Şimdi Ara

Kreatin ve kreatin kinaz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben fitness ile uğraşıyorum ve kreatin kullanıyorum spordan sonra.

Paazrtesi günü göğüs önkol antremanımı yaptım ve kreatin aldım, eh biliyorsunuz tavuktada falan kreatin var böyle beslendim.
    Ardından çarşamba günü kan vermeye gittim böyle başım falan ağrıyor diye bir teste gireyim dedim. Ve bugün sonuçları aldığımda ise doktor biraz beni korkuttu.

Normalde kreatin oranı 0,9 - 1,2 olması gerekirken bu oran bende 1,5 çıktı.
    kreatin kinazım ise normalde maksimum 177 olması gerekirken 307 olarak çıktı.

Dediki 4 gün sonra gel tekrar tahlil yapalım idrarına falan bakalım böbrek yetmezliği olabilir dedi bende aşırı taktım kafaya birde panik atak hastasıydım zaten. Burada bu durumu yaşayıp beni bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Bu arada belki lazım olur diye şu bilgileride ekleyeyim çünkü kreatinin kas oranıyla bir oranı olduğunu gördüm.

boy : 184
    kilo : 76
    yağ oranı : 8-11 arası .

• Kullanmayı bırak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de kreatin kullanıyorum hocam. hangi doktor yapıyor bu tahlili.
  • Annalise kullanıcısına yanıt
    herhangi bir kan tahlilinde çıkıyor. ben sağlık ocağında yaptırdım.
  • Marchosias_ kullanıcısına yanıt
    bıraktımda iş işten inşallah geçmemiştir
  • Doktoruna kreatin desteği kullandığını , fitness salonuna gittiğini ayrıca protein ağırlıklı beslediğini belirttin mi? Vücut çalışıyorsun protein tüketmen gerek ve takviye kullanıyorsun sence yüksek çıkması normal değil mi?

Kreatin oranını düşürmek için desteği kesip aldığın protein miktarını azalt ama bunun sonucunda uğraşıp kasları zorlarsan yeterli protein olmadığı için kasa dönüşmeyecek o yüzden 2. tahlile kadar spora az git hamlamamak için ağır antremanın faydası olmayacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 20 Nisan 2019; 1:11:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    evet söyledim hepsini. antremana gitme dedi bana salı gününe kadar birde öyle test edelim dedi. bakalım hayırlısı. teşekkürler önerin için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kreatin ve egzama
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Antremana gitmemekte olabilirde hamlama ihtimali var , ben 1 hafta ara verince başlarken kondüsyon düşüklüğünü hissettim. Gitmeyeceksen bile mekik veya crunch yapmakta zorlanıyorsan plank , koşu vs yapman işine yarar,

Doktorun gereksiz bir panik yaptırdığını düşünüyorum. Oda arkadaşımda tıp 3. sınıf tahlildeki creatin verilerini onada gösterdim, destek kreatin alıyorsa normal dedi , bizde birlikte spora gidip takviye alıyoruz. Bence dert edilecek bir durum yok...

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    ya umarım öyledir. ciddi ciddi strese soktu beni çünkü. çok teşekkür ederim rahatlattın beni az da olsa :)
  • sadece kreatin mi kullanıyorsun? o yağ oranlarına inmek için genellikle kreatinden fazlası kullanılır.

• Kreatin kinaz antrenman sonrası yüksek çıkar. Kas yıkımıyla alakalı diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    hayır sadece kreatin kullandım
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    evet onu biliyorum bakalım hayırlısıyla çıkan sonuçları burda paylaşırım. merak eden yaşayan arkadaşlara da bilgi vermiş olurum hem
  • Hocam spora ara ver
    Tansiyonunu yani nabzini yukseltcek seylerden uzak dur
    Tuzlu ve tatli yiyeceklerden bi sure uzaklas
    Protein kisitli diyet yapmani oneririm, protein tozu ilaclar kurler cart curtlar bitir artik

Bobrek hastasi oldugum icin konuya baya hakimim, bir an once kreatini 0.7 0.8e kadar indir yoksa doktorun da dedigi gibi bobrek yetmezligi baslar

• bende kreatin kullandığım dönemlerde kreatinim çok yüksek çıkmıştı doktor aynı şeyleri söylemişti , sonra ara verdim 1 ay sonra falan tekrar ölçtürdüm normal haline düşmüştü , ama artık eskisi gibi kreatin kullanmıyorum insan tırsıyor sonuçta , ama kreatin kullanmayı bırakınca kaslarımda ve gücümde gözükür bir düşüş oldu maalesef
  • kreatin ile böbrek yetmezliği ne alaka? Antrenman sertliğine bağlı olarak bile kreatin yükselebiliyor normal bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackles -- 23 Nisan 2019; 2:32:38 >
  • Evet biraz geç olacak ama bütün süreci tek bir yerde yazmak istedim. Umarım bu konudan muzdarip olan kişilere de yardımım dokunur.

1,48 çıkan kreatinin ardından 2 ay sonra tekrar ölçüldüm. Sınır 1,17 olması gerekirken benim ki 1.21 e düşmüştü.
    Doktor kreatininde düşüş var fakat biz gene de garantici davranalım diyip ultrasona gönderdi beni. Bugün ultrasondan çıktım ve
    böbreklerimde herhangi bir sorunun olmadığını hatta doktorun böbreklerinin çok iyi durumda olduğunu söyleyince rahatladım. Yani kısaca kreatin kullanımı + ağır idmandan dolayı kreatin oranımda artık yaşanmış ve zamanla inmiş. Hiçbir sıkıntım yokmuş umarım kimse bu konudan dolayı sıkıntı çekmez cevaplar için herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.