaları önlemeye ve egzersiz verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

Birlikte Çalıştırılması Gereken Kas Grupları:

• Omuz ve Sırt: Omuzlar ve sırt birlikte çalışır, itme ve çekme hareketlerinde rol oynarlar. Omuz egzersizlerine sırt egzersizleri eklemek, üst vücudun gelişimini optimize eder.
    • Göğüs ve Sırt: Göğüs ve sırt, zıt hareketlerde yer alır. Göğüs egzersizlerine sırt egzersizleri eklemek, göğüs kaslarını güçlendirirken aynı zamanda kamburluğu önler.
    • Kuadriseps ve Hamstring: Kuadriseps ve hamstring, uyluktaki karşıt kas gruplarıdır. Kuadriseps egzersizlerine hamstring egzersizleri eklemek, bacakların dengesini geliştirir ve diz sakatlanmalarını önler.
    • Biseps ve Triseps: Biseps ve triseps, koldaki zıt kas gruplarıdır. Biseps egzersizlerine triseps egzersizleri eklemek, kolların gelişimini dengelemeye yardımcı olur.
    • Gluteler ve Hamstring: Gluteler ve hamstringler, kalça ve arka uyluktaki kas gruplarıdır. Glute egzersizlerine hamstring egzersizleri eklemek, alt vücudun kuvvetini ve dengesini artırır.

Birlikte Çalıştırılmaması Gereken Kas Grupları:

• Aynı kas grubunu arka arkaya çalıştırmaktan kaçının. Bu, aşırı kullanıma ve sakatlığa yol açabilir.
    • Ağırlık kaldırma sırasında zıt kas gruplarını birlikte çalıştırmayın. Bu, kasları yorabilir ve verimliliği azaltabilir.
    • Örneğin, göğüs antrenmanından hemen sonra sırt antrenmanı yapmaktan kaçının. Bunun yerine, göğüs antrenmanınızı sırt antrenmanınızdan en az 24 saat önce veya sonra planlayın.

Birlikte hangi kas gruplarını çalıştıracağınız konusunda emin değilseniz, bir fitness profesyoneline danışın. Kişiselleştirilmiş bir egzersiz planı oluşturmanıza ve sakatlanmaları önlemenize yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sırt ile ön kol arasına, göğüs ile triceps arasına 1 gün koymayı unutmayın. Çünkü bu bölgeler çalışılırken diğeri etkileniyor.

Bu arada bacak çalışmıyor musun ?
  • Mma idmani ne oluyor ?
    Pazartesi sirt
    Sali off
    Carsamba omuz
    Persembe kol
    Cuma bacak
    Cumartesi off
    Pazar gogus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Sırt ile ön kol arasına, göğüs ile triceps arasına 1 gün koymayı unutmayın. Çünkü bu bölgeler çalışılırken diğeri etkileniyor.

Göğüs triceps
    Sırt biceps
    Bacak omuz

Şuan ki programım böyle, birde haftada iki gün bilek çalışıyorum. tam günü belli olmuyor enerji durumuna bağlı.
  • quote:

Sırt ile ön kol arasına, göğüs ile triceps arasına 1 gün koymayı unutmayın. Çünkü bu bölgeler çalışılırken diğeri etkileniyor.

hocam bacak pek girmiyorum açıkcası omuz la karın yapıyorum o gün
    zaten hergün mekik çekiyorum düzenli olarak

sen nası önerirsin hocam sana zahmet bi yazabilirmisin pazartesi şu salı şu diye ?
    @Bestanden

hocam ufc kafes dövüşü eğitimi alıyorum

güreş boks tekvando ve kilit hareketlerinden karma bi dövüş sanatı çıkıyor ortaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeylerBeyi35 -- 23 Haziran 2013; 17:35:42 >
  • mma da nasıl bir antrenman yapıyorsn, hangi kas gruplarını zorluyorsun bunu bilmeden birşey söylemek doğru olmaz.
  • quote:

mma da nasıl bir antrenman yapıyorsn, hangi kas gruplarını zorluyorsun bunu bilmeden birşey söylemek doğru olmaz.
    Göğüs - Ön kol
    Sırt- Arka kol
    Bacak -Omuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isqwild -- 23 Haziran 2013; 18:42:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isqwild

Göğüs - Ön kol
    Sırt- Arka kol
    Bacak -Omuz.

Alıntıları Göster
    2 haftalık bir aradan sonra yarın yeniden başlıyorum

Pazartesi: Göğüs - Ön kol
    Çarşamba: Sırt - Arka kol
    Cuma: Omuz - Bacak
  • quote:

mma da nasıl bir antrenman yapıyorsn, hangi kas gruplarını zorluyorsun bunu bilmeden birşey söylemek doğru olmaz.

hocam güç idmanı var onda mesela halat var 2 kişi halatın içine geçiyo 2 kişide halatın uçlarından tutuyo öndekiler koşmaya çalışıyor arkadaşını sırtına alıp sahada koşuyosun sonra eşleşip kapışıyoruz arkadaşlarla o gün ağır geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeylerBeyi35

quote:

hocam güç idmanı var onda mesela halat var 2 kişi halatın içine geçiyo 2 kişide halatın uçlarından tutuyo öndekiler koşmaya çalışıyor arkadaşını sırtına alıp sahada koşuyosun sonra eşleşip kapışıyoruz arkadaşlarla o gün ağır geçiyor

Alıntıları Göster
    Her akşam şınav mekik diamond birde adını unuttum videodaki hareket

tabiki profesyonel çalışmalar değil fakat vücdumun yatınlığından mıdır bilmem sadece 2-3 haftalık şınav ile (10-20 arası) sağlam biceps yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Her akşam şınav mekik diamond birde adını unuttum videodaki hareket

tabiki profesyonel çalışmalar değil fakat vücdumun yatınlığından mıdır bilmem sadece 2-3 haftalık şınav ile (10-20 arası) sağlam biceps yaptım

Alıntıları Göster
    p.tesi:bacak - arka kol
    salı:kardiyo
    çarşamba:üst göğüs - ön kol
    perşembe:kardiyo
    cuma:omuz - sırt
    cumartesi:göğüs - arka kol

şeklinde çalışıyorum

• Gögüs + Bacak

Biceps + triceps + omuz + sirt

Haftada 5 gun yapiyorum. Bacaklarim zayif oldugu icin ona cok yukleniyorum. Bir gun biri bir gun digeri. Overtrain falan demeyin, mukemmel bir program bana gore.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

Gögüs + Bacak

Haftada 5 gun yapiyorum. Bacaklarim zayif oldugu icin ona cok yukleniyorum. Bir gun biri bir gun digeri. Overtrain falan demeyin, mukemmel bir program bana gore.

Biceps triceps omuz sirt antrenmani 3 saat falan suruyordur heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

quote:

Gögüs + Bacak

Her antremanım en az 2 saat sürüyor. Ortalama 2.5 saat :)
  • quote:

quote:

Gögüs + Bacak

Alıntıları Göster
    Göğüs-Pazu
    Omuz-Arka Kol
    Sırt Kanat-Bacak

• quote:

quote:

quote:

Gögüs + Bacak

Piknik mi yapıyorsun salonda

• quote:

quote:

quote:

Gögüs + Bacak

overtraining akar. benim antreman vaktim 15 dk geçsin, overtraining oldum galiba diye altıma ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crash47

quote:

quote:

quote:

Gögüs + Bacak

overtraining akar. benim antreman vaktim 15 dk geçsin, overtraining oldum galiba diye altıma ediyorum.

Alıntıları Göster
    ben hacime dayalı çalıştığım için son zamanlarda şu şekilde çalışıyorum

göğüs
    bacak
    sırt
    kol
    omuz
    mola
    göğüs

her hafta 1 bölgeyi 2 defa çalışıyorum değiştrerek gidiyorum genelde boş olan günüm omuz ile göğüs arasındaki gün oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlfredBorden -- 25 Haziran 2013; 11:56:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

quote:

quote:

quote:

Gögüs + Bacak

cok guldum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

quote:

quote:

quote:

Gögüs + Bacak

Mangal güzel gidiyor kas çalışırken ama karın kası gerektiren hareketleri etleri yemeden önce yapıyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.