Şimdi Ara

Bench Press artık artmıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler form,uyku,beslenme,dinlenme hepsi tamam diğer bütün hareketler artıyor düzenli olarak ama bench son 2 aydır 22.5 22.5 takıp duruyom ağırlık artmıyor tekrarı arttıratım diyorum bu sefer son 2 sette normalden daha az tekrar çıkıyo
    ne yapmalıyım sizce

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bench Press Artmıyorsa Ne Yapmalı

Bench press egzersizi, göğüs kaslarını geliştirmek için en etkili egzersizlerden biridir. Ancak, bir süre çalıştıktan sonra bench press ağırlıklarını artıramadığınız bir noktaya gelinebilir. Bu durum, hayal kırıklığı yaratıcı olsa da oldukça yaygındır. İşte bench press'inizin artık artmamasının olası nedenleri ve üstesinden gelmek için ipuçları:

• Aşırı antrenman: Çok sık veya çok ağır çalışmak, kasların toparlanması ve büyümesi için yeterli zaman bulamamasına neden olabilir.
    • Yetersiz beslenme: Kasların büyümesi için yeterli proteine ve kaloriye ihtiyacı vardır. Beslenme düzeninizi gözden geçirin ve gerekirse ayarlayın.
    • Yanlış form: Bench press egzersizini doğru formda yapmak çok önemlidir. Hatalı form, sakatlıklara yol açabilir ve kas gelişimini engelleyebilir.
    • Yetersiz ısınma: Antrenmana yeterince ısınmadan başlamak, kasları zorlayabilir ve sakatlık riskini artırabilir.

Bench Press'i Artırmak İçin İpuçları:

• Antrenman yoğunluğunu ve sıklığını ayarlayın: Kaslara toparlanmaları için zaman verin. Haftada 2-3 kez bench press çalışmasını deneyin ve setler arasındaki dinlenme süresini uzatın.
    • Beslenmenizi optimize edin: Protein alımınızı artırın ve yeterli kalori aldığınızdan emin olun.
    • Formunuzu kontrol edin: Bench press egzersizini doğru formda yapın. Bir antrenör veya deneyimli bir sporcudan yardım alın.
    • Isınma hareketleri ekleyin: Antrenmana, bench press'e benzer hareketlerle ısının. Bu, kasları harekete geçirir ve sakatlık riskini azaltır.
    • Ağırlığı kademeli olarak artırın: Bench press ağırlığını bir defada çok fazla artırmaya çalışmayın. Küçük ve tutarlı artışlar yapın.
    • Sabırlı olun: Kasların büyümesi ve güçlenmesi zaman alır. Sabırlı olun ve düzenli çalışmaya devam edin.

Bench press ağırlıklarını artırmak bir süreçtir ve zaman ve çaba gerektirir. Yukarıdaki ipuçlarını izleyerek, bench press'inizi tekrar yükseltmeye başlayabilir ve göğüs kaslarınızı geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bende de ağırlıklar pek artmıyor mesela sporda 1-2 ay geçirmiş olmama rağmen pec fly yaparken 1 aydır makinede 10 kilo çalışıyorum ama kas gerçekten pump oluyor ve gerçekten tahribat görüyor buna Önem veriyorum ben. Kası hissettiğim sürece kiloya Önem vermiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrarı düşür.

• Deload yapabilirsin. Çalıştığın ağırlığı %10 düşür. Sonra kademe kademe arttır. bazı dönemler platoyu aşmak zordur sabiro ol. ağırlık artmaması gelişmediğin anlamına gelmez .

• Kaç kilosun yağ oranın kaç kaç tekrar çıkartıyosun

• CaptainSlashh kullanıcısına yanıt
    73 kilo %11 yağ oranı 5x5 giriyorum
  • Bircok sebebi olabilir. Tek antremanda goguse cok yuklenmekten dolayi oluyor genelde. Kullandigin program nedir? Set/tekrar/egzersizler?

Agirlik arttirilamayica yapilmasi gerekenler:

- gogus antremaninda 2-3 hareketten fazla yapma. Mesela sadece bench ve incline db press yap. 5-6 hareket yapiyorsan pozitif protein balansi yakalanamiyor. Yani antremanda yaktigin kas miktari kadar iyilesiyorsun. Bu da tikanmaya sevep oluyor. Herkes farkli miktarda volume kaldirabiliyor.

- sadece 2-3 hareket yapiyorsan, 2 hafta boyunca takildigin agirlik ile 1-2 set daha fazla yap, 3. Hafta setleri 2'e dusur. Agirlik artmali.

- diger bir yontem, 2-3 gun sonra 2 set bench daha ekle, normal calisma agirliginin %70-80'i kadar. Yavas ve kontrollu 6-8 tekrar araliginda yap. 2 hafta boyunca haftda 2 defa bench yapacaksin, 3. Haftada o ekstra ekledigin setleri iptal edeceksin ve normal calisma gunundeki setleri 2 yapacaksin.

Iyi sporlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bench press yapamıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5x5 ise deload yapacaksin. %10 dusur 5x5 yap. Ertesi hafta tekrar ayni agirligi dene.

• Alx kullanıcısına yanıt
    öncelikle 3 hareket göğüs yapıyorum hocam becnh,inc.press.fly.Haftada 2 bench yapıyorum acaba bir omuz gününde extra volume ekleyip 2set bench eklesem normal yaptıgımın %70 iyle daha mı faydalı olur yoksa deload yapıp ağırlıgı düşürerek devam mı edeyim
  • Yağ oranın düşük baya gelişimin onlada alakasıda olabilir ayrıca programını değiştir split yap ful body yap vücudunu yanılt biraz 5x5ten farklı şeyler dene bence

• Hangi antreman programını uyguluyorsun ve nasıl besleniyorsun?

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    compound egzersizlerle 5x5 yapıyorum overhead press,bench press gibi.tamamen 5x5 yapmıyorum gögus gunu bench yapıp ardından bir izole ekliyorum haftada 2-3 gün yogun çalıştırıyorum boylelikle her hafta tekrar ya da ağırlık arttırmaya çalışıyorum her bolge haftada en az 2 kere çalıştırıyorum kol hariç kol 1 defa baya verim alıyorum.Beslenme içinde karbonhidrat:haşlanmış patates,esmer makarna,bulgur-beyaz pilav,fındık ezmesi fix
    protein:yumurta, tavuk(çogu zaman) bazen et,yatmadan protein tozu kullanıyorum
    yağlar da kuruyemişden geliyor günlük ihtiyacımın +500 fazlası olcak şekilde ayarlıyorum (boy 185 73 kg)
  • Bir az daha detay gerekiyor, gun/egzersizler/set/tekrar.

• 5x5'i tek yapman lazım yoksa ağırlıklar çok yavaş artar. Tavsiye saf 5x5 yap set aralarınıda 2 dakikadan aşağı yapma başlarkende şu an kaldırdığının en az 15 kilo düşürüp başla bak nasıl artıyor.

• Kimse yazmamış, sebebi belli triceps = close grip bench press ve dips. Triceps dünyanın en iyi kası çalıştırın onu

• 2 sebep var.
    1-beslenme
    2- arka kol

beslenme sıkıntısızsa sorun arka kol dur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.