Şimdi Ara

Hergün şınav ve barfiks çekmek doğru mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her gün şınav ve barfiks çekiyorum ve çeşitli ağırlıklarla farklı hareketler yapıyorum normalde 2 gün arayla yapmak gerekir derler ama ben ağırlıklarla yaptığım hareketleri 2 günde 1e saklıyorum.

Hergün barfisk ve şınav ceken insanlar var doğru mu yoksa ara veripmi yapıyım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Her Gün Şınav ve Barfiks Çekmek

Her gün şınav ve barfiks çekmek, fiziksel sağlığı iyileştirmenin etkili bir yolu olabilirken, vücudunuza aşırı yüklenmekten kaçınmak için doğru şekilde yapılmalıdır.

Her Gün Barfiks Çekmek Zararlı mı?

Her gün barfiks çekmek, kasları ve kavramayı güçlendirmek için faydalı olsa da, aşırıya kaçmak yaralanmalara yol açabilir. Vücudunuzun toparlanması ve güçlenmesi için dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Her Gün Şınav ve Barfiks Çekersek Ne Olur?

Düzenli olarak şınav ve barfiks çekmek, kas kütlesini artırmaya, gücü ve dayanıklılığı geliştirmeye yardımcı olabilir. Ancak, her gün egzersiz yapmak aşırı kullanıma ve kas ağrılarına neden olabilir.

Her Gün Barfiks Çekilir mi?

Sporcular, antrenman programlarında her gün barfiks çekebilir, ancak yeni başlayanlar ve orta seviyedeki kişiler, kasların dinlenmesi için aralıklı günlerle barfiks çekmelidir.

10 Barfiks Çekmek

10 barfiks çekmek, iyi bir güç ve dayanıklılık işaretidir. Ancak, yeni başlayanlar için bu hedefe ulaşmak zor olabilir. Yavaş yavaş ilerleyerek ve düzenli olarak egzersiz yaparak zamanla bu sayıya ulaşılabilir.

Her Gün Barfiks Çekmek için İpuçları

• Yeterli beslenme ve uyku alın.
    • Egzersizlerden önce ısının ve sonrasında soğutun.
    • Doğru formda egzersiz yapın ve aşırı zorlamayın.
    • Kas ağrısı veya rahatsızlık yaşarsanız, egzersize ara verin.
    • Her gün egzersiz yapmak yerine aralıklı günler bırakın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende şınav ve barfiks'i hergün yapıyordum ama değişikliğe gittim. Mekiği fazla yapıyorum ve birgün dinleme süreci veriyorum. Ama tabi o kişiden kişiye değişir bence. Hergün yaparsında bir zararının olacağını düşünmüyorum ancak haftada 1 gün kaslarının dinlenme süreci olsun, çok yorma yani.
  • Eğer çok ağır çalışıyorsan (vücut ağırlıgıyla pek mümkün değil ama yoğun diyelim) mesela 10-8-8 barfiks çekiyorsan. 3x25 şınav çekiyorsan 3x30 mekik çekiyorsan. bence haftada 4 gün yapman daha iyi olur. Ama kendini zinde tutmak için sabah sporu kıvamında bişey yapıyorsan sorun yok hergün yapabilrisin.

Dedigim değerlere yaklaşıyorsan bence 1 gün arayla yap. normalide bu dur 2 gün ara değil. Yoksa gelişim yerine yıkım olur olan kasında gider hele ki beslenme zayıfsa.
  • Yanlış
  • Yapabilirsin sorun yok. Hatta faydası olur. Hem kondisyon hem görüntü. Yanlız tavsiyem bir gün set sistemi diğer gün max tekrar denemen olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.