Yaklaşık 2 ay önce almıştım bu kreatini. Şu şekilde bir topaklanma var. Ölçekle almaya çalışınca tam olarak o ilk aldığım andaki gibi toz halinde olmadığını fark etim. Topaklanmış halini elimde gezdirince hemen ufalanıyor, suya atınca da doğrudan karışıyor o hali kalmıyor ama yine de sorayım dedim. Daha önce de böyle olmuştu onu atmıştım. Ama bunu 1 kere denedim herhangi bir yan etki görmedim. Odamda biraz rutubet var açıkçası ama sürekli havalandırıyorum. Sizin düşünceniz nedir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivalo -- 28 Haziran 2023; 0:53:8 > |
Kreatin Bozulması
Kreatin Topaklanması
Kreatin, kaslara enerji sağlayan önemli bir bileşiktir. Bazı durumlarda kreatin, vücutta topaklanarak "kreatin topaklanması" olarak bilinen bir duruma neden olabilir.
Kreatin Bozulur Mu?
Normal koşullar altında kreatin, vücutta bozulmaz. Ancak aşırı dozda kreatin tüketimi veya böbrek sorunları gibi belirli sağlık sorunları, kreatinin bozulmasına neden olabilir.
Topaklanmış Kreatin Kullanılır Mı?
Topaklanmış kreatin, normal kreatin ile aynı etkiye sahip değildir. Bozulma süreci, kreatinin yapısını değiştirir ve kaslara enerji sağlama etkinliğini azaltır. Bu nedenle, topaklanmış kreatin kullanılması önerilmez.
Topaklanma Nedenleri
Kreatin topaklanması, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle oluşabilir:
- Aşırı dozda kreatin tüketimi
- Böbrek sorunları
- Yüksek nemli ortamlarda saklama
- Uzun süreli depolama
Belirtiler
Kreatin topaklanması genellikle herhangi bir belirtiye neden olmaz. Bununla birlikte, aşırı topaklanma halsizliğe, mide bulantısına veya karın ağrısına neden olabilir.
Önleme
Kreatin topaklanmasını önlemek için şu adımları izleyebilirsin:
- Talimatlara göre kreatin tüketimini sınırla.
- Kreatini serin ve kuru bir yerde sakla.
- Kreatini uzun süre depolamadan kullanmaya çalış.